LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kruidvat lening

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
wokkie
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 dec 2007 16:36

kruidvat lening

Ongelezen bericht door wokkie »

hallo,

Ik wil 3000 lenen om mijn nieuwe huurwoning (alleenstaand) in te richten. Heb al wat gespaard dus dat moet wel genoeg zijn :)

Ik zie dat kruidvat lage rente berekent. Iemand ervaring met de kruidvat lening?

Ik hoor het graag :)

gr

Zaakvoerder
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 jul 2007 20:01

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Zaakvoerder »

Geen specifieke ervaring met Kruidvat, wel met OHRA (die de Kruidvat lening uitvoert). Op zich bevalt dat goed, wel weet ik (zelf niet meegemaakt, maar van anderen) dat de aanvraagprocedure soms nogal lang duurt. Als men vraagt naar aanvullende documenten (die je de eerste keer dus nog niet hoefde op te sturen) moet je er vanuit gaan dat je een "twijfelgeval" bent. Na acceptatie duurt het nog een week of 2 voordat je alle originele documenten krijgt geretourneerd omdat deze dan nog moeten worden ingescand.

De eerste maandtermijn wordt precies een maand nadat je het geld uitbetaald hebt gekregen van de rekening afgeschreven. Via internetbankieren kun je dit allemaal volgen, wel is het online overzicht verre van duidelijk omdat ze het gewoon presenteren als een spaarrekening en de gegevens van de nog openstaande kredietsom en resterende maandtermijnen bijvoorbeeld niet worden bijgewerkt. Je kunt er niet uit afleiden hoeveel je in totaal nog moet aflossen en extra aflossingen worden wel heel raar weergegeven (als positief saldo dat je dan weer niet kunt opnemen, logisch bij een PL). Maar goed, het is een online overzicht - sommige andere kredietverstrekkers bieden dat niet eens.

Vragen per e-mail worden over het algemeen snel (binnen 2 dagen) en deskundig beantwoord, ik heb één keer telefonisch contact gehad maar dat beviel minder (kreeg zelfs een onjuist antwoord, de betreffende mevrouw wist niet eens wat er in hun eigen brochures stond).

Tot slot ontvang je geen maandoverzichten, wel een jaaroverzicht (voor de belastingaangifte) dat overigens helemaal niet klopt: de totale kredietsom (geleende bedrag + alle in de toekomst nog in rekening te brengen rente) min de afgeloste bedragen staan erop als "totaal openstaande schuld". Dat kan natuurlijk helemaal niet, rente die nog in rekening moet worden gebracht als schuld aanvoeren.

Al met al: lang niet slecht voor deze rentetarieven (duurdere aanbieders verlenen vaak slechtere service), maar er zijn nog veel verbeterpuntjes bij OHRA / Kruidvat.

annemie76
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 apr 2008 00:08

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door annemie76 »

ik ben ook aan het orienteren voor een lening en kwam via XXXX bij ohra terecht en nog wat andere aanbieders

verstrekt ohra leningen aan mensen die problemen hebben gehad met een mobiele telefoon provider? ik heb zelf wat problemen gehad met de ptt namelijk :roll:

Mendoza
Berichten: 512
Lid geworden op: 16 jul 2007 03:21

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Mendoza »

Er is maar 1 verstandige tip wat lenen betreft, en dat is NIET lenen.

NicoPet
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 jun 2008 12:24

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door NicoPet »

Mendoza,

Grotendeels mee eens, maar sommige redenen om te lenen lijken mij toch valide. Verhaal als alleenstaande moeder die veilige auto wilt hebben om de kinderen naar een school te brengen x KM verderop... Natuurlijk liever onderhands lenen of op andere manier oplossen, maar helaas is dat niet bij iedereen haalbaar.

Janjaap1
Berichten: 61
Lid geworden op: 12 apr 2006 08:23

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Janjaap1 »

het is gewoon reclame. Hij wil dat je klikt. Daar verdient hij geld mee.
allemaal nep net als een paar andere van deze vermeldingen.

svdmeer
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 jun 2006 13:25

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door svdmeer »

@www.lening-geld-lenen.nl: Je verdient wel degelijk wat met die site. Er staat namelijk reclame op (van RBS). Er is niets mis met verdienen met een website, wel is er wat mis met spammen op een internet-forum.

NicoPet
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 jun 2008 12:24

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door NicoPet »

@svdmeer

Zoals gezegd, verdienen we niets aan kliks op of naar onze site. Wel als iemand besluit een lening af te sluiten en dus een eigen keuze maakt. De banner van de RBS is een voorbeeld daarvan. Op veel informatieve, commerciele of nieuws gerelateerde sites staat reclame dus dat lijkt me weinig bijzonders. Maar daar gaat dit topic niet over ;) en spammen hoort inderdaad niet maar we reageren graag als anderen over ons schrijven of op ergens on-line op onze site reageren positief en/of negatief.

Nu terug on-topic zoals dat zo netjes heet ;)

Jan1
Berichten: 774
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Jan1 »

Als je in staat bent om een dure lening af te betalen, dan ben je ook in staat om van tevoren te sparen. En geld lenen om een auto te bekostigen, om kinderen naar school te brengen, je kunt beter gaan fietsen of lopen, dat is ook nog veel gezonder.

