LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
hanoi
Berichten: 25
Lid geworden op: 13 dec 2009 15:20

MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door hanoi »

Op een eerder moment (december 2009) heb ik mij op dit forum gewend tot specialisten in de keukenbranche omdat mijn vrouw en ik een nieuw appartement hadden gekocht en op zoek moesten naar een keuken.
Ik ben toen attent gemaakt op de topic "Ranking the kitchen" en heb mij in eerste instantie gefocust op een Selectiv van een Keukenspeciaalzaak (wat later een Ballerina bleek te zijn), een Systemat van Häcker, een Nextline en C3 van Schüller en een Ballerina. Allen greeploos.
Uit iedere range in de Ranking een voor ons betaalbare keuken.
Al snel zagen wij door de bomen het bos niet meer. Het ene merk had de door ons gewenste kleur niet, de ander kwam uit boven ons budget, het ene merk heeft als demping en geleiders Hettich, de ander Blum. Het ene merk (type)heeft glas in de korven, het andere weer niet. En zo zijn er nog veel meer verschillen op te noemen.
Wij hebben ons georiënteerd in diverse keukenzaken die deze merken voeren.
De ene zaak wat luxer dan de andere, met betere adviseurs die met ons meedachten. Belangrijk voor ons was naast kwaliteit ook dat de uiteindelijke prijs binnen ons budget moest vallen. Wel voelden wij ons bij deze luxere zaken beter op ons gemak en geholpen.
En wat ons opviel was dat wij nergens het gevoel hebben gehad gepussht te worden om direct te tekenen. In één zaak werd het wel gevraagd, maar toen we duidelijk maakten dat wij het zo niet wilden, zijn wij hier verder niet meer over lastig gevallen.
Uiteindelijk zijn wij in onze woonplaats Barendrecht terecht gekomen bij Mandemakers. Op de woonboulevard daar zitten diverse keukenzaken, maar vanaf het begin hadden we een goed gevoel bij Mandemakers. Wel waren we bang dat de uiteindelijke prijs ons budget ver zou overschrijden, omdat het de mooiste showroom is die we hebben bezocht. Wat een uitstraling daar en een service. Zelfs het voor ons bereiden van een lunch, als de besprekingen wat uitliepen, was hen niet teveel. Klasse, zo laat je zien dat een adspirant-koper belangrijk voor je is. Maar hoe zou de uiteindelijke prijs zijn??, want wij begrepen echt wel dat deze service tijdens de koopgesprekken echt niet voor niets is. Maar over de uiteindelijke prijs later.
In februari kwamen wij voor het eerst bij Mandemakers Barendrecht terecht. Al lopend door de showroom, na een eerste uitleg door de gastvrouw, kwam ons een man tegemoet, die eerst enige minuten ons zag tobben met een laag klepkastje, dat mijn vrouw (en ik eigenlijk ook niet) gemakkelijk konden openkrijgen. Wat bleek, het was Stefan Mandemakers zelf die ons zag tobben en ons afraadde een dergelijke lage klepkast te kopen, omdat oudere mensen hier teveel moeite mee hebben. Hij vroeg of wij het goed vonden door hem persoonlijk verder geholpen te worden en heeft zich toen heel goed verdiept in de mogelijkheden om op een leuke en verantwoorde wijze (gezien onze leeftijd)een keuken te plaatsen. Na bestudering van de plattegrond van ons nieuwe appartement kwam hij op het beste idee ooit, namelijk door de - door ons zo gewenste - apparatenkast voor het grootste gedeelte in te bouwen in de ernaast liggende berging/cv-ruimte. Wat staat dat mooi!!!
Na ruim 1,5 uur gaf hij de zaak over aan zijn medewerker de heer Allard Aalbers. Wat een goede adviseur is dat, zeg!! en wat heeft deze man een geduld met een (al zeg ik het zelf) kritische, lastige en onzekere (op keukengebied) adspirant-koper.
Een aantal merken is de revue gepasseerd, tot drie keer toe heeft hij de afgelopen maanden een nieuwe tekening en offerte voor ons moeten maken omdat ons idee steeds in detail veranderde. Maar zonder mokken ging hij steeds weer aan de slag voor ons.
Uiteindelijk zijn wij vanochtend geslaagd bij MANDEMAKERS BARENDRECHT. :D
En wat een toeval, de heer Stefan Mandemakers had vandaag zijn "meeloopdag" in Barendrecht. In elk van zijn zeven Mandemakers filialen komt hij twee-maandelijks een dag meelopen.
Wat een betrokkenheid van de commercieële baas van zoveel DMG-zaken.
En zoals het in de meeste keukenzaken gaat, is de eerste offerte ver boven je budget. Ik vertelde toen aan Allard wat ons budget was en dat er echt geen deal zou kunnen worden afgesloten. Volgens hem zou het hem nooit lukken binnen ons budget te kunnen leveren, maar hij zou zijn best doen bij Stefan Mandemakers. De heer Mandemakers kwam erbij zitten en na wat gezellig gepraat te hebben over de oorsprong van zijn bedrijf zijn wij tot een prijs gekomen die binnen ons budget (incl. montage) valt!!!
Zelfs op het verleggen van leidingen, het aanbrengen van stopcontacten, een extra groep in de meterkast etc (module C) kon hij nog korting geven, verrekend in de kast- en apparatenprijs. Zodoende zijn we niet tever boven ons budget uitgekomen.
Wij hebben er nu geen omkijken meer naar, de keuken wordt helemaal kookklaar opgeleverd. SUPER!!!!!!!! :D
Wij kunnen iedereen dan ook ten zeerste aanraden een bezoek te brengen aan MANDEMAKERS BARENDRECHT!!!!! en de vele vervelende verhalen over de DMG-groep met een flinke korrel zout te nemen. De verhalen hebben zeker geen betrekking op Mandemakers Barendrecht.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat de oplevering en plaatsing van de keuken eind 2011 - als ons appartement wordt opgeleverd - goed zal verlopen.
Iedereen veel succes toegewenst bij het zoeken naar een keuken.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste,
Wij hebben er alle vertrouwen in dat de oplevering en plaatsing van de keuken eind 2011 - als ons appartement wordt opgeleverd - goed zal verlopen.
Ik zou maar even wachten met het steken van loftrompet tot de keuken is geplaatst. Pas dan weet je of Mandemakers Barendrecht een topzaak is.

