LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Harderwijk
Berichten: 216
Lid geworden op: 07 jan 2006 13:14

nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door Harderwijk » 10 mei 2008 17:11

Goedemiddag,

Normaal ben ik actief op een ander gedeelte van dit forum want keukens zijn niet mijn specialisme. Echter wij hebben recent een nieuwbouwwoning gekocht en ja, daar hoort nu eenmaal ook een nieuwe keuken bij. Heb al veel gehad aan dit forum en dankzij jullie ben ik hier al meer te weten gekomen over keukens dan ik dacht.

Onze voorkeur gaat uit naar Next 125 NL501 in hoogglans gelakt front rondom afgerond in de kleur magnolia wit.

Dankzij dit forum weet ik dat Next 125 een goed merk is, weinig verschilt met een Sytemat en net onder het topsegment zit. ( als ik het niet goed heb laat het mij weten )

De zaak waar wij zijn geweest deed ons prettig aan. Het enige waarin ik onervaren ben is de prijs. Nu lees ik steeds dat er veel marge zit op bruto en netto prijzen en dat het apparatuur ook bepalend is. Tijdens het gesprek met de verkopen ging er al direct een hoop korting vanaf waardoor ik twijfel dat de prijs die we nu hebben een scherpe prijs is.

Mijn vraag aan jullie is of de prijs die wij gekregen hebben een scherpe prijs is. Ik zal hieronder de gegevens van de keuken zetten.

de Opstelling is een L

1 hoge ombouwkast tbv combimagnetron en koelkast 160 cm hoog 60cm breed
1 hoge ombouwkast tbv koffiezetapparaat en vriezer 160 cm hoog en 60 breed
1 onderkast tbv vaatwasser 60cm breed
2 onderkasten tbv dubbele wasbak ieder 60cm breed
1 halve carrousselkast met doorlopende deur 125 cm breed
1 onderkast met 2 uittreklade en 1 binnenlade 90 cm breed
1 onderkast 60 cm breed.
2 bovenkasten met klepdeur ieder 100cm breed.

Apparatuur het volgende

Siemens compact oven hb84k550n
Siemens espresso koffieapparaat tk68e571
Siemens schouwwazemkap lc46954
Siemens gaskookplaat 5 pits 90 cm er17254nl
Siemens geintegreerde koekast ki20lv00
Siemens geintegreerde vrieskast gi18dv00
Siemens vaatwasmachine se63m330eu

En als werkblad composiet met een lengte van 185cm en 284 cm

Wat zou dit alles mogen kosten inclusief montage?

ikbenhetgezeurzat
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 sep 2006 18:05

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door ikbenhetgezeurzat » 10 mei 2008 18:01

Een keuken kopen is een gevoelskwestie. Waar voel je je goed en waar heb je vertrouwen om de keuken te kopen. Al die lui die hier prijzen noemen doen maar wat. Koop waar je zelf een goed gevoel hebt en ga niet via internet prijzen op zitten vragen!!
En op een keuken wordt verdiend en dit zal zo ook blijven want anders wordt er niet geleverd! Maar het winstpercentage bepaalt de directie en niet de klant!!

replay
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 mei 2008 17:47

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door replay » 10 mei 2008 18:43

allereerst, ik ben dezelfde als gebruikersnaam Harderwijk, ik wilde mijn gegevens van het profiel wijzigen maar dat ging niet goed. Moest me dus opnieuw registreren.

Dank je wel voor je reactie ikbenhetgezeur zat.

Ik ben het met je eens dat het gevoel erg belangrijk is. En zoals aangegeven was het gevoel bij deze zaak goed.

Maar ik zou niet weten waarom ik geen prijzen zou mogen opvragen. Helaas is de keukenbranche erg ondoorzichtig. In ieder geval voor wat de prijzen betreft. Zoals gezegd, ik heb geen tot weinig ervaring met keuken, en hetgeen ik weet heb ik voornamelijk hier van het forum.

Ik word alleen argwanend dat wanneer het onderwerp prijs op tafel komt en ik nog niet gesproken heb over kortingen of iets dergelijks er al direct zonder blikken of blozen 35 % van de prijs af kan.

Wie wordt er dan voor de gek gehouden? En dat er verdient moet worden vind ik helemaal niet erg, want het intekenen en wensen op papier zetten kost erg veel tijd, en niemand werkt voor niets ik ook niet.

Ikzelf heb liever gewoon geen gelazer maar een reeele prijs. Niet de inkoop verhogen met 65% om er daarna weer 35% korting op te doen en dan de klant het gevoel geven dat hij een mooie korting heeft gekregen maar feitelijk veel te veel betaald.

