LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Medische misser slachtoffers van centramed

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.

Marsjak
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 dec 2011 18:50

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door Marsjak » 01 dec 2011 18:55

Misschien te snel gelezen.

Maar waar in dit hele verhaal is een uitspraak van 'n medisch tuchtcollege ?

Als je in het gelijk bent gesteld door een tuchtcollege dan is de afhandeling met Centramed een stuk simpeler.

Duurt nog jaren, maar toch.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 09 dec 2011 10:44

Maar waar in dit hele verhaal is een uitspraak van 'n medisch tuchtcollege ?
Het medisch tuchtcollege is helaas een grote farce!Maar het kan altijd erger als één medische fout!

Twee medische fouten!

http://jure.nl/bu7197

Marsjak
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 dec 2011 18:50

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door Marsjak » 13 dec 2011 15:24

Het medisch tuchtcollege is helaas een grote farce!
Ben ik niet met je eens.

Maar het helpt je niet om op de stoel van een arts te gaan zitten. En je moet voorkomen dat Centramed op de stoel van een arts gaat zitten.

Bij nalatigheid of fout moet je zorgen dat een andere arts dit beaamd. Maar 1 collega arts is niet voldoende. Je moet dé arts op dit gebied vragen om zijn/haar mening. En de meeste kans heb je als er in jouw geval is afgeweken de manier waarop de ingreep behoort te worden uitgevoerd.

Op deze manier kan Centramed ook geen arts vinden die dit tegen durft te spreken omdat het protocol vaak vaststaat.

Plus "de gevolgen van" is belangrijk. Onherstelbare en aantoonbare schade.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 16 dec 2011 00:33

'Slachtoffer medische misser staat in de kou'

http://www.youtube.com/watch?v=XWnT4tiS3Cw
Nationale ombudsman geschokt: Universitair Medisch Centrum Groningen en Inspectie faalden in zaak baby Jelmer die gehandicapt raakte door operatie
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Inspectie voor de Gezonheidszorg hebben op schokkende wijze gefaald in het onderzoek naar baby Jelmer en de darmoperatie waarbij het zes weken oude kind ernstig gehandicapt raakte. Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer uitte in zijn rapport over de zaak felle kritiek, melden media donderdagochtend. UMCG negeerde signalen dat het niet goed ging met het kind en gaf nooit uitleg, zegt Brenninkmeijer. Hij wil dat de ouders snel informatie en compensatie krijgen. Het UMCG zegt dat het de gang van zaken betreurt, maar dat het nooit informatie heeft achtergehouden.

Het Groningse universiteitsziekenhuis heeft volgens de Ombudsman "kil, afstandelijk en zelfs berekenend" geopereerd, zo schrijft Trouw. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft zo ernstig gedisfunctioneerd in de zaak "dat elke beschrijving getart wordt". De ombudsman stelt dat hij dergelijk disfunctioneren nog nooit eerder is tegengekomen in zijn ervaring met de overheid.

De ouders van Jelmer wilden weten wat er was gebeurd en stuitten daarbij jarenlang op een muur van onwil. Het ziekenhuis gaf geen opheldering. De inspectie presenteerde pas na ruim drie jaar een rapport waarin werd geconstateerd dat er bij de operatie ernstige fouten waren gemaakt. De IGZ trok het rapport echter in het voorjaar van 2011 plotseling in. De betrokken inspecteur werd van de zaak gehaald. Er kwam een nieuw rapport waarin werd gesteld dat er geen fouten waren gemaakt. De ouders brachten de zaak deze zomer via radioprogramma Argos naar buiten. De Ombudsman stelde daarop een onderzoek in.

Brenninkmeijer constateerde dat mensen die de dupe zijn van medische fouten in Nederland feitelijk in de kou staan, zo meldt RTL Nieuws. Ziekenhuizen hebben klachtenprocedures, maar die werken niet goed. De Inspectie voor de Gezondheidszorg behoort zaken, aangedragen door burgers, te onderzoeken, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. "Dus als burger moet je procederen tegen professionals van het hoogste niveau, gepokt en gemazeld op medisch en juridisch terrein. De ongelijkheid is zo gigantisch. Hoe moet je daar als burger tegenop boksen?"