RichardHebbema
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2010 20:19

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door RichardHebbema »

Kijk altijd eerst even goed naar de voorwaarden, en denk altijd 10x na voordat je echt een lening aangaat.

Check ook
http://www.independer.nl
http://www.nibud.nl
http://www.geldlenenviahetinternet.com

Purist
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 mar 2009 11:54

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Purist »

Moeha, independer? Dat is pas spammen!

gtp
Berichten: 596
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:02

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door gtp »

Jan 1, tegen die tijd dat je het geld voor een betrouwbare auto bij elkaar heb gespaard zijn de kinderen van school af. En misschien wonen de mensen wel in een dorp of gehucht waar geen school is en de dichtst bijzijnde school wel tientalle kilometers weg.Dus dan is fietsen laat staan lopen geen optie

kweenie
Berichten: 15412
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door kweenie »

Als je in de vier jaar voordat je kind naar school gaat maandelijks evenveel opzij zou zetten als wat de lening je per maand zou kosten, dan heb je meer bij elkaar gespaard dan je anders zou moeten lenen. Dus dan heb je je auto plus nog een beetje spaargeld. Kun je dat in die vier jaar niet bij elkaar sparen, dan zul je de lening ook niet kunnen betalen.

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Het is gewoon een vraag van de TS, wat is daar nu mis mee ?
Als die persoon een lening wil nemen is dat toch prima, hoeveel mensen
hebben er leningen lopen.
Daarbij niet te vergeten als je nu gaat sparen dat het niet zinvol is want je
hebt NU de spullen nodig (waarschijnlijk).

gtp
Berichten: 596
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:02

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door gtp »

Je moet dus al voor een auto gaan sparen terwijl je nog geen kinderen heb of niet weet of dat je kinderen kan krijgen.

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door Chocomelk »

gtp schreef:Je moet dus al voor een auto gaan sparen terwijl je nog geen kinderen heb of niet weet of dat je kinderen kan krijgen.
Ja dat moet je volgens vele plaatsers hier. :shock:

kweenie
Berichten: 15412
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door kweenie »

gtp schreef:Je moet dus al voor een auto gaan sparen terwijl je nog geen kinderen heb of niet weet of dat je kinderen kan krijgen.
Ja en nee.

Niet, omdat je tussen geboorte en de schooltijd nog 4 jaar zit. Als er wordt aangedragen dat je een auto nodig hebt om de kinderen naar school te brengen, dat lijkt me dus i.h.a. niet iets dat van het ene op het andere moment ineens gebeurt. Dan heb je dus nog 4 jaar de tijd om voor een auto te sparen.

Wel, omdat het sowieso nuttig is om te sparen. Als je geld hebt om maandelijks de lening te betalen, dan heb je ook geld om maandelijks te sparen. En dan is het verstandig om dat ook te doen, bijvoorbeeld voor als je over een tijd een auto nodig zou hebben, of bijvoorbeeld een wasmachine, als je oude wasmachine stuk is.

Ik verbaas me over het gemak waarmee veel mensen een lening aangaan. Natuurlijk zijn er vaak goede redenen, bijvoorbeeld een plotselinge verandering van de leefsituatie (bv. scheiding), maar heel vaak ook niet. Dan kun je je afvragen waarom die laatste groep mensen voordien niet (maandelijks) spaarden, terwijl ze na het aangaan van de lening wel de maandelijkse leenlasten moeten/kunnen betalen.

gtp
Berichten: 596
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:02

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door gtp »

Tot je 23ste jaar heb je te maken met een minimumloon -dus weinig spaar mogelijkheden-. Vanaf je 23ste jaar ga je pas wat verdienen en elk jaar wordt het inkomen verhoogd, dan kan je van de verhoging gaan sparen of het bedrag besteden aan een verantwoorde financiering -wel een pl vaste maandelijkse rente en aflossing en looptijd.Bij een financiering worden de maandelijkse termijnen -door de inflatie en groei van inkomen- steeds makkelijker op te brengen.Door eerst te sparen moet je om je doel te bereiken elke maand iets meer sparen.

kweenie
Berichten: 15412
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door kweenie »

Door eerst te sparen hoef je voor de zelfde aanschaf in plaats van 5 jaar af te betalen, maar 4 jaar te sparen. Als je een hoge inkomensgroei hebt/krijgt, dan kan het inderdaad zo zijn dat de afbetaling je een kleiner deel van je besteedbaar inkomen gaat kosten dan sparen. Maar dat speelt vooral de eerste jaren van je werkcarrière. Het grootste deel van je leven zijn de inflatie en je inkomensstijgingen veel lager en heb je meer voordeel aan eerst sparen dan aan lenen.

Helaas zal sparen wel lastig worden als je tegelijk een lening hebt die je maandelijks moet afbetalen, zodat veel mensen die beginnen met leningen, die leningen veel langer zullen houden dan verstandig is. En dan ben je per saldo toch duurder uit.

annemie76
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 apr 2008 00:08

Re: kruidvat lening

Ongelezen bericht door annemie76 »

en kruidvat is weer terug een paar dagen terug http://www.nrcnext.nl/geld-en-werk/2010 ... -kruidvat/ en gelijk met een berg kritiek http://www.lening-geld-lenen.nl/financi ... n-kruidvat

opmerkelijke reactie, ook gek dat nibud daar in de reacties reageert en niets in de artikelen staat

Gesloten