Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Goedendag beste mensen.

Dit is mijn verhaal en schreeuw om hulp. Ik begin het zelf nog maar te bevatten, ik hoop dat ik alles kort maar duidelijk kan uitleggen.

Door ongeval arbeidsongeschikt geraakt en door blijvende klachten is de toekomst voorlopig nog niet best qua mogelijkheden. Duidelijke schuldige en verzekerd, en zo duidelijk dat daar geen discussie over kan ontstaan en is er niet geweest ook. Aansprakelijkheid werd redelijk rap erkend en voorschotten worden betaald. Ik ben nu 1 jaar en 4 maanden verder. Door uwv afgekeurd na 1e jaars keuring. Op zich niet heel ingewikkeld, maar dit heb ik weer zeg maar.. Ik ben in de steek gelaten door mijn behartiger, register expert/jurist met de mededeling, er zit nu een advocaat, ik heb geen idee waarom, eh veel succes. Ik krijg een draak van een dossier waarvan ik al weet dat het niet volledig is op zijn minst, terwijl ik momenteel met door verzekeraar ingeschakelde arbeidsdeskundige nummertje drie bezig ben.. Ik heb nl geen idee what ik moet/kan gaan doen, uberhaupt welke richtingen ik zou kunnen kijken, en hiervoor schijnen deze lui te zijn.

Ondanks die duidelijke vraag, en drie ADers verder heb ik nog geen idee. Sterker, ik hoor ca 1,5 week geleden van ADer na discussie over zijn (overigens enige document ever wat bij deze persoon vandaan is gekomen) rapport, wat niet eens in aanmerking komt voor rapport zoals mijn behartiger in een mail schreef. Iig aan mij en ADer, dat ik welgeteld vier dagen de tijd kreeg om 1 beroep of wat ook te noemen, waar ik 4 uurtjes zou starten maar tot mijn verbazing binnen twee maanden op 20 uur Moet zitten. Minimaal. De ADer was hier in juni ergens, twee keer, en ik hoor dus vorige week dit. Nu is er al die tijd sprake geweest van ervaringsplekken, testen, stages etc. Ook met eerdere ADers die (aantoonbaar) hebben lopen kloten.

Ik heb bijna drie uur met de persoon telefonisch gesproken. Naast de eerdere bezoeken. Oa de reden hiervoor was zijn "rapport" en mijn persoonlijke mening hierover, strooien met persoonlijke en medische actuele info,feitelijke onjuistheden, werkelijk niks over de beperking, maar wel over zaken waarvan men denkt, waarom? Ik weet inmiddels waarom en dat maakt het behoorlijk schimmig. Hij heeft boven rapport ïntake"rapport"of zoiets geschreven.

Tijdens de tel gesprekken worden medische adviezen gegeven, zoals; Als nou iemand over een burnout begint zou ik daar niet in meegaan, dat kost nl zoveel tijd. En; Verzekeraar weet toch wat jij momenteel nog daar en daar doet, die vragen gewoon info op..
Tot Jij kan verder toch niks, er zijn geen kansen voor jou, je moet blij zijn dat je een paar maanden mocht herstellen(mentale nasleep, huwelijksproblems) en de mooiste was; Tuurlijk mag jij dan zelf niks gaan ondernemen, naast de uren die je maakt, omndan maar zelf wat te orienteren, want al je energie moet in dat bedrijf.. En anders moest hij meteen stoppen, tsja slecht rapport..

Ik kan nog doorgaan, maar dit lijkt me al niet fris. Maarrrrr mijn behartiger vertelde me al maanden dat verzekeraar het rapport nooit had gehad, dus dat maakt het nogal sketchy maar wel te begrijpen. Daar wil je niet mee geasossieerd worden.. Dacht ik maar.