De minister van Volksgezondheid moet ingrijpen, vindt de ombudsman. Het ministerie werkt op het moment aan een wet die de rechten van consumenten in de zorg beter moet beschermen. Maar volgens Brenninkmeijer biedt die geen soelaas. "Er komt dan een geschillencommissie die bemiddelt. Maar die grote ongelijkheid tussen patiënten en artsen blijft.'' Hij vindt dat er "iets" moet komen dat de kant van de patiënt kiest. "Die zorgt dat de onderste steen boven komt.'' Deze week stuurt hij hierover een brief aan minister Edith Schippers.

Het UMCG zegt niets verhuld te hebben en verwerpt de conclusies van het rapport van de ombudsman. In een verklaring zegt het ziekenhuis: "Alle betrokkenen in het UMCG vinden het verschrikkelijk wat Jelmer en zijn familie is overkomen. Wij betreuren dat we onvoldoende transparant zijn overgekomen en dat we niet in staat zijn gebleken in de communicatie met de ouders van Jelmer duidelijkheid te verschaffen. Het UMCG verwerpt echter de conclusie van de Nationale ombudsman dat het UMCG bewust informatie heeft achtergehouden."
http://www.joop.nl/leven/detail/artikel ... in_de_kou/

'Schokkend falen IGZ en ziekenhuis'
DEN HAAG - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben op schokkende wijze gefaald in het onderzoek naar baby Jelmer en de operatie waarbij de zes weken oude jongen ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapt raakte. Dat concludeert de Nationale Ombudsman in een rapport dat donderdag is gepresenteerd.


Het Groningse universiteitsziekenhuis heeft volgens de Ombudsman 'kil, afstandelijk en zelfs berekenend' geopereerd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft zo ernstig gedisfunctioneerd in de zaak 'dat elke beschrijving getart wordt'. De ombudsman stelt dat hij dergelijk disfunctioneren nog nooit eerder is tegengekomen in zijn ervaring met de overheid.

Hersenbeschadiging

De baby moest onder het mes wegens verstoppingen in zijn darm. Na de ingreep bleek dat hij een zware hersenbeschadiging had opgelopen. De jongen was geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapt geraakt. Zijn ouders wilden weten wat er was gebeurd en stuitten daarbij jarenlang op een muur van onwil. Het ziekenhuis gaf geen opheldering. De inspectie presenteerde pas na ruim drie jaar een rapport waarin werd geconstateerd dat er bij de operatie ernstige fouten waren gemaakt. De IGZ trok het rapport echter in het voorjaar van 2011 plotseling in. De betrokken inspecteur werd van de zaak gehaald. Er kwam een nieuw rapport waarin werd gesteld dat er geen fouten waren gemaakt. De ouders brachten de zaak deze zomer via het radioprogramma Argos naar buiten. De Ombudsman stelde daarop een onderzoek in.

Mistgordijn

Hij concludeert dat het ziekenhuis een mistgordijn heeft geprobeerd op te trekken en de oorzaak van de hersenbeschadiging van Jelmer wilde verhullen. De ombudsman zegt over de IGZ dat de organisatie slecht werk heeft geleverd. Zo duurde het veel te lang voordat er een rapport kwam. Omdat de inspectie van mening was dat de kwaliteit van het onderzoek slecht was, en bovendien de betrokken specialist en het ziekenhuis de IGZ onder druk zetten, heeft de inspectie besloten het belastende rapport terug te trekken en andere conclusies te presenteren, aldus de ombudsman.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/1112 ... buitenland

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 20 jan 2012 12:29

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1131 ... mer__.html

Deze mensen moeten door een hel zijn gegaan om hun recht te halen.
Deze ouders hebben nu een kind wat de rest van zijn leven 24uur per dag zorg nodig heeft,en zullen hun hele leven stres houden over het kind, het zal altijd ten koste gaan van eventueel andere kinderen binnen het gezin, hoeveel ze ook hun best zullen doen om dit tegen te gaan.
Ook het gevoel als ouder dat je er op een gegeven moment niet meer zal zijn voor je kind is veel erger als bij een gezond kind.
Dit gezin heeft ook snel recht op financiële compensatie dat in ieder geval een van de twee ouders zich volledig aan hun kind kan wijden, en dat na hun overlijden een broertje of zusje gecompenseerd zal worden om deze zorg over te nemen.
Dit zal in het kind zijn leven een enorme kosten post zijn, maar in ieder geval een post die te compenseren is, en een stukje rust geeft waar dit gezin recht op heeft, en al hun energie kan toeleggen op de zorg van hun kind.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 07 feb 2012 09:24

Het Waterlandziekenhuis heeft op haar website de stand van zaken in de dossiers van Dr de Bruin gepubliceerd. Zie http://www.wlz.nl/documenten/DFE950A78A ... 202012.pdf

Hieruit blijkt dat er totaal 116 klachten zijn ingediend bij de klachtencommissie en dat er 144 schadeclaims zijn ingediend bij de verzekeringsmaatschappij Centramed.

