LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] mandenmakerskeukens

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenverkoop1

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door keukenverkoop1 »

Beste "heer" Wolters,
ik ben wel een keukenverkoper en ik heb maar een gedachte als ik Uw verhalen lees: U bent die klant die je nooit in je winkel wilt hebben, de nachtmerrie van elke keukenverkoper!
Eerst heel veel zeuren over de prijs bij aankoop en nadien afgeven omdat je thuis lekker iedereen uit kunt schelden zonder dat ze je naam weten!
Een klant zoals U zou eigenlijk eens een echt prblem aan zijn keuken moeten krijgen en dat zou Mandemakers U gewoon moeten laten stikken in je eigen hooghartigheid (zij doen dit alleen niet denk ik).
Voor "klanten" zoals U hebben ze aparte afdelingen in elk ziekenhuis!
Dus succes op "de paas".

16again
Berichten: 11383
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door 16again »

Dr Keuken schreef....
Denico,
Achteraf en annoniem je oude werkgever zwartmaken is vrij laag bij de grond, daar waarschuw je niemand mee, maar maak je jezelf alleen maar belachelijk.
Iemand die de zaak aan de binnenkant gezien heeft kent mogelijke misstanden, en kan dus wel degelijk met voor de consument bruikbare waarschuwingen komen.

In het algemeen is het inderdaad niet netjes om na te trappen naar een ex-werkgever, maar bij echte misstanden bestaat er m.i. een morele verplichting om dat naar buiten te brengen.

dirk van de broek

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door dirk van de broek »

alle mandemakers verkopers werken op provisie !!!!!!!
eerder werd er beweerd van niet, dat is een verkoper on alles er gunstiger uit te laten zien ! pas op bij de mande makers club !!!!!

Gast

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Gast »

En ze moeten hun eten ook nog zelf betalen op de koopavonden ;-)
Zijn zelfs vestigingen die op koninginnedag om 6 uur smorgens opengingen. :) :D
Overuren worden niet betaald.
Dus kom op mensen, **** ze nu niet te veel af deze verkopers.
Ze moeten wel agressief zijn, willen ze een boterham kunnen verdienen.

( Opleiding in Woerden van 12 weken of zo ? )

Maar snap niet dat ze bij zo,n baas blijven, al is dat nooit erg lang

Berg

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Berg »

ja geweldig al die keuken verkopers:
Sie matic: meneer ik verwacht wel dat u nu tekent want ik heb hier 4 uur van mijn tijd ingestoken (so what het is toch zijn werk?) wij waren met zijn tweeen, 8 uur dus voor ons.
Bij Tulp het zelfde verhaal, plus: als u niet direct na de offerte tekent dan kunnen we geen scherpe inkoop garanderen en betaald u 5 a 10% meer. Vervolgens na twee weken gebeld met de vraag waar de offerte bleef (zou immers binnen 3 dagen opgestuurd worden). Was meneer de verkoper vergeten...
En dan Bruynzeel: we werden door een vriendelijke verkoopster geholpen toen we onze keuze gemaakt hadden (18.000 euro is veel geld) kwam de "manager" er bij. Zij rook omzet: als we nu een handtekening zouden zetten dan had ze een geweldige "deal " voor ons. Ze weigerde echter te zeggen wat de "deal" was maar we zouden het geweldig vinden. De dame werd buitengewoon bitschie en eiste NU een handtekening: als we zo nodig bedenktijd wilde hebben dan konden we die geweldige "deal" wel vergeten. Nice tried, Good bye.
(mevrouw beweerde ook mog dat mensen bij hun het bruynzeel embleem van de showmodellen afhaalden om op hun eigen keuken te plakken) Dol geworden van haar eigen onzin verhalen ... :twisted:

keukencriticus

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door keukencriticus »

@Berg
Jouw ervaring bevestigd de ervaring van vele keukenkopers.
De consument wordt behoorlijk slecht behandeld.
En de keukenverkopers/branche maar roepen dat je moet kopen op een goed gevoel. Dus gewoon blind bij die lieve verkoper. Die tijd zijn we dankzij internet voorbij.

Wederom roep ik keukenkopers op om goede en eerlijke keukenleveranciers bekend te maken. Met zoveel mogelijk controleerbare of bruikbare voorbeelden, bijvoorbeeld zoals Tukkertje.

