LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Auto Lease

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
johanvdwijk4
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 mar 2016 09:45

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door johanvdwijk4 » 11 mar 2016 14:28

grun schreef:Ja, dat klopt. Er is een grens waar je beter niet overheen stapt. Je wilt wel succes en degelijkheid uitstralen, maar voorkomen dat de klant denkt: die auto heb je betaald van mijn centen door een te hoge prijs te vragen.
Ben ik het helemaal mee eens, het kan inderdaad ook negatieve gevolgen hebben.
Nou is dit echt puur omdat ik wat met auto's heb, en ik de style van Audi/BMW mij aantrekt.
Ben zelf geen voorstander van lenen, alleen ik weet dat er grote kosten aankomen voor mijn huidige auto (daarnaast ook veel gedraaid voor een benzine)
Naast dit forum heb ik ook veel advies gezocht bij andere boekhouders en deskundigen.
Maar ik ken zo niemand die een soort gelijke constructie (financial i.p.v operational) lease heeft afgesloten, daarvoor deze thread :).

prem
Berichten: 1992
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door prem » 11 mar 2016 15:45

Heb je ook gedacht aan een financiële renting? Komt je auto niet op de balans maar alleen als maandelijkse onkosten. BMW doet daar veel in.
Ik doe dat zelf iedere drie jaar (X5). Je verdient er dan privé want als eigenaar van je bedrijf kun je hem kopen met een restwaarde van 16%. Privé kun je hem dan met dikke winst verkopen.

kweenie
Berichten: 14736
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door kweenie » 11 mar 2016 16:02

De reden dat weinig mensen privé kiezen voor financial lease ipv. operational lease heeft waarschijnlijk ermee te maken dat financial lease vooral bedoeld is om zakelijk, als bedrijf, de (fiscale) voordelen van de aanschaf en het bezit van een auto te behouden zonder dat je meteen fiks hoeft af te rekenen en de vermogenspositie van de onderneming in gevaar komt. In feite gaat het namelijk om een veredelde vorm van een soort huurkoop-lening, waarbij je zelf het economisch eigendom hebt en de leasemaatschappij het juridisch eigendom.

Bij private lease constructies wordt er vaak juist voor gekozen om zo veel mogelijk (onderhouds-)kosten (en het economisch eigendom) bij de leasemaatschappij te houden, zodat je zelf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Financial lease is dan niet meteen de meest logische keus.
Laatst gewijzigd door kweenie op 11 mar 2016 16:04, 1 keer totaal gewijzigd.

prem
Berichten: 1992
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door prem » 11 mar 2016 16:04

Tot wie richt je je als ik vragen mag?

kweenie
Berichten: 14736
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door kweenie » 11 mar 2016 16:07

Tot TS, n.a.v. zijn opmerking:
ik ken zo niemand die een soort gelijke constructie (financial i.p.v operational) lease heeft afgesloten, daarvoor deze thread :).
Weet je trouwens wel zeker of je financiële renting constructie ook in Nederland fiscaal is toegestaan?

victordecker
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2016 19:05

Re: Auto Lease

Ongelezen bericht door victordecker » 14 apr 2016 19:19

Ik zie geen reden waarom je niet zou overgaan tot het leasen van een auto. Ikzelf heb een tijd geleden ook voor deze keuze gestaan en ben achteraf heel tevreden geweest met mijn besluit voor een lease-auto. Je betaalt maandelijks een vast bedrag maar in principe is alles inclusief en dat maakt het nou juist zo fijn. Bij pech wordt je veelal geholpen. Het enige nadeel wat mij betreft was het feit dat wanneer je het vastgestelde aantal kilometers overschrijdt je hiervoor extra moet betalen. Houdt het aantal kilometers dus goed in de gaten, anders kunnen de kosten hoog oplopen. In dit artikel vond ik toevallig de voor- en nadelen van het leasen of kopen van een auto: https://www.topcompare.be/nl/blog/auto-kopen-leasen.

Hopelijk kunnen jullie iets met deze informatie.

Gesloten