LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
blue043
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 dec 2012 17:27

Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door blue043 » 20 dec 2012 18:00

Beste mensen,

In 2006 heb ik met mijn toenmalige echtgenoot een flexibel krediet afgesloten van € 10.000,-. In 2012 zijn wij gescheiden. De schuld die openstaat, is nu ook € 10.000,-. Het flexibele krediet staat zowel op naam van mijn toenmalige echtgenoot als ook op mijn naam.

Ik wil nu graag een nieuw leven beginnen nu ik gescheiden ben. Ik wilde zo snel mogelijk van mijn lening af en begon af te lossen. Mijn ex nam het afgeloste bedrag echter weer op en nu is de schuld weer € 10.000,-. Ik heb toen de rekening geblokkeerd, maar mijn ex deblokkeert deze rekening telkens weer. We hebben allebei een pasje en kunnen beide gebruik maken van het flexibele krediet. Ik wil het liefst van het krediet af. Mijn voorstel is om ieder € 5.000,- te betalen. De ABN AMRO bank wil hier echter niet aan mee werken. Er is een overeenkomst gesloten van € 10.000,- en daar willen ze niet aan tornen. Ook mijn advocaat kan hier niets aan veranderen. Ook het feit dat we gescheiden zijn verandert hier niets aan.

Ik ben ten einde raad, omdat ik zo steeds weer wordt herinnerd aan mijn ex en zo nooit helemaal los van hem kom. Ik ben een aantal keer al bij de bank geweest, maar ze houden voet bij stuk.

Ik ben benieuwd of er toch misschien mogelijkheden zijn om het contract open te breken en dat dan de schuld wordt verdeeld over mijn ex en ik. Ik ben ook bang dat mijn ex de limiet zal verhogen zonder mijn toestemming.

Ik ben nog een keer met mijn ex bij de ABN AMRO bank geweest en hij heeft toegezegd dat hij de lening geheel terug zou gaan betalen. Nu weet hij daar niets meer van. Ik heb dus € 800,- afgelost en die heeft mijn ex weer opgenomen. Nu los ik dus niets meer af. Ik spaar nu elke maand een bedrag om zo later mijn deel te kunnen aflossen. Ik kan helaas niet werken, omdat ik een auto ongeluk heb gehad. Ik heb een WAO uitkering (ben 100% afgekeurd voor werk). Het is geen vetpot, maar het lukt me om elke maand wat te sparen. Het is wel een proces van de lange adem, maar ik hoop dat ik er zo uit kan komen. Maar terugstorten op de rekening doe ik niet meer, want dan neemt mijn ex het bedrag op. Ik gebruik de rekening niet meer. Ik kan wel mutaties inzien. De werkwijze van mijn ex is. Hij betaalt elke maand € 150,- . Iedere maand rekent de bank € 70,- aan rente. Daarna neemt mijn ex weer een bedrag op zodat de schuld telkens weer € 10.000,- is. Ik kan hier verder niets aan doen. Er valt hierover ook geen afspraken met mijn ex te maken.
Kan iemand mij helpen?
Ik ben ten einde raad.

Lieve groetjes van Blue043,
Allemaal prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en liefdevol 2013 gewenst. :D

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door GJvdZ » 20 dec 2012 20:34

Wat staat er in het echtscheidingsconvenant over deze lening? Dat heeft weliswaar geen waarde richting de schuldeisers maar wel in een civiele zaak tussen jou en je ex-echtgenoot.

mpr1980
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 jul 2010 11:34

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door mpr1980 » 21 dec 2012 10:12

Volgens mij kun je je rekening (en dus je flexibel krediet) laten blokkeren i.v.m. echtscheiding. Dit moet ook bij de ABN Amro kunnen. Op de manier die TS nu schetst, blij je eeuwig betalen omdat de ex de rekening leeghaalt.

Mogelijk eens proberen met een advocaat of informatie inwinnen bij de Jurofoon? En anders je advocaat aan het werk zetten tegen je ex, helaas...

blue043
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 dec 2012 17:27

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door blue043 » 10 jan 2013 23:19

MPR1980: Ik heb de rekening al een paar keer geblokkeerd, maar mijn ex deblokkeert de rekening weer.


GJvdZ:
Ik vraag me af of een echtscheidingsconvenant door zowel mijn ex als ik getekend moet worden. Zo ja, dan heeft het geen zin omdat mijn ex hiermee niet akkoord gaat.

