LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] UWV en letselschade

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Jeecee
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 nov 2003 10:21

UWV en letselschade

Ongelezen bericht door Jeecee » 25 nov 2003 10:24

Hoi Allemaal,

UWV sloot methet Verbond van (voor) Verzekeraars een letselschadeconvenant. Doel: het voorkomen van ellenlange rechtzaken om uit letselschade voortvloeiende WAO uitkeringen op de aansprakelijke verzekeraars te voorkomen.
En aldus geschiedde. Helaas wqerkt dat kennelijk alleen voor UWV want die ellenlange zaken worden wel door slachtoffers gevoerd.

Eigenlijk een vreemde zaak tenzij die slachtoffers helemaal niet met eeen WAO keuring werden en worden geconfronteerd.

Immers is UWV verplicht om bij mensen die een WAO keuring ondergaan in de verzekeringskundige rapportages de zgn. Cas diagnosecode (wat je dus medisch mankeert) en de Etiologische code (was de ziekte/gebrek ongevalsgevolg?) te vermelden.

Prima toch? Want dat zou betekenen dat iedereen die tgv letselschade helaas ook nog eens WAO gekeurd wordt, met de rapportage Verzekeringsarts, waarin de codes dus vermeldt dienen te worden, richting aansprakelijke tegenpartij sterk staat.Met die rapportage "in de hand" lijkt het mij dat in ieder geval het verschil tussen laatstgenoten loon en uitkering op TP verhaald kan worden.

En wat de Whiplashslachtoffers betreft, de code daarvoor is 6 (ongeval)
L 550(Whiplashletsel). Weten jullie dat alvast.

Groet,

Jeecee.

flepp

Re: UWV en letselschade

Ongelezen bericht door flepp » 14 jan 2004 22:46

Bij WAO problemen kan je proberen om de stichting GAOS (gedupeerde arbeidsongeschikten) je belangen te laten behartigen.
Is wellicht goedkoper als een advocaat, ook zij kunnen geen garantie geven, maar hebben wel al verschillende beroeps procedures gewonnen.
flepp

Gesloten