LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.

Past die inbouw was/droogcombinatie in een hoge kast?

Ja
0
Geen stemmen
Nee
3
60%
Weet niet
2
40%
 
Totaal aantal stemmen: 5

lukemanvw
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2007 16:46

Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door lukemanvw »

Hallo Specialisten :o ,

Ik ben op zoek naar een keuken voor in mijn nieuwe huisje. Daarvoor ben ik al verschillende keukenzaken afgelopen om tekeningen of offertes te laten maken.

Mijn zoektocht begon bij een kleinere zelfstandige keukenleverancier in Zuid-Limburg. Een zaak die in de omgeving een zeer goede naam heeft! Hier heb ik een tekening laten maken naar aanleiding van mijn eigen ontwerp en een keuken die ik daar heb gezien. Het is een Hacker Systemat Edition (greeploos). Bestaande uit een u-vorm met een was-schiereiland, een kook-verbindingstuk en een hoge kastenwand met de koelkast, oven, koffiecentrum en was/droogcombinatie.
Ik wist dat de betreffende keukenzaak niet de goedkoopste zou zijn, maar daar betaalde je dan wel voor kwaliteit en service. :)

Vervolgens kwam ik met de tekening en uitgewerkte offerte van (+/- 23.000,-) bij Houtsma keukens in Amsterdam. Slecht gevoel vanaf het begin, een akelig gesprek, maar toch een offerte laten maken voor dezelfde opstelling maar ander merk keuken. Bij Houtsma vertelde men mij dat ik geen was/droogcombinatie (onder) in een hoge kast kon krijgen omdat de binnenmaten tuseen de zijwanden van de kast niet groot genoeg waren voor het apparaat! Mijn logische reactie was daarop "maar het is toch speciaal een inbouw? Daar betaal ik dan toch ook bijna het dubbele voor". Toch was het onmogelijk en moest het apparaat op een andere plek. :(

De volgende zaak was Miele in Villa Arena. Veel te duur voor mij, maar tijdens een leuk gesprek met de verkoper (hij had toch niets te doen) vertelde hij mij dat de gekozen keukenopstelling een zeer goede keuze was voor die beperkte beschikbare ruimte en dat die was/droogcombinatie daar zeker inpaste. :)

Verder shoppen bij Siematic (betrouwbare man) leverde hetzelfde probleem op als bij Houtsma, de was/droogcombinatie zou niet in een hoge kast passen!! Hij was te breed. :(

Als laatste eindigde ik bij Grando in Villa Arena. Hier ook een offerte laten maken en wat betreft de inbouw was/droger... dat was geen probleem. Maar bij Grando was niets een probleem!!!! :wink:
Daar ging alles zo makkelijk dat ik er sowieso mijn twijfels bij had. Maar ja, tot nu toe wel de goedkooste (13.000 euro) incl. plaatsen voor exact dezelfde keuken Hacker Systemat met de (dure) Miele apparatuur.
Dat is 10.000euro goedkoper, 40%! dan de eerste offerte!
Maar niet echt een betrouwbare indruk gekregen. :)

Ook ben ik nog bij Smeg geweest, die wisten het niet. En ik heb door Ardland in Duitsland nog een offerte laten maken waarin alles gewoon werd overgenomen zoals ik het had aangeleverd. :?: :?:

Maar naast een hoop bijzaken in mijn verhaal is de grote vraag........

:!:past een was/droogcombinatie wel of niet onder in een hoge kast???:?:

Tussenstand tot nu toe:
hij past wel: 3x
hij pas niet: 2x
weet niet: 1x


Alvast hartelijk dank voor jullie reacties! :?

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door capricorn »

nog nooit van die combinatie gehoord: inbouw was-droogmachine
ik ben dan geen keukenmonteur maar mijn boerenverstand zegt dat dat ding of op de grond moet staan en daarin verankerd worden of aan een betonnen muur gehangen en verankerd worden met een stalen constructie en de kast eromheen. Want bij centrifugeren trilt ie anders je kast op een gegeven moment van de muur los.
Als het al kan zal het net als een vaatwasser alleen van een front voorzien moeten worden en wordt ie dus niet echt in de kast gemonteerd lijkt me

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door hark »

Beste lukemanvw,

Wat is de reden dat je zo'n apparaat in keuken wilt hebben?
Zoals bovenstaande schrijver aangeeft kan ik me niet voorstellen dat een wasmachine gezond ik voor keuken kastjes.......

