LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Ik heb de TS (Topic-Starter) en oud-keukenverkoper @IkWeetVeel nog even de tijd gelaten voor een reactie, maar daar komt klaarblijkelijk niets meer. De communicatie is gelijk nul!

Mijn bovenstaande visie over de principiële denkfout in het hele provisiesysteem, óók bij de afzet van keukens, badkamers enz. zoals vooral bij de Mandenmakers Group wordt geprezen, wil ik graag met een ander voorbeeld onderbouwen.

De Stuttgarter chef van het internationaal bekende Bosch-concern heeft onlangs alle provisies en bonussen rigoreus uit het bedrijf verband. "Individuele beloningen zijn ongewenst en niet (meer) geschikt als motivatie-instrument". (Deel-)variabel loon leidt vooral tot meer egoïsme en tot afgunst bij de medewerkers onderling (in de keukenbranche schijnen alleen de verkopers? met provisies te worden betaald).
Volkmar Renner is ervan overtuigd, dat extra bonussen juist dé-motiveren en contra-productief werken voor de gezonde toekomst van een modern ondernemen, omdat ze niet klantgericht, maar vooral naar binnen gericht zijn en uiteindelijk schade voor een succesvolle toekomst op de langere termijn zullen aanrichten.

Wanneer innovatie en klantgerichtheid vanuit het bedrijf met positief gemotiveerde medewerkers geïntergreerd moet worden om de continuïteit en groei zeker te kunnen stellen, zijn er andere instrumenten die beter functioneren en de basis vormen tot meer inspiratie en voldoening in het gezamenlijk werken voor een bedrijf. De bankensector was het bewijs voor een bonusgestuurde desaster van de werkvloer tot in de chefetages, waarbij uiteindelijk het egoïsme cotastofaal zegevierde en regelgeving nú alle spontaniteit toedekt. In een branche met een overload aan regeltjes, botes en internationale verstikkende wetgeving zou je niet moeten willen werken.

Terug naar de keukenverkopers en leidinggevenden. Zij zouden zich niet meer moeten optrekken aan vooraf vastgelegde omzetcijfers die uiteindelijk topics als deze veroorzaken en met iedere verkochte (aangeprate?) keuken, ook steeds meer vertrouwen uit-verkopen. De reclamekwaliteit is met oneindige kortingen meer gericht op de korting dan op de kwaliteit van de producten.

Mijn conclusie blijft, dat de mentale instelling zoals @ IkWeetVeel hier heeft voorgedragen (waarschijnlijk door interne scholing ontstaan), niet de beste retailers produceren en voor veel klanten, die met deze harde verkooptechnieken niet kunnen omgaan, totaal geen meerwaarde kan opbrengen, behalve het 'gevoel' een keukeninrichting met een hoge korting gekocht te hebben, waarbij door steeds weer nieuwe topics de onzekerheid gevoed blijft worden ... of de prijs-kwaliteitsverhouding nu wel helemaal klopte.

Er zijn (nog) retailers uit deze branche die eerlijk en objectief adviseren, ik heb daar persoonlijk goede ervaring mee. Sàmen in aller rust het ontwerp met ingebrachte ideeën te kunnen laten groeien en successieve uitwerken tot een tekening met offerte, is heel iets anders, dan na vier uurtjes 'aan tafel' te moeten horen dat je géén offerte en géén 3-D-ontwerp meekrijgt zonder eerst, helemaal onverbintlijk, HIER te ondertekenen, soms met slimme gevolgen!

Een aansluitende discussie of extra beloningen wèg moeten en hoe keukenverkopers op provisie ànders gemotiveerd zouden kunnen worden, gaat in deze topic iets te ver. De oorspronkelijke topicvraag, waarop je bij een keukenaankoop vooral moet letten is m.i. uitvoerig en voldoende voor een eigen meningsvorming uit-behandeld.

Ter herinnering tenslotte nog uit de openingspost van de TS: U wil niet weten hoe vaak ik mensen aan tafel heb gehad die een handtekening zette en achteraf zichzelf even achter de oren krabten, of zelfs spijt hadden van een aankoop waar ze helaas niet zonder kosten vanaf konden.