Ik zou het toejuichen wanneer we bereiken dat in dit forum meer details staan van goede transacties dan van slechte transacties.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door S. »

Wederom roep ik keukenkopers op om goede en eerlijke keukenleveranciers bekend te maken. Met zoveel mogelijk controleerbare of bruikbare voorbeelden, bijvoorbeeld zoals Tukkertje.
Vind dit prima hoor, maar hoe toets je een voorbeeld op waarheid?

Daarom wilde ik niet vertellen waar ik gekocht had en voor hoeveel; er staan hier al genoeg indianenverhalen over superlage prijzen waar ik m'n bedenkingen over heb.
Dan vind ik de methode Scara: prijs noemen van één kastje wat je als uitgangspunt kunt gebruiken, beter.
Maar misschien bedoelt u dit ook wel?

En met het bekend maken (noemen van naam winkel+plaats) werk je weer in de hand dat eigenaren de eigen winkel gaan promoten, vermomd als klant.
Ik denk dat je de ervaringen alleen opjectief kunt houden wanneer je geen namen bekend maakt, anders komen er belangen in het spel die van invloed zijn op de waarheidsgehalte van zo'n ervaring.

Ik zou wel een baan hier kunnen nemen. :P


S.

Keukencriticus

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Keukencriticus »

@S.
Daarom propageer ik ook om controleerbare en bruikbare voorbeelden te geven. Misschien wel de hele aanbieding.
Op deze wijze ontstaat een soort prijslijst in het forum.

De keukenhandelaren houden dit forum met argusogen in gaten en zullen snel reageren op nep aanbiedingen.

Keukenhandelaren die forumklanten lokken met nep aanbiedingen lopen het risico op een negatief topic op het forum.

Ik begrijp heel goed dat dit geen waterdicht systeem is. Alleen voor de consument wel bruikbaar. Die wil naar een betrouwbare keukenwinkel.

De Scara methode is afhankelijk van die enkele goedwillende keukenprof.

De Tukkertje methode geeft een helder en controleerbaar beeld.

Voor de keukenbranche is het toch geweldig wanneer er op dit forum alleen positieve ervaringen vermeld worden! :roll: :roll:

Scara

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Scara »

:lol:
Laatst gewijzigd door Scara op 06 sep 2007 21:12, 2 keer totaal gewijzigd.

gummetje

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door gummetje »

ik heb ondertussen diverse offertes liggen van diverse Nederlandse keukenverkopers... echter niet één noemt op zijn offerte de prijs van de keukenkastjes. De prijzen van de apparatuur die bij de keuken zit wordt nog wel eens meegegeven. Maar dan zijn dit allemaal brutoprijzen waar dan zogenaamd 23% korting vanaf gaat.

één keuken verkoper is zelfs zo creatief geweest bij het kopieren dat de kasten wel op de offerte staan maar de prijzen niet...


zodra alle offertes binnen zijn zal ik deze plaatsen op dit forum, echter zoek ik nog een manier om dit een beetje objectief te brengen.. ik wil namelijk geen namen en leveranciers noemen.

wel alvast een indicatie:

de hoogste offerte staat op € 27.000,-

de laagste offerte op € 17.000,-

Beide offertes op basis van de eerder vermelde schets, en met Bosch app. (vw, kk, magnetron, oven, eiland schouw, en 5 pits kookplaat (Atag))

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door S. »

zodra alle offertes binnen zijn zal ik deze plaatsen op dit forum, echter zoek ik nog een manier om dit een beetje objectief te brengen.. ik wil namelijk geen namen en leveranciers noemen.
Dat kan heel eenvoudig hoor:
- bedrijfsnaam/ naam verkoper afdekken.
- foto maken /opslaan harde schijf( maar dit weet je wellicht al)
- geheel verkleinen tot ± 450/500
- de direct link mogelijkheid van ImageShack kiezen ( heb je die gekleurde reclame-rand er niet omheen én kun je de afbeelding groter plaatsen.)
- Link hier plaatsen

Dit is ook een voorbeeld voor andere deelnemers die hun offerte hier willen plaatsen zonder alles te hoeven overtikken.

Succes,

S.

Gast

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Gast »

S., het is hier geen computercursus hoor.
Het gaat over Mandemakerskeukens.
Hou je daar dan ook aan.

