LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gastouderbureau Appelbloesem

Discussieer hier over kinderopvang.
Bart&Lotte
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 sep 2010 16:33

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door Bart&Lotte »

ook wij zijn gedupeerde van de Appelbloesem,
In sept09 zijn we met hun in zee gegaan,een hele leuke man (toen nog wel ja!) thuis gehad Bert Tip.Deze man heeft voor ons ook alles geregeld,we konden over heel 2009 het geld terugvragen.Ook konden mijn ouders (oppas) onze eigen bijdrage kwijtschelden.zo gezegd zo gedaan,wij dachten echt dat we alles netjes volgens de regels deden en dat mijn ouders zo een leuk bedrag kregen voor het oppassen.Mijn ouders wouden dit heel lang niet omdat ze geen geld wouden verdienen aan hun kleinkinderen,wij vonden dat onzin en zo hebben we het dus toch geregeld.In okt09(een maand nadat we met hun in zee zijn gegaan) heeft de FIOD beslag gelegd op hun rekening,zo konden ze ons dus niet uitkeren.Nu hebben we dus de beschikking over 2009 gekregen 6970,-.Wij kunnen dit geld echt niet betalen!!!en wat nog veel erger is we hebben het uberhaupt nog nooit gehad door de beslaglegging!Ik ben zo bang dat we straks in een schuldsarnering komen voor iets wat wij niet hebben gedaan en zo moeten wij dus jaren geld gaan betalen wat we nooit hebben gehad!Wij zijn nu druk met onze advocaat en de curator.Ons geld ligt nl nog bij de curator,het lijkt mij toch net zo eerlijk dat dat terug word betaald aan de belasting zodat de schuld is afgelost?Pfff wat een vreselijk verhaal,zo oneerlijk!Wij hopen toch echt dat de belasting gaat snappen dat ze het geld niet bij ons moeten halen.
Bij deze wil ik ook even melden als er een procedure word opgestart via radar of ergens anders dat we graag mee doen.Elke rechter moet toch snappen dat wij onschuldig zijn!

Jeroendeheus
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 sep 2010 16:56

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door Jeroendeheus »

Hoi allen,

Hier nog iemand die 2 fijne brieven van de BD heeft ontvangen.
Eigenlijk is het niet nodig om te vermelden wat en hoe want volgens mij zitten we allemaal in het zelfde schuitje. (helaas)
Ik zal de gegevens mailen naar het door jullie aangemaakte email adres.
Ben ook erg benieuwd wat er allemaal uit komt vanavond.

En laten we vooral samen werken.
Met zijn allen staan we denk ik toch sterker.

Meneer Braafheid bedankt!!!! :evil:
En ik moet zeggen dat de BD hierin ook belachelijk heeft gehandeld

Alex & Deb
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 sep 2010 14:14

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door Alex & Deb »

Zojuist bericht ontvangen via [email protected] van een advocaat die bereid is om voor ons als collectief op te treden.

m-j
Berichten: 29
Lid geworden op: 17 sep 2010 17:54

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door m-j »

Dat is in ieder geval goed nieuws!!!
Ben ook nog wel even heel benieuwd wat er zometeen gezegd gaat worden!!

Mede gedupeerden ik duim voor ons allemaal, en hoop op een goede afloop!
En anders gaan we de strijd aan , met zijn allen moet dat toch lukken?

lühoff
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 sep 2010 19:43

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door lühoff »

Hallo,

Het begint al aardig een gewoonte te worden, maar bij deze meldt ik me ook aan bij het leger van gedupeerden (lees: besodemieterd door De Appelbloesem).
Wij hebben ook nog een bedrag tegoed van deze club. Maar het ergste vindt ik de houding van De Belastingdienst. Zij waren al tijden bezig met een onderzoek en hebben iedereen veel te laat geïnformeerdt over het reilen en zeilen van deze organisatie. Zelf heb ik meerdere keren formulieren in moeten vullen aangaande
een onderzoek. Alles tot twee maal toe netjes ingevuld, zelfs het betalingspatroon naar de gastouder met datum en bedrag + bankafschriften. Wij als gezin hebben niets verkeerd gedaan, alles volgens de regels en adviezen van De Appelbloesem
uitgevoerd. Maar nu blijkt dat de belastingdienst al langer van de situatie wist bij dit stelletje oplichters krijgen wij de rekening gepresenteerd. Met alle kennis en info die nu in de media terecht komt zou je kunnen zeggen dat de BD willens en wetens gewoon door is gegaan met betalingen aan de Applbloesem die in wezen al failliet was. Wie is nu eigenlijk verantwoordelijk voor deze klucht ?

M.v.g.

m-j
Berichten: 29
Lid geworden op: 17 sep 2010 17:54

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door m-j »

Nou hier ben ik dan alweer, dit kan dus nog wel eens een lang slepende kwestie worden.

Ik hoop en duim dat het vvd kamerlid iets voor ons kan betekenen!
Ga zometeen gelijk mijn bezwaarschrift schrijven .

Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat we met zovelen zijn hoe ironisch dat ook klinkt.

Je zou de directeur van de appelbloesem toch ik weet niet wat :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: doen!!!
Naar ons idee is het een grote leugenaar!!!

newesy
Berichten: 9
Lid geworden op: 16 sep 2010 16:35

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door newesy »

Na deze uitzending heb ik helemaal het gevoel in een of ander Kafkaësk toneelstuk te zijn beland.... Dit is echt de chaos compleet. De belastingdienst laat trouwens forse steken vallen. De toezegging dat ik gebeld zou worden over deze zaak hebben ze bij mij in ieder geval niet ingelost!

yvon3388
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 sep 2010 14:22

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door yvon3388 »

Wij hebben ook net zitten kijken en ik ben ook gelijk me bezwaarschrift aan het invullen! Te vinden op de belasting site.

Ik moet zeggen dat ik nu wel een klein lichtpuntje zie....of ben ik nu te overmoedig!! Waarschijnlijk omdat ik het heel erg hoop!!!
We kunnen dit gewoon niet betalen!!!

lijanne
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 sep 2010 21:16

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door lijanne »

Ook wij zijn gedupeerd door de appelbloesem wij zaten vanaf eind 2008 bij hun en ze hadden gezegt dat je alles van dat jaar kunt terug krijgen ja mooi niet dus volgens de bd was de verklaring omtrent gedrag niet aanwezig en krijgen wij dit geld dus niet pas vanaf het moment dat deze binnen was nou prima nog geen leuke mededeling maar dan gaat het om 1500 euro in plaats van 9000 euro. En als de bd zegt jullie moeten ook een eigen bijdrage betalen van .. zoveel prima dan doe ik dat als nog met terug werkende kracht maar op deze manier raak je de ouders en niet de Appelbloesem.
En wij gaan ons zeker aanmelden bij het aangemaakte email adres.

Lijanne en Peter

sharon79
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 sep 2010 21:07

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door sharon79 »

ook wij hebben eind 2008/2009 gebruik gemaakt van de appelbloesem.
maar daar hebben we tot nu toe nog geen bericht over gehad.
wel moeten wij de eerste 4 maanden van 2008 toeslag a 5800 euro terug betalen, omdat ons gast ouderbureau KOAH (ook zij hebben gefraudeerd) nalatig is geweest met de VOG, die is pas in mei 2008 afgegeven, maar zowel de bealstingdienst afd toeslagen en de KOAH, verzekerde ons , dat wij de aanvraag gewoon met terugwerkende kracht per januari 2008 aankonden vragen, zonder enige consequenties..................................
niet dus, want de data's van de VOG en de aanvraag vd toeslag zijn NIET gelijk, en daar komen ze nu 2 jaar later eindelijk achter!
maar wij hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen en die heeft bezwaar voor ons ingediend, en hij heeft momenteel wel al 150 zaken lopen wat betreft gedupeerden. maar dit kan allemaal nog wel maanden duren. dus een hele onzekere tijd, maar we kunnen alleen maar afwachten en hopen.

maar als ik dit zo allemaal lees en zie hou ik mijn hart vast wat de belasting nog voor ons in petto heeft voor 2009 en de Appelbloesem.
het is toch ook niet te geloven, dat je uit zoveel gastouderbureaus tot 2x toe de verkeerde treft, terwijl notabene de KOAH, destijds vermeld stond op de site vd belastingdienst!

hoe meer mensen met deze verhalen op de proppen komen, hoe meer we een front moeten vormen tegen de belastingdienst!
want het is natuurlijk een grote schande om zo met ons om te gaan, zeker ook omdat zij zelf bij de belasting toen niet, en klaarblijkelijk ook nu niet optimaal geinformeerd zijn over de gang van zaken, en dan de mensen zo te woord te staan!!!!
voorlopig kunnen we niets meer doen dan wachten, en hopelijk kan de dame die net in de uitzending was van de vvd heel veel voor ons gaan betekenen.

meertje
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 sep 2010 08:53

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door meertje »

Ons is duidelijk dat het hele verhaal van de BD een onduidelijk verhaal is! Het feit dat niemand weet waar het nou precies om gaat geeft aan dat de informatie van de BD, voor zover er informatie verstrekt wordt, niet duidelijk is.
Wij wachtten sinds vorige week dinsdag nog steeds op de (telefonisch) beloofde brief met daarin de reden van de beschikking. Na het zien van de uitzending ben ik bang dat deze brief niet meer gaat komen. Een loze belofte...
Ik ben heel blij dat er bij Radar aandacht aan besteed is. Iedereen die daar vanavond aan meegewerkt heeft: heel erg bedankt!!! Jullie zaten daar ook namens vele medegedupeerden!!
We zijn met velen, we moeten er toch wel iets aan kunnen doen!?
Heeft iemand al kontakt gehad met steunpunt kinderopvang toeslag?