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Extra toevoeging voor eventueel geïnteresseerden die na- en meedenken over de toekomstwijzende keukenwinkel:

12 tips om de concurrent te slim af te zijn (kwam toevallig als artikel voorbij)


https://www.managementsite.nl/time-to-m ... ht-12-tips

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Aan het ontwerp 'Checklist voor keukenkopers' werd toegevoegd:

- navragen hoelang onderdelen nog gegarandeerd leverbaar blijven

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Aan het ontwerp 'Checklist voor keukenkopers' (enkele posts terug) kan niets meer worden toegevoegd i.v.m. het maximale aantal tekens.

TIP: Op sommige keukenwebsites is een keukenontwerptool en/of prijscalculator toegevoegd om een prijsindicatie te kunnen krijgen.
Ik heb er één als voorbeeld uitgepikt om een gevoel voor een keukenprijs te kunnen krijgen. Het is géén spam, een ieder kan websites met dit soort functies toevoegen.

http://www.keukenvision.nl/keukenkosten ... ukenvision

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Aan de Checklist waarop je moet letten toegevoegd:

"Keuken in het buitenland kopen? Pas op met de andere voorwaarden!"

LJ01
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jul 2017 20:22

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door LJ01 »

hänschen klein schreef:TIP: Op sommige keukenwebsites is een keukenontwerptool en/of prijscalculator toegevoegd om een prijsindicatie te kunnen krijgen.Ik heb er één als voorbeeld uitgepikt om een gevoel voor een keukenprijs te kunnen krijgen. Het is géén spam, een ieder kan websites met dit soort functies toevoegen.
Die planners op de websites van keukenwinkels zijn een garantie voor een belletje (ik val niet in de doelgroep van Keukenvision dus die zullen mij wel niet bellen). Ik ben nu zelf in de orientatiefase voor een keuken en merk dat die calculators erg standaard zijn. Opvallend is overiges dat de meeste 3D ontwerptools niet met Firefox werken. Voor een aantal winkels (lees die van DMG) is het een manier om je naar de winkel to lokken. Heb zelf per ongeluk van een bepaalde keten de mail gekregen die ze naar het filiaal sturen en het was duidelijk wat het doel was (de klant naar het filiaal lokken met een smoesje). Een ander is nu al van onze shortlist omdat deze wel erg aggresief nabelde (en hij had de pech dat hij mijn vrouw aan de telefoon kreeg). Misschien ook nog een extra tip: als je ergens je telefoonnummer (het beste je vaste telefoon want dan kunnen ze je niet altijd bereiken) achterlaat, wat op internet altijd verplicht is, reken er dan op dat je gebeld wordt met een aanbieding, VIP-afspraak of andere smoes om je naar een filiaal te lokken (volgens de mail van de eerder genoemde keukenwinkel is een goede smoes "er is nog meer informatie nodig"). Dit gebeurt ook door een call center medewerker die waarschijnlijk per gemaakte afspraak betaalt krijgt want ze wilde voor mij zelfs een afspraak maken op een tijdstip dat de winkel dicht was (de medewerker kon wel regelen dat er een verkoper zou zijn). Ook was het voor haar geen probleem als ik de afspraak maakte en die de volgende dag zou annuleren.

BTW allen bedankt voor dit topic. Alhoewel wij pas net begonnen zijn, zie ik dat dit iets wordt waar ik extra moet gaan opletten.




Als je dan zegt dat je nieuwbouw hebt die pas over 1,5jaar oplevert heb, dan zijn ze of niet meer geïnteresseerd of ze hebben opeens een "nieuwbouwadviseur" (maar dan nog vinden ze je wel een stuk minder interssant).