Na uitbebreid verslag te hebben gedaan van dit gesprek, waarbij ik net ff iets te hard moest overtuigen dat dat echt waar was, is er een mail gegaan naar verz en ADer en mijzelf. Van behartiger, met de opmerking, ik hoor twee verhalen, hoe zit het..
Toen dacht ik eindelijk opheldering over het rapport te krijgen. Heb je het niet, is dat gek. Omdat ik al over 2 weken zou moeten starten, en zonder akkoord van verzekerraar? Dat mag/kan natuurlijk niet. Heb je het wel, dan moet je zeggen dat je akkoord bent gegaan, wat wellichg nog erger is. Volgende dag,, na mailtje, ga ik bellen naar behartiger. Of er wat gehoord is. Maar er word gezegd dat er een advocaag zit, dat dat heel normaal is?? gebeurd heel vaak.. Er blijft maar gepusht worden om vooral in zee te gaan met deze persoon, want hij is de derde..?? Het hele gesprek was vergeten met ADer, en Schadebehandelaar had veel info, ook mondeling, en die is weg??

Daarop heb ik nogal kritisch gereageerd, er werd vanuit niet gesproken over procederen(wat een beetje raar is, als er toch niks aan de hand is) en maandag erop word er doodleuk gestopt met een smoes.

Ik man en ga nog een heel verhaal over behartiger en ADer vertellen, maar het komt erop neer dat de vefzekeraar mijn op een vrij kansloze, ündercover" actie uitvoert om mij iig zsm 20 uur te laten werken. De expertise die gedaan zou kunnen worden, alles is er, kan blijkbaar pas over 4 maanden ineens, maar gaat toch niks nieuws brengen. Behartiger liegt, plotsleling was rapport niet gelezen ipv nooit gehad, op vrij heldere vragen komt geen antwoord, en ik durf harddop te zeggen dag er al geruime tijd bekend is bij behartiger dat dit iig niet in mijn belang meer is. Uurtje factuurtje. Ik moet stoppen, er is nog veel meer. Echter geen ruimte..

Klaas Jan
Berichten: 1696
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Klaas Jan »

Ik heb geprobeerd uw noodkreet te begrijpen maar dat lukt slechts deels. Ik heb eigenlijk maar een advies in dit soort situaties: hulp inroepen. En als de juridische ondersteuning (u hebt nu een advocaat?) niet adequaat geweest is dan naar een betere ondersteuning zoeken.
Het gaat om regels, procedures, bewijzen, interpretaties, meningen etc. en dat is in uw geval nogal ingewikkeld meen ik te begrijpen.
U hebt aan deskundige en adequate ondersteuning meer dan een relaas op een forum plaatsen hoe begrijpelijk het ook is dat u uw hart wilt luchten.
Sterkte met uw gezondheid en hopelijk komt er een bevredigende oplossing voor u.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door chrisd1 »

Klaas Jan schreef:
01 okt 2018 09:24
U hebt aan deskundige en adequate ondersteuning meer dan een relaas op een forum plaatsen hoe begrijpelijk het ook is dat u uw hart wilt luchten.
Klopt; kijk eens b.v. hier.

Tinkerbell73
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 feb 2016 12:57

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Tinkerbell73 »

Beste Mike,

Heel vervelend deze hele geschiedenis met verzekeraar en arbeidsdeskundigen. Graag zou ik je wijzen op Samen Veerkrachtig, dit is een forum voor iedereen met een arbeidsbeperking. Op het forum kun je je verhaal kwijt en anderen om raad vragen. Daarnaast organiseren we koffietafels waar we samenkomen en onder lotgenoten kunnen bijpraten.

Veel succes,
Ingrid

esbra
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2009 17:32

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door esbra »

UWV heeft mij voor meer dan hfl 100.000,00 (guldens, maar dan toch ook een ton) benadeeld en na meer dan 10 jaar vragen om een herberekening heb ik nog steeds geen herziening ontvangen. Ook geen herhaling van de foute berekening. Gewoon geen antwoord op de vraag...............

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Goedenavond mensen en bedankt voor de reacties en adviezen.

Ik begrijp de verwarring. Het is veel informatie, en ik heb het nog niet helder.

