LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De Whiplashstichting en Whiplashonderzoek.

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Gast

De Whiplashstichting en Whiplashonderzoek.

Ongelezen bericht door Gast » 04 okt 2004 13:52

Auteur: hans (---.zeelandnet.nl)
Datum: 04-10-2004 11:28

Hoi Allemaal,

Zoals jullie wellicht allemaal weten mag het medisch als bekend worden verondersteld dat aanhoudende nekklachten en met name nekklachten die na een jaar nog aanwezig zijn, kunnen duiden op een ernstigere beschadiging dan op grond van de normale foto (als die al gemaakt werd) werd aangenomen.

Bekend is dat veel afwijkingen/beschadigingen met rontgenfoto's en zelfs MRI niet te zien zijn.

Reden dat oa de Amerkaanse vereniging van Orthopedisch chirurgen stelt dat indien de klachten niet verdwijnen er verder onderzoek moet plaatsvinden waarbij zelfs chirurgisch ingrijpen noodzakelijk kan zijn.

In 2000 werd er in Parijs een "orthopedisch congres" gehouden. Conclusie over Whiplash:Veel beschadigingen zijn met beeldvormend onderzoek niet te zien.Indien de klachten niet verdwijnen moet een ernstigere beschadiging worden aangenomen.

Wat er oa. met je nek aan de hand kan zijn wordt door de Amerikaanse vereniging van Neurochirurgen aangegeven. Die stelt dat de kans dat WL slachtoffers Osteoarthritis ontwikkelen zo'n 600% extra groot is. Da's niet niks. En de mogelijke gevolgen van osteoarthritis ook niet.

Gezien beide uitspraken lijkt het dus verstandig dat er bij aanhoudende (nek)klachten aanvullende onderzoeken plaatsvinden.
Het is toch niet te verkopen dat je de klachten van mensen labelt als onverklaarbaar terwijl met simpel onderzoek in voorkomende gevallen de oorzaak uitstekend kan worden opgespoord?
Er is 1 probleem. Als er osteoarthritis of andere degeneratieve afwijkingen onstaan tgv het WL Trauma, kunnen die pas op z'n vroegst 1 jaar na ongeval worden gezien op foto's die worden vergeleken met de foto's van datum ongeval.

Een ieder van jullie die al langer dan een jaar met aanhoudende (nek)klachten rondtippelt kan de vraag of dat onderzoek werd gedaan, zelf beantwoorden.

Oa. dhr. Vendrig, nota bene als psycholoog werkzaam bij Winnock, gaf mij per e-mail onomwonden te kennen dat er een gebrek bestaat aan langlopend onderzoek op dat gebied.

Nou zou je denken dat als Winnock dat al weet, de WhiplashStichting dat OOK zou moeten en behoren te weten en daar dus in DIEVER onderzoek naar gaat doen.

Niet dus. Uit betrouwbare bron kreeg ik te horen dat er geen plannen in die richting bestaan.
Om dat te verifieren heb ik dr. Geeraedts, arts en bestuurslid van de Stichting schriftelijk gevraagd of er plannen bestaan die onderzoeken in Diever wel uit te voeren. Tot op heden ontving ik daarop geen antwoord.

Dat zou er op kunnen duiden dat die onderzoeken inderdaad niet gaan plaatsvinden.
En dat zou betekenen dat de STICHTING zelf meewerkt aan het gebrek aan langlopend onderzoek.
En je ook daar dus de kans loopt met medisch onverklaarbare klachten rond te blijven lopen, simpel en alleen omdat die club die zegt op te komen voor de belangen van Whiplashslachtoffers ook zelf geen medisch zeer simpel uitvoerbaar onderzoek verricht om "symptomatische degeneratie" van de halswervelkolom als mogelijke oorzaak voor aanhoudende (nek)klachten uit te sluiten.

Groet,

Hans..

Gesloten