Vanmiddag onderhoud gehad met medewerker van ABN/AMRO. Ik had een heel vriendelijke dame aan de telefoon en zij ga mij goed uitleg in heldere taal. Dat had ik niet verwacht dat ik zo vriendelijk werd behandeld. Van mij krijgt deze mevrouw een warme douche. (qua klantvriendelijkheid). Ze nam alle tijd voor me en het gesprek waren op kosten van ABN/AMRO. Dat is bij andere bedrijven wel anders.
Voor de vorm dus een dikke 8.
Qua inhoud ben ik geen stap verder. Alles is juridisch zo dichtgetimmerd en op iedere vraag van mij had de charmante dame een antwoord. Helaas voor mij. Persoonlijk vindt de charmante dame bij ABN/AMRO ook dat er iets tegen gedaan moet worden en zij leeft ook mee, maar zakelijk gezien kan ze niets doen.
De schuld is dus € 10.000,- Mijn voorstel was om de schuld te verdelen over mij en mijn ex. Ik zou dan € 5.000,- aflossen. Maar de bank wil dit niet. Wanneer ik dat zou doen dan zal mijn ex deze € 5.000,- gaan opnemen. Dat gaat ie dus niet worden. Wat als ik € 10.000,- ineens zou aflossen. Dat zou wel kunnen, maar dan moet ik wel naar de bank toe gaan, vervolgens € 10.000,- betalen en dan zal het krediet beëindigt worden. Maar kan mijn ex dan niet dat geld weer opnemen was mijn vraag. De charmante dame zei NEE!!!!. (zwart op wit) Het krediet zal dan helemaal worden beëindigt. Jammer genoeg heb ik dat geld niet dus dat gaat die dus ook niet worden. Wat overblijft is dat ik misschien in aanmerking kom voor een crisismanager die mijn financiële situatie in kaart gaat brengen en hoe ik op een verantwoorde manier het geld kan aflossen. Dat heb ik niet echt nodig. Kan ik zelf wel. Is een doekje voor het bloeden. Maar in ieder geval wil de bank wel meedenken. Maar wat ik wilde gaat dus niet. "You can't always get what you want" zongen the Stones vroeger. En inderdaad ze hadden gelijk. Maar wel balen voor mij, want ik ben dan op papier gescheiden, maar in werkelijkheid zit ik nog steeds aan mijn ex vast. Wat rest voor mij is wachten tot ik 75 ben. Nou dan heb ik nog wel even te gaan. Of tot dat ik of mijn ex overlijdt. Dan wordt namelijk het krediet beëindigt. Of hopen dat ik een keer een grote prijs in een loterij win zodat ik de schuld kan aflossen en eindelijk van mijn ex verlost ben.
Nu lost mijn ex nog iedere maand € 150,- af, maar de kans is groot dat hij daar op een gegeven moment mee ophoudt en dan komt het bedrag boven de € 10.000,- uit en dan gaat de ABN aanmaningsbrieven sturen. Ik zal er dan een stuk of 3 krijgen. Daarna wordt de vordering aan een incassobureau uit handen gegeven. Het totale bedrag is dan € 15.000,-. Dit betekent dat ik € 7.500,- moet ophoesten en dat kan ik niet. Ik krijg een BKR en via de schuldhulpverlening kan ik dan proberen om eruit te komen. De vraag is of ik wel in aanmerking kom bij de schuldhulpverlening. Zo niet dan wordt er beslag gelegd op mijn uitkering van € 1000,- en kan ik heel moeilijk rondkomen. Ik ben dan voor mijn hele leven getekend. Heel mijn leven BKR dus. Wanneer ik wel tot de schuldhulpverlening wordt toegelaten dan word ik op rantsoen gezet en na 3 jaar wordt de schuld kwijt gescholden. Omdat ik de gehele schuld niet heb afgelost behoud ik dan wel mijn BKR.
Niet zo best vooruitzicht dus:
Maar er is nog hoop.....
Voordat mijn ex en ik gingen scheiden hebben we een gesprek gehad bij de ABN/AMRO en mijn ex heeft mondeling uitgesproken dat hij de hele schuld zou voldoen. Hij heeft dat tegen de medewerker van de ABN/AMRO verteld. IK weet nog van het vak recht vroeger op school dat een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is. Mijn ex weet hier niets meer van. Ik hoop de medewerker waar wij destijds mee gesproken hebben wel. Zo ja dan hoop ik dat ze dat in de rechtbank wil beamen.
Wordt vervolgd....
Het begint een beetje op een roman te lijken, maar het is voor mij wel een manier om de spanning van me af te schrijven en ik hoop nog op de dag dat ik definitief van mijn ex gescheiden ben. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk.
Een heel fijn weekend gewenst.

