LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
wikischaal
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2011 23:12

Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Ongelezen bericht door wikischaal »

Beste forum bezoekers,

In 2008, onder de nieuwe eigenaar van Pronk Keukens uit Zuidschermer, dacht deze klant een kwaliteitskeuken te hebben gekocht, gezien de goede reputatie van dit bedrijf: “reeds 30 jaar een begrip in heel Noord-Holland”. Deze klant had voor meer dan 20.000 euro besteed aan o.a. een granieten aanrecht, Miele vaatwasser, Bosch apparatuur en Franke spoelbak. Wat leverde Pronk Keukens daarvoor van het onbekende keukenmerk Kästle? (=Rotpunkt, zie elders op dit forum)
- Onder- en bovenplinten van spaanplaat i.p.v. mdf;
- Scharnieren die na anderhalf jaar al vervangen moesten worden wegens een falend dempingmechanisme en daarvan hebben een aantal het alweer begeven;
- Geen handgrepen van rvs, maar van imitatie rvs (rvs-look of zamac) en bovendien van een bedroevend slechte kwaliteit, want de laklaag (epoxy coating) liet los met als gevolg vlekkerige handvaten. Eerst bij twee handgrepen, later volgden er steeds meer.

Klant is ontevreden over de materiaalkeuze Van Pronk Keukens. Waarom hebben ze de klant niet op alternatieven gewezen?

De handgrepen:

De serviceafdeling stuurde ter vervanging van de beschadigde handgrepen, klant 2 nieuwe handgrepen op, ook voorzien van een coating, maar van een aanzienlijk betere kwaliteit: kwaliteit A weegt 203 gram en kwaliteit B 153 gram. Kwaliteit A is dus 33% zwaarder en bovendien netjes afgerond, wat wel zo ergonomisch is, terwijl kwaliteit B scherp aanvoelt, waar klant zich meteen al aan geërgerd had.

Wanneer kwaliteit A en B naast elkaar aan de keukendeurtjes hangen zie je geen verschil. Kwaliteit B is dus gewoon een goedkope replica van A. De vraag is nu: heeft deze klant indertijd zelf die onergonomische replica uitgezocht of het origineel? Klant voelt zich misleid.

En waar praten we eigenlijk over? Het gaat om een eenvoudige, rechthoekige handgreep, boorafstand 16 cm, lengte 19 cm, voetjes 3 cm breed, hoogte 1 cm. Diepte 3 cm. Dikte 0.5 cm. Gezien de prijzen op internet voor rvs en rvs-look handgrepen, schat klant een dergelijke handgreep in rvs op 18 euro, in rvs-look (kwaliteit A) op 6 euro, en de replica (kwaliteit B) op zo’n 3 euro of minder.

Mag je niet redelijkerwijs verwachten, wanneer je meer dan 20.000 euro voor een zgn. “kwaliteitskeuken” betaald, dat je geen scherpe, vlekkerige, replica handgrepen van rvs-look van een paar euro geleverd krijgt? Klant voelt zich misleid.

Pronk Keukens kan de originele handgrepen niet meer leveren, want beide handgrepen komen uit de Rotpunktfabriek en die levert alleen nog maar de replica’s. Wel willen zij zo vriendelijk zijn al onze handgrepen te vervangen door nieuwe replica’s, want misschien laat de laklaag deze keer niet los en is het gewoon een productiefout geweest. En als klant deze handgrepen absoluut niet meer wil, dan mag klant nieuwe handgrepen komen uitzoeken. Maar deze klant wil geen goedkope, vlekkerige replica’s van Pronk Keukens meer, ook niet in een andere vorm. Deze klant gaat voor echte rvs handgrepen zonder coating.

Pronk keukens lijkt onder de nieuwe eigenaar meer geïnteresseerd in korte termijn gewin dan in tevreden klanten. Zo hoeft u niet het hele bedrag vooruit te betalen, zoals Pronk Keukens van deze klant eiste per brief, maar maximaal 15% (zie cbw voorwaarden elders op dit forum). De keukenkampioen en keukenconcurrent zijn hier vorig jaar voor beboet met 110.000 euro.

