LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
alamo
Berichten: 62
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:16

GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door alamo »

GEDRAGSCODE LETSELSCHADE
Geslaagde vertragingsactie verzekeraars :twisted:

(Kennelijk onbedoelde onzuivere, onnodig wetenschappelijke, juridische of gezwollen taal in de citaten (linkerkolom) zijn daar deels gecorrigeerd of vereenvoudigd)

De code is op 6 juni 2006 met de nodige ophef gepresenteerd. In de naamgeving kan men het misleidende woord 'vergoeding' beter weglaten.
Met het woord 'regie' en de ondertekening van de code claimt het CVA de wetenschappelijke verantwoordelijkheid. Waarom is de gepropageerde wetenschappelijke zuiverheid en onafhankelijkheid hier in het geding.

Het harmoniemodel is vanwege de scheve machtsverhoudingen en praktijken (zie hieronder) een wetenschappelijk foute keuze. De beoogde 'centrale positie' van het slachtoffer is zonder sancties onhaalbaar. Het woord 'tussentijds' gaat er kennelijk al van uit dat deze basis een falende code heeft opgeleverd: geen werkelijk effectief systeem en evenmin een snelle en adequate probleemoplossing.

De 'beginselen' omvatten vrijblijvende frasen en passen niet bij de complexiteit van het proces, het aantal partijen, aantal en soorten communicaties, de diversiteit van jargon en normen, die bij de beste bedoelingen van partijen al een veelheid aan fouten en misverstanden veroorzaken. Ook de buitenproportioneeel grote werkgelegenheids-, belonings- en/of winstbelangen van andere partijen dan de claimgerechtigde sluiten elke vrijblijvende code op voorhand uit. Er is een eenzijdige machtspositie, waarin de verzekeraars en schaderegelaars met geld, menskracht en tijd altijd kunnen winnen, waar geld- en winstbejag, met teveel fraude en corruptie (1) de dienst uitmaken.

Zo gaat de code zelf al uit van 14 conflictsoorten, en 18 conflict-interventieprocedures en 12 typen deskundigen, waaruit partijen kunnen kiezen.

Het geeft eveneens te denken dat de partijen het onderscheid tussen grote en kleine, tijdelijke en blijvende letselschade "niet hebben kunnen definiëren". Toch wordt in de code, soms wel en dan weer niet, de suggestie gewekt dat het om de ernstige schadekwesties zou gaan.

De 2-jaars termijn is voor elke enigszins zwaardere schadezaak absurd en blijkbaar klakkeloos uit ongecontroleerde gegevens van de verzekeraars aangenomen! De Stichting stelde een gemiddelde termijn van 26,5 jaar vast! (2).

Omdat de meeste overige 'beginselen' te naïef zijn voor woorden, en op drijfzand (vrijwilligheid) zijn gebaseerd, daarover hier geen reactie.

De code is een systeem van beginselen, spelregels en praktijken, met schema's en keuzemenu's. Zowel onvolledig op hoofdlijnen als topzwaar van details.

Voorlopig zijn claimgerechtigden die het volhouden onverminderd aangewezen op een jarenlang slepend verzekeringsganzenbordspel.

Veel advocaten zijn tijdens het opstellen van de code opgestapt. Veel advocaten weigeren vanwege eigen beroepsregels de code te ondertekenen

De code is onvolledig op hoofdlijnen en het resultaat van een in discussies op details (3) verzand project. Waarbij voorspelbaar niemand aan de dominante positie van de verzekeraars weerstand heeft kunnen bieden. Met een overvloed aan vrijblijvende veronderstellingen en de kenmerken van een overhaaste afronding.

Ook de uitdrukking 'kan emotioneel zwaar zijn' is een ondeskundige, verzekeraarsvriendelijke understatement, die te denken geeft.

"Knelpunten"? Dit zijn walgelijke praktijken (4). Verzekeraars en verzekeraarsvriendelijke partijen vinden deze blijkbaar normaal, zo blijkt uit de prominent en expliciet in elders in de code opgenomen conflictvoorbeelden. Een groot deel daarvan zou niet in een code, maar strafrechtelijk moeten worden aangepakt.
Meer over de Strategie van Verzekeraars (5).

