Te veel betaalde rente terugvragen, hoe kun je dit doen?

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
Tegek
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 okt 2021 12:08

Te veel betaalde rente terugvragen, hoe kun je dit doen?

Ongelezen bericht door Tegek »

Momenteel hoor je in de media dat banken ons te veel rente hebben laten betalen; rood staan hypotheken enz. Dit geld kan je terug vragen. Maar is er een organisatie die dit voor je kan doen? Ik hoorde iets over qollect die dit kan doen. Is iemand hier bekend mee, is het een bedrijf bekend en zitten hier haken en ogen aan?

NeoDutchio
Berichten: 10153
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Te veel betaalde rente terugvragen, hoe kun je dit doen?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Elk bedrijf werkt niet voor niks. Ook is het bij velen de vraag wat het kost als er geen recht is op geld terug. De eerste stap die u zelf moet nemen is om te zien of u überhaupt ergens recht op hebt. Op rood staan en bij hypotheken gelden vaste percentages, de kans dat daar iets fout in zat is heel klein. Daar waar het in veel gevallen om gaat zijn de persoonlijke leningen met een flexibele rentepercentage die gekoppeld was aan de markt. Deze gingen bij een aantal geldverstrekkers wel altijd omhoog, maar nooit omlaag.

Irene van Houte
Berichten: 145
Lid geworden op: 21 jun 2018 10:04

Re: Te veel betaalde rente terugvragen, hoe kun je dit doen?

Ongelezen bericht door Irene van Houte »

Ik heb begrepen dat het om persoonlijke leningen en kredieten ging. Maar kan het helemaal mis hebben.

Mij hypotheek is wel enorm gezakt naar 150,00 per maand. Nog 2 jaar, dan zijn we aan de 30 jaar. En hypotheek vrij...(tussen tijds extra afgelost, toen nog zonder boete)

Com-mcr
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 aug 2021 14:36

Re: Te veel betaalde rente terugvragen, hoe kun je dit doen?

Ongelezen bericht door Com-mcr »

Een consument met een klacht over variabel rente op doorlopend krediet kan gratis terecht bij Kifid. www.kifid.nl
Kifid behandelt alleen individuele klachten, dus geen collectieve claimacties.

Een aantal banken heeft aangekondigd dat ze klanten, die het betreft, gaan compenseren. Is uw klacht gericht tegen een van deze banken, ga dan bij uw bank na wat de compensatieregeling eventueel voor u betekent.

Lost uw financiële dienstverlener uw klacht niet naar tevredenheid op, dan kunt u terecht bij Kifid. Kifid zal de klacht tussen u en uw financiële dienstverlener proberen op te lossen via bemiddeling. Slaagt bemiddeling niet, dan zal de Geschillencommissie een uitspraak doen nadat u en uw financiële dienstverlener ieder hun verhaal hebben kunnen doen.

De uitspraken van de Commissie van Beroep van Kifid over variabele rente op doorlopend krediet zijn richtinggevend voor de beoordeling van dit soort klachten door Kifid. Deze uitspraken met bijbehorende nieuwsbericht vindt u via:
https://www.kifid.nl/commissie-van-bero ... arktrente/
https://www.kifid.nl/nieuws/commissie-v ... arktrente/

Plaats reactie