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door Auti-Mama » 11 jan 2013 09:31

Maar er is nog hoop.....
Voordat mijn ex en ik gingen scheiden hebben we een gesprek gehad bij de ABN/AMRO en mijn ex heeft mondeling uitgesproken dat hij de hele schuld zou voldoen. Hij heeft dat tegen de medewerker van de ABN/AMRO verteld. IK weet nog van het vak recht vroeger op school dat een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is. Mijn ex weet hier niets meer van. Ik hoop de medewerker waar wij destijds mee gesproken hebben wel. Zo ja dan hoop ik dat ze dat in de rechtbank wil beamen.
Wordt vervolgd....
Ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb.... Mijn ex heeft toendertijd ten overstaan van een advocaat gezegd dat hij alle schulden op zich zou nemen. Maar als de bank daar niet mee akkoord gaat en dat krediet op beider namen blijft staan, blijf jij ten alle tijden ook hoofdelijk aansprakelijk. Wij hadden €30.000 schuld waarvan ik er €22.000 heb afgelost. Gezien het feit dat je ex meer opneemt dan aflost, verwacht ik niet dat de bank het krediet volledig op naam van je ex wilt zetten. Van 2 kale kippen kan je nog altijd meer plukken dan van 1 kale kip, dus willen ze jou ook aansprakelijk kunnen houden.

Kan je niet eens met de bank gaan praten om van dit krediet een lening te maken?? Op die manier kan je ex geen geld meer opnemen en kan er alleen maar worden afgelost. Dan komt toch ooit een keer dat bedrag op €0,- uit. ;) Veel sterkte ermee!!

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door VioletPrue » 11 jan 2013 09:46

blue043 schreef:Mijn voorstel was om de schuld te verdelen over mij en mijn ex. Ik zou dan € 5.000,- aflossen. Maar de bank wil dit niet.
Dat is wel logisch.
De schuld is € 10.000,- en staat op uw beider naam.
Als de schuld gesplitst zou worden en u betaalt netjes uw helft en uw ex niet, gaat de bank voor € 5.000,- het schip in.
Dat willen zij voorkomen en willen de mogelijkheid houden om de volledige € 10.000,- op u te verhalen.

Maar één ding snap ik niet, u zegt dat u al gescheiden bent, maar het convenant is nog niet getekend?
Dan bent u dus nog niet gescheiden....dan bent u dus zelfs nog aansprakelijk voor alle schulden die uw man nu eventueel nog maakt.

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door Auti-Mama » 11 jan 2013 09:53

Wat je ook kan doen (maar dat is duurder dan omzetten naar een lening) is het gewoon laten klappen. Dan wordt alles geblokkeerd (er kan niet meer worden opgenomen) en krijg je een brief van de deurwaarder. Gelijk bij de eerste brief bel je op en maak een betaal afspraak. Als je dan vanaf nu al elke maand geld apart leg (bv elke maand het maandbedrag opzij zetten), dan heb je al een leuk begin met aflossen.

Incasso bureau van ABN Amro is ook de ergste niet. Bij mij is het ook op die manier gegaan. Ik met knikkende knietjes bellen en vroeg toen aan die man voor een betalingsregeling. Ik stelde toen voor dat ik elke maand ging betalen, wat ik ook als maandbedrag aan de bank had betaald voor het doorlopend krediet. Ze gingen direct akkoord!! Want, zo vertelde mij het incasso bureau me, "dan krijgen we nog altijd meer, dan als we u de schuldsanering injagen". ;)

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door GJvdZ » 12 jan 2013 16:13

blue043 schreef:
GJvdZ:
Ik vraag me af of een echtscheidingsconvenant door zowel mijn ex als ik getekend moet worden. Zo ja, dan heeft het geen zin omdat mijn ex hiermee niet akkoord gaat.
Als er nog geen echtscheidingsconvenant is getekend is er ook geen sprake van een "ex" lijkt me. Het convenant moet door beide partijen worden ondertekend en door beide advocaten (als je allebei een advocaat hebt).