"Geen sancties". De sanctiemogelijkheid is kennelijk door de verzekeraars/schaderegelaars van tafel geveegd. Blijkbaar moest de vrijblijvendheid in de gehele code domineren.
'Als de code niet functioneert': "de branche" gaat er terecht bijna op voorhand van uit, dat dit zal gebeuren. Het project en de code is een voor insiders herkenbare blijk van bewuste vertragingspolitiek door de verzekeraars-partijen (6) om de eenzijdige machtspositie en de bestaande excessen te behouden.

Aan de zwakke positie van de claimgerechtigde partij in verhouding tot die van vrijwel oppermachtige en vrijwel ongecontroleerd optredende schadebehandelaars en verzekeraars wordt volledig voorbijgegaan. Daarbij past geen vrijblijvende code die zogenaamd conflict-preventief en "probleemoplossend" zou zijn. De code is daarom strijdig met wetenschappelijke principes op deze gebieden, een fundamentele wetenschappelijke blunder die de vraag open laat of hier geen sprake is van geknoei met de wetenschap.
Deze op wetenschappelijk drijfzand gevestigde code laat ruimschoots de schijn dat ze aan de leiband van de verzekeraars is geschreven(7)
Claimgerechtigden die voor de code tekenen worden gevangen in een topzware, onwerkbare reeks procedures en nieuwe klachtopties (8), terwijl alle partijen zich vandaag al in overeenstemming met de wet, én fatsoenlijk, zouden moeten gedragen.

Advies aan claimgerechtigden en ook de andere (niet-verzekeraarsbetrokken) partijen dan ook deze code niet te ondertekenen

Met verzekeraarpleitbezorgers als de hier bedoelde mr. F.Th. Kremer worden al tientallen jaren een gestadig groeiend en wijzigend aantal organisaties, toezichthouders, code- en klachtorganen opgericht. Deze worden (in)direct aangestuurd door de verzekeraars (9)

De Stichting Werkgroep 1970 werd in 2005 eveneens in een plenaire zitting betrokken, maar is blij niet bij dit resultaat te zijn vermeld.
Tot de wél genoemde deelnemers behoren integere slachtofferorganisaties, maar ook de bekende, meest notoire exponenten van de gewraakte verzekeraarvriendelijke praktijken (10).
In sommige persberichten worden de deelnemende schaderegelaars niet eens genoemd, terwijl ook zij een veelal hoogst twijfelachtige rol spelen.
Al met al leidt deze code opnieuw af van de kern van het misbruik. Een voor insiders stereotiepe vertragingsactie van de verzekeraars (6).
Met deze code heeft met name het CVA zichzelf en de samenleving een slechte dienst bewezen.
http://www.werkgroep1970.nl/gedragscode ... bedrog.htm

alamo
Berichten: 62
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:16

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door alamo »

Ook na 3 jaar geen oplossing in 'whiplash'zaken:

http://www.whiplashstichting.nl/site/pbgedragscode.html

alamo
Berichten: 62
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:16

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door alamo »

:arrow: http://www.stichtingpiv.nl/Smartsite.sh ... Doc=757537 :twisted:

Citaat: "Theo Kremer daarover tot slot: "Ervan afgezien dat Sleeuw een slechte rekenaar is - de cijfers die hij opvoert, kloppen van geen kant - beledigt hij niet alleen de verzekeraars, maar ook zijn eigen vakbroeders. Want als die een miljard euro zouden hebben laten liggen, zet hij hen toch wel neer als zeer matige belangenbehartigers!"

Zie ook: http://www.petervansteen.nl/html/topic_ ... 8D6F_0.htm

En gezien uw stellingen heeft u zo ook uw (heilzaam) werkende GAV-medisch adviseurs geen kennis van zaken:

In de eerste acht jaar van de 21e eeuw maakt whiplash - met bijna drie miljard euro - ongeveer 45% uit van de personenschadelast door letsel als gevolg van verkeersongevallen.

