LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
advies

Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door advies » 24 jun 2004 13:03

Donner verbied proef 'no cure no pay' advocaten!!
Dit was net op het nieuws!
Ook te lezen op internet nieuws!

MB3

Re: Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door MB3 » 25 jun 2004 22:30

Donner heeft helemaal gelijk. No cure no pay komt vooral ten goede aan de bankrekening van de advocaten. Deze incasseren 15 tot 20 % van de schadevergoeding van het slachtoffer en daarnaast declareren zij nog vaak hun kosten bij de verzekeraar. Gelukkig zijn er in nederland goede andere mogelijkheden om een goede belangenbehartiger in de arm te nemen.

mike

advies

Re: Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door advies » 27 jun 2004 19:49

Ja dat is wel zo, maar geldt ook weer niet voor iedereen.
Als je een te hoog inkomen hebt kun je geen advocaat krijgen op kosten van onvermogen, en dan is het risico om een advocaat te nemen soms wel groot....dan is no cure no pay wel een uitkomst.
Maar algemeen gezien heeft donner wel gelijk...hoewel?
Mensen mogen vind ik toch ook wel een beetje zelf kiezen of ze 15 of 20% van hun eventuele schade geld afstaan ja of nee en of ze dus op safe willen spelen ja of nee.

mb3

Re: Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door mb3 » 28 jun 2004 22:44

Natuurlijk mag iedereen zelf kiezen of hij of zij 15-20% wil inleveren bij zijn advocaat. Het probleem is alleen dat veel mensen totaal niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Voorlichting is het belangrijkste en dat is vaak het probleem. Lees hiervoor het rapport van Stichting de Ombudsman.
Het is gewoon niet gezond als een belangenbehartiger belang heeft bij de omvang van het schadebedrag. Een slachtoffer is vaak meer gebaad bij een snelle reïntegratie -> het vinden van een nieuwe of aangepaste functie dan bij een goed gevulde bankrekening.

Als mensen toch willen kiezen voor no cure no pay dan zijn er nu al mogelijkheden. Verschillende schaderegelingsbureau houden zich al bezig met dit soort praktijken. Geloof mij heel vaak worden cliënten hier niet beter van. De LSA zou er goed aan doen zich niet in te laten met no cure no pay.

Mike

Ruby

Re: Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door Ruby » 21 jul 2004 00:47

Ik weet niet of dat helemaal waar is dat het alleen maar ten goede komt v/d rekening v/d advocaten. Volgens mij kun je die 15-20% kosten die je moet betalen aan je advocaat laten verhalen op de tegenpartij, tenzij je in het gelijk wordt gesteld. Dat bedrag wat je wint is dan vrij van kosten.

opus4

Re: Donner verbied 'no cure no pay' advocaten!

Ongelezen bericht door opus4 » 21 jul 2004 15:51

Ik weet niet of dat helemaal waar is dat het alleen maar ten goede komt v/d rekening v/d advocaten. Volgens mij kun je die 15-20% kosten die je moet betalen aan je advocaat laten verhalen op de tegenpartij, tenzij je in het gelijk wordt gesteld. Dat bedrag wat je wint is dan vrij van kosten
Keep dreaming. Een advocaat kan hooguit afspreken dat hij zijn uurtarief declareert bij de verzekeraar. Vooral bij grote zaken is het bedrag dat hij opstrijkt met no cure no pay veeeeeeeeeeel hoger. Gaat dus rechtstreeks naar zijn bankrekening

Gesloten