Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
Moneyman
Berichten: 16085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Moneyman » 25 mar 2019 09:09

Klopt, Stevie. Ook SF is Sinterklaas niet... :wink: Voor Ferratum zullen deze overwegingen vast geen onderdeel uitmaken van hun processtrategie.

Nog los van de al eerder gegeven waarschuwing dat de klanten van SF in voorkomende gevallen natuurlijk gewoon individueel in de proceskosten veroordeeld zullen worden, en niet SF of diens stichting.

Komkommertijd
Berichten: 4595
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 25 mar 2019 11:28

Als Ferratum een rechtszaak zou starten????

Deze gerechtelijke kosten zijn meestal hoger dan de vordering.
Het saldo van gedaagde is vaak Nihil of negatief.
Dan gaat alles wat er eventueel binnen zou komen naar de Rechtbank zelf en kreeg Ferratum €0,00 die er over bleef!
Een dure zaak starten voor relatief flut bedrag en gelijk media aandacht voor deze uitspraak?
Daar zitten ze echt niet op te wachten.

Er zitten maar enkele tussen die wel beide bedragen moeiteloos kunnen voldoen maar ik denk dat 95% niet eens het geleende terug kan betalen dus na de kosten opbrengst €0,00 voor veel en duur werk?

Ik hoop dat de Erfgenamen van 1 lener... zijn uitvaart is betaald door Gemeente Amsterdam en die gaat echt niets betalen!
Zijn familie leest al zijn post, vooral Email en omdat hij bij familie op kamers woonde... krijgen ze dit nog steeds binnen!
Negatieve erfenis is geweigerd dus deze eerst maar even doen.

Hij zal in de Urn op de zitting verschijnen!

Kees2850
Berichten: 1395
Lid geworden op: 19 dec 2018 05:41

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Kees2850 » 25 mar 2019 13:59

@moneyman je bedoelt het ongetwijfeld goed allemaal. En misschien heb je gelijk vanuit juridisch oogpunt. Maar hoe kan het dat een bedrijf willens en wetens mensen belazerd en uitkleed met hun wettelijk niet toegestane garantconstructie en daar toch mee wegkomt. Jij stelt steeds dat de hoofdsom terugbetaald moet worden. Ik hoop dat een rechter dat zal blokkeren en alle leners vrij zal stellen van welke terugbetaling dan ook. Puur en alleen om het bedrijven als Ferratum onmogelijk te maken hiermee door te gaan. Natuurlijk zijn er onder de leners veel mensen die het nooit zullen leren (verslaafden o.a.). Maar als de mogelijkheden om altijd maar te kunnen bijlenen onmogelijk worden gemaakt gaan een aantal misschien wel echte hulp vragen.

Voor mij mogen bedrijven als Ferratum enz. opgedoekt worden. En streng bestraft met miljoenenboetes.

Moneyman
Berichten: 16085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Moneyman » 25 mar 2019 14:19

Kees, ik ben het volledig met je eens: hoe eerder dergelijke flitskredieten onmogelijk gemaakt worden, hoe beter. En als de toezichthouder boetes uitdeelt lach ik me kapot. Maar ik geloof wel zeer sterk in onze rechtsstaat. En dat betekent dat iedereen moet doen wat hij moet doen, en krijgt wat hij moet krijgen. Oftewel: betalen wat er betaald moet worden - en geen cent meer. Maar ook niet minder.

Als rechters zouden besluiten conform jouw gevoelsmatige inschatting, die ik op zich wel zeer goed begrijp, zou dat een bom onder onze rechtsstaat betekenen. Immers; dan zouden civiele rechters punitieve maatregelen kunnen nemen - en dat is volledig in strijd met de rechtsorde, waarbij dergelijke maatregelen voorbehouden zijn aan strafrechters en toezichthouders.

Voor wat betreft mijn eigen houding hierin: als je mijn berichten leest, zul je zien dat ik continu zoveel mogelijk tips geef aan betrokkenen om geen cent meer te hoeven betalen dan nodig is. Sterker nog, ik heb SacredFour al heel wat tips gegeven en kennis met hem gedeeld. Niet omdat ik het op alle fronten met hem en zijn inschattingen eens ben, maar wel omdat ik geloof in zijn intenties en het einddoel van zijn missie: Ferratum laten struikelen.