Je hebt nu alleen nog maar de bestelling geplaatst... :mrgreen:

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door maxx »

Hallo zeg, hier druipt de zoetsappigheid wel erg vanaf......
en de vele vervelende verhalen over de DMG-groep met een flinke korrel zout te nemen.
Ach, ik denk dat bij dit hele verhaal ook wel een pakje JOZO nodig is. Maar zoals gezegd de keuken staat nog niet. Stefan Mademakers zal deze ook vast zelf komen plaatsen nadat hij zelf eigenhandig het leidingwerk heeft aangepast en de keuken heeft bezorgd op locatie. Wat een wereldvent.... zelfs de verpakkingsmaterialen worden afgevoerd in de kofferbak van de Maybach....yeah right.

Slaap zacht...

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door JtC »

Ach ja, het zou zomaar kunnen he, dat alles op rolletjes loopt. Soms is het gewoon een kwestie van geluk hebben. :wink:

16again
Berichten: 16103
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door 16again »

En zoals het in de meeste keukenzaken gaat, is de eerste offerte ver boven je budget. Ik vertelde toen aan Allard wat ons budget was en dat er echt geen deal zou kunnen worden afgesloten. Volgens hem zou het hem nooit lukken binnen ons budget te kunnen leveren, maar hij zou zijn best doen bij Stefan Mandemakers.
Deze poppenkast rond prijsvorming is juist een van de minpunten van DMG die altijd op forum ter sprake komt. Zeg je te vroeg ja, dan betaal je duizenden teveel!
De heer Mandemakers kwam erbij zitten en na wat gezellig gepraat te hebben over de oorsprong van zijn bedrijf zijn wij tot een prijs gekomen die binnen ons budget (incl. montage) valt!!
Als je budget lager was geweest, was er misschien ook een prijs binnen dit budget tot stand gekomen.....