Maar het is wel alles wat hierboven staat, ondanks dat het onduidelijk is. Inmiddels staat ik met mijn dossier onder mijn arm, in mijn eentje tegenover de verzekeraar. Mijn behartiger is weg met een kutverhaal wat voor nog meer gezeik gaat zorgen. Ze adviseerde een advocaat te nemen en poef, weg. Waarom een advocaat? Omdat de verzekeraar hun schadebehandelaar hebben vervangen door een redelijk serieuze top advocaat. En that's all Folks. Meer weet ik niet, er zijn wat lopende moeilijkheden met een ADer, maar dit gaat voor mij geen probleem vormen, behartiger wist dit tot de grote wisseltruuk.. en dat binnen 4 dagen.

Dus het bovenstaande is ook wat ik erboven schrijf. Een schreeuw om hulp. En alle adviezen zijn heel prettig,maar ik had gehoopt op concrete richtingen naar een advocaat die hier bijvoorbeeld vaker mee bezig is, dit soort wanpraktijken, en dus weet wat er moet gebeuren. Die roep om hulp staat nog steeds. Ik kan wat er ook aan de hand is de kop indrukken,ik ben de enige in dit hele verhaal die niets te verbergen heeft, daarom ben ik ws alleen over..

Maar goed, ik heb het helder inmiddels. Dus help? Ik heb wat opties, maar als mijn gevoel niet klopt kijk ik verder. Dat heb ik lang genoeg genegeerd.

Ik zoek eigenlijk een advocaat die deze bak **** kan veranderen in een voordeel.Er is genoeg om iemand mee om de oren te slaan, zelfs de behartigen, die als ik gelijk heb nog de grootste ***** is. Maar prioriteit is uiteraard mijn toekomst veilig stellen.

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Excuus voor de ****

Repel-steel
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 okt 2016 18:47

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Repel-steel »

Hallo Mike21,

Vervelend om te lezen dat de behandeling van jouw letselschade zo verloopt. Het enige waarmee ik kan helpen is verwijzen naar de site van deletselschaderaad.nl . Zoek naar het tabblad "slachtoffers " en dan naar "hulp vinden" . Zoek dan naar een LSA -advocaat of een ASP-advocaat bij jou in de buurt.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door chrisd1 »

esbra schreef:
03 okt 2018 14:18
UWV heeft mij voor meer dan hfl 100.000,00 (guldens, maar dan toch ook een ton) benadeeld en na meer dan 10 jaar vragen om een herberekening heb ik nog steeds geen herziening ontvangen. Ook geen herhaling van de foute berekening. Gewoon geen antwoord op de vraag...............
Kijk eens hier.

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Repel-steel schreef:
04 okt 2018 06:59
Hallo Mike21,

Vervelend om te lezen dat de behandeling van jouw letselschade zo verloopt. Het enige waarmee ik kan helpen is verwijzen naar de site van deletselschaderaad.nl . Zoek naar het tabblad "slachtoffers " en dan naar "hulp vinden" . Zoek dan naar een LSA -advocaat of een ASP-advocaat bij jou in de buurt.
Dank je. Het localiseren van een advocaat is het probleem niet zo. Vanwege de complexiteit zoek ik een goede die vaker met dit bijltje heeft gehakt. De letselschaderaad is overigens puur gericht op professionals, je kunt hier niet eens terecht met dergelijke problematiek. Maar wel subsidie van de overheid. Ik heb tot op heden geen antwoord ontvangen terwijl ik daar ook mijn situatie heb voorgelegd.

john18
Berichten: 1747
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door john18 »

Even een vraagje. Hoeveel ben jij arbeidsongeschikt?
Dan komt er meer duidelijkheid waarom arbeidsdeskundige in uw geval en kan er meer duidelijkheid zijn voor uw situatie.

Tevens heeft u ook al de arbeidsongeschiktheidsverzekering aangesproken van uw werkgever? Want in bepaalde omstandigheden heeft u ook daar recht op. Zie daarvoor uw cao en contract.

Denk ook aan vrijstelling pensioenpremie mocht u een bepaalde percentage arbeidsongeschikt zijn. Denk ook aan een eventueel aanvulling van uitkering van pensioenfonds mocht u daar recht op hebben. Zie daarvoor uw pensioen regelementen.