Dr. keuken

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Dr. keuken »

We hebben het hier steeds over de verkoper, maar zoals iedereen in Nederland, werkt ook een verkoper in opdracht van z'n werkgever, en het zal duidelijk werken, er zijn nog steeds mensen ( zoals dhr. Wolters ) die geen nee durven te zeggen, of geloven in 95% kortings verhalen, en een handtekening zetten, de verkopers filteren, als ze door hebben dat de consument niet achtelijk is, en gewoon de prijzen wil vergelijken ( wat m.i. heel normaal is, meten is weten ) zal de verkoper het z.s.m. afkappen, en op zoek gaan naar een ( zwakkere ) consument, die je in alle lagen van de bevolking kan aantreffen.

Dit is het beleid van de werkgever, waar jonge jongens werken die niet beter weten, en dus is het niet altijd terecht dat er zo degenererend over de keukenverkopers word gesproken, keukenverkoper ( mits bij de juiste werkgever ) is een mooi vak, het is leuk en afwisselend werk, het samen met de klant ontwerpen, maar vooral het opleveren van de keuken is leuk, bosje bloemen, flesje wijn, alsof je de klant een nieuwe auto geeft, zo blij kan men dan zijn. Fantastisch.

Het dan ook jammer dat er zoveel vooroordelen zijn, gevoed door bv dhr. Wolters die zonder een mankement aan zijn keuken zo negatief over z'n leverancier kan schrijven, en waarschijnlijk ook praten.

Het moet toch ondertusen wel algemeen bekend zijn, dat je niet bij de eerste de beste leverancier je handtekening moet zetten, vanwege een geweldige aanbieding, maar de kleine keukenman wil eigenlijk ook z.s.m. die handtekening hebben, alleen zal die het anders inpakken, als je bv voor de koop de keuken gaat inmeten, heb je een hele grote stap voor op je collega's, je hebt vertrouwen, en als ik dit forum lees, dan spat het wantrouwen er vanaf.

Ik ga er altijd maar vanuit dat d.m.v. een goed advies, i.c.m. een mooi product de koop vanzelf zal volgen, het komt ook regelmatig voor dat de klant toch voor de laagste prijs gaat, en zich ( zoals dhr. Wolters ) laat overdonderen door een onzin verhaal. Dat hoort erbij, maar de klanten die wel bij ons/mij slagen, hebben in ieder geval geen vieze nasmaak ( zoals Dhr. Wolters ) en op de lange termijn is dit voor de kleine ondernemer wel het beste, hij kan geen advertenties op voorpagina's van dagbladen betalen, en zal het dus van mond tot mond reclame moeten hebben.

Dr. keuken

STOFFER

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door STOFFER »

Voor de leken onder ons die een keuken gaan aanschaffen.
Wooning keukens
Brugman keukens
Piet klerx Keukens
Keukenconcurrent
Boerenkeuken
Landhuis keuken
Klijn keukens
Dit zijn enkele keukenzaken die behoren tot de D.M.G. groep.
Beter bekend als Ben Mandemakers.
Doe er uw voordeel mee als u niet bij mandemakers wil kopen

Scara

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Scara »

:lol:
Laatst gewijzigd door Scara op 06 sep 2007 21:12, 2 keer totaal gewijzigd.

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door mar53 »

Helemaal mee eens Scara.
Maar...je kunt rustig bij de DMG een keuken aanschaffen Maar.....
kijk goed uit wie je adviseur is, er zijn echt goede adviseurs die al lang in het vak zitten, die dus ook echt weten waarover ze praten.
Een jonge jongen met heel veel Flair, in een strak pak wordt al gevaarlijk. Hij zal wel goed gecontrolleerd worden voordat je keuken geleverd wordt.
Echter buiten de DMG zijn er ook heel veel goede en betrouwbare keukenzaken.
DUS...............kijk even verder en koop waar je denkt dat dat de juiste aanschaf is.
Ik zou niet kopen bijeen bouwmarkt,
De gespecialiseerde veropers zitten echt bij een gerenomeerd bedrijf.

keukenspecialist
Berichten: 644
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Dit is het beleid van de werkgever, waar jonge jongens werken die niet beter weten, en dus is het niet altijd terecht dat er zo degenererend over de keukenverkopers word gesproken, keukenverkoper ( mits bij de juiste werkgever ) is een mooi vak, het is leuk en afwisselend werk, het samen met de klant ontwerpen, maar vooral het opleveren van de keuken is leuk, bosje bloemen, flesje wijn, alsof je de klant een nieuwe auto geeft, zo blij kan men dan zijn. Fantastisch.

