LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zelf plaatsen keuken, lades??

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
LTS
Berichten: 18
Lid geworden op: 11 jul 2008 11:56

Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door LTS » 09 aug 2015 22:35

Hallo allemaal,

Een praktisch vraagje voor de keukenbouwers onder jullie:
we hebben onze Selectiv XL keuken binnen. Ballerina dus, hahahaha.
Nu zelf monteren, maar we weten niet goed hoe we de lades eruit moeten halen. En ik neem aan dat die er wel uit moeten, om bijvoorbeeld het blad voor en achter vast te kunnen schroeven... Die latjes zullen er niet voor niets zitten, denk ik dan...
Bij onze oude keuken kon je de laadjes makkelijk een stukje optillen en dan eruit tillen, maar bij deze werkt het in elk geval niet zo makkelijk als bij de oude, en we willen niet iets forceren en daardoor iets beschadigen. We hebben trouwens gewone lades, maar ook lades met binnenlades (dus achter 1 front 2 lades)
Dus: hoe krijgen we de lades eruit?

Groetjes, LTS

renewouters
Berichten: 3173
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door renewouters » 10 aug 2015 09:05

Kan je ze niet op als ze uitgeschoven zijn omhoog tillen o.i.d.? Of zitten er misschien palletjes die je om kunt zetten (net zoals je vaak ziet bij scharnieren)?

werkbladenspecialist
Berichten: 413
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist » 10 aug 2015 10:16

Leverancier even bellen?

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door maxx » 24 aug 2015 17:26

Als je al vastloopt met het demonteren van de lades....is het dan niet beter om de keuken te laten monteren? Zonde als het misgaat toch?

crazyme
Berichten: 7318
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door crazyme » 24 aug 2015 21:40

maxx schreef:Als je al vastloopt met het demonteren van de lades....is het dan niet beter om de keuken te laten monteren? Zonde als het misgaat toch?
Mijn eerste gedachte :-)

Zoeken naar een palletje.

stofzuigertje

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 25 aug 2015 22:11

Is het soms een soft close lade die niet dicht knalde maar soepel dicht gaat en het laatste stukje langzamer?

Dan is het mogelijk om eens bij Ikea te kijken, daar zijn losse laden voor achteraf montage leverbaar en daar zit de montage instructie online bij dus lees die eens.....

Als je weet hoe je het moet monteren is loshalen een makkie.....
Dus op naar www.ikea.nl en daar staat het vermoedelijk met vrijwel dezelfde lades!

16again
Berichten: 9331
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door 16again » 25 aug 2015 22:54

Soms kan de rails niet uit elkaar
Dan moet la zo ver mogelijk uitgeschoven worden, en dan schroeven aan zijkant van lade losdraaien, waardoor lade los komt van rails.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door pfffff » 26 aug 2015 11:41

Geen last van enige kennis van zaken noemen we dit.

De lade zit niet vast, lade uittrekken en omhoog doen , en voila , los .


( Een keuken kopen en dan van iemand het advies krijgen om lades te gaan kopen bij de IKBAH, zucht )

werkbladenspecialist
Berichten: 413
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist » 26 aug 2015 11:45

Meeste lades inderdaad helemaal uittrekken en dan aan de voorzijde omhoog tillen.
Zijn echter ook wat lades waarbij je een palletje aan de onderkant moet indrukken, dus als het meet omhoog tillen niet gaat even aan de onderkant van de lade kijken of je aan de kant van het frontje kijken of er een palletje zit.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Zelf plaatsen keuken, lades??

Ongelezen bericht door pfffff » 26 aug 2015 11:50

Is zo werkbladenspecialist, maar in dit geval (Ballerina) is er geen palletje oid.

Gesloten