Bij de klachtencommissie zijn 17 klachten gegrond verklaard over fouten in het technisch medisch handelen en in 30 zaken is geoordeeld dat er een onjuiste diagnose is gesteld of dat er op grond van een onjuiste indicatie is geopereerd. Het medisch technisch handelen en de indicatie is beoordeeld door onafhankelijke deskundigen die door het Waterlandziekenhuis zelf zijn benoemd.

Opvallend is dat de verzekeringsmaatschappij slecht in 4 gevallen de aansprakelijkheid heeft erkend. Dit is ook de ervaring met de dossiers die door Boddaert Verweel advocaten worden behandeld.
Van de 35 zaken die mr Ed F. Klungers in behandeling heeft is in een zaak de aansprakelijkheid erkend. Dit betekent dat Centramed ook de aansprakelijkheid consequent afwijst in zaken waarin een door het Waterlandziekenhuis benoemde deskundige heeft geoordeeld dat er fouten zijn gemaakt. De onderhandelingen die zijn gevoerd met het ziekenhuis en Centramed zijn in de ogen van mr Klungers zinloos geweest. Van het uitgangspunt dat zou worden geprobeerd de zaken zo goed en snel mogelijk te regelen is niet veel terecht gekomen. Centramed is tot heden ook niet bereid de kosten van deskundigen te betalen als partijen het niet eens zijn over het mogelijk verwijtbaar handelen. Mr Klungers zal het verdere algemeen overleg met Centramed opschorten. Vanzelfsprekend zal hij wel in iedere zaak afzonderlijk blijven proberen de zaak zonder procedure bij de rechtbank te regelen. Hij is in overleg met andere partijen om afspraken te maken over de bekostiging van gerechtelijke procedures.
http://www.boddaertverweel.nl/nieuws/index.php?id=310Hoe een dikke plaat heb je dan voor je kop!

http://www.rekelproducties.nl/portfolio ... oenen.html

http://www.letsgoma.nl/

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door pit50 » 26 feb 2012 21:26

Er wordt wat geklungeld met de cijfers. Dat in de 35 zaken van Boddaet in één zaak aansprakelijkheid is erkend betekent niet dat Centramed geen aansprakelijkheid erkent in zaken waain de deskundige van het waterland een fout heeft vastgesteld.
Het kan namelijk gaan om andere zaken. Dat hoeft niet, maar eht kan wel...
Boddaert had moeten zeggen in hoeveel van de 35 zaken door een deskundige een fout is vastgesteld waarna vervolgens van belang is of daardoor schade is ontstaan.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 11 mei 2012 15:07

In het eo programma DE VIJFDE DAG van 10 mei om 21.05 waren 2 medische missers
die al jaren lopen bij de ziekenhuisverzekeraars centramed en medirisk.
Ook gaan ze in de uitzending in op de omgekeerde bewijslast.
Ik zal hier geen link plaatsen, maar mensen die interesse in deze materie hebben zullen het zeker wel kunnen vinden.
Bij omgekeerde bewijslast gaan misschien ook eens meer zaken onder de rechter komen,
op duizenden zaken per jaar komen er maar enkele per jaar voor de rechter die verhouding is veels te groot,
als je daar bij in acht neemt dat bijna alle zaken door deze verzekeraars afgeschoven worden.

