Werkblad 2 delen

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Aezeal
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 apr 2015 20:38

Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door Aezeal »

We hebben ivm ons nieuwbouw huis (bouw vordert gestaag) al bijna 1.5 jaar geleden (November 2018) een contract getekend voor onze keuken (en de verkoper heeft natuurlijk ook getekend).
De rest van de details daargelaten:

In de keuken komt een kookeiland van 1200 x 3013 mm volgens het oorspronkelijke contract en nu lengte total 3059 mm volgens het contract wat ze me nu willen laten tekenen (volgt)
We hebben toen specifiek aangegeven dat wel GEEN naad in het blad te willen.

Het contract vermeld:
1. beschrijving van het blad: staat specifiek dat het om 1 plaat van 1200 x 3013 gaat
2. bij bijzonderheden (aan eind contract voor handtekeningen) staat :
" Order akkoord het werkblad Merror black wordt geplaatst zonder naad. De stol wordt aan de zithoek ook mirror Black achterkant/onderkant wordt in het zicht van de zithoek gepolijst. "
(dit laatste staat in het nieuwe contract ook.. hebben ze niet eens verwijderd terwijl ze me een blad in 2 stukken aanbieden … beetje apart maar dat terzijde)

Toen we dit afspraken hebben we ook een andere blad genomen (composiet ipv natuursteen) omdat het bij natuursteen niet kon; hij heeft gebeld met de leverancier en die vertelden hem dat dit wel kon.

Nu krijgen we een mailtje met tav veranderingen voor nieuw te tekenen contract:
' Het werkblad bestaat uit 2 delen. Dit heeft te maken met de totale lengte en alleen op deze manier kunnen wij de stevigheid van ons product garanderen. Voordeel voor u is dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het werkblad ergens (ooit) doorzakt / breekt.'

Alsof ik er blij mee moet zijn gvd.

Het gaat niet om een naadje van 20 mm alleen bij de kookplaat (die ik ook niet zou willen) maar omdat we een blad van 1200 mm hebben gaat het zelfs als het bij de kookplaat zou komen (waar hij niet getekend is) om minimal 600 mm en een beetje.

Het is misschien een beetje pietluttig maar ik betaal veel voor die keuken en ik wil dat ze me geven waar

Mijn vraag:
Hoe sterk sta ik als ik wil vasthouden aan een blad uit 1 stuk?
Andere opmerkingen/adviezen?

DeZevendeHenk
Berichten: 258
Lid geworden op: 13 apr 2020 17:32

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door DeZevendeHenk »

Ik zou denken heel sterk, het staat zwart op wit en als ze het contract open willen breken dan kan dat maar ze kunnen u niet dwingen. Neem zeker een taperecorder mee naar de bespreking zodat u het moment waarop ze dan zeggen dat ze het dan wel willen doen maar dan op uw verantwoordelijkheid en uw reactie dat u daar zeker niet mee akkoord gaat goed vastliggen. Als ze dan nog niet ontbinden zou ik onmiddellijk juridische bijstand zoeken want eerst aangeven dat het niet kan en dan toch uit willen voeren vraagt extra juridische waarborgen.

crazyme
Berichten: 7845
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door crazyme »

Er staat letterlijk 1 plaat van 1200 x 3013

Of staat er 1 werkblad van 1200 x 3013

Of u juridisch sterk staat kan alleen een echte jurist beoordelen op basis van alle details.

Het blad moet volgens de winkel in twee delen wegens de stevigheid.

Daar heeft u toch wel een toelichting op gevraagd ?

Wordt het blad in twee delen dikker ?

Jefdus
Berichten: 913
Lid geworden op: 08 sep 2011 12:00

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door Jefdus »

Misschien ook goed om te bedenken wat het alternatief is als je het contract zou ontbinden. Als het technisch niet kan, zal een andere leverancier het waarschijnlijk ook niet kunnen leveren.

Moneyman
Berichten: 19591
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door Moneyman »

Inderdaad. Ik zou eerst even mijn licht opsteken bij de leverancier én anderen, om te bezien of het unberhaupt haalbaar is wat je wilt. Op basis van die informatie kan je keuzes maken. Als blijkt dat het echt niet kan, ga je het elders ook niet krijgen, maar dan heb je mogelijk wel onderhandelingsruimte om er iets anders uit te slepen.

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Eerst over graniet, in een zwarte kleur is 310 cm geen probleem als je het zolang van te voren weet, de platen zijn er wel maar niet altijd. In anderhalf jaar was die echt wel voorbij gekomen. Probleem, het is heeeel zwaar!

In composiet is het afhankelijk van de fabrikant van de platen. Ons eigen merk heeft platen van maximaal 300 cm en geen mm meer. Maar andere merken die de eerdere maat kunnen maken kunnen ook de nieuwe maten aan. Probleem bij eilanden uit twee delen uit composiet is de kromming van de platen, een kromming van 2mm is toegestaan op 120 cm (door leveranciers) dat zal bij wandbladen (60 cm diep dus 1 mm krom) ook geen probleem opleveren maar bij eilanden kan het dus zijn dat het ene deel een kromming heeft van 2mm bol en het andere deel van 2 mm hol en dan heb je in het midden een niveauverschil van 4 mm (als het tegenzit) Eiland uit een deel eisen dus!

Trouwens in keramiek is zelfs 360 cm uit een stuk mogelijk maar dan heb je wel een heel andere uitstraling

Marktkenner
Berichten: 198
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Werkblad 2 delen

Ongelezen bericht door Marktkenner »

Weet niet of dit probleem al is opgelost, maar ben ook nog even benieuwd naar welke randafwerking c.q. dikte het blad heeft op het eiland. Dat heeft TS niet vermeld namelijk. Maar dat gezegd hebbende, er zijn best wel kleuren composiet verkrijgbaar in platen die langer zijn dan 300cm. Informeer hier naar bij uw leverancier. Weet ff zo niet hoe lang ze dan zijn, maar ik dacht 320 of 360 cm.
Echter niet alle kleuren worden in die lengtes gemaakt. En inderdaad is het dan altijd max 300 cm. Dit omdat de mallen waarin de platen worden geperst simpelweg niet groter zijn.

In Natuursteen kleuren zullen er ook regelmatig plaatlengtes zijn van langer dan 300cm. Deze zijn wel eens 310 of 320 cm.
Als u dus perse het blad uit 1 deel wilt hebben, denk ik dat er zeker mogelijkheden zijn!
De vraag is echter wel of het blad nog wordt opgedikt o.i.d.
om scheuren of breken te voorkomen kan de C-maat wat vergroot worden misschien, standaard is deze vaak 6cm, maar die kan ook 9cm zijn. Hiermee wordt de sparing aanzienlijk sterker.
Er is ook nog een optie om bijv. de kookplaat uitsparing alleen voor te boren en deze na plaatsing er pas helemaal uit te halen. Dit voorkomt dan weer breuk bij transport en montage.

Zoals u leest, mogelijkheden genoeg lijkt me. ik zie geen reden waarom het niet zou kunnen, buiten het feit dat het een pokkezwaar blad wordt. Maar als het 't huis binnen kan en het ligt, dan ligt het ook goed :)

Succes.

Plaats reactie