LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] weer een HDV gedupeerde

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
mbergmann
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2010 09:21

weer een HDV gedupeerde

Ongelezen bericht door mbergmann » 11 mar 2010 09:37

Ons is het ook overkomen: HDV beloofde een vaste aflossing van 175,00 p.mnd op een bedrag van € 17.000,00. Helaas het is nu inmiddels 209,00!!
Afgelopen jaar alleen rente betaald en NIETS afgelost.Bovendien moesten we ook een kredietprotector afsluiten van 40,00 p.m. Mijn verzekeringsman heeft de zaak bekeken en zegt: dit zijn "" in nette pakken. Ze kunnen er niets aan doen. HDV stuurt nu een brief dat ze wellicht iets kunnen aanpassen, maarik zit in de WW en mijn man is ZZP-er in een moeilijke tijd.
Kwalijke zaak dat dit in Nederland kan en hopelijk wordt er landelijk iets gedaan aan deze praktijken.

JR1963
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 mei 2010 11:36

Re: weer een HDV gedupeerde

Ongelezen bericht door JR1963 » 01 mei 2010 11:47

Ik ben op zoek naar HDV-gedupeerden. Ik ben al 1 1/2 jaar bezig mijn lening van HDV over te sluiten. Lukt niet. Wij begonnen bij HDV tegen 7,9% en dat is nu binnen slechts 3 jaar, 15%. Was de rente in Nederland nog 18% dan was het ook 18%.

Ik heb AFM en KIFID ingeschakeld. Echter, zij doen niets. Het is ook moeilijk voor hun omdat HDV niet over de wettelijke grens van 15% gaat.

Hoe dan ook, ik ben het zat. Ik heb diverse instanties aangeschreven. Reacties moeten nog komen.

Belangrijk is dat HDV volop negatief in het nieuws MOET komen want na het Afab-schandaal, welk zeer snel gedoofd was in de media, is HDV gewoon doorgegaan.

En van die laatste twee boetes van de AFM lacht HDV zich rot. Die 2 x € 1000 hebben zij binnen 5 minuten weer terugverdient.

Het moet niet mogelijk zijn dat deze DSB-achtige praktijken gewoon doorgaan tenkoste van de gewone burger.

NOGMAALS, DIT IS EEN OPROEP AAN ALLE GEDUPEERDEN OM SAMEN IN ACTIE TE KOMEN.

HIERBIJ VRAAG IK TROS RADAR OOK OM HET ONDERWERP OPNIEUW OP TV AAN TE KAARTEN.

away15
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 okt 2009 23:00

Re: weer een HDV gedupeerde

Ongelezen bericht door away15 » 30 jan 2013 14:15

Hieronder een reactie die ik vanmorgen nog stuurde aan en gedupeerde, laatste tijd krijg ik veel mailtjes van gedupeerden HDV
Misschien word het tijd iets te gaan ondernemen al of niet collectief?


Beste Mw Z

Mooi nog een lotgenoot, Ik krijg laatste maanden steeds meer mailtjes en ben nog bezig uit te zoeken wat we nog kunnen doen in elk geval heb ik het weer gemeld bij RADAR.
U bent dus ook de 60 gepasseerd en dat is op zich al een teken aan de wand.
Ook ons hebben ze een lening aangesmeerd met mooie beloftes in 2007, wetende dat ik toen al 57 was en dus in 2010... 60 werd en zou gaan moeten aflossen (staat in de kleine lettertjes van het contract).
Ze hebben echter een lening afgesloten in 2007 die een zogenaamde HYPOTHECAIRE lening was en voor hypotheken gelden dat soort regels niet. Echter hun lening had niets met een hypotheek te maken en bleek later een doorlopend krediet te zijn.
Zo zijn er tal van valse voorwendselen waaronder zij hun zaakjes hebben gedaan en mensen leningen hebben aangesmeerd.
Ik weet niet hoe ze u hebben benadert met hun mooie praatjes maar als dat bijv via de telefoon is geweest waarbij ze nogal opdringerig waren, dan heet dat “cold calling” en als u dat kunt bewijzen...dat is strafbaar. Bij ons is dat wel gebeurt ik kan het echter nog steeds niet bewijzen ..een advocaat verzekerde mij dat als dat te bewijzen is ze ons schadeloos moeten stellen, maar helaas.
Iets anders is nog de koppel verkoop met hun risico verzekering die je MOET afsluiten bij de lening de zogenaamde KREDIET PROTECTOR. Van die krediet protector hebben we ook nooit ee apart contract en /of voorwaarden gehad wat ook klopt want dat is gewoon een product van de HDV en extra geldklopperij waardoor bijv mijn lening van € 70.000 € 78.000 werd.
Met de rentes doen ze ook maar wat de een betaald 9 a 11% en soms oplopend tot 15,8% waarbij ze dan net onder de wettelijk toegestane rente op leningen blijven, namelijk 16%