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

LJ01,

Bedankt voor uw verhaal. Toen ik onlangs per internet bij Luxaflex om informatie vroeg werd ik inderdaad ook opgebeld door iemand die alleen gespecialiseerd was op afspraken maken en van de producten géén idee had. Géén telefoon nummer achterlaten heette "u heeft niet alles ingevuld" en verzenden van de vraag was niet mogelijk. Wanneer men zich erop voorbereid heeft, kan men deze boot wel afhouden.

Ik hoop, dat u (straks) de checklist voor het kopen van een keuken kunt waarderen, aanvullen of commentaar wilt leveren. Wanneer je de list oppervlakkig leest is alles zo logisch en 'dat wéét ik toch', maar vaak zit het duiveltje in de details òf in de hoeveelheid van de verschillende componenten. Voor wie de tijd heeft/neemt eigenlijk een leuke klus om zèlf je keuken te 'componeren'!

Suc6 met de voorbereidingen.

Harm.calc
Berichten: 672
Lid geworden op: 22 dec 2010 12:25

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Harm.calc »

Verstandige betalingsregeling!
Spreek maar betalingstermijnen af die in verhouding staan met het werk.
Bijvoorbeeld:
- 20% bij opdracht
- 10% bij sloop
- 20% na aanpassen leidingwerk
- 30% plaatsen keuken
- 10% tegelwerk
En 10% hou je in tot bv 3 maand na oplevering. Stok achter de deur als er iets niet goed blijkt te zijn.

Dit is in de aannemerij de normale gang van zaken. Ook dat opdrachtgevers aannemers een percentage inhouden. Maar goed, dat is de "professionele sector" zal ik maar zeggen, waarin opdrachtgevers de boel nog meer dichttimmeren middels bankgaranties, boetes etc

Als particulieren gaan we te vaak af op mooie blauwe ogen van verkopers, vinden elke wildvreemde met een goed verhaal "zo betrouwbaar" en betalen 100% voor opdracht.
Niet doen!

IkWeetVeel
Berichten: 53
Lid geworden op: 06 mei 2017 15:59

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door IkWeetVeel »

Hallo Allemaal,

excuses voor mijn enorm late reageren. Helaas heb ik wat priveproblemen gekend waardoor mijn hoofd enorm bij andere zaken was. Ik ga mij even inlezen weer in dit forum en kom met reacties waar nodig.

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

IkWeetVeel schreef:Hallo Allemaal,

excuses voor mijn enorm late reageren. Helaas heb ik wat priveproblemen gekend waardoor mijn hoofd enorm bij andere zaken was. Ik ga mij even inlezen weer in dit forum en kom met reacties waar nodig.
We zijn van 'verkopers' inmiddels al e.e.a. gewend ... maar zijn ook benieuwd wat u ons nog te vertellen heeft.

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Marktkenner »

Nou nou, wat een verhalen allemaal bij elkaar!
Ik heb niet alles letter voor letter gelezen, maar zie wel waar de discussie een beetje om gaat.
ik wil er ook wel een paar dingen over zeggen. Na zelf ruim 12 jaar in de keukenbusiness te hebben meegedraaid bij diverse bedrijven (stenen bladenfabrikant, grotere franchise keukenzaak en 2 jaar in een klein zelfstandig maatkeuken-bedrijf, en verkocht keukens van 2500 tot projecten van boven de 100.000 euro) kan ik wel zeggen dat mijn kennis van producten én klanten breed is ontwikkeld. Daarnaast stond ik voor mijn keukencarrière zelf 15 jaar in de horeca keuken, dus kook zelf thuis nu ook. Ik had vaak de vrouwen aan mijn zijde, want ik wist wat zij wilden.