Robin Kiel
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jun 2012 22:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door Robin Kiel » 16 aug 2012 20:58

Mijn naam is Robin Kiel, ik ben een 10 jarig jongetje. Door een medische fout ben ik zwaar lichamelijk gehandicapt, omdat ik niet zomaar nutteloos achterover wil zitten in mijn rolstoel, ben ik een burgerinitiatief gestart: Robin's wil wordt wet.
Het doel hiervan is om de afhandeling van letselschade wettelijk geregeld te krijgen in de 2e kamer. Hiervoor heb ik 40.000 handtekeningen nodig.
Hoe je aan je letselschade komt kan verschillen (werk, ongeval, sport, medische fout), maar daarna kom je altijd bij het volgende loket: de verzekeraar!! En dan begint het gedonder.
Mij gaat een wet niet meer helpen, want ik ben al 9 jaar aan het procederen. Maar alle toekomstige slachtoffers zouden niet meer hoeven strijden voor hun gelijk!!
Help mij helpen en zet uw handtekening op: www.robinswilwordtwet.nl en motiveer familie, vrienden, etc. om dit ook te doen, samen moet het ons toch lukken om een eind te maken aan dit onrecht!!
Dank u wel!!!

trail46
Berichten: 1076
Lid geworden op: 17 jul 2012 10:51

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door trail46 » 16 aug 2012 21:36

Edit, na lezen van de site mijn mening herzien. Triest is het.
Laatst gewijzigd door trail46 op 16 aug 2012 21:45, 1 keer totaal gewijzigd.

witte angora
Berichten: 20692
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door witte angora » 16 aug 2012 21:42

Ik denk dat het account Robin Kiel door zijn ouder(s) beheerd wordt, en dat het jong door zijn ouder(s) vertegenwoordigd wordt in de rechtszaak.

marie1902
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 jan 2012 23:41

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door marie1902 » 05 sep 2012 10:08

SCHRIFTELIJKE INFORMATIEPLICHT VOOR ARTSEN BIJ MEDISCHE INGREPEN

In 2008 werd ik slachtoffer van een ter discussie staande ingreep die mij werd aanbevolen door mijn specialist. De “oplossing” van de kwaal bleek vele malen ernstiger dan de kwaal zelf: ik kwam gehandicapt thuis te zitten. Ook 5 hersteloperaties mochten mij niet beter maken. Als de arts mij meer had verteld over de ingreep, hoe hij deze ging uitvoeren, de complicaties en de risico's dan had ik deze ingreep zeker geweigerd. Maar hij vertelde haast niets en ik dacht dat er niets méér te vertellen viel..
Ik kwam veel lotgenoten tegen in een soortgelijke situatie. Door gebrekkige informatieverstrekking omtrent een ingreep zitten zij nu thuis met pijn en ongemakken.
Een van hen is vorige week een petitie gestart om toekomstige slachtoffers te voorkomen.
http://petities.nl/petitie/schriftelijk ... e-ingrepen
Wie wil deze petitie ondertekenen?

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door medischemissers » 09 sep 2012 23:22

Medische missers binnen twee jaar vergoeden'

AMSTERDAM - Medische fouten moeten voortaan binnen twee jaar worden vergoed. Als ziekenhuizen dat niet doen, krijgen ze jaarlijks een boete van tien procent van het bedrag waar het slachtoffer recht op heeft.

Dat wil een Kamermeerderheid, gesteund door stichting De Ombudsman, patiëntenorganisatie NCPF en een aantal letselschadeadvocaten, schrijft het AD zaterdag.

Nu worden patiënten soms jarenlang aan het lijntje gehouden. Ze geven uiteindelijk op omdat ze juridisch getouwtrek psychisch, lichamelijk of financieel niet meer aan kunnen.
Volgens CDA-Kamerlid Hanke Bruins worden patiënten zo twee keer slachtoffer.


Boete

"Pas als verzekeraars de pijn van de boete voelen, zullen ze er naar handelen", stelt letselschadeadvocaat John Beer in de krant. "Er moet wel een uitzondering gelden voor zaken waarin de ontwikkeling van het letsel nog niet duidelijk is, zoals na een fout bij de geboorte."

De SP lanceerde vorige week al het plan om een fonds in het leven te roepen dat compensatie biedt aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een medische fout. Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten worden er jaarlijks dertigduizend medische missers gemaakt. In tweeduizend gevallen komt het tot een financiële genoegdoening.