Een goede raad: laat uw rekening tot op de komma specificeren, voordat u tekent. En laat vastleggen om welke materialen, merken en typen het echt gaat. Vraag naar de kwaliteit van de gebruikte materialen en alternatieven. Vraag ook of u alvast 1 handgreep mee mag nemen, zodat u zeker weet dat u geen nog goedkopere replica’s geleverd krijgt of kies voor een greeploze keuken.

Ten slotte enkele positieve ervaringen met Pronk Keukens:
- De kastdeurtjes zijn mooi;
- De service van de serviceafdeling is goed;
- De monteur was zeer vakbekwaam, werkte nauwkeurig en heeft de keuken perfect geplaatst.

Met vriendelijke groeten,
Wikischaal

P.S. Weet iemand op dit keukenforum misschien waar de originele handgreep van 203 gram geproduceerd wordt of te koop is (of in echt rvs zonder coating)? Hebben meer mensen van die goedkope replica’s met loslatende laklaag gekregen bij Pronk Keukens?

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Het "vlekken" onstaat door het beetpakken van de greep. Op onze handen en vingers zitten "zuren" die de coating aantasten.... (zal vast koelkast- / spoelkast- / vaatwasser -greep zijn)

qua grepenkeuze stuur ik u een goede website in een persoonlijk berichtje....

16again
Berichten: 11703
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Ongelezen bericht door 16again »

Het "vlekken" onstaat door het beetpakken van de greep
Dat is juist hetgene waar die handgreep voor gemaakt is!
Ondeugdelijk product dus

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Ongelezen bericht door maxx »

Er zijn genoeg mogelijkheden om de greep te vervangen voor een goede uitvoering:

Opties zijn vindbaar op;

http://www.hettich.com
http://www.haefele.com
http://www.prodinter.com

Bij de beschrijving van de greep is op deze websites te zien uit welk materiaal deze gemaakt is.

Beetje lullig dat ze de zoektocht staken omdat de leverancier ze niet meer levert. Misschien strekt de materiaalkennis niet verder dan de inhoud van het verkoopboek. Met wat extra kennis van de markt had deze antireclame ze bespaard gebleven.

MVG

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Pronk Keukens & goedkope replica handgrepen

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Het "vlekken" onstaat door het beetpakken van de greep

Dat is juist hetgene waar die handgreep voor gemaakt is!
Ondeugdelijk product dus
Dus een autoband is ook ondeugdelijk.....
Dus een schoenzool is ook ondeugdelijk.....
Dus een pen is ook ondeugdelijk......

Als iets door gebruik "slijt" is het niet per definitie ondeugdelijk !

Er bestaat natuurlijk wel verschil in kwaliteit. Een greep van Rotpunkt of een greep van DaDa zal ongetwijfeld een duurzaamheidsverschil hebben......In deze had de keukenleverancier uiteraard beter een alternatief aangeboden. (welke zat voorhanden zijn in een h.o.h. maat van 160 mm)........Oh wacht dat heeft ie gedaan; reactie van topicstarter:
Maar deze klant wil geen goedkope, vlekkerige replica’s van Pronk Keukens meer, ook niet in een andere vorm. Deze klant gaat voor echte rvs handgrepen zonder coating.
DAN zou ik zeggen.......wikischaal succes met de zoektocht ! en via prodinter zal u zeker kunnen slagen, ook vanhoecke is nog een optie.

Gezien de keuze van het merk en verkooppunt zal de prijs een flinke rol hebben gespeelt doch hebben Rotpunkt en Pronk hier niets fout gedaan, en in mijn ogen nog zeer netjes service verleent !
Natuurlijk had de verkoper met u alle materialen door kunnen nemen, maar aangezien u dan (ruim geschat) 1 op de 100 klanten bent die hier in geinteresseert is, had u er ook naar kunnen vragen. Zelf poog ik dat wel altijd te doen, het uitleggen van materiaal-, prijs- en duurzaamheidsverschillen. Helaas hebben weinig mensen hier aandacht voor. :?


En maxx ik wilde juist die link van het forum houden door deze in een pb-tje te sturen... :wink:

Gesloten