Ik vind het "leuk" om te zien hoe ikweetveel en Hanschen samen uitvechten wie er het meeste weet. Zelf ben ik het 't meeste met Hanschen eens.
Ikweetveel heeft ook veel verkoop ervaring, maar heeft, naar mijn mening en inzicht, niet veel gezien van inkoopprijzen van alle keukenartikelen, zowel van scharnier tot Miele combistoomstoomoven. Daarnaast krijg ik niet de indruk dat hij ook wel eens met leveranciers van al die zaken aan tafel heeft gezeten, maar daarin kan ik me vergissen natuurlijk.
Hansschen lijkt mij een correcte consument, die zijn zaken voorbereid en zich inleest in de materie die hij op dat moment "nodig" heeft, wat ik ook iedereen aanraad.
Mijn eigen ervaring is echter dat die consumenten er niet vel zijn, Helaas. Het gros wat je in de winkel krijgt zijn mensen die niet 4 afspraken willen maken om alles goed onder elkaar te zetten, te ontwerpen, na te kijken, bij te stellen enz. enz.
De meeste mensen die eenmaal weten dat ze een nieuwe keuken gaan kopen en daar ook het geld voor beschikbaar hebben, doen dit het liefst even op zaterdagmiddag, na de boodschappen. Daarnaast is mijn ervaring dat er ook veel klanten zijn die liegen, niet eerlijk zijn en goede verkopers (als ik ;-) ) "misbruiken" voor tekeningen en offertes om er vervolgens bij anderen "mijn" ontwerp te kopen in een vaak voordeligere variant.
Er zijn klanten die je zeggen binnen een half jaar de keuken nodig te hebben, maar als je ze na belt je doodleuk vertellen dat dat op miraculeuze wijze ineens toch niet de waarheid blijkt te zijn. Vaak blijkt dan dat ze alleen maar eens wilde weten wat het kost wat zij dan eventueel (een keer) zouden willen aanschaffen.
Dus: waar moet je op letten? Als consument, of als verkopende?
Laten we uitgaan van de serieuze klant, waarvan ik er gelukkig ook genoeg van heb gekend.
Ik schreef reeds vaker (lange) stukken op dit topic waar je als consument op kunt en/of zou moeten letten. Het punt is wel, en dat zij ikweetveel eerder ook al; het is erg lastig om appels met appels te vergelijken in de keukenbranche. Het spaanplaat wat voor de romp/korpus gebruikt wordt kan bijvoorbeeld al wel degelijk vel verschil inzitten! Zowel TS en andere mensen beamen dit hier helaas niet. De schroefdichtheid van een IKEA kast is vele malen lager dan die van de platen die ik bij het maatwerkbedrijf verkocht. een stuk dunner ook!
standaard diktes van de kasten (en legplanken) is vaak 17 of 19mm, maar dit kan soms ook dikker of dunner zijn. Daarnaast kan dus ook het gewicht per m3 plaatmateriaal verschil, wat dus de hoeveelheid houtvezel die er in een m3 zit verschilt.
Maar, maakt dat allemaal heel veel uit in prijs? nee, dat denk ik niet, Maar de verschillen kunnen duidelijk aantoonbaar zijn.

Daarnaast kun je keukens die er op het gezicht hetzelfde eruit zien, op verschillende manieren laten maken. een ladekast van 90cm breed kan ik vervangen door een spoelkast van 90cm met 3 ladefronten ervoor. ziet er hetzelfde uit, maar verschilt zomaar 500-900 euro in prijs.
er kan verschil zitten in de manier waarop de kasten in elkaar zitten, de dikte of überhaupt de aanwezigheid van een achterwand in de onderkasten, de stelpoten, melamine gebruik en kwaliteit, scharnieren, ladegeleiders, grepen, geschroefd of gespijkerd, hoogte van de onderkasten, hoogte van de plint, kastdiepte, verdeling van de fronten, doorlopen van houtnerf aan de voorzijde (loopt erg vaak niet door bij de 'grote' jongens) enz. enz.
Dat zijn de zaken waar je op moet letten als je appels met appels wilt vergelijken. Uiteraard geldt dat ook voor blad en apparatuur, maar hierin zijn de verschillen vaak al een stuk duidelijker weergegeven in de magazines.
Als je meer wilt weten over inkoopprijzen: Er is een topic met "waarom een keuekn zo duur is" en heleboel pagina's terug. (hier de link: viewtopic.php?f=15&t=146939 ) Hierin heeft iemand exact beschreven wat zijn keuken, die hij uiteindelijk zelf maakte, precies heeft gekost. Mooi topic om eens door te nemen voordat je een keuken gaat kopen!