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door pfffff »

na wat gezellig gepraat te hebben over de oorsprong van zijn bedrijf
Kijk zo hoort het'"social talking""raakvlakken met de klant zoeken, geveinsde interesse tonen en op het eind het belangrijkste, een band met de klant.
Eerdere bedenkingen zijn zo naar de achtergrond gedongen en blij wordt er een krabbel gezet.

Niets mis mee natuurlijk, zo doet vrijwel iedereen het.
Maar voel je nu maar geen Koopman, dit noemen we in de markt Koopman Kak.
Snap niet waarom iemand zo idioot vroeg een keuken gaat bestellen
Heeft met aansluitpunten en leidingwerk te maken. In weze kies je alleen de opstelling, kleuren en apparatenkeuze kunnen normaliter aangepast worden.
Bij de echte projectjongens gaat dan pas het echte verdienen starten

chol
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 feb 2008 21:03

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door chol »

Waarom begint iedereen toch altijd de twijfels te trekken als er iemand een lofzang geeft over 1 van de DMG winkels? Ik snap dit echt niet, tuurlijk de manier van verkopen is niet alles, maar wat maakt dat uit als de klant er gelukkig mee is...

Als je bekijkt zijn er erg weinig klachten op dit forum (tuurlijk zijn er totaal veel) maar procentaal is het natuurlijk 'niets'.
Jij en ik hebben 1 enkele zaak, wij hebben (net als iedereen) klanten waar wel eens wat mis gaat en dat wordt opgelost. Mandemakers heeft hoeveel honderden filialen over alle formules bekeken, ja dan is er natuurlijk ook zoveel x 100 meer kans op een fout of probleem. En ik weet ook uit ervaring met mijn klanten dat het vaak niet reeeel is wat er geeist/gezegd wordt door de mensen, maar soms moet je wat toegeven, en als je dit als DMG doet is op een gegeven moment natuurlijk het einde zoek...

Ga toch uit van je eigen krachten in plaats van elke keer je gal te spuwen op DMG, wat dit is wat jullie bijna allemaal aan het doen zijn hier. Bang voor de concurrent al zullen jullie het allemaal ontkennen. Ik heb het voordeel in de omgeving geen DMG winkels te hebben, dus heb ik er ook geen last van..... :D

En hanoi, veel plezier met je keuken als deze is geplaats, want ik ben er zeker van dat het allemaal goed zal komen, ik heb namelijk diverse kennissen die daar een keuken en/of badkamer hebben gekocht en van geen van hen heb ik ooit problemen gehoord...

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door *.* »

Ik heb het voordeel in de omgeving geen DMG winkels te hebben
Ik wel, en heb er alleen maar voordeel mee.
Adverteren doen zij voor mij, en als het daar regent, druppelt het bij mij.

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door pfffff »

Chol , dat zie je echt verkeerd. Het is nu toevallig een DMG winkel, ik zou de zelfde reactie neerzetten als het een papa mama winkel was geweest.
Ik vind ( persoonlijk ) het een vrij kinderlijke posting. En je weet ook, als er iets misgaat dan horen we dat zelden op het forum, want niemand geeft graag toe dat ie achteraf toch te naief is geweest.

chol
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 feb 2008 21:03

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door chol »

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit ook zeker een te snelle lofzang voor een zaak, terwijl er nog niets geleverd of geplaatst is.. Je weet pas hoe een zaak is als alles klaar is. Er is nu alleen nog maar een handtekening gezet en natuurlijk is dan alles mogelijk.