Ik snap dat uw situatie erg ***** is. In uw geval zou ik goed uitkijken met waarmee u akkoord gaat en wel of niet doet. Er kunnen nu dingen gebeuren of op papier komen te staan die straks tegen u gebruikt worden. {eigen ervaring}

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Ik ben door het UWV afgekeurd iig. Zoveel is bij mij nu bekend. Iets van -35% of zoiets. Wat betreft de werkgever..

Ik was net een week gestart bij een bedrijf hier dicht in de buurt, ik heb daar in mijn carrière drie keer gesolliciteerd. Nu was het raak, en mooie plannen waren besproken. Nu begrijp ik dat als je een zaak hebt, dat je niet een half jaar gaat door betalen, als iemand een week gewerkt heeft. Dus komt daar een gesprek met de verwachtingen, eventuele mogelijkheden naast het originele werk, en dat was er. Op het moment dat ik geopereerd was, was de prognose niet best voor de toekomst. De dag na operatie, na 10 dagen te hebben gewacht, drie keer bijna op de tafel gelegen tot ik weer hoorde dat 1vd 5 specialisten een noodgeval had, was ik weer wat positief gestemd. De arts vertelde me dat ik de dag erna ws al naar huis kon. Dus ik dacht laat ik werkgever alvast bellen voor een afspraak. Ze wilden in eerste instantie langskomen in het ziekenhuis, wat ik wat vreemd vond, en niet praktisch. Dus werd ik maar door de telefoon ontslagen. Het bloed was nog niet droog.. Allemaal enigzins begrijpelijk, maar vervolgens in de negeerstand een stuk minder. Blijkbaar is dat ook niet helemaal fris, zou ook wat zijn. Je mag in je proeftijd ontslagen worden als je ziek bent, echter niet Omdat je ziek bent. Dat had ik vrij snel helder, nog steeds geen enkele reactie.Uiteindelijk heeft het ze een stuk meer geld gekost dan ze dachten te besparen. Of zoiets. En dat allemaal omdat je niet het fatsoen hebt om aan tafel te gaan met iemand, dan had de uitkomst net zo rot geweest maar het gevoel erbij een heel stuk minder ***. En mijn vrouw heeft ze op de hoogte gehouden via de app. Afijn, dat was allemaal nog maar het begin, ik hoop dat de emmer stront eens leeg raakt.

Overigens vind ik in mijn dossier een medisch advies van een paar weken voor al het drama, dat aangeeft dat er fysiek van een eindsituatie gesproken mag worden. Dus al het gezeik met ADer was niet eens nodig geweest, wat behartigen alsmaar goed praatte, en ik kon gewoon een expertise krijgen.. Snapt u het nog? Wat in godsnaam haar belang is geweest hierin mag Joost weten, het lijkt of iedereen iets met elkaar heeft afgesproken of zoiets. Er gebeuren nu ook weer hele schimmige dingen, terwijl ik hulpeloos thuis zit met een vaag verhaal om ergens te slijten.

Maar goed, het is zo al ingewikkeld genoeg voor nu. Voor hier zeg maar.Maar fysiek werk is uitgesloten, zo veel durf ik nu te zeggen. Hoeveel je dan afgekeurd bent weet ik niet. Achter een bureau word ik psychisch niet beter op. Ik heb geen idee, dat zegt wellicht ook weer wat.. **** my life

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Tinkerbell73 schreef:
03 okt 2018 13:37
Beste Mike,

Heel vervelend deze hele geschiedenis met verzekeraar en arbeidsdeskundigen. Graag zou ik je wijzen op Samen Veerkrachtig, dit is een forum voor iedereen met een arbeidsbeperking. Op het forum kun je je verhaal kwijt en anderen om raad vragen. Daarnaast organiseren we koffietafels waar we samenkomen en onder lotgenoten kunnen bijpraten.