(lees hieronder verder)

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Marktkenner »

En dan inderdaad het budget. Mijn mening: je moet dit altijd eerlijk ventileren. het heeft geen zin om een keuken uit te laten rekenen die je jezelf helemaal niet kunt permitteren. Bij een genormeerde keukenzaak zou je mogen verwachten dat ze daar dan ook eerlijk mee omgaan. Tuurlijk mag je wat marge aanhouden, maar wat voor zin heeft het nou om het niet te vertellen? je verwacht eerlijke verkopers? Ik verwacht hetzelfde van de klant!
met serieuze klanten kwam ik er altijd uit. Ben altijd open en eerlijk geweest, maar weet ook dat daar gebruik van is gemaakt. So be it.

Wat ik heb geleerd is dat het draait om details. Het verschil zit 'm in de details. die keuken die komt er wel. of bij bedrijf A, of bij bedrijf B. Maar hoe? loopt alles goed? afspraken op orde? komt d verkoper zijn afspraken na? enz. enz.

wat het probleem tegenwoordig is: vertrouwen heeft zijn waarde verloren. want uiterlijk vertoon en goede/slimme verkooptechnieken leveren meer op. En dat geldt niet alleen maar voor de keuken- of badkamerbranche. het is makkelijker om lekker ruim te rekenen en er een snelle korting tegenaan te gooien, dan om een fatsoenlijk-in-overleg-met-de-klant-offerte uit te werken die aan alle eisen voldoet. Voeg daaraan toe die verrotte bonusstructuur die nog op veel te plekken gehanteert wordt + het geschreeuw van elke grote jongen dat ze beweren de goedkoopste te zijn, dan zie je dat ik gelijk heb. Zolang er managers en verkopers worden afgerekend op bepaalde prestaties, zo lang zal de markt ook zo "ziek" blijven.
Gelukkig lees ik steeds vaker bedrijven die dat juist helemaal anders gaan doen, dus langzaam maar zeker komt dat in de toekomst wel weer goed hoop ik. Rotte appels zullen er altijd blijven, dus ik denk dat we daarop vooral moeten blijven letten.

en verder: soms moeten we ook niet teveel nadenken nadat we een keuken hebben gekocht. Als je tevreden met de keuken die ook voor het bedrag hebt gekocht wat je in gedachten had, dan ben je toch gewoon tevreden? houd het daar dan bij. goed = goed.
Kijk niet meer terug of achterom, ga ook niet achteraf pas kijken of het misschien goedkoper of anders of beter had gekund. doe je huiswerk vóóraf, of accepteer wat je hebt gedaan. dat zou ons allemaal een hoop sores schelen denk ik.
En tot slot: ik ben altijd 100% eerlijk geweest tegen mijn relaties, en dat ben ik nog steeds. Eerlijk duurt wat mij betreft het langst. Zowel als ik als consument of als verkoper was.

En voor iedereen die nog meer advies wil: ik help iedereen die het maar wil, gratis en voor niks. via mijn naam in blauw gekleurd kun je altijd in contact met mij komen. Ik zal eenieder altijd een bericht terug sturen!

groet, Marktkenner.

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

@Marktkenner

De oorsprong van deze topic ontstond tijdens een geheel andere vraag van een forumdeelnemer, die een àndere keuken bevestigd kreeg dan in de winkel was uitgezocht en besteld. Deze vraagsteller zit volgens mij nog vol in de nasleep, een hard conflict tussen klant, keukenverkoper en de juridische bijstand. Sàmen met @WeetIkVeel was het de bedoeling van deze topic om een keukenkoop aan de hand van een vraag/antwoordspel te simuleren.