Daarnaast, waarom is het zo bijzonder om een offerte mee te krijgen? Is er iets te verbergen? Ik vind het logisch om een offerte mee te krijgen met daarin gespecifiseerd wat ik wil hebben voor welke prijs maar de keukenhandelaren denken daar vaak anders over.

rvkeuken
Berichten: 584
Lid geworden op: 29 dec 2006 08:19

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door rvkeuken » 10 mei 2008 19:48

groot gelijk heb je, zelfs de zaken die zeggen dat ze netto prijzen geven, geven vaak nog netto prijzen + kortingsmarge....

Wat ik heb gedaan, meerdere zaken bezocht (dit eigenlijk vooral omdat het ontwerp het moeilijkste was), hier gekeken naar de % korting die gelijk gegeven werden, hierover nog een beetje gepraat en toen gekocht bij diegene die het best voelde en qua % korting op de standaard bruto adviesprijzen gemiddeld was.

Kortom ik zou bij een andere next dealer gaan kijken, zelfde opstelling maken en kijken wat voor prijs hier uit rolt.
Belangrijk is uiteindelijk het gevoel, het gevoel wordt naast een correcte afhandeling (van begin tot eind (bijv. de adviseur die na een jaar de deurtjes nog een keer recht komt hangen) ook bepaald door de totaalprijs die je betaald, staar je er niet blind op, maar vergelijk.

qua prijzen: die worden vaak aan de hand van 'het' puntenboek berekend voor de kasten (1 punt is grofweg 1 euro, soms met, soms zonder btw), apparatuur: adviesprijzen zijn op te zoeken op internet, 35% korting hierop is minimaal/standaard, bladen: ook deze zijn op te zoeken op internet, hou er rekening mee dat dit minimum prijzen zijn, voor een keukenwinkel komt hier altijd bovenop.

Ik hoop dat iemand je hier wat standaardprijzen kan geven, maar ik betwijfel het. Het blijven rare jongens he ;-)

replay
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 mei 2008 17:47

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door replay » 10 mei 2008 20:06

Dank je wel voor je reactie rvkeuken.

voor wat betreft het gevoel, dat heb ik volgens mij ook direct aangegeven dat dat voor mij ook belangrijk is. En ik moet zeggen, ondanks het gebrek aan ervaring vind ik dat ik heel plezierig geholpen ben.

Kun jij of misschien iemand anders met ervaring wellicht iets meer vertellen over de gekozen apparatuur of wellicht het blad? Is het kwalitatief goed? En zijn er dingen die belangrijk zijn om te weten of om op te letten?

Mini7
Berichten: 171
Lid geworden op: 02 mar 2008 23:10

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door Mini7 » 10 mei 2008 20:59

Hoi Replay,

Ik ben maar een consument en ik heb niet echt verstand van zaken, maar een dingetje in jouw opstelling zou ik heroverwegen. Die carousselkast ziet er in de winkel mooi uit, draait lekker soepel en maakt de ruimte in de hoek bruikbaar. In de praktijk echter vind ik het een onding. Als er een pannendeksel achter valt moet je het hele kastje leegruimen om het eruit te krijgen en het stapelt ook niet overzichtelijk.

Wij hebben in onze huidige keuken één zo'n (dure!) kast en één gewone hoekkast. Als ik nu zou mogen kiezen ging die caroussel eruit.

Je kunt ook bekijken of je hoek in de buurt zit van de spoelkast. Als de boiler helemaal in het hoekje kan gebruik je de ruimte effectief, bij je boiler hoef je toch bijna nooit te zijn...

Hartelijke groet,

Mini7

rvkeuken
Berichten: 584
Lid geworden op: 29 dec 2006 08:19

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door rvkeuken » 10 mei 2008 21:03

naast een carroussel zijn er trouwens meerdere oplossingen mogelijk voor zo'n hoekkast, bijv. dat de 'planken' aan de deur zitten en mee naar buiten draaien.

By the way, composiet, daarover is op het forum eea geschreven, belangrijk is de leverancier en siemens is een redelijk goed merk, is ook eea over geschreven op het forum. Qua gaskookplaten ben ik zelf erg fan van Atag.

replay
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 mei 2008 17:47

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door replay » 10 mei 2008 21:10

Dank je wel mini7, erg handige tip. En inderdaad, die carrousel kast zag er leuk uit en erg praktisch voor die ruimte. In onze nieuwbouwwoning is 1 "probleem" . De woning is al reeds gebouwt en wordt als het goed is eind deze maand opgeleverd. Er was nog een beetje meer en minder werk mogelijk maar de leidingen en aansluitpunten liggen er al. Net als de positie voor de wazemkap. Nu ben ik niet handig en voel er dan ook niet zo heel veel voor om leidingen en alles te verleggen. Wij hebben dus een opstelling gezocht die we mooi vonden maar ook welke aansluit bij de al reeds aanwezige leidingen en aansluitpunten.

Misschien heel onnozel, maar ik heb volgens mij geen boiler in de keuken :?