Ook in uw geval , de bedreigingen, hoor ik steeds vaker...onmogelijke bedreigingen heb ik ook al gehad...we verkopen uw huis....wat niet kan want staat op naam van de eerste hypotheek bij een normale hypotheekbank en die moeten daar toestemming voor geven en dan nog bij executie verkoop blijft er dan voor de HDV niets over gezien de huidige huizen markt.
Ik woon nu samen met een partner die ook een huis heeft, we voeren een gezamelijk huishouden maar zijn geen fiscale partners, expres dus niet. Onlangs belde dhr. Lucassen van de HDV heel sneaky...dat huis waar u nu woont...mooi gelegen in Hellevoetsluis...vlak bij de zee...rustig groen stadje ...brengt denk ik wel aardig wat op bij verkoop? Nou ja...je voelt hem al maar ook weer niet erg oordeel kundig want zoiets kan dus helemaal niet.

Ook in uw geval is dat ook gemene dreigementen...we verhalen het eerdaags op uw kinderen....is dus onmogelijk. Hooguit zou dat mogelijk zijn als een van u komt te overlijden dan kan het via erfenis van elk kindsdeel waar elk kind op zich recht op heeft na overlijden vader of moeder, tenzij u dat anders vastlegt via een notaris. Met andere woorden ieder kind van u zou dan een deel van de schuld kunnen erven, echter zij kunnen de erfenis weigeren...dus ook weer loos alarm.

Nog iets anders is wat ik nog aan onderzoeken ben, is dat elke bank of kredietverlener en ZORGPLICHT heeft. Dat betekent dat bij afsluiten van een lening zij moeten kunnen overzien of het mogelijk is dat u met uw inkomen de kosten kunt opbrengen en binnen afzienbare tijd kunt aflossen. Als u de bijgevoegde onderzoeks rapportage leest word er op talloze punten door de HDV niet voldaan aan de wet op de zorgplicht. Bijvoorbeeld in ons geval dat je op hogere leeftijd een lening kunt afsluiten waarvan de kredietverlener al kan uitrekenen dat die nooit voor het bereiken van de 65 jarige leeftijd kan worden afgelost.

Wat ik u nog wel aanraad is noteer alle namen van personen van de HDV bank die uw bellen,mailen, of brieven sturen. Ook laten zij onwetende telefonistes via een call center u bellen bedreigen die geen kennis van zaken hebben en alleen de opdracht hebben...zorg dat die mensen betalen... Kap die gesprekken af met: ïk wil alleen gebeld worden door dhr. of mw. ..... iemand die kennelijk uw zaken bij de HDV al anger in handen heeft, bij mij is dat dhr Lucassen.
Anderen dan die persoon zijn niet op de hoogte, dreigen en zorgen bij u alleen voor stress en niets anders, wees heel onbeschoft en schroom niet om dan meteen op te hangen.

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: weer een HDV gedupeerde

Ongelezen bericht door GJvdZ » 30 jan 2013 15:45

mbergmann schreef:Ons is het ook overkomen: HDV beloofde een vaste aflossing van 175,00 p.mnd op een bedrag van € 17.000,00. Helaas het is nu inmiddels 209,00!!
Ik weet niet hoeveel rente je betaalt, maar maandelijks 1% aflossen is echt veel te weinig om binnen een redelijke tijd van zo'n schuld af te komen. Het is niet voor niets dat bij doorlopende kredieten normaal gesproken uit wordt gegaan van minimaal 2% per maand.

Zelfs zonder rente zou je al 100 maanden moeten aflossen.

Lisare
Berichten: 325
Lid geworden op: 19 jul 2012 09:33

Re: weer een HDV gedupeerde

Ongelezen bericht door Lisare » 31 jan 2013 20:51

Stelregel bij een normale rentevergoeding is ongeveer alsvolgt.

Betaling 2,0% per maand. Looptijd circa 05 jaar.
Betaling 1,5% per maand. Looptijd circa 10 jaar.
Betaling 1,0% per maand. Looptijd circa 15 jaar.

Bij betaling van alleen rente wordt het krediet nooit afgelost maar alleen rente betaald. Let op! de meeste aanbieders hanteren van een leeftijd van 60 jaar een minimale betaling van 1,5% van de kredietlimiet, en een volledige aflossing voor de 68-jarige leeftijd.

Gesloten