Veel succes,
Ingrid
Ik heb net een beetje rust in de kop, althans hij loopt niet over.., en lees dit nu pas. Ik ga zeker even langswippen, dank je!

Klaas Jan
Berichten: 1696
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Klaas Jan »

Mike21 schreef:
05 okt 2018 22:51
Ik ben door het UWV afgekeurd iig. Zoveel is bij mij nu bekend. Iets van -35% of zoiets. Wat betreft de werkgever..
Hallo @Mike21, weet u dat niet of weet u dat nóg niet? Dat is nogal van belang. Als u minder dan 35% AO bent zal uw werkgever nu juist inspanningen moeten verrichten om u binnen het bedrijf aan het werk te houden. U komt dan niet in aanmerking voor een WIA uitkering. En als die werkgever daar niet genoeg moeite voor doet krijgt die een loonsanctie. Zie https://www.uwv.nl/werkgevers/werknemer ... ereenkomst

Wat betreft de letselschade hoop ik dat u inmiddels een goed advocaat hebt gevonden.

Nogmaals ten overvloede mijn advies om dit verder via een juridische specialist verder aan te gaan.

john18
Berichten: 1747
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door john18 »

Uit u verhaal haal ik op dat u geen werkgever had tijdens u ongeval. Klopt dit?
Na eerste jaar keuring bent u voor 35% afgekeurd.
Dat u een arbeidsdeskundige krijgt is logisch. Als u weer voldoende inkomen hebt heeft u geen loonschade enz.
Maar uit uw verhaal lijkt het dat u prognose is dat u waarschijnlijk veel meer arbeidsongeschikt kan zijn dan dat u nu bent. U zegt namelijk
Op het moment dat ik geopereerd was, was de prognose niet best voor de toekomst.
U kunt natuurlijk altijd een herkeuring aanvragen bij de uwv. Ik zou dat eerst even met een belangenbehartiger bespreken. En ook kijken wat voor consequenties dat kan hebben. U dossier bij de uwv kan nu zijn veranderd i.v.m. de nieuwe prognose.
U heeft snel een belangenbehartiger nodig die actie onderneemt en een goede medische adviseur.
Bewaar alle documenten goed. U zaak is niet erg complex maar word wel zo gemaakt door al het gedoe.

u zegt
En alle adviezen zijn heel prettig,maar ik had gehoopt op concrete richtingen naar een advocaat die hier bijvoorbeeld vaker mee bezig is, dit soort wanpraktijken, en dus weet wat er moet gebeuren.
Ik zal een pb sturen met een letselschadebureau die u gratis kan bijstaan. U heeft erkende aansprakelijkheid dus de verzekering zal de kosten dekken.

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Ik had een werkgever en die ontsloeg me door de telefoon na de operatie. UWV heeft mij volledig afgekeurd voor tweede jaar. Reïntegratie word dan verantwoording van verzekeraar. Werd me letterlijk verteld na mijn verzoek om hulp bij het vinden van andere carrière mogelijk heden, omdat verzekeraar daar niet in lijkt te slagen. Verzekeraar faalt behoorlijk,geen arbeidsdeskundig onderzoek bijvoorbeeld,maar wel mij 20 uur wil laten werken. Dit plan ontdek ik zelf na hevige discussie met ADer over zijn,wat blijkbaar een arbeidsdeskundig rapport had moeten zijn, maar slechts een opsomming van feiten is, zonder adviezen van welke aard ook. Deze vrij ernstige tekortkomingen worden door behartiger genegeerd, terwijl ik ze zelf hardop uitspreekt.Ik moet vooral doorgaan met ADer blijft het klinken. Als ik daarop kritische vragen stel, ontploft de hele bende lijkt het, en behartiger smeert hem. En nu fungeert ADer blijkbaar als spreekbuis voorverzekeraar.. Zo blijven ze buiten beeld ofzo. Ik heb wat afspraken staan voor hulp.

john18
Berichten: 1747
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door john18 »

