LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ongeluk Italië

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
keizerin
Berichten: 47
Lid geworden op: 03 feb 2011 09:39

ongeluk Italië

Ongelezen bericht door keizerin » 17 jan 2012 12:16

In 2008 hebben mijn man en ik een vreselijk ongeluk met de motor gehad, toen we op vakantie waren in Italië.
Door het ongeluk ben ik meermalen geopereerd, blijvend letsel overgehouden en mijn leven bestond uit ziekenhuisbezoeken en revalideren. Gelukkig gaat het nu beter, maar er is ook psychische schade en dat wordt voornamelijk wakker gehouden, doordat ik het ongeluk niet kan vergeten. Mede hoe ik er nu bijloop, maar ook omdat de aansprakelijke partij nu bezig is de zaak onnodig te rekken. Er is een dik medisch dossier, ben gezien door externe artsen en ik dring er al van begin 2011 op aan dat de zaak afgesloten wordt en mijn letselschade wordt uitbetaalt. Tot nu toe is er geen schikkingsbedrag bekend. Van mijn kant zijn de dossiers al 3 keer naar een andere advokaat geschoven (ARAG letselschade)om van voren af aan te beginnen. Is het mogelijk een officieel termijn te stellen waarin een bedrag wordt voorgesteld? Want dat letselschade nu eenmaal lang duurt (8 jaar is heeeel normaal) daar wil ik niet in mee gaan. Over zorgvuldigheid hoeft men het ook niet te hebben. De dossiers zijn doorspekt met fouten (die ik zo mogelijk corrigeer) Maar de laatste externe expertise heeft niet eens de moeite genomen om op mijn ponskaartje te kijken voor mijn naam en adres. Wat weer een vertraging van 3 maanden opleverde. Ook waren ze vergeten om het dossier naar ARAG te sturen...Ik ben afhankelijk van mijn advokaat, maar zeker niet tevreden. Help!!!

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: ongeluk Italië

Ongelezen bericht door pit50 » 21 jan 2012 12:53

Het is niet helemaal duidelijk met welke aansprakelijke partij je te maken hebt. ASls dat een partij in Italie is, is dat wel eens wat lastiger....
Rechtsbijstandpolissen kennen een geschillen regeling. Op grond van die geschillenregeling kun je een externe advocaat laten toetsen of de werkzaamheden goed worden aangepakt.

keizerin
Berichten: 47
Lid geworden op: 03 feb 2011 09:39

Re: ongeluk Italië

Ongelezen bericht door keizerin » 21 jan 2012 20:49

pit50 bedankt voor je reactie.
Alhoewel het ongeluk plaats vond in Italië , is de aansprakelijk gestelde bekend en en een Nederlander. Juist omdat alles zo in kaart gebracht kon worden, begreep ik de traagheid van ARAG niet. Dit jaar wilde ik dat er schot in mijn zaak kwam, desnoods door een andere advocaat. Mijn advocate had me gezegd als ik naar een andere (onafhankelijke) advocaat zou gaan, ik deze kosten zelf zou moeten betalen. Dit blijkt niet waar te zijn. Ik heb nu een andere advocaat gevonden en hoop dat deze snel het dossier van Arag toegestuurd krijgt , zodat hij de zaak kan afmaken.

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: ongeluk Italië

Ongelezen bericht door pit50 » 22 jan 2012 14:56

je moet vooral goed de geschillenregeling toepassen. Het is juist dat als je zelf naar een andere advocaat stapt dat voor je eigen rekening kan komen. Als je de ARAG echter vraagt om het dossier in het kader van de geschillenregeling te laten toetsen kost dat je geen geld.
zie
http://www.arag.nl/particulier/klantens ... ehandeling

Gesloten