Mini7
Berichten: 171
Lid geworden op: 02 mar 2008 23:10

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door Mini7 » 10 mei 2008 21:34

Hoi Harderwijk,
Begrijpelijk dat je dan gewoon de opstelling kiest die in je huis past.
Oh, dat kan natuurlijk ook, dan komt het warme water uit de cv. Bij ons kon dat niet, er zat geen warmwateraansluiting...
Groetjes
Mini7

JokeW
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 mei 2008 12:03

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door JokeW » 15 mei 2008 20:14

:roll:

rve1
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 mei 2008 15:58

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door rve1 » 22 mei 2008 16:02

Over apparatuur prijzen: Kom tot de volgende conclusie na shoppen om een keuken: altijd 50% korting tov de catalogus waarden en let op: de catalogus waarde in Duitsland ligt al lager! (Nou, waar denk je dat ik de keuken heb besteld?)

...ps heb een systemat edition GL type.

pufje
Berichten: 164
Lid geworden op: 20 mar 2008 22:24

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door pufje » 22 mei 2008 17:34

altijd 50% korting tov de catalogus waarden
Je snapt er dus helemaal geer derierre van dus. Geeft niet hoor, maar we kunnen wel raden waar je hebt gekocht

Ervaringsdeskundige71
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 mei 2008 20:33

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door Ervaringsdeskundige71 » 23 mei 2008 21:20

Het is mij ook opgevallen dat je niet snel hoogte zal krijgen van de prijsopbouw van een keuken. Maar zeg nou eerlijk, welk bedrijf laat je wel zijn marges zien. Een keuken kopen is voor een deel gevoel, voor een deel gunnen, onderhandelen en accepteren dat je je best hebt gedaan.

Zo weet ik ook niet of mijn koop de beste is, maar ik ben er wel tevreden mee. Zoals zoveel mensen heb ik ook de ballen verstand van keukens, maar heb voor mezelf bepaald welke kwaliteit ik wil en wat het ongeveer mag kosten.

Onze keuken bestaat uit twee delen:

1. recht blad van 380 en 70 diep met van links naar rechts 3 kasten van 60 en twee van 90. Er hangen links boven twee half hoge kastjes van 90 en rechts een afzuigkap. In het blad zit midden tussen de kasten van 90 een inductieplaat.
2. Aan de overkant van de keuken staat een kast uit 3 delen van 60 breed en zo'n 150 hoog.

De keukendeurtjes zijn geplastificeerd (rondom zonder naden) mat wit en het blad is gepolijst nero assoluto met een rand van 5cm hoog.

De apparatuur:

Combinmagnetron http://www.vergelijk.nl:80/magnetron/siemens/hb86p570n/
Stoomoven http://www.vergelijk.nl:80/oven/siemens/hb26d550/
Afzuigkap http://www.vergelijk.nl/afzuigkap/siemens/lc46956
Koelkast http://www.vergelijk.nl:80/koelen_vriez ... k_9552_id/
Inductieplaat http://www.vergelijk.nl:80/kookplaat/siemens/eh95s501e
Vriezer Miele F9552 I

Laten we zeggen 13.750

Keukenapparatuur via Internet (laagst gevonden prijzen) EUR 6163,-
Granieten blad via Internet (http://www.graniet.nl/) EUR 1618,-
Kastjes, koolstof filters, montage en wat andere zooi (geen idee)

Oh, en ga me niet vertellen dat het goedkoper kan he ;) Ik post dit om andere mensen te informeren.

siemens
Berichten: 232
Lid geworden op: 08 apr 2008 19:33

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door siemens » 23 mei 2008 21:30

Kijk hier eens:

http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... emens.html

Of deze keuken handelaar deze melde dat er actie weken zijn bij siemens duitsland , had een prijs voor eeen keuken met pelgrim , en de MINDER prijs voor alles siemens is 89 euro!!!

http://www.kuechenstudio-meppen.de/nl/SM3010.shtml :!:

rve1
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 mei 2008 15:58

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door rve1 » 27 mei 2008 20:28

"pufje"je snapt er dus helemaal geer derierre van dus. Geeft niet hoor, maar we kunnen wel raden waar je hebt gekocht
Het klopt! ik snap er ook niets van dus vertel eens wat je exact bedoelt met je opmerking, en waar heb ik de keuken gekocht?

keukenklepper
Berichten: 601
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door keukenklepper » 27 mei 2008 21:42

:idea:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 25 mar 2010 13:16, 4 keer totaal gewijzigd.

rve1
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 mei 2008 15:58

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door rve1 » 27 mei 2008 21:49

nee, nou mag pufje eens een gokje wagen...

kweenie
Berichten: 15392
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: nieuwe keuken, wat is reele prijs?

Ongelezen bericht door kweenie » 28 mei 2008 09:08

Siemens, wat wil je zeggen met je verwijzing naar idealo? De prijzen daar zijn nl. het zelfde als die bij vegelijk.nl. Laagste prijs incl. verzenden in beide gevallen 940 euro.

Gesloten