Tegelijk ben ik, als gezegd, van mening dat de laakbaarheid van het handelen van Ferratum geen absolute vrijbrief is voor de schuldenaren om helemaal niet te hoeven betalen. En ik vind vooral dat iedereen zijn keuzes moet maken op basis van de juiste juridische afwegingen, en niet op basis van allerlei emotie-argumenten en valse informatie die er in dit topic nogal eens gegeven wordt.

Misschien geeft dit je wat meer inzicht in mijn beweegredenen en reacties.

Kees2850
Berichten: 1395
Lid geworden op: 19 dec 2018 05:41

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Kees2850 » 25 mar 2019 15:29

@moneyman dank voor je laatste antwoord. En ben dat ook wel met eens. Ook ik geloof in een functionerende rechtstaat. Maar soms (vaak) maken bedrijven / organisaties misbruik daarvan, alleen maar omdat zij genoeg geld hebben om goeie juridische adviseurs te betalen. En/of de mazen van de wet beter kennen dan wie ook. Dat een man als Boekhoorn, die al zoveel geld heeft, zich met flitskredieten nog rijker wilde maken vind ik echt stuitend. Als ik lees wat Ferratum allemaal uithaalt vind ik vanuit menselijk oogpunt gewoon niet zou moeten kunnen in onze samenleving. Maar ja ik ben een beetje naief in deze dingen denk ik.

Moneyman
Berichten: 16085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Moneyman » 25 mar 2019 16:11

Kees2850 schreef:
25 mar 2019 15:29
Dat een man als Boekhoorn, die al zoveel geld heeft, zich met flitskredieten nog rijker wilde maken vind ik echt stuitend. Als ik lees wat Ferratum allemaal uithaalt vind ik vanuit menselijk oogpunt gewoon niet zou moeten kunnen in onze samenleving. Maar ja ik ben een beetje naief in deze dingen denk ik.
Dat is niet naïef, dat is eigenlijk gewoon een gezond functionerend moreel kompas. Alleen werkt de rechtsstaat niet altijd zo direct als soms wenselijk zou zijn.

ThemenH
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mar 2019 15:00

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door ThemenH » 25 mar 2019 23:14

Je gaat toch akkoord met de voorwaarde en kosten van de garantstelling ? Tja dat het hier niet mag is niet goed en moet zeker aangepakt worden. Maar je bent akkoord gegaan. Gewoon betalen en klaar.

AhmeddFaiqq1
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2019 00:27

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door AhmeddFaiqq1 » 27 mar 2019 05:43

Ik heb onlangs deze email ontvangen van T&L, begint het al serieuzer te worden of zijn dit nog steeds loze bedreigingen? Ik heb alles verrekend met wat ik hun schuldig ben en wat ik al betaalt heb en dat komt nu gewoon overeen dat we beide quitte staan. Maar dan kan ik me op ze minst voorbereiden op de dagvaardig

Geachte heer,

Wij hebben u in de afgelopen periode meermaals aangeschreven en in kennis gesteld van het feit u een betalingsachterstand heeft bij Global Finance Guarantee Management OU te Tallinn inzake Ferratum (Pluslening). Deze vordering is ontstaan uit een door u afgesloten geldlening via Ferratum (Pluslening). U hebt, ondanks herhaaldelijke verzoeken aan uw adres, niet voldaan aan uw verplichtingen. Het door u verschuldigde en opeisbare bedrag is opgelopen tot € 2.155,72.

Wij hebben het verzoek gekregen een onderzoek te laten uitvoeren naar de verhaalsmogelijkheden op uw persoon. Om hier invulling aan te geven maken wij gebruik van gespecialiseerde kredietinformatiebureaus. Een onderzoek door een dergelijk bureau kan serieuze gevolgen hebben voor uw kredietwaardigheidsstatus. Een verslechterde kredietwaardigheid kan van invloed zijn bij toekomstige aanschaffen of bijvoorbeeld het aangaan van abonnementen.