Hark

C200K
Berichten: 292
Lid geworden op: 26 jun 2006 22:48

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door C200K »

Een standaard droger of wasmachine is 59 cm breed. Een standaard 60 cm brede kast is 57-58 cm binnenwands. Dus niet mogelijk. Tenzij je speciale kleine (lees; smalle) machine's gaat kopen.
De verkoper die gelijk aangeeft "geen probleem" wil puur en alleen een keuken verkopen. Dus die handtekening zetten, daarna zit je aan de koop vast, de problemen zijn dan voor jezelf.

Anders moet je dus naar onderkasten toe van 70 cm, die worden door onderandere Siematic verkocht, ook de rest zal dat wel doen. Maar bij mijn weten is die breedte er niet in een hoge kast.

Maar inderdaad.... wat anderen al aangaven; het lijkt mij totaal onwenselijk om deze machine's in een keuken te hebben. Als je het wel wil zouden ze op de grond moeten staan en op geen enkele wijze een verbinding moeten hebben met de rest van de keuken. Je krijgt dan dus gewoon een deur waarachter het apparaat zich bevindt.

Laat de apparaten dus NOOIT een verbinding krijgen met de keuken.

Toolboy

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door Toolboy »

@Topicstarter.

In de UK is dit heel gebruikelijk.

Hier nog niet, steek uw lichtje eens in de Uk op.

groet T

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door D1RK »

Mijn persoonlijke advies, geheel vrijblijvend;

Monteer een Wasmachine en Droger naast elkaar en werk ze af met RVS...
Deze folie kunt U ook bij de Gamma kopen...

Een Disign keuken met losse apparaten is voordeliger dan inbouw, geen dure kast nodig, voordelig en makkelijker te vervangen, en de koelkast is dan geen 56 cm aan de buiten maar aan binnenzijde, dus 4 cm extra dus 10% ruimer....

Of U RVS koopt of via Gamma folie gaat plakken, bij diverse merken krijg je al snel diverse RVS kleuren, en zelf doen is het wel gelijk, en nog voordeliger ook.

Zelfs het witte (vergeelde) koffiezettertje is nu weer als nieuw....
Dus ook de lichtschakelaar die gekrast en vergeeld was is nu RVS Disign...

En mijn keuken kreeg diverse oude apparaten die herplaatst werden, dus geen € 23000,- en ook in de toekomst voordeliger vervangbaar!

Pfffff

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 02 sep 2007 01:32, 1 keer totaal gewijzigd.

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door KlantAdam »

Mijn advies maak in je schuur/berging/ bijkeuken of ergens anders je aansluitingen echter toch geen pan om in je mooie strakke
Hacker Systemat Edition (greeploos).
deze apparaten te plaatsen.
Wellicht inderdaad nadenken over andere oplossing ( volgens mij sowieso goedkoper). Ik vindt het niet meer van deze tijd ( beetje boel niet design/modern dus ook niet greeploos en persoonlijk geen pan. :shock:

Wellicht is het je moeder pffff ( oplossing riekt naar een input van een bejaarde). :wink:

Pfffff

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 02 sep 2007 01:33, 1 keer totaal gewijzigd.

lukemanvw
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2007 16:46

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door lukemanvw »

Alvast bedankt voor de reacties, maar ben er nog niet veel wijzer van. Het apparaat ergens anders plaatsen is geen optie! Mijn appartement is 45m2 in totaal, dat is dus incl. wc, badkamer, keuken, slaapkamer, cv en woonkamer. Berging is er niet, alleen in de kelder 3min lopen buitenlangs.
45m2 a 4.700 euro per m2, dus iedere m2 moet zo efficient mogelijk gebruikt worden! Vandaar was en droger samen. En gekozen voor in de keuken aangezien daar wel de ruimte is en dit zeker wel greeploos (lees onzichtbaar) weggewerkt kan worden. Inbouw was/droogcombinatie kost adviesprijs 2000euro en is zo duur omdat ie speciaal voor inbouw gemaakt is mbt. trillingen ed. Ik weet dat het geen enkel probleem is om m onder een aanrecht te stoppen, maar vraag me dus echt af of ie in een hoge (met zijwanden) kast past. Loshouden van de rest van de keuken is een goede tip! dus zal dan wel naar een hoge kast van 70cm moeten gaan.
RVS folie van de Gamma is geen optie in een greeploze design keuken van 15.000euro.

Ik snap alleen niet hoe verkopers dat wel kunnen tekenen terijl ze zouden moeten weten dat het niet gaat, tenminste als het echt niet gaat!

