LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] "belangrijke letselschadelinken"

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

"belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 20 jul 2005 05:36

Op deze link staat veel informatie, maar blijkbaar heeft de eigenaar van deze site er eigenbelang bij en wordt betaald door verzekeraars en / of advocaten. Houd daar dus rekening mee.
Kijk maar eens bij klachten:
De Ombudsman Verzekeringen bijvoorbeeld die hier op staat wordt betaald door het verzekeringswezen en je weet: ,,Wiens brood men eet, diens woorden men spreekt." Pieter Storms met het programma Breekijzer stelde dit vast bij een bezoek aan die ombudsman verzekeringen.
Je kunt het ook zelf vaststellen door hun teksten goed te lezen en interpreteren.
Bij klachten verzekeraar staat bijvoorbeeld, "de Ombudsman schadeverzekeringen is een onafhankelijk klachteninstituut bij geschillen met het verzekeringsbedrijf" en bij Adres en folder Ombudsman Schadeverzekeringen staat bij de taak van de Ombudsman: "De ombudsman waakt voor de goede naam van het schadeverzekeringsbedrijf." Dat laatste is natuurlijk met het eerste in strijd en bewijst partijdigheid, want dat waken doe je voor die partij en dan ben je partijdig voor die partij.
Zo doorzie je die partijdigheid voor het verzekeringswezen.

Als je problemen hebt met verzekeringen kun je daar beter wegblijven en je wenden tot een onafhankelijke Ombudsman, zoals Stichting De Ombudsman.
Laatst gewijzigd door p.vanaarle op 23 nov 2005 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door hanz » 24 jul 2005 19:24

Tja, de "verzekeringsombudsman" en "wiens brood men eet".
En zo af en toe mensen gelijk geven om een goede PR in stand te houden.
Maar dat "wiens brood" geldt niet alleen voor die ombudsman.
Achmea is een "Nederpoort" letselschadereclame gestart. Ook die club zegt aan de letselweg te gaan timmeren en dus letselschadezaken snel op te gaan lossen.
Ik ben benieuwd of dat ook gaat gelden voor "whiplashzaken". Van slagers met hand/vingerschade weet ik niet zoveel, beter gezegd helemaal niets.
Maar over "whiplash" kan ik meepraten.
Achmea is eigenaresse van Winnock. Dat is een reintegratiebedrijf. Vroeger heette dat RAC. Opgezet om mensen die klachten ondervinden van een normale veroudering van het "bewegingsapparaat", met name de rug, via training etc. een steuntje in de rug te bieden.
Niets mis mee, integendeel. Het is immers zo dat die normale slijtage onderdeel is van het normale leven en iedereen daar wel eens klachten van heeft. En een enkeling heeft daar hulp bij nodig.
Normaliter onstaan dat soort afwijkingen echter zeer langzaam. Maw om de progressie van afwijkingen te kunnen zien, rekent men in "decades". Bovendien betekent het hebben van afwijkingen niet altijd een verklaring voor klachten.
Maar de oprichter van RAC verkocht zijn nering aan Achmea en sinds die tijd bemoeien ze zich ook met klachten van het bewegingsapparaat die niet door normale veroudering worden veroorzaakt, doch door Trauma/primair nekletsel. In casu "Whiplash". En dat is andere koek.
Zoals bekend uit de medische literatuur, kan (nek)trauma leiden tot het zeer snel ontstaan van degeneratieve afwijkingen, waaronder osteoarthritis. Zo snel, dat men in die gevallen spreekt van "symptomatische degeneratie".
Orthopedisch chirurg P. van Akkerveeken geeft in zijn boek "de rugdokter"aan dat "symptomatische degeneratie" betekent dat het snelle ontstaan van die afwijkingen de aanhoudende klachten verklaart.
Hoe kun je vaststellen of daar sprake van is? Simpel. Volgens de redactie van www.orthopedie.nl. kan dat na minimaal een jaar worden aangetoond door beeldvormend onderzoek te vergelijken met de foto's van direct na ongeval.
En aangenomen mag worden dat ook Winnock daar van op de hoogte is. Met name de Orthopeed aldaar.