inez
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 sep 2010 00:24

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door inez »

ook wij zijn de dupe van de appelbloesem we moeten ook alles terug betalen van 2008 en 2009 en dat komt er op neer dat wij bijna 20.000 euro terug moeten betalen.
ik heb mij al aangemeld bij het gmail adres laten we dat allemaal doen en misschien dat we dan met zijn allen sterker staan.

groetjes Inez

hetnaadje
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 sep 2010 21:24

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door hetnaadje »

Ik zie dat een aantal personen wel goede dingen over de appelbloesem te zeggen hebben, maar helaas mensen dit bedrijf heeft grote fouten gemaakt ook in onze situatie. Ik heb wel 15x moeten bellen om alsjeblieft het bedrag van de ouderschaps vergoeding en het bedrag van de kinderopvang te mogen ontvangen. Want dat hielden zij steeds zelf vast. Lekker bezig waren ze hoor. Dus de opmerking dan bel je toch ff is niet geheel juist. Jij hebt geluk gehad maar zoveel ouders niet. :roll:

MabelvdZee
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 sep 2010 21:12

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door MabelvdZee »

Beste mensen,

Let bij het schrijven van een bezwaarschrift op het volgende:

- termijnen in het bestuursrecht (belastingdienst valt daaronder) zijn heilig; als je bijna aan het eind van je termijn bent, stuur dan een kort bezwaarschrift met een heel algemene inhoud, fax e.e.a. evt. door of zorg dat het op de laatste dat dag het bezwaarschrift verzonden kan worden aangetekend weggaat, zodat je in ieder geval een bewijs hebt dat het tijdig is weggegaan. Daarmee stel je de termijn in ieder geval zeker en kun je daarna de zaak verder uit gaan zoeken
- vraag je dossier op bij de belastingdienst, daar word je vast wijzer van dan van wat een callcentermedewerker je kan vertellen
- vraag je rechtsbijstandsverzekeraar om ondersteuning, neem contact op met het Juridisch Loket of laat je door iemand anders met verstand van zaken helpen. Schakel evt. een advocaat in. Afhankelijk van je inkomen en vermogen kun je recht hebben op rechtsbijstand van de staat = een toegevoegd advocaat. Vraag daar ook naar als je contact zoekt met dat steunpuntkinderopvangtoeslag.nl .

Verwacht van de belastingdienst geen reactie op je vragen, ook geen antwoord als je een telefonische reactie is beloofd. In ons geval ging het om een wat andere situatie, maar was de hele situatie even onbegrijpelijk. En begon de fiscus zich pas te roeren op het moment dat wij een voorlopige voorziening hadden ingesteld bij de rechtbank. Dat is voor jullie niet nodig, bij ons waren ze gestopt met betalen en wilden wij die uitbetalingen afdwingen. Zover ik weet schorst het maken van bezwaar in jullie gevallen de terugbetalingsverplichting tot het moment dat er een besluit op je bezwaarschrift is genomen.

Veel sterkte,

Mabel

SandraKa
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 sep 2010 15:18

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door SandraKa »

Hoi Alexen Deb,
Ik wil me graag aanmelden op je emailadres voor gedupeerden,maar weet niet precies wat NAW betekent, Naam, adres enW....? Kun je me dat even duidelijk maken aub.

Groetjes,
Sandra

SandraKa
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 sep 2010 15:18

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door SandraKa »

Oeps, zie het ineens voor me, naam, adres en woonplaats, sorry.

Groetjes, Sandra

Alex & Deb
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 sep 2010 14:14

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door Alex & Deb »

Het dagblad van het Noorden heeft het volgende geschreven op www.dvhn.nl en in de loop van de week willen ze er nog een vervolg aan geven!

Aaltje H
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 sep 2010 14:27

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door Aaltje H »

Super, Alex en Deb dat jullie het initiatief nemen om gezamenlijk iets te ondernemen.
Samen staan we sterk!
Ik heb de uitzending bekeken en vind het belachelijk dat de BD niet wil reageren. Hopelijk kan de mevr. van de VVD iets voor ons betekenen. Ik kan me gewoon niet voorstellen, dat we die bedragen moeten gaan betalen!

m-j
Berichten: 29
Lid geworden op: 17 sep 2010 17:54

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door m-j »

Hallo,

Fin dat er toch nog mensen begaan met ons zijn . Ben echt heel benieuwd of de belastingdienst het nog gaat terugdraaien......
Ik heb inmiddels ons bezwaarschrift klaar , en doe daarbij alle papieren die ik ooit van de Appelbloesem heb gekregen.

En nu maar hopen dat we allemaal snel bericht krijgen en niet net als die mevrouw in de uitzending een half jaar moeten wachten

m-j
Berichten: 29
Lid geworden op: 17 sep 2010 17:54

Re: Gastouderbureau Appelbloesem

Ongelezen bericht door m-j »

Daar ben ik nog een keer, ik moet op het bezwaarschrift de beschikkingsdatum zetten , maar op onze beschikking staat 28 december 2009????
en dan moet je vanaf die datum binnen 6 weken reageren??

Hebben jullie ook zulke vreemde data?

Gesloten