Alvast bedankt voor jullie reacties

PS: inbouw was/droogcombinatie is inderdaad erg duur, maar zit dan wel in de hypotheek!!! Dus voor bijna 50% aftrekbaar..... :wink:

m monteur
Berichten: 43
Lid geworden op: 27 jul 2007 11:57

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door m monteur »

beste lukemanvw

dan toch maar een montage advies,het is allen mogelijk als je aan bijde zijden van de te maken hoge kast een stolle wand plaatst dan blijft de diepte van het apparaat erg belangrijk.en het in en uit schuiven van de machine gaat ook niet zonder je kast af te moeten breken.zoals bij een vaatwasser is er een type op de markt die wel in een hoge kast past maar daar in is de keuze erg klein.en dan over eerder opgemerkt advies de trillingen zijn niet van tevoren vast te stellen.vraag blijft moet je dit wel willen het blijft een beetje een noot op lossing.

ps. er zijn wel onder bouw was machines met daar op scharnieren die weer over een komen met de keukendeur,maar die past alleen zoals boven beschreven.

gr m monteur

mrd
Berichten: 57
Lid geworden op: 30 jun 2006 12:41

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door mrd »

Beste lukemanvw

Deze was-droogcombinaties, hebben dezelfde afmeting als een vaatwasser.

Dit betekent dus dat hij 60cm breed is.

De meeste kasten zijn 60cm breed, dus hij zal er niet inpassen.

Oplossing:*wasmachine neerzetten, maatkast van 60cm erboven, en dan 2 steun/stolwanden.

(zelfde als een vaatwasser op hoogte)

Met vriendelijke groet,
mrd

succes

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door capricorn »

@Toolboy:
In de UK is dit heel gebruikelijk.

Hier nog niet, steek uw lichtje eens in de Uk op.
Wat dacht je van: Hier al sinds de jaren 70 niet meer.

In de UK wonen ze over het algemeen kleiner: Heul veul arbeidershuisjes

PUURRUUD
Berichten: 27
Lid geworden op: 20 aug 2007 23:29

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door PUURRUUD »

Inderdaad is niet zozeer de breedte het probleem, maar vooral de diepte, evt. op te lossen met eerder genoemde stollenwanden. en uiteraard wil je het apparaat eenvoudig naar voren kunnen halen... Kunnen ze niet ergens anders onder het werkblad? En dan 2 normale hoge kasten. Je moet het gewoon zien als een vaatwasser.

zaankanter
Berichten: 130
Lid geworden op: 18 okt 2005 18:59

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door zaankanter »

Een inbouw was/droogmach. heeft inderdaad de zelfde breete maat als een normale inbouw 60 cm vaatwasser.

Maar een inbouw was/droog combinatie is niet altijd erg makkelijk in gebruik (5 kilo wassen 2.5 kilo drogen)

In een normale hogekast past deze inderdaad niet ivm de breete
(kast 60 buitenmaat = binnenmaat 56)
maar we kunnen ook vaatwassers op hoogte plaatsen, dus met stollen kom je een heel eind. erg prettig werken is het niet , tijdens gebruik trilt de kasten over het algemeen lekker mee waardoor je bestek ligt te rammelen in de lade's

bot321
Berichten: 3170
Lid geworden op: 05 okt 2004 14:30

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door bot321 »

Geplaatst op 01 Sep 2007 07:33 door zaankanter

Een inbouw was/droogmach. heeft inderdaad de zelfde breete maat als een normale inbouw 60 cm vaatwasser.


Heb ze geplaatst in een keuken echter onafhankelijk
van het keukenblok.Geplaatst in een hoek van de keuken
op elkaar en daarvoor een deur geplaatst in de trend
van de keuken. naast de was-droog combinatie een
apotheekerskast geplaatst.Staat best wel mooi.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door GWTE »

past een was/droogcombinatie wel of niet in een hoge kast???
Het antwoord is nee, een wasdroger moet lucht kunnen aanzuigen en afblazen. Dit gaat via de plint middels een rooster. Als je dit apparaat in een hoge kast plaats kan er geen rooster worden geplaatst. Niet doen dus, jij ook niet Maxx. Op de vloer in een hoge maatwerkkast zou natuurlijk wel kunnen. Dan kun je gewoon een plintrooster plaatsen.

ronan
Berichten: 127
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:42

Re: Past die inbouw was/droogcombinatie wel?????

Ongelezen bericht door ronan »

en hoe zit dit dan met een koelkast in een hoge kast heeft die geen lucht nodig dan

Gesloten