Storend geluid IKEA-koelkast

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Mupje
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2018 15:33

Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door Mupje » 13 mar 2018 15:42

Beste mensen,

September 2017 hebben we een keuken aangeschaft bij de ikea . Aantal apparaten hebben we niet van de ikea gekocht maar een aantal wel, waaronder de koelkast, helaas bleek het later. Vanaf dag een dat de koelkast werd geïnstalleerd in de keuken maakt het zo een storend geluid, waarvan je denkt dat er een landingsbaan naast je huis ligt. Het geluid gaat wel de hele dag door. Ochtend, middag , avond en zelfs nachts. Als we boven op bed liggen horen we dat ding zelfs. We hebben een na de duurste koelkast genomen zelfs. Heb al meerdere malen de klantenservice gebeld maar werd steeds doorverwezen naar Electrolux , omdat het apparaat van hun afkomstig is. Die hebben een zogenaamde technicus langsgestuurd die zo zeker was dat het geluid erbij hoorde , omdat het een luxe apparaat was en dubbele motor heeft. Omdat het geen technisch mankement betrof moesten we ook nog eens 99 euro betalen! Maar dat geluid is nu na paar maanden werkelijk niet meer uit te houden. We kunnen niet eens op ons gemak in de avond zitten en van een filmpje genieten, of even een dutje doen op de bank. Na de zoveelste gesprek met klantenservice van ikea , en na zo vaak van muur naar kastje te worden gestuurd, heb ik besloten opnames te maken van het geluid op verscheidene tijdstippen. Daar ben ik al een paar maanden mee bezig. Wat mij nog restte is dat ik dit serieus ergens moest aangeven, vandaar dat ik nu hier op de site van Radar zit.
We zitten met onze haren in het haar, deze keuken heeft ons ruim 6000 euro gekost, maar we hebben er niet eens van kunnen genieten.
Laatst gewijzigd door Radar op 13 mar 2018 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ter verduidelijking onderwerp

ManchesterU15
Berichten: 320
Lid geworden op: 20 jan 2017 15:50

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door ManchesterU15 » 13 mar 2018 17:08

Hoe duur de keuken was is niet van belang. Het gaat over de koelkast, of de manier van inbouwen, wellicht heb je door de inbouw een klankkast gecreëerd die het gezoem versterkt?

Blijkbaar is er met de koelkast niks mis, de IKEA verkoopt enkel de keuken zonder montage. Het lijkt me niet dat je hier kan verwachten dat zij het 'probleem' oplossen, gezien er volgens de fabrikant geen probleem is.

werkbladenspecialist
Berichten: 419
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist » 13 mar 2018 17:30

Ik denk inderdaad dat je mogelijk een klankkast gebouwd hebt, als je dan ook nog b.v. de ruimte boven de hoge kasten nog eens afgetimmerd hebt waardoor de koelkast zijn warmte niet kwijt kan.... Het zou dus aan het inbouwen kunnen liggen maar van de andere kant dan zou de monteur dit geconstateerd hebben en dat heeft hij schijnbaar niet. Trouwens Ikea zet het geluidsniveau op de site dus is het te controleren. Zo'n meter huren kost rond de 50 euro voor een dag. Daarna Ikea confronteren. Succes

Nijogeth
Berichten: 2644
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door Nijogeth » 13 mar 2018 19:24

Er kunnen zoveel redenen zijn, waarom de koelkast veel geluid maakt. Bij energiezuinige koelkasten draait de compressor vaak langer (omdat deze veel minder toeren maakt) dan bij energieslurpers en maakt daardoor veel geluid. Tegenwoordig hebben veel koelkasten systemen tegen ijsvorming, waardoor er constant een ventilator draait.

Staat de koelkast wel waterpas verder?

atlas1302

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door atlas1302 » 13 mar 2018 20:08

Electrolux is natuurlijk wel een wereldmerk en daar mag je veel van verwachten behalve geluid, muisstil zal zij misschien niet zijn maar waterpas is zeer belangrijk voor goede resultaten.

Meestal als je een ander plekje zoekt, wat nu niet gaat natuurlijk, zal het geluid ook minder worden of zelfs zeer gering. Inbouwen vind ik persoonlijk toch al niks want de warmte moet goed weg kunnen, maar dat is mijn persoonlijke mening.

chrisd1
Berichten: 1970
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door chrisd1 » 13 mar 2018 21:11

atlas1302 schreef:Inbouwen vind ik persoonlijk toch al niks want de warmte moet goed weg kunnen, maar dat is mijn persoonlijke mening.
Er is toch wel gezorgd voor een ventilatie-rooster beneden en een lucht-uitstroomopening boven??

gosewijn
Berichten: 2018
Lid geworden op: 10 apr 2014 18:00

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door gosewijn » 13 mar 2018 22:32

Om het zeker te weten of de klacht aan de koelkast inderdaad veel herrie geeft , zou ik haar er uit halen en luisteren of het zo is.

Mupje
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2018 15:33

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door Mupje » 14 mar 2018 09:46

Het heeft inderdaad een luchtrooster boven en beneden dus ik denk niet dat het aan de inbouw ligt we gaan het even uit de kast halen en kijken of het dan even veel geluid maakt iedereen bedankt voor de reacties

stofzuigertje

Re: Storend geluid IKEA-koelkast

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 14 mar 2018 13:40

Vrijstaande is het vermoedelijk stukken stiller....

Plak eens dikke schuim tape op de zijkanten zodat tussen de kast en koelkast kan geen contact geluid meer maken.
De Action zooi voor 3D kaarten knutselen is maar 2 mm dun en meestal voldoende,
het word dan een 4mm bredere en eventueel ook achter...

Als er op de ondergrond na geen contact is en de tape als afstand houder werkte met schuim is het meestal opgelost...
Precies waterpas hoeft niet, ik heb blokje onder vrijstaande gedaan, 1.8 mm omhoog via Spaanplaat en ik hoor nog niets extra...
Deze vrijstaande heb ik ook zowel achter als zijkant met schuim van muur afgezet en dat gaat prima...

Plaats reactie