Ik hoop ook dat er nog naar de oude zaken gekeken gaat worden, er zijn zoveel mensen die onder chantage voor een schijntje getekend hebben.
Laatst gewijzigd door medischemissers op 09 sep 2012 23:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Paljas de eerste
Berichten: 17
Lid geworden op: 09 sep 2012 20:06

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door Paljas de eerste » 09 sep 2012 23:25

Overal waar gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt laten we blij zijn dat onze specialisten tot de betere ter wereld behoren.

veerlederobles
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2012 19:19

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door veerlederobles » 01 nov 2012 22:26

Toevallig ga ik waarschijnlijk ook met Centramed te maken krijgen. Ik hou mijn hart al vast, maar wil toch doorzetten.
Wel loop ik tegen het probleem aan dat het betreffende ziekenhuis als regel heeft dat er letsel is ontstaan na onzorgvuldig medisch handelen. Nu versta ik onder onzorgvuldig dat de arts in kwestie niet zijn best heeft gedaan zoals hij zou moeten.
Dit staat toch los van de gelede schade? Het betreft toch een medische fout met aansprakelijkheid tot gevolg. Of het medisch handelen onzorgvuldig was of niet, doet dan toch niet ter zake?
Ik heb begrepen dat een medische fout betekend dat er een complicatie ontstaat die niet vooraf aan de patiënt is meegedeeld.
Nog sterker, de arts in kwestie heeft zelf toegegeven wat er mis gegaan was. Een longslagader was dichtgeniet en de complicatie die daaruit ontstond (septische shock) was levensbedreigend. Bij de artsen was niet bekend dat dit kon gebeuren. Dus het geheel is mij natuurlijk niet vooraf meegedeeld.
Toch een typische medische fout, zonder dat er onzorgvuldig door de arts is gehandeld.
Hoe kan je daar door heen komen?

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door pit50 » 04 nov 2012 12:46

Je vraag is wat ingewikkeld, althans het is me niet helemaal duidelijk wat er nu wel of niet is misgegaan of -gedaan.

Er is aansprakelijkheid van een arts als de arts iets heeft gedaan wat een redelijk bekwaam vakgenoot niet zou hebben gedaan.
Complicaties leiden niet tot aansprakelijkheid. Verwijtbare fouten wel, niet verwijtbare fouten niet...
Het is zeker niet zo dat een niet meegedeelde mogelijke complicatie leidt tot aansprakelijkheid.

Ik denk wel dat het verstandig is dat je iemand hebt die je bijstaat, want het moet allemaal iets duidelijker worden dan je nu zegt.

veerlederobles
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2012 19:19

Re: Medische misser slachtoffers van centramed

Ongelezen bericht door veerlederobles » 18 nov 2012 23:07

pit50 schreef:Je vraag is wat ingewikkeld, althans het is me niet helemaal duidelijk wat er nu wel of niet is misgegaan of -gedaan.

Betreft een longoperatie (lobectomie) via kijkoperatie. Tijdens de VATS lobectomie RUL is de slagader naar de middenkwab afgeniet. Gevolg was dat de middenkwab afstierf, wat weer een zware sceptische shock tot gevolg had. Tweede operatie nodig (klassieke lobectomie) om de afgestorven middenkwab te verwijderen.
Heel vervelend bijkomend gevolg: het inwendige litteken van de long heeft zich aan mijn slokdarm gehecht. Gevolg: geen peristaltiek meer, ik kan nog alleen vast voedsel eten. Intussen ben ik in de WIA gekomen tot december 2013.
Wel heb ik melding gedaan bij de IGZ van de mislukte operatie, en ze gaan deze melding onderzoeken. Dit komt ook omdat het ziekenhuis onder toezicht staat, en de afdeling longchirurgie zelfs tijdelijk is gesloten.


Er is aansprakelijkheid van een arts als de arts iets heeft gedaan wat een redelijk bekwaam vakgenoot niet zou hebben gedaan.
Leuk, ik weet alleen dat de chirurgen dit nog nooit hadden meegemaakt of van hadden gehoord. Pubmed hebben ze afgezocht (heb het nog even zelf ook gedaan), en je vindt er niets van. Maar dat zegt ook niet alles.
Complicaties leiden niet tot aansprakelijkheid. Verwijtbare fouten wel, niet verwijtbare fouten niet...
Het is zeker niet zo dat een niet meegedeelde mogelijke complicatie leidt tot aansprakelijkheid.

Ik denk wel dat het verstandig is dat je iemand hebt die je bijstaat, want het moet allemaal iets duidelijker worden dan je nu zegt.
Ik heb gewoon even de fout nog niet vermeld, want het gaat mij om het juridische verhaal. Ik heb zoveel ellende overgehouden hieraan, terwijl de chirurg in kwestie deze negatieve ervaring heeft omgezet in iets positiefs. Hij is nl. gepromoveerd op het onderwerp septische shock.
Uiteraard heb ik een advocaat in de arm genomen.

Gesloten