Ik had een werkgever en die ontsloeg me door de telefoon na de operatie.
Daar kunt u werk van maken mits het niet volgens de regels is gegaan. Een letselschade behartiger zal u daar waarschijnlijk niet mee helpen. Daar heeft u een andere specialist voor nodig.
UWV heeft mij volledig afgekeurd voor tweede jaar.
Dat is behoorlijk. Zorg dat u snel een behartiger zoekt.
Dit plan ontdek ik zelf na hevige discussie met ADer over zijn,wat blijkbaar een arbeidsdeskundig rapport had moeten zijn, maar slechts een opsomming van feiten is, zonder adviezen van welke aard ook. Deze vrij ernstige tekortkomingen worden door behartiger genegeerd, terwijl ik ze zelf hardop uitspreekt.
Daar zou een behartiger zo korte metten mee kunnen maken. Maar meewerken is wel goed. Een goede arbeidsdeskundige zal zoeken naar maatwerk gepaste oplossingen voor u. Zijn die er niet hoort hij dat gewoon in het rapport te melden. Zowel als eventuele omscholing enz.
Als ik daarop kritische vragen stel, ontploft de hele bende lijkt het, en behartiger smeert hem.
Dat kan zijn omdat in jouw situatie het belangrijk is om mee te werken. Of het daadwerkelijk ergens toe lijd doet er niet toe. Werk je niet mee dan zullen ze dat tegen je gebruiken. Maar er moet niet alleen mondeling rapporten komen ook op papier. Eis dat je de rapporten krijgt.
En nu fungeert ADer blijkbaar als spreekbuis voorverzekeraar.. Zo blijven ze buiten beeld ofzo.
Ja dat was ook mijn ervaring. Alleen wat er op papier uiteindelijk komt is belangrijker.
Ik heb wat afspraken staan voor hulp.
Goed!

Was het een bedrijfsongeval of buiten werktijd?

Nogmaals wil ik u op het volgende wijzen waar u naar moet kijken.
Tevens heeft u ook al de arbeidsongeschiktheidsverzekering aangesproken van uw werkgever? Want in bepaalde omstandigheden heeft u ook daar recht op. Zie daarvoor uw cao en contract.

Denk ook aan vrijstelling pensioenpremie mocht u een bepaalde percentage arbeidsongeschikt zijn. Denk ook aan een eventueel aanvulling van uitkering van pensioenfonds mocht u daar recht op hebben. Zie daarvoor uw pensioen regelementen.
Dit zijn dingen die u zelf moet doen een letselschade specialist zal dat meestal niet doen.

Mike21
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 sep 2018 03:13

Re: Ervaringen met arbeidsdeskundige na abeidsongeschiktheid

Ongelezen bericht door Mike21 »

Dat doen ze dan ook niet meer. Je mag iemand ontslaan als die ziek is. Dat hoorde ik overal. Is ook zo, maar het word anders als je het doet OMDAT die ziek is, en ook nog eens op deze manier.
Ik ben niet in staat geacht om 65% van mijn oude loon te verdienen, als ik dat goed zeg. En gezien de beperking zijn er ook heel weinig jobs die nog gaan lukken. Overigens verdiende ik een behoorlijk salaris als cnc programmeur, en daar ga ik nergens mee in de buurt komen.