Geachte heer Kremer, op basis van welke personenschadelast zijn die 3 miljard euro gebaseerd, indien u uw stelling poneert dat:
4.nekletsel meestal niet leidt tot blijvende beperkingen, laat staan tot blijvende arbeidsongeschiktheid :?: :?:

NB: u keert wel schade uit voor die catergorie (80% :?: )die binnen 6 a 12 maanden niet arbeidsongeschikt raken, i.t.t. die 'restgroep' (20%?) die juist verstoken blijven van deugdelijk vervolgonderzoek, indien klachten niet verdwijnen.
Uw adviezen en stellingen zijn medisch niet onderbouwd en druizen volledig in tegen de (medische) belangen van de 'restgroep', die uiteindelijk door uw 'visie' na jaren ongelijke strijd niet alleen fysieke schade maar ook (secundaire) psychische schade oplopen, middels (door u genoemde) matige belangenbehartigers gevoerde procedures. Kennelijk zijn de cijfers van de heer Sleeuw gebaseerd op 'plundering' van 3 miljard ipv vergoeding voor geleden schade, welke dus NIMMER uitgekeerd worden, gezien de reacties op TROS RADAR. Vraag: Welk etiket denkt u uzelf op te plakken?


Geachte heer Kremer, gezien de afwikkelingsschade bij de twee letselschadeslachtoffers, die hun verhaal in het programma TROS RADAR van 2 november 2009 kenbaar mochten/wilden maken, is nog maar eens te meer gebleken dat ook anno 2009 juist de letsel- c.q. whiplashslachtoffers de onderleigende partij is die continue door UW vakbroeders worden beledigd.
En als 'matige belangenbehartiger' zou ik graag -gedurende de voor slachtoffers onzorgvuldige en tiranniserende ongelijke medische / emotionele / juridische(!) strijd- voor 300 a 500 euri's per uur beledigd willen worden.........Gezien uw reactie bent U -als de beledigende partij jegens letselschadeslachtoffers- geen haar beter als de voor de VERBOND van VERZEKERAARS uitgenodigde vertegenwoordiger in het gelijknamige TROS-programma d.d. 02-11-2009.
Laatst gewijzigd door alamo op 05 jan 2010 09:41, 3 keer totaal gewijzigd.

jeanne-veghel
Berichten: 2913
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

Eigenlijk is er dus gewoon nog steeds niets gebeurd en vooruitgang is nog steeds ver te zoeken.
Verzekeraars hebben gewoon een machtspositie en dat is al Jaren zo, terwijl de letselschadeslachtoffers gewoon kapot gaan aan het gedrag van dit soort
Machtswellustigen en ze slapen er geen nacht minder om.
Als er een vervolguitzending komt van Tros-Radar, hoop ik dat dit duidelijk
aan de orde zal komen, want hier heeft niemand iets aan, behalve de
Verzekeringsmaatschappijen, want die gaan gewoon op de zelfde voet door
en hun Kassa blijft rinkelen :mrgreen:

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Hoop voor alle mensen dat ze nooit te maken krijgen met een
letselschade zaak, het is 1 potje ellende.
Je hebt meer kosten (vaak) door je letsel, krijgt minder geld doordat
je langer ziek bent of zelfs in de WIA beland, en je moet het er maar
mee doen tot dat de eindafhandeling daar is.
Het kan jaren duren bij vele mensen, soms wel 7-8 jaar.
Mensen gaan financieel eraan kapot, zijn lichamelijk al 'kapot', dan
komt het geestelijke er nog bij kijken.

jeanne-veghel
Berichten: 2913
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

Ik heb maar 1 conclusie en die is::
Dat ze doen wat ze willen met de slachtoffers en je bent overgeleverd aan de
praktijken van :evil: :evil:

ron1
Berichten: 811
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door ron1 »

Ja en wat kan je er aan doen.......aan die macht.......

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

ron1 schreef:Ja en wat kan je er aan doen.......aan die macht.......
Helemaal niets. :evil:

alamo
Berichten: 62
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:16

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door alamo »

Chocomelk schreef:Hoop voor alle mensen dat ze nooit te maken krijgen met een
letselschade zaak, het is 1 potje ellende.
Je hebt meer kosten (vaak) door je letsel, krijgt minder geld doordat
je langer ziek bent of zelfs in de WIA beland, en je moet het er maar
mee doen tot dat de eindafhandeling daar is.
Het kan jaren duren bij vele mensen, soms wel 7-8 jaar.
Mensen gaan financieel eraan kapot, zijn lichamelijk al 'kapot', dan
komt het geestelijke er nog bij kijken.