Maar ja, letselschadezaken hebben niet altijd veel met Hyppocrates te maken. Het gevolg is dat (oa) Winnock mensen met aanhoudende nekklachten na trauma/whiplash rangschikt onder diegenen die klachten hebben tgv de normale veroudering. Dwz. dat indien de klachten aanhouden er na drie tot xes maanden geen oorzaak meer voor kan worden vastgesteld. Al er al wat aan de hand was, is het genezen.
En slim zijn ze daar bij Winnock. Aangegeven wordt dat indien de "patient" dat wenst, er een MRI gemaakt kan worden. Jawel. Binnen die termijn van zes maanden wel te verstaan, zodat Winnock vervolgens tegen de patient kan zeggen: "Ziet u wel, niets te zien". Kan ook niet dus. het duurt immers minimnaal een jaar voordat de gevolgen van de niet goed genezen traumatische beschadigingen zichtbaar zijn met beeldvormend onderzoek. Slim dus. Onderzoek aanbieden waarvan men van te voren al weet dat er toch nog niets te zien kan zijn. Boefjes? Of "Italiaanse Toestanden"?

Mensen die er niet in slagen via de "Winnock interventie" van de klachten af te komen, worden door Winnockpsycholoog A.A.Vendrig in de eigen wetenschappelijke literatuur: "Chronic symptoms after Whiplash", bestempeld als Failure:Mislukking/Mislukkeling.
Ze mislukten omdat Winnock die mensen er niet van kon overtuigen dat ze niets mankeerden.
Ontzorgen heet dat.
Ik probeer me er iets bij voor te slellen. Lukt niet echt. Wat moet je met een club die willens en wetens mensen in voorkomende gevallen rond laat tippelen met zeer verklaarbare klachten die vanwege een paar centen onverklaarbaar worden gemaakt?

Treden dat soort afwijkingen bij alle mensen die een Whiplashtrauma doormaakten op? Nee. Het "klassieke" onderzoek van Mason Hohl uit '75 (Hohl M: Soft tissue injuries of the neck in automobile accidents:Factors infuencing prognoses). toonde aan dat er bij 40% van de
mensen in de jaren na een whiplash degeneratieve veranderingen/afwijkingen aan wervels
en tussenwervelschijven ontstaan. Indien er sprake was van bewusteloosheid ligt dat percentage nog hoger.
Niet voor niets geeft de American Acadamy of Orthopedical Surgeons dus aan dat indien de klachten niet verdwijnen, het "klinisch beeld" dus duidt op mogelijk ernstiger letsel dan werd aangenomen, er aanvullend onderzoek nodig is. Operatief ingrijpen wordt niet uitgesloten.
Niet voor niets geeft de American Association of Neurological Surgeons aan dat mensen die een WL trauma doormaakten 600% extra kans hebben op het ontwikkelen van degeneratieve afwijkingen.

Er klopt dus geen bal van hoe men hier in Nederland omgaat met mensen die kampen met aanhoudende (nek)klachten na een WL.
Een daarvan is dus Winnock. En dus Achmea. Het binnen twee jaar oplossen van letselschadezaken zal Achmea wel lukken denk ik. Ook met Whiplash.

Hans

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 11 aug 2005 00:16

Een belangrijke link om op de hoogte te blijven is ook Verkeersrecht.
klik op onderstaande link
http://www.verkeersrecht.nl

Een belangrijke mededeling is bijvoorbeeld:
Verkeersrecht 7/8 - 2005
Het belang van de peildatum bij letselschaden
L.H. Pals


Na het Vertragingsrente-arrest van 17 oktober 1997 ontstond in de doctrine discussie over het al dan niet hybride karakter van letselschaden en de consequenties daarvan ten aanzien van de ingangsdatum van de wettelijke rente. Is letselschade nu een momentschade die direct en in volle omvang door het ongeval ontstaat, een periodiek ontstane duurschade, of wellicht een combinatie daarvan. Daar ging het om en daar gaat het nog steeds om, ook na het arrest van 11 juli 2003, waarin de Hoge Raad zijn eerder ingenomen pragmatische standpunt over dat aspect onverkort handhaaft.

In dit artikel bespreekt de schrijver onder meer de praktische consequenties van het kiezen van de peildatum voor de kapitalisatie met de daarbij behorende fiscale consequenties. Zo is door het nieuwe fiscale systeem, zoals dat per 1 januari 2001 werd ingevoerd, de fiscale belasting van (wettelijke) rente-inkomsten ingrijpend gewijzigd..

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 05 sep 2005 11:05

GAOS

Kliik op onderstaande link:

http://www.stichtinggaos.nl/

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 06 sep 2005 12:12

Hier volgt een belangrijke link waarin je ziet hoe een medicus ten gunste van het verzekeringswezen bijna een slachtoffer dupeerde.
Let op: Men heeft natuurlijk dit artikel niet alleen op het internet geplaatst om cliënten te informeren, maar natuurlijk ook om cliënten te werven. Daar is ook niets mis mee, want ze mogen trots zijn op dat resultaat, maar éénn gewonnen slag is nog geen gewonnen oorlog.
Een goed advocaat weet de hele oorlog te winnen.
Maar goed deze slag was goed, anders had die medicus wel geprotesteerd en dit stuk van het internet laten halen en schadevergoeding geëist...toch?