@WeetIkVeel als doorgewinterde DMG-verkoper, die de kneepjes van het vak kent en bij DMG getrained en ondersteund door slimme software bijna iedere klant kon manipuleren. Klanten hebben daarbij m.i. géén kans objectief geadviseerd te zullen worden.
@hänschen klein vertegenwoordigt de klant, die niet op zoek is naar voordeeltjes en kortingen alvorens hij een duidelijk beeld heeft van wat hij wil, wat er technisch mogelijk is en hoe een mooie designkeuken in zijn gehele interieur thuis geïntergreerd kan worden. Mijn startpunt kwam bijna nooit overeen met de standaard adviezen van de keukenverkopers die zich voor mijn thuissituatie, kleurstelling en style niet werkelijk interesseerden.

Ik hoop dat u met uw aanbod vragen van keukenkopers mede kunt beantwoorden en eventueel aanvullend commentaar en advies kunt geven. Helaas is de topic inmiddels met een over-lengte niet meer goed navolgbaar voor nieuwe lezers. Misschien is het een optie om hier een mouw aan te passen met een nieuwe topic m.b.t. keukens?

PS: Meer keukentopics bij Radar zijn te vinden via het zoekveld: "keukens".

IkWeetVeel
Berichten: 53
Lid geworden op: 06 mei 2017 15:59

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door IkWeetVeel »

@MarktKenner

Het klopt dat ik nooit aan de inkooptafel heb gezeten. We zijn dit forum gestart vanwege de vele verkooptrucs om een keuken vandaag te verkopen. Daar heb ik wel veel ervaring in. Ik heb meerdere jaren boven het miljoen verkocht bij een bij iedere bekend bedrijf. Marges e.d. werden met margepunten aangegeven. Mede daardoor kon je met een verkoop diep in de korting na verkoop de marge recht proberen te breien in een afroepgesprek. Zaken konden ineens niet meer en producten waren niet meer leverbaar. Uiteraard was er altijd een beter alternatief die net iets duurder, of soms goedkoper maar beter in de marge was.

Veel kopers trappen in de trucs die verkopers zoals ik in het verleden was op tafel gooiden. Alles om de koop te sluiten.

Jij hebt een breder verhaal op het gebied van inkoop, diepgaande productkennis e.d. Ik heb me daar nooit mee bezig hoeven houden. Ik wist wat ik in het assortiment moest hebben en daar wist ik alles van. Alles wat ik niet wist waren merken of producten waar je niet aan moest beginnen. Deze waren getest en niet goed genoeg bevonden. Of daar hadden we zoveel klachten op.....

Ik hoop dat je ook een mooie bijdrage kan leveren met je kennis.

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Marktkenner »

Ik kan zeker wel een mooie bijdrage leveren, maar.... voor wie? Ik heb mijn kennis via Marktplaats en vrienden en bekenden GRATIS aangeboden om me te gaan op keukenjacht, hulp bij voortraject en ontwerpen en wat blijkt? Mensen weten het allemaal zelf wel (of vel beter, denken zij)
Als ik naar mezelf kijk en mijn achtergrond als kok, is de keuken voor mij super belangrijk en wil ik eruit halen wat er in zit qua indeling, ruimte, werkhoogte enz enz. Voor heel vel mensen is de keuken echter een "noodzakelijk kwaad" zou ik bijna zeggen. iets wat in een huis hoort. Vooral met koelkast en oven/magnetron, want koken... .pfff... dat is me toch een partij werk!
Maar goed, laten we positief zijn!
Misschien is de vraag verkeerd: "waar moet je op letten..."
Ik denk dat we beter kunnen vragen wat wil je? en wat wil je niet? Als je een keuken gaat kopen zul je je moeten voorbereiden. huiswerk doen, moodboards maken, apparatuur bekijken, verschillen zoeken in kwaliteit en prijs. Waarvoor ga je de keuken gebruiken? hoeveel spullen heb je? wat vindt je belangrijk in de keuken? Hoe kook je? Wat kook je? bak je veel? of eet je alleen pizza?
Wil je bepaalde kleur, wat voor werkblad? greep? modern? klassiek? hout? ruimte? enz enz.
Allemaal zaken die je je van te voren moet afvragen. onderzoek voordat je een zaak binnenstapt! laat je niet gek maken door verkooppraatjes, en teken nooit, maar dan ook nooit bij een eerste gesprek! wat er ook beloofd wordt.