De behartiger had hier ook korte metten mee moeten maken. Heeft ze gedaan. In een mail naar mij en ADer, verzekeraar heeft die nooit gehad voor zover ik dat nu kan bepalen. IEr werd ook duidelijk gecommuniceerd dat we er geen baat bij hadden om hier te lang stil bij te staan, nog niet wetende dat hij andere plannen had. En de reden dat het rapport geen enkele arbeidsdeskundige waarde heeft, is puur omdat het dan ws wel moeilijk zou gaan worden om mij ergens te plaatsen. En de opdracht luidde: Zorg dat deze man 20 uur per week werkt en zsm. Terwijl ik iemand zoek, nog steeds, die mij richting geeft en wat ervaringsplekken zoekt. Deze man niet. Ik heb zeer hevige discussies gevoerd. Bijvoorbeeld mijn behartiger die maar volhield dat het allemaal ok was, en ik kon toch zo stoppen en wat anders gaan doen? Eh nee, dan komt daar ws een slecht rapport, zo werd mij gezegd. Binnen twee maanden 20 uur, niet naar andere baan mogelijkheden kijken, want dan kon hij niet met me werken. En vervolgens een heel mooi plan voor de toekomst, op papier. Wat eerst opbouw werkritme en taken was en daarna urenopbouw, veranderde plots in urenopbouw en daarna taken opbouwen. En vervolgens kon ik naar wat serieuzere banen kijken, om daar blabla. Dan is mijn vraag, omdat iedereen weet dat ik wat dingen wil proberen, wie gaat dat regelen, al die mooie toekomstplannen? Want ADer geeft daar geen antwoord op, en behartiger lult er wat omheen tot de aap uit de mouw komt. ADer verdwijnt uit beeld als er een bevredigend resultaat is gehaald. En wie bepaald dat? Juist ja, ik niet. Dus Mike kan 20 uur werken, wij weten voldoende, dank u. En dat allemaal nog voor een medische expertise uiteraard.

Er is 1 rapport van deze Mr, wat niets met een rapport te maken heeft. En dat rapport is blijkbaar nooit bij verzekeraar aangekomen is mij maanden voorgehouden door behartiger. Toen de bom ontplofde was het er wel, maar niet gelezen.. Jaja, sketchy. Een verzekeraar kan dat ook nooit accepteren alszijnde een arbeidstechnisch rapport. En ik ben drie ADers verder, en ik weet nog niks. En ik werk aan alles mee, ik wil uiteraard weer aan het werk. Maar als daar iemand wel hele rare dingen tegen me gaat roepen, die letterlijk alle richtlijnen en gedragscodes aan zijn laars lapt, hier twee keer een uur met me praat, daarbij niet zijn rigoreuze plan kenbaar maakt, mij volledig zelf laten bepalen wat voor mij nu de beste optie is, zonder zelf enige inbreng te geven, mij probeert te intimideren met verhalen over verzekeraar, mij verteld dat als ik start dat ik niks meer mag in het kader van orienteren, en als ik na een maand zou zeggen, joh dit is toch niet leuk, dan heb ik pech. Dan had ik een betere optie moeten voorleggen. Hey, waarom moet ik daaraan meewerken? Ik mag toch verwachten dat de professional enigzins zijn kant een beetje oppakt of voorbereid. Wist niets van mijn cv, maar wel vage toespelingen naar mijn medisch verleden. Mensen moeten niet gaan liegen in dit soort situaties, je legt je toekomst een beetje in hun handen. Verneuk je dat, dan moet je optyfen. Het gaat om mijn leven en dat van mijn gezin. Beetje respect aub. Zo moeilijk is dat niet, zou je zeggen. En dan hoor ik telkens als enige onderbouwing, ja maar het is al de derde dus dat staat zo raar.. Wat? Waarom is dit de derde? Omdat hun er een zooitje van maken, niet ik. En dan moet ik met zo'n sketchy plan meegaan? Met voor mij alle risico's, en de enige die hier voordeel uit kan halen is de verzekeraar. Voor mij is er geen goede uitkomst mogelijk. Had die man meteen verteld wat zijn plan was, had ik nog twee maanden gehad om met de beste optie te komen.

Het is voor een ADer verboden om alleen al maar de schijn van partijdigheid te tonen. In een voorbeeld van een uitspraak word letterlijk gesproken van een ADer die later een andere rol voor verzekeraar vervulde, en dat was wel heel fout. Immers geef je die man vertrouwelijke informatie(Dacht ik ook, stond allemaal dan weer wel in het "rapport") en dat kan tegen je gebruikt worden. En waarom zetten ze een topadvocaat neer en laten ze hem spreken namens verzekeraar. Als dat al zo is.. Volgens mij speelt die wel heel gevaarlijke spelletjes, om zijn eigen falen nog een beetje goed te lullen. Hij heeft verzekeraar immers ook in de maling genomen.

Gesloten