Chocomelk, en de GGZ-instellingen geven ook niet thuis voor de 'na-zorg'.
Juristen die hun factuurtjes niet betaald krijgen 'adviseren' hun cliënten, het aangeboden (veel te lage) schadebedrag te accepteren, anders dringend op zoek naar een andere advocaat. Zo gaat dat :!:

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

alamo schreef:
Chocomelk schreef:Hoop voor alle mensen dat ze nooit te maken krijgen met een
letselschade zaak, het is 1 potje ellende.
Je hebt meer kosten (vaak) door je letsel, krijgt minder geld doordat
je langer ziek bent of zelfs in de WIA beland, en je moet het er maar
mee doen tot dat de eindafhandeling daar is.
Het kan jaren duren bij vele mensen, soms wel 7-8 jaar.
Mensen gaan financieel eraan kapot, zijn lichamelijk al 'kapot', dan
komt het geestelijke er nog bij kijken.

Chocomelk, en de GGZ-instellingen geven ook niet thuis voor de 'na-zorg'.
Juristen die hun factuurtjes niet betaald krijgen 'adviseren' hun cliënten, het aangeboden (veel te lage) schadebedrag te accepteren, anders dringend op zoek naar een andere advocaat. Zo gaat dat :!:
Dat is de werkelijkheid helaas ja.
Na-zorg ach waar is dat voor nodig, sommige mensen zijn voor hun hele
leven geschaad (oa ik), je moet het maar bekijken hoe je dat oplost, is jou
probleem.

jeanne-veghel
Berichten: 2913
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

Chocomelk schreef:
alamo schreef:
Chocomelk schreef:Hoop voor alle mensen dat ze nooit te maken krijgen met een
letselschade zaak, het is 1 potje ellende.
Je hebt meer kosten (vaak) door je letsel, krijgt minder geld doordat
je langer ziek bent of zelfs in de WIA beland, en je moet het er maar
mee doen tot dat de eindafhandeling daar is.
Het kan jaren duren bij vele mensen, soms wel 7-8 jaar.
Mensen gaan financieel eraan kapot, zijn lichamelijk al 'kapot', dan
komt het geestelijke er nog bij kijken.

Chocomelk, en de GGZ-instellingen geven ook niet thuis voor de 'na-zorg'.
Juristen die hun factuurtjes niet betaald krijgen 'adviseren' hun cliënten, het aangeboden (veel te lage) schadebedrag te accepteren, anders dringend op zoek naar een andere advocaat. Zo gaat dat :!:
Dat is de werkelijkheid helaas ja.
Na-zorg ach waar is dat voor nodig, sommige mensen zijn voor hun hele
leven geschaad (oa ik), je moet het maar bekijken hoe je dat oplost, is jou
probleem.
Ik vermoed dat als je bij zo'n bedrijf wilt gaan werken, ze eerst kijken of je een hart in je lijf hebt zitten of een steen, tenminste op de afdeling letselschade.
Bij het 1e zul je NIET worden aangenomen, bij het 2e gelijk, met een VET salaris.
Alleen verdien je dit dan over de rug van de slachtoffers, zo voel ik dat tenminste.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

De mensen die daar werken op die verzekeringskantoren die letselschade zaken behandelen hebben volgens mij (de meeste) geen hart in hun lichaam.
Als ze dat wel hadden dan waren ze ook wel wat sneller met afhandelingen, maar nee is niet hun probleem.

jeanne-veghel
Berichten: 2913
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

En daarom hopen we op die vervolguitzending van Tros-Radar, opdat er nu eens
spijkers met koppen worden geslagen.
ik vind Antoinette een goede presentatrice, echt waar en ik kijk graag naar haar programma's.
Daar zal wel niet iedereen het mee eens zijn, maar dat is gewoon mijn mening.
Ze doet het best goed.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Er mag absoluut wel eens wat meer aandacht besteed worden
door de media aan letselschade slachtoffers, met de afwerking
van de verzekeringsmaatschappijen.
Mischien dat andere verzekeringsmaatschappijen dan eens na
gaan denken en ook achter een snellere afwikkeling gaan staan.