Maar nogmaals, ik bied nog steeds gratis mijn kennis en kunde aan voor eenieder die dat wil! vragen staat vrij!

Nijogeth
Berichten: 9969
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Marktkenner schreef:Voor heel vel mensen is de keuken echter een "noodzakelijk kwaad" zou ik bijna zeggen. iets wat in een huis hoort. Vooral met koelkast en oven/magnetron, want koken... .pfff... dat is me toch een partij werk!
Maar goed, laten we positief zijn!
Dus jij bent een kok die zonder koeling werkt?

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Marktkenner »

@Nijogeth: staat dat er dan?

Nijogeth
Berichten: 9969
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Je impliceert dat alleen mensen die geen zin hebben om te koken een koelkast en oven/magnetron in hun keuken hebben, terwijl een koelkast een belangrijk deel van elke keuken is. Een magnetron en oven zijn echter niet noodzakelijk in een keuken. Je zet ze wel in hetzelfde rijtje.

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door hänschen klein »

Nijogeth schreef:
Marktkenner schreef:Voor heel vel mensen is de keuken echter een "noodzakelijk kwaad" zou ik bijna zeggen. iets wat in een huis hoort. Vooral met koelkast en oven/magnetron, want koken... .pfff... dat is me toch een partij werk!
Maar goed, laten we positief zijn!
Dus jij bent een kok die zonder koeling werkt?
Hoe kunt u na zo'n (h)eerlijk aanbod nu zó in de fout gaan ... provocatie of ook nog lollig willen zijn?
Uw keuken zou ik wel eens willen zien ... smakeloos, kleurloos, druipend van de korting en zonder overleg in de details?

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Waarop moet je letten als je een keuken koopt?

Ongelezen bericht door kweenie »

Als je een keuken gaat kopen zul je je moeten voorbereiden. huiswerk doen, moodboards maken, apparatuur bekijken, verschillen zoeken in kwaliteit en prijs.
Dan loop je er dus tegenaan dat je nauwelijks kunt nagaan wat je voor een bepaalde keuken van een bepaald keukenmerk kwijt zou moeten zijn. Als ik een andere auto moet kopen, dan geen ik daar (net als bij een keuken) bepaalde wensen voor. En een budget. Gelukkig kun je bij auto's redelijk makkelijk nagaan of een auto 20.000 moet kosten of een ton, hoewel je dat prijsverschil vaak niet aan het uiterlijk kunt aflezen. Bovendien zie je dagelijks honderden verschillende auto's op de weg, dus heb je al een beetje een indruk wat er zoal mogelijk is.

Als ik op zoek ga naar een nieuwe keuken, dan heb ik misschien hoogstens tien keukens van kennissen in mijn hoofd. En daarbij geen idee welke merken dat zijn. Laat staan dat je een idee hebt van de prijs. Om 'je huiswerk' te doen en te kunnen kijken wat er zoal te koop is, kun je er daarom nauwelijks omheen dat je bij de winkels langs moet gaan om te kijken wat er zoal mogelijk is. Ook al ben je slechts aan het oriënteren, je kunt bij de meeste winkels nauwelijks nagaan of de keuken die er staat in de categorie van een ton of van 20.000 valt. Laat staan dat je eenvoudig zou kunnen nagaan of jouw wensen binnen een bepaald merk mogelijk zijn.

Dan kun je wel zeggen dat je je huiswerk moet doen, maar dat huiswerk is vaak nauwelijks te doen zonder de keukenwinkel. Terwijl veel mensen juist graag dat huiswerk van tevoren zouden willen doen. En hoe kun je dan weten of je te maken hebt met een eerlijke keukenwinkel of met iemand die slechts marge wil verkopen? Het is bijna onmiddellijk om duidelijke informatie over bijvoorbeeld kwaliteitsverschillen te krijgen, omdat je niet weet of degene die je daar uitleg over geeft wel de waarheid spreekt.

Gesloten