LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] waarom is mijn corian blad niet mooi

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Caro60
Berichten: 22
Lid geworden op: 06 mei 2010 12:16

waarom is mijn corian blad niet mooi

Ongelezen bericht door Caro60 »

Inmiddels is mijn nieuwe keuken geplaatst en het is erg mooi geworden. Alleen over het corian blad en de achterwand ben ik niet helemaal tevreden. Ik vind het blad niet mooi egaal afgewerkt. M.a.w. bij een bepaalde lichtinval zie je vegen alsof er niet goed schoongemaakt is, terwijl deze vegen in het blad zelf zitten. Het lijkt alsof e.e.a niet goed gepolijst is. Herkent iemand dit? Is dit normaal bij dit product en verdwijnen deze vegen op den duur?

stofzuigertje

Re: waarom is mijn corian blad niet mooi

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Wegens garantie eerst leverancier vragen of en hoe je dit moet schoonmaken en laat hun kijken.

Als ik hier iets zou adviseren is de kans groot dat de garantie zou vervallen dus vraag eerst de keuken leverancier over dit werkblad.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: waarom is mijn corian blad niet mooi

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Caro60,

Zijn er hoekverbindingen in het werkblad gelijmd en geschuurd? Is de achterwand verlijmd en geschuurd?

Om de, met lijm gevulde, naden glad te maken moet de monteur een excentrische schuurmachine gebruiken met schuurschijven. De schuurschijven moeten verschillend zijn van korrel. Je begint met een grovere korrel, om verdikking van de lijmnaad weg te schuren, en eindigt met een fijnere om het gehele werkblad te polijsten.

Als de monteur niet de juiste korrel schuurpad heeft gebruikt OF hij heeft het werkblad alleen plaatselijk geschuurd dan kunnen vegen in de toplaag ontstaan. Mijn advies is dan ook om de leverancier te vragen om het gehele werkblad nogmaals te behandelen, gedeeltelijk behandelen werkt niet.

Gelukkig is Corian een materiaal wat veel toelaat. Je moet alleen wel goed zoeken naar een monteur die het goed kan verwerken anders komt het materiaal niet goed tot zijn recht.
Als ik hier iets zou adviseren is de kans groot dat de garantie
:lol: don't flatter yourself

MVG

Caro60
Berichten: 22
Lid geworden op: 06 mei 2010 12:16

Re: waarom is mijn corian blad niet mooi

Ongelezen bericht door Caro60 »

Het blad n de achterwand zijn geplaatst door de leverancier/fabrikant zelf. Na plaatsing is er niet meer geschuurd. De vegen hebben naar mijn idee niets met naden te maken. Ik heb direct na de eerste schoonmaak contact gezocht met de leverancier en zij adviseerden mij het blad goed schoon te maken met Cif. Het blad zou door gebruik en schoonmaken met Cif mooier worden. Omdat ik op dat moment nog geen water in de keuken had, heb ik afgesproken dat ik weer iets zou laten horen als ik in de gelegenheid was geweest om goed schoon te maken.
Een week na dit gesprek werd ik gebeld en vertelden zij dat er iemand in de buurt was die wilde komen kijken of hij het blad meer naar mijn zin kon krijgen. Heel netjes van ze, maar omdat ik nog steeds zonder water zat en dus zelf nog niet goed had kunnen schoonmaken heb ik gezegd dat ik wannneer ik zover was contact met ze op zou nemen. Dit is inmiddels het geval maar om ze nu niet voor niets te laten komen wilde ik eerst eens op dit forum informeren of mensen dit herkenden en of deze klacht inderdaad vanzelf verdwijnt.
Uit jullie reactie begrijp ik dat het toch het best is om er iemand naar te laten kijken dus ik ga vandaag nog contact met ze opnemen.

Gesloten