Echter valt me op dat met dit soort postings van veel mensen mbt zaken van DMG nagenoeg altijd negatief wordt beantwoord. Terwijl, wanneer iemand blij is met z'n aanschaf of plaatsing van een kleine zelfstandige, direct reacties komen van gefeliciteerd en is het meerendeel positief etc...

Dat bedoel ik eigenlijk meer, misschien niet duidelijk verwoord eerder...

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de oplevering en plaatsing van de keuken eind 2011 - als ons appartement wordt opgeleverd - goed zal verlopen.
Dat is dan zeer fijn voor u; houdt u ons op de hoogte? (gemeend zonder bijbedoelingen!)

Eerlijkheidshalve valt hier wel op dat de klachten over DMG op dit forum meestal over het verkooptraject gaan; dit verhaal dus niet. Daarom maakt het ons best nieuwsgierig hoe de rest verloopt. We wachten gewoon af tot eind 2011.....

lampie69
Berichten: 47
Lid geworden op: 24 nov 2009 00:05

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door lampie69 »

Ik heb ook twee keukens gekocht en geleverd gekregen bij Brugman.
Ook de service was prima. Een beschadiging, even melden en zeer kort daarna kreeg ik een nieuw onderdeel opgestuurd.

Een kraan ging oxideren na een paar jaar. Kreeg zonder problemen een nieuwe. Dat noem ik nou service.

Ik heb dus wel degelijk goede ervaringen met Brugman. Wel blijft het vervelend met onderhandelen want je hebt altijd het idee dat je teveel betaald hebt en nog verder het pootje stijf kon houden.
Daar komt wel bij dat de locale zelfstandige niet in de buurt kon komen van deze prijs, terwijl ik exact dezelfde keuken heb vergeleken (zelfde merk, type enz)
Het scheelde gewoon heel erg veel en de service bij de verkoop om onze wensen in een keuken om te zetten was bij Brugman beter dan bij de zelfstandige om de hoek.
Voordat er allemaal reacties op komen: Dat laatste is hoe wij het hebben ervaren en onze interpretatie en over smaak....

16again
Berichten: 16103
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door 16again »

Waarom begint iedereen toch altijd de twijfels te trekken als er iemand een lofzang geeft over 1 van de DMG winkels
Heeft de koper nu daadwerkelijk een goede prijs bedongen, of is de gewiekste verkoper erin geslaagd de klant alleen het idee te geven een goede deal beklonken te hebben?
Twijfels kan topic starter pas wegnemen door te melden wat er gekocht is voor welke prijs.

zanikje
Berichten: 55
Lid geworden op: 19 okt 2009 19:58
Locatie: Thuis

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door zanikje »

lampie69 schreef: Daar komt wel bij dat de locale zelfstandige niet in de buurt kon komen van deze prijs, terwijl ik exact dezelfde keuken heb vergeleken (zelfde merk, type enz)

Knap dat je weet met welke leveranciers Brugman werkt want ze werken met eigen boeken (leveranciers worden omschreven als 'serie 100, serie 200, serie 400 etc...) dus met hun eigen interpretatie op het geheel (prijzen, type kasten, kleuren etc.). Daarbij weten de jonge, zelf door DMG opgeleide, verkopers het niet óf ze mogen het niet zeggen (want owee, als ome Ben erachter komt dat de klanten het te weten komen, daarbij worden deze DMG zaken bestookt met mistery-shoppers.)
Dus dat je een eerlijk vergelijk hebt met andere keukenstudio's is natuurlijk onzin!
Verder zal ik geen commentaar hebben op de rest van je verhaal want dat is je eigen intrerpretatie (cq. belangen) op je hele verhaal en dus voor ons niet te checken op waarheid.

reja
Berichten: 106
Lid geworden op: 05 sep 2006 16:13

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door reja »

Door heel zijn manier van schrijven en termen die hij gebruikt is het toch wel over duidelijk dat wij hier niet hebben te maken met een klant , maar met één van de medewerkers binnen de DMG.
Het is algemeen bekend dat medewerkers van de DMG massaal op dit forum aanwezig zijn en eens in de zoveel tijd met dit soort onzin verhalen komen.
Maar ja, er zijn altijd weer mensen die er in trappen en dat levert ome Ben weer omzet en publiciteit op, er daar gaat het hem om.
Reed laatst langs het nieuwe Hoofdkantoor in Waalwijk, en zag dat daar toch wel heel veel busjes overdag niet "on route" waren.
Gaat het dan toch niet zo goed als ze daar beweren.