Lees eerst de eerste link en daarna de 2de:

http://letsel.sapadvocaten.nl/overig/whiplash_04.html

http://letsel.sapadvocaten.nl/overig/whiplash_03.html

Op de site van SAP advocaten zijn overigens nog meer goede stukken te vinden.


Hans V
Berichten: 236
Lid geworden op: 08 jun 2005 07:32

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door Hans V » 07 sep 2005 23:47

blijf nog even nuchter:
waarom publiceert Sap niet de reacties van de arts (die zijn er kennelijk)
denk je nu werkelijk dat iedereen maar rechtzaken begint op het moment dat iemand iets foutiefs op het internet zet?
zullen we eerst gewoon de uitspraak afwachten? dat kan mr witte ook beter doen alvorens te publiceren

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 08 sep 2005 10:54

Zo praten enkele artsen over whiplash.
Zie eerst Artsen zonder whuplash
en daarna Artsen met whiplash

Klik op de volgende link:
http://members.home.nl/diagnosewhiplash ... plash.html

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door hanz » 08 sep 2005 11:09

Van de hand van Dr.Reinders,medisch adviseur voor verzekeringsmaatschappijen, verscheen het werkje "Het Post-Whiplashsyndroom:niet behandelen maar ontwarren" . Dat verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde onder het hoofdstuk "Klinische lessen". Dhr. Reinders spreekt daarin over oa.somatiserende en manipulerende vrouwen in slachtofferrollen. Wetenschappelijk Ontwarren heet dat. Verzekeringsbazarwetenschap.
Die "Klinische les" was gericht aan de Dames en Heren huisartsen.In een
kennelijke poging het probleem voor verzekeringsmaatschappijen bij de wortel aan te pakken.
Dhr.Reinders stelt zelfs dat huisartsen beter beschermt zijn tegen het
krijgen van PWS. Reden is,aldus Reinders,dat artsen minder de neiging hebben de acute verschijnselen na een whiplash als iets ernstigs te zien.

Reinders heeft wel gelijk als hij zegt dat het Post-Whiplashsyndroom een "substraatloze pseudodiagnose" is.
Die terechte constatering kan de Commissie Forensische Neurologie in hun zak steken.
Maar Reinders heeft ongelijk als hij beweert dat Whiplash een substraatloze pseudodiagnose is.
Pas zes maanden na ongeval spreekt men over PWS indien de klachten dan nog niet verdwenen zijn.
Voor die tijd heet het gewoon "whiplash". Zijn vermeend "gelijk" berust dus op het achterhouden/verdonkeremanen/onder de pet houden van medische gegevens.
Het mag nl als bekend worden verondersteld dat ook Reinders weet dat op medische gronden het klinisch beeld/de klachten/symptomen na een Whiplashtrauma/primair nekletsel, in casu oa. nek(pijn)klachten te wijten zijn aan lichamelijke beschadigingen.
Reinders weet, had kunnen weten, dat met Post-Mortemonderzoek van oa. Jonsson et al,(Jonsson H/Bring G/Rauschning.W: "Hidden cervical spine injuries in traffic accident victims with skull fractures".(1991) wetenschappelijk werd aangetoond dat letsels en zelfs ernstige letsels niet middels Rontgen en MRI te detecteren zijn.
Jonsson constateerde na Post-Mortem onderzoek van 22 verkeersslachtoffers dat er met beeldvormend onderzoek bij elkaar 198 laesies waren gemist. Waaronder 22 tussenwervelschijfbeschadigingen en 77 beschadigingen van de facetgewrichten.

Op medische gronden moet dus worden aangenomen dat oa. de nek(pijn)klachten na Whiplash berusten op letselsubstraat.
Dat persisterende klachten in voorkomende gevallen, gezien de mogelijk secundaire gevolgen van dat oorspronkelijke letsel, ook gebaseerd kunnen zijn op (letsel)subsraat, is ook bekend/aannemelijk.
Ik ben dus benieuwd.