Het dan ook jammer dat er zoveel vooroordelen zijn, gevoed door bv dhr. Wolters die zonder een mankement aan zijn keuken zo negatief over z'n leverancier kan schrijven, en waarschijnlijk ook praten.
Het keukenvak is een prachtig vak. Jammer dat er dan toch mensen zoals Wolters bestaan. Jammer dat deze mensen onderdeel van het vak moeten uitmaken. Van de andere kant, het houd je scherp, wat dan het vak ook weer zo mooi maakt.

Dr. Keuken, ik kan mij volledig vinden in jouw bijdrage, waarvan ik een gedeelte in een quote gezet heb.

KS

Gast

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door Gast »

Ik ben geen keukenverkoper maar ik irriteer me ook mateloos aan u heer Wolters, u bereikt het tegenstrijdige effect op deze manier, als u echt een klacht heeft leg hem dan voor aan de geschillencommissie van het CBW, hou anders op met uw gezeur en geniet van uw keuken en ga bij een volgende aankoop naar een andere keukenhandelaar!
Ik weet niet wat u hiermee wil bereiken, maar u streeft uw doel voorbij op deze manier!

adviseuse
Berichten: 7
Lid geworden op: 08 jun 2005 21:01

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door adviseuse »

Zeer verdrietig wordt ik als ik zo de berichten lees welke puur bedoeld zijn een keukenverkoper persoonlijk aan te vallen. :cry:
Ik ben zelf een verkoopster bij Mandemakers keukens, en geloof mij maar... ik ben geen rat of oplichtster en ik zie een consument zeker niet als wandelende geldbuidel. Ben al zo'n 7 jaar werkzaam bij ditzelfde bedrijf en ik werk NIET op provisie. Ik heb een normaal salaris en kan wat extra verdienen wanner mijn baas ook meer verdiend. Met andere woorden, wanneer ik meer verkoop dan gemiddeld krijg ik daar ook een extraatje voor. Wie werkt er niet voor een bedrijf waar men werkt met winstdeling ef eindejaarsbonussen of dertiende maand. Mag dit dan niet bij Mandemakers. Wanneer een klant bij mij binnenstapt en op zoek is naar een keuken, zal ik te allen tijde deze naar beste kunnen helpen. Helaas is niet iedere consument ook zo eerlijk. Mensen, luister... wanneer je nog niet van plan bent een keuken te kopen, ga dan ook niet in onderhandeling. Vraag geen extra korting wanneer u niet voornemens bent op dat moment iets aan te schaffen. Let op !! wanneer u niets wilt kopen, teken dan ook niets. Alleen een aankoopbon moet getekend worden, een offerte niet. Zou het niet geweldig zijn als de consument het gewoon leuk zou vinden een nieuwe keuken uit te zoeken en aan te schaffen. Ik zie gelukkig nog regelmatig tevreden klanten de deur uit gaan, ook nadat de keuken is geplaatst. Heeft u vragen en/of problemen, laat het mij gerust weten. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe keuken, heel veel plezier ermee en maak er gerust een klein feestje van! :D
Er zijn echt nog genoeg serieuze adviseurs die u graag een handje willen helpen.

16again
Berichten: 11383
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: mandenmakerskeukens

Ongelezen bericht door 16again »

ik werk NIET op provisie. Ik heb een normaal salaris en kan wat extra verdienen wanner mijn baas ook meer verdiend
Percentsgewijs meedelen in de verdiensten van de baas is volgens mij met een woord samen te vatten: provisie!
Let op !! wanneer u niets wilt kopen, teken dan ook niets.
Als de klant bedenktijd vraagt, dring dan als verkoper niet verder aan.
Mensen, luister... wanneer je nog niet van plan bent een keuken te kopen, ga dan ook niet in onderhandeling.
Als je de berichten op het forum goed leest, dan gaat het initiatief om direct tot een overeenkomst te komen altijd van de verkoper uit.

Wanneer heb je voor het laatst een offerte, volgens CBW voorwaarden 18 dagen geldig, aan een potentiele klant meegegeven?

Gesloten