Zelf grip houden?
Indien u liever zelf grip wil houden en een dergelijk onderzoek (en registratie) wil voorkomen, zijn er twee mogelijkheden, te weten:

U betaalt het volledig openstaand bedrag ad € 2.155,72 binnen drie dagen, waarbij de termijn aanvangt vanaf het moment dat dit schrijven bij u is bezorgd, op ABN AMRO rekeningnummer NL11ABNA0813046408 t.n.v. Trust and Law te Bleiswijk onder vermelding van uw dossiernummer 20181144316. U kunt ook betalen via iDEAL;
U neemt met ons contact op binnen drie dagen na bezorging van dit bericht en treft met ons een concrete betalingsregeling.
Wat de situatie ook is, wij zullen altijd onze uiterste inspanning leveren om tezamen met u tot een passende oplossing te komen. Indien een reactie van u echter opnieuw uitblijft, dan rest ons niets anders dan onze inspanningen nog verder te intensiveren en bovengenoemd onderzoek zonder enige vertraging aan te vragen.

In afwachting van uw tijdige betaling of passende reactie, verblijven wij.


Hoogachtend,

Trust and Law Incassoservices B.V.

Postbus 125
2700 AC Zoetermeer
085-2737181
[email protected]

raonic
Berichten: 176
Lid geworden op: 28 jul 2018 10:01

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door raonic » 27 mar 2019 07:02

ThemenH schreef:
25 mar 2019 23:14
Je gaat toch akkoord met de voorwaarde en kosten van de garantstelling ? Tja dat het hier niet mag is niet goed en moet zeker aangepakt worden. Maar je bent akkoord gegaan. Gewoon betalen en klaar.
Ze maken misbruik van mensen die financieel krap of echt in nood zitten.
Dan denk je niet meer na over de garantkosten die je over een maand of 2 maand moet betalen maar dan denk je aan de rekeningen die moeten worden betaald binnen een week anders bijvoorbeeld afgesloten.
Dit komt letterlijk op hetzelfde neer als een heroine verslaafde in een afkickkliniek een shot heroine te geven maar mag er niet aankomen, wat denk je dat er gebeurd?

Moneyman
Berichten: 16085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Moneyman » 27 mar 2019 08:40

raonic schreef:
27 mar 2019 07:02
Ze maken misbruik van mensen die financieel krap of echt in nood zitten. Dan denk je niet meer na over de garantkosten die je over een maand of 2 maand moet betalen maar dan denk je aan de rekeningen die moeten worden betaald binnen een week anders bijvoorbeeld afgesloten. Dit komt letterlijk op hetzelfde neer als een heroine verslaafde in een afkickkliniek een shot heroine te geven maar mag er niet aankomen, wat denk je dat er gebeurd?
Klopt helemaal. En dan mag ik niet schrijven dat dat de stelling dat iedereen direct de verschuldigde leensom terugbetaalt zodra Ferratum de nietigheid zou accepteren een lachwekkende utopie is? :lol: :lol:

Komkommertijd
Berichten: 4595
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 27 mar 2019 09:11

Boekhoorn?

Als die hier achter zit of mede eigenaar is kunnen alle andere bedrijven van hem hierdoor schade leiden.
Graag een opgave welke bedrijven hij in zit.
Als er werkelijk dergelijke personen achter dit bedrijf zitten alle overige ook boycotten en ze weten niet hoe snel ze hier vanaf moeten komen!

raonic
Berichten: 176
Lid geworden op: 28 jul 2018 10:01

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door raonic » 28 mar 2019 12:28

AhmeddFaiqq1 schreef:
27 mar 2019 05:43
[verwijderd]
Loos dreigement gewoon negeren.
Laatst gewijzigd door Radar op 29 mar 2019 16:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodig lange quote verwijderd