Emlichheimer
Berichten: 297
Lid geworden op: 29 nov 2005 10:19

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door Emlichheimer »

Door heel zijn manier van schrijven en termen die hij gebruikt is het toch wel over duidelijk dat wij hier niet hebben te maken met een klant , maar met één van de medewerkers binnen de DMG.
Mijn gedachte ook!

lampie69
Berichten: 47
Lid geworden op: 24 nov 2009 00:05

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door lampie69 »

zanikje schreef:
Knap dat je weet met welke leveranciers Brugman werkt want ze werken met eigen boeken (leveranciers worden omschreven als 'serie 100, serie 200, serie 400 etc...) dus met hun eigen interpretatie op het geheel (prijzen, type kasten, kleuren etc.).
Ik heb toch echt Systemat in het boek zien staan en het staat op de offerte. De keuken in de showroom zag er ook hetzelfde uit (bijv. de glasplankjes van de lades, metaal in de spoelkast etc). Als er dan uiteindelijk geen Systemat keuken geleverd wordt kan ik dan altijd nog actie ondernemen.

Tja, belang erbij heb ik niet, anders dan dat ik graag mijn ervaring wil delen. Ik doe dat uit oprechtheid, maar dat is natuurlijk moeilijk te controleren en zul je me op mijn woord moeten geloven. Het gekke is wel dat je vooral bij een DMG keuken minder snel geloofd wordt dat je tevreden bent dan dat je een keuken bij een lokaal keukenboertje koopt.
Het duurt nog wel even voordat het huis om mijn nieuwe keuken heen klaar is, dan zal ie pas geleverd worden en kan ik zien of het echt klopt. Daar moet ik het bij een andere keukenleverancier ook mee doen. Ik ben in ieder geval tevreden met de andere 2 keukens die ik daar vandaan heb.

zanikje
Berichten: 55
Lid geworden op: 19 okt 2009 19:58
Locatie: Thuis

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door zanikje »

lampie69 schreef:
zanikje schreef: Ik heb toch echt Systemat in het boek zien staan en het staat op de offerte. De keuken in de showroom zag er ook hetzelfde uit (bijv. de glasplankjes van de lades, metaal in de spoelkast etc). .
Brugman heeft hun eigen boeken en zeker niet (want dat mag niet van sekte-opper Ben) boeken van originele fabrikanten! Systemat hebben ze inderdaad want dat heet bij hun serie 800. En in hun eigen boeken staan een beperkt aantal kasten met tevens eigen prijzen.
Misschien was de verkoper erg stout en heeft hij illegaal een origineel verkoop boek weten te bemachtigen...oei oei. Geef hem aan !!!!! (want zo'n type lijk je me ook nog wel ;))

Verder boeien....het verhaal begint niets meer toe te voegen hier, ik wilde alleen ff aangeven dat je verhaal niet klopt. Succes ermee....wie je ook bent.

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Jongens, jongens.. zelfs bij een DMG-zaak kan je een voordelige en goede keuken kopen. De mijne, een Hacker Systemat, staat nog steeds naar tevredenheid.

PS wat is de nieuwe forumlayout wennen zeg..

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: MANDEMAKERS BARENDRECHT EEN TOPZAAK !!!!!!!!

Ongelezen bericht door jor »

CocaCola81 schreef: PS wat is de nieuwe forumlayout wennen zeg..
Maar als je dan eenmaal gewend bent werkt het wel lekker hoor. :mrgreen:

Gesloten