Hans

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 08 sep 2005 16:40

Heeft Dr Reinders nu langszamerhand zijn langste tijd nog niet gehad met die "" mooie praatjes"" en zijn zakken bij het verzekeringswezen goed kunnen vullen?
Wiens brood men eet diens woorden men spreekt.......toch?
Eerlijkheid duurt het langst? en De TIJD is toch de beste rechter.
Het is maar voor hem te hopen, dat hij het zelf niet oploopt, want dan zal hij wel anders piepen. Of hij dan ook nog gewetensproblemen krijgt? Foute mensen krijgen die in ieder geval niet, daar die nooit een geweten hebben ontwikkeld.
Overigens heb ik nog een paar mooie stukken over Dr. Reinders, die ik al 2 keer op dit forum heb geplaatst, maar dan verwijderd worden.
Degenen die die willen hebben, zal ik die persoonlijk toesturen als ze mij even een mailtje sturen.

Hans V
Berichten: 236
Lid geworden op: 08 jun 2005 07:32

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door Hans V » 09 sep 2005 07:47

er zal wel een reden zijn voor het verwijderen van de stukken. Spant Radar samen met de verzekeraars???? of mankeert er iets ana de stukken.

Verder "whiplash" is geen diagnose maar een beschrijving van een mechanisme.

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 09 sep 2005 11:30

Hans V
Ik heb de stukken nog eens goed bekeken en kom tot de conclusie dat het met het copyright van de advocaten te maken moet hebben. Die mag je dus niet zo maar publiceren. maar ik mag de link natuurlijk wel zelf aan mijn vrienden / lotgenoten doorsturen. Wie mij er persoonlijk om vraagt, die kan hem krijgen.

probeer zelf maar eens te zoeken Via google.nl:
zoek op: Reinders 200000301/dch

en als je dat gelezen / geprint hebt vervolgens zoeken op

zaaknr.: 2004/228/cm

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 12 sep 2005 11:59

Wil je de ontwikkelingen volgen?
klik op de volgende link:

http://www.cerebraal.nl/cerebraal_nieuws.htm

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 12 sep 2005 18:24


p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 05 okt 2005 16:29

klik op de volgende link voor Leo De boer / verzekeraars/ beroepsziekten:

http://www.stichtingpiv.nl/smartsite.dws?id=729642

Ziek van het werk en de baas moet betalen
Financieel Dagblad, 18 augustus 2005, Jenny M. Polman.

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 07 okt 2005 13:55

Nog een "lotgenoten link":

http://www.knie.nl/forum2/Topiclist.asp?frmID=2

Kopieer onderstaande link op je werkblad of zet hem bij favorieten en als je hem dan aanklikt ben je voortaan direct op dit forum lestelschade.

http://forum.trosradar.nl/?url=forum/viewforum.php?f=33
Laatst gewijzigd door p.vanaarle op 17 jan 2006 20:28, 1 keer totaal gewijzigd.

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door hanz » 07 okt 2005 15:53

De volgende link gaat over de mogelijke oorzaak van aanhoudende nek(pijn)klachten na Nektrauma(whiplash).
http://www.orthopedie.nl/forum2/threadl ... 12&frmID=2

Hanz

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 05 nov 2005 17:20

onderhandelen met het mes op tafel.
rapport ombudsman. klik op de volgende link:

http://artnavigator.tripod.com/ombudsman.pdf

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 17 nov 2005 15:13

Nog een whiplash forum link:

Whiplash Nederland forum. klik op:
http://disc.server.com/Indices/216247.html

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: "belangrijke letselschadelinken"

Ongelezen bericht door hanz » 28 nov 2005 12:54

In het letselschaderapport van de Ombudsman staat onder 6.8:

"6.8 Politiek
Hoewel reeds jaren aandacht wordt gevraagd voor de knelpunten in de letselschaderegeling is er
nauwelijks enige politieke invloed merkbaar op het beleid van verzekeraars. In het kader van de Wet
Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) geven verzekeraars uitvoering aan een bij de
wet gestelde verzekeringsplicht. Dit zou voor de overheid en politici een reden moeten zijn om de uitvoering
van die wet door verzekeraars regelmatig op haar kwaliteiten te beoordelen. Dat gebeurt
nauwelijks. Beantwoording van kamervragen door de betrokken minister lijken vaak gedicteerd vanuit
de lobby van het verzekeringsbedrijf".

De Ombudsman vergeet hier helaas aan te geven/met onderzoekgegevens te onderbouwen waarom "hij" van mening is dat de antwoorden die de minister van justitie geeft op kamervragen gedicteerd lijken te zijn door het gelobby van verzekeringsmaatschappijen.
Gaarne een antwoord.

Hanz

Gesloten