Kiki86
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 jun 2018 18:25

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Kiki86 » 28 mar 2019 13:12

AhmeddFaiqq1 schreef:
27 mar 2019 05:43
[verwijderd]
Maak je geen zorgen, deze herhalen ze ongeveer iedere maand 1 keer, afwisselend met brief per post.
Ik heb al meerdere malen reageert en ze gevraagd nu toch eindelijk officiële stappen te ondernemen. Dan is eerst een maand rust en dan komt weer dezelfde mail en brief en ze proberen je te bellen.
Ik heb afgelopen jaar in juni nietig verklaring en berekening naar allen (Ferratum, Global Guarantee en Trust and Law) gestuurd, waaruit blijkt, dat ik nog ca. 1300 Euro van hun moet terug krijgen voor de borg. Want een borg hoort terug aan de klant, wanneer de zaak in goede orde is afgelopen...
Ik had ook bevestiging van T&L, dat ze dit gingen met hun "klant" bespreken. Maar er kwam nooit een reactie, behalve bovenstaande mail. Ik heb wel dan nog gereageerd en erop verwezen, dat ik documenten had gestuurd, waarop T&L antwoordde, dat ze nog nooit een reactie van mij hadden.
Ik stuurde dus de mail met hun reactie op mijn mail en dan hoorde ik weer 1 maand niks. Dan kwam weer bovenstaande mail, per email en briefpost. Nog eens gereageerd, weer hetzelfde spelletje... nu reageer ik sinds 6 maanden helemaal niet meer en krijg regelmatig bovenstaande mail, per post en email en ze bellen ... 😂😂
Belachelijke bedrijf de trust and law.
Laatst gewijzigd door Radar op 29 mar 2019 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodig lange quote verwijderd

raonic
Berichten: 176
Lid geworden op: 28 jul 2018 10:01

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door raonic » 28 mar 2019 15:09

Kiki nietig verklaring sturen en eisen dat ze stoppen met hun intimidatie.

Moneyman
Berichten: 16085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Moneyman » 28 mar 2019 16:18

raonic schreef:
28 mar 2019 15:09
Kiki nietig verklaring sturen en eisen dat ze stoppen met hun intimidatie.
nog een keer?
Kiki86 schreef:
28 mar 2019 13:12
Ik heb afgelopen jaar in juni nietig verklaring en berekening naar allen (Ferratum, Global Guarantee en Trust and Law) gestuurd

youss
Berichten: 125
Lid geworden op: 24 apr 2018 18:36

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door youss » 28 mar 2019 17:47

Moneyman schreef:
28 mar 2019 16:18
raonic schreef:
28 mar 2019 15:09
Kiki nietig verklaring sturen en eisen dat ze stoppen met hun intimidatie.
nog een keer?
Kiki86 schreef:
28 mar 2019 13:12
Ik heb afgelopen jaar in juni nietig verklaring en berekening naar allen (Ferratum, Global Guarantee en Trust and Law) gestuurd
Dit incassobureau lijkt me niet zo heel netjes, kan alleen maar druk zetten op de consument

Theotrucker
Berichten: 4864
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Theotrucker » 28 mar 2019 17:55

Incassobureaus hebben het soms nodig om druk uit te oefenen op hun cliënten.

Kiki86
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 jun 2018 18:25

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Kiki86 » 28 mar 2019 18:06

Theotrucker schreef:
28 mar 2019 17:55
Incassobureaus hebben het soms nodig om druk uit te oefenen op hun cliënten.
Maar alleen als ze weten, dat ze te onrecht geld vorderen.
Want als ze wel recht hebben op betaling, dan zullen ze al lang officiële stappen hebben genomen en hebben ze dit soort "druk" ook niet nodig...

Lady1234
Berichten: 13556
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Lady1234 » 28 mar 2019 18:26

Incassobureaus kunnen geen officiële stappen nemen. Zij kunnen niet meer dan u of ik.

Kiki86
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 jun 2018 18:25

Re: Ferratum minileningen en Trust and Law incasso

Ongelezen bericht door Kiki86 » 28 mar 2019 23:08

Lady1234 schreef:
28 mar 2019 18:26
Incassobureaus kunnen geen officiële stappen nemen. Zij kunnen niet meer dan u of ik.
Zeker kunnen ze. Als ze een terechte vordering hebben gaan ze een deurwaarder inschakelen. Maar dat kunnen ze nu niet, omdat ik de vordering al betwist heb en ze heel goed eeten, dat er geen vordering meer bestaat, dus moet de schuldeiser gerechtelijke stappen nemen.
Wat ze nu doen, namelijk doorgaan met dreigen, mag eigenlijk ook niet.

Plaats reactie