alamo
Berichten: 62
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:16

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door alamo »

Chocomelk schreef:De mensen die daar werken op die verzekeringskantoren die letselschade zaken behandelen hebben volgens mij (de meeste) geen hart in hun lichaam.
Als ze dat wel hadden dan waren ze ook wel wat sneller met afhandelingen, maar nee is niet hun probleem.
Chocomelk, verzekeringsmaatschappijen (afdeling letselschade) hebben toch ook bedrijfspsychologen in dienst? hebben die dan hart voor de inwendige mens :?:
Laatst gewijzigd door alamo op 06 jan 2010 19:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door Chocomelk »

alamo schreef:
Chocomelk schreef:De mensen die daar werken op die verzekeringskantoren die letselschade zaken behandelen hebben volgens mij (de meeste) geen hart in hun lichaam.
Als ze dat wel hadden dan waren ze ook wel wat sneller met afhandelingen, maar nee is niet hun probleem.
Chocomelk, verzekeringsmaatschappijen (afdeling letselschade) hebben toch ook bedrijfspsycholgen in dienst? hebben die dan hart voor de inwendige mens :?:

Whahaha net wat je zegt het zijn bedrijfspsychologen dus voor het bedrijf.
Die zijn er niet voor jou als mens.

jeanne-veghel
Berichten: 2913
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

Chocomelk schreef:
alamo schreef:
Chocomelk schreef:De mensen die daar werken op die verzekeringskantoren die letselschade zaken behandelen hebben volgens mij (de meeste) geen hart in hun lichaam.
Als ze dat wel hadden dan waren ze ook wel wat sneller met afhandelingen, maar nee is niet hun probleem.
Chocomelk, verzekeringsmaatschappijen (afdeling letselschade) hebben toch ook bedrijfspsycholgen in dienst? hebben die dan hart voor de inwendige mens :?:

Whahaha net wat je zegt het zijn bedrijfspsychologen dus voor het bedrijf.
Die zijn er niet voor jou als mens.

Whahaha :lol: En er moet wel een hart zijn ipv een steen, weet je dat nu nog niet? :oops:

locoelbario
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jan 2010 01:40

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door locoelbario »

de gedragscode is gewoon een lachertje...

en er is geen mens die zich er aan houdt...

wordt heel snel tijd dat ze er een wet van maken..
net zoals ze die in frankrijk hebben.,

starryangel
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mar 2011 13:45

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door starryangel »

gedragcode letselschade Ëén grote leugen ze doen wat ze willen begin 2006 na een aanrijding niks dan elende na half jaar revalideren/ verhuizen / proberen me leven weer op de rails te krijgen.
heb ik alles gedaan wat asr wou zelfds deskundige via rechbank vastgelegt maar goed als dat dan vaststaat heeft die arts het niet goed gedaan en als ze dat dan niet winnen omdat de arts het wel iets bij steld maar bij zijn oordeel blijft verzinnen ze weer wat nieuws inmiddels al anderhalf jaar een bodem procendure gestart en nog gebeurd er niks heel langzaam zie ik als zelfstandige me bedrijf naar de knoppen gaan. volgens mij gaan ze net zo lang door tot ik het geld niet meer heb om door te gaan of ik dood ben. dus voor mij is gedragscode een grote leugen ze doen er toch niks mee!!!

ppp333333
Berichten: 429
Lid geworden op: 30 mar 2011 18:50

Re: GEDRAGSCODE LETSELSCHADE

Ongelezen bericht door ppp333333 »

ja en die % regeling voor wat je mankeert zal ook wel uitgevonden zijn om zo weinig mogelijk te hoeven betalen..is gewoon een zieke zooi hier.
maar als ballin nou eens 1000 euro kon verdienen voor elk slachtoffer dan kon het wel eens zijn dat de wetjes voor morgenvroeg veranderd zijn. en laten we eerlijk zijn slachtofferhulp is er toch ook alleen maar als ze in het nieuws komen..

Gesloten