Leo The Emperor
Berichten: 4628
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door Leo The Emperor » 12 jan 2013 16:23

blue043 schreef: Wat als ik € 10.000,- ineens zou aflossen. Dat zou wel kunnen, maar dan moet ik wel naar de bank toe gaan, vervolgens € 10.000,- betalen en dan zal het krediet beëindigt worden. Maar kan mijn ex dan niet dat geld weer opnemen was mijn vraag. De charmante dame zei NEE!!!!. (zwart op wit) Het krediet zal dan helemaal worden beëindigt. Jammer genoeg heb ik dat geld niet dus dat gaat die dus ook niet worden.
u kunt het krediet misschien ook aflossen met een nieuw krediet maar dan alleen op uw naam

kss
Berichten: 224
Lid geworden op: 03 nov 2006 19:11

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door kss » 14 jan 2013 16:43

Auti-Mama schreef: ....het gewoon laten klappen...
ik vrees dat dit voor een flexibel krediet ook niet gaat werken, als er 1 iemand alsnog een bijboeking doet, blijft het probleem door sudderen, bovendien, verhoogd ABN automatisch het limiet via de rente bijboekingen (zolang de maandelijkse aflossing betaald wordt).

het beste kun je de rekening blokkeren voor opnames, hieraan moet ABN gehoor geven, en het bedrag meenemen in de financiele afwikkeling van je scheiding, zodat de lening omlaag gaat, dan is er voor ABN ook geen geldige reden meer om niet te hoeven meewerken aan een splitsing, desnoods kunnen ze direct loonbeslagen nemen op de maandelijkse restant aflossingen, zonder incasso procedure. dus er zijn genoeg mogelijkheden voor ABN om ook proactief te zijn.

Mallet
Berichten: 162
Lid geworden op: 07 mar 2010 23:14

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door Mallet » 28 apr 2013 11:10

kss schreef:
Auti-Mama schreef: ....het gewoon laten klappen...
ik vrees dat dit voor een flexibel krediet ook niet gaat werken, als er 1 iemand alsnog een bijboeking doet, blijft het probleem door sudderen, bovendien, verhoogd ABN automatisch het limiet via de rente bijboekingen (zolang de maandelijkse aflossing betaald wordt).

het beste kun je de rekening blokkeren voor opnames, hieraan moet ABN gehoor geven, en het bedrag meenemen in de financiele afwikkeling van je scheiding, zodat de lening omlaag gaat, dan is er voor ABN ook geen geldige reden meer om niet te hoeven meewerken aan een splitsing, desnoods kunnen ze direct loonbeslagen nemen op de maandelijkse restant aflossingen, zonder incasso procedure. dus er zijn genoeg mogelijkheden voor ABN om ook proactief te zijn.
De constructie die je nu hebt bij de lening is een en/of. Dat betekent dat zowel jij als jouw ex-partner bevoegd zijn om over de lening te beschikken. Probeer eens te achterhalen of het mogelijk is om de en/of bevoegdheid om te laten zetten in een en/en. Dit betekent dat jullie alleen gezamenlijk over de lening mogen beschikken. In de praktijk betekent dit dat alle handelen op kantoor in het bijzijn van een bankmedewerker moeten gebeuren (met handtekening van allebei voor akkoord). Als ik het goed begrijp heb je niet de behoefte om het geld opnieuw op te nemen. Je kan wel gewoon doorgaan met aflossen alleen je beperkt hiermee alleen de opnamemogelijkheid. Besef je alleen wel dat het opzeggen dan ook gezamenlijk moet..

sacredfour
Berichten: 1752
Lid geworden op: 08 jul 2011 18:15

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door sacredfour » 12 jun 2013 10:11

Zoals Auti- Mama al aangaf is de beste oplossing verzuim. Doe dit door het maximale bedrag op te nemen en stop dan met aflossen. Zodra je ex ook stopt met betalen zal de bank je in gebreke stellen en de rekening blokkeren. Probeer dan een regeling te treffen met je ex over de afbetaling die Solveon dan in handen zal hebben.

Barman
Berichten: 1473
Lid geworden op: 05 aug 2012 22:56

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door Barman » 12 jun 2013 11:09

sacredfour schreef: Zodra je ex ook stopt met betalen zal de bank je in gebreke stellen en de rekening blokkeren. Probeer dan een regeling te treffen met je ex over de afbetaling die Solveon dan in handen zal hebben.
Heb jij de openingspost wel gelezen? :roll:

Vindt je dat die ex erg meewerkt?

sacredfour
Berichten: 1752
Lid geworden op: 08 jul 2011 18:15

Re: Levenslang aan flexibel krediet vastzitten... nee toch ?

Ongelezen bericht door sacredfour » 12 jun 2013 11:34

Ook al werkt de ex niet mee , dan komt er in ieder geval een eind aan het doorlopend krediet. Ex zal ook moeten meewerken aan een afbetaling omdat hij ook verantwoordelijk blijft voor de schuld.

Gesloten