LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
anonymous1971
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 aug 2011 11:31

zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door anonymous1971 » 09 aug 2011 15:46

Verzekeraars stellen werkelijk alles in het werk om een whiplash niet erkend te krijgen, immers als dat zou gebeuren dan gaat het schadeclaims regenen.
Immers jaarlijks lopen ruim 25000 mensen in ons landje een whiplash op waarvan na een jaar ongeveer 90% hersteld is, wat betekend dat ongeveer 10% oftewel 2500 mensen er blijvend last van houden.
Wat denken jullie wat er in verzekeringsland gebeurd als er jaarlijks 2500 slachtoffers (vaak voor de rest van hun leven) moeten worden gecompenseerd.
Dan breekt er blinde paniek uit en zullen er zelfs mogelijk verzekeraars gaan omvallen, en dat wil men ten koste van alles voorkomen.
Nu het letsel nog niet middels beeldvormend onderzoek kan worden aangetoond kan men de slachtoffers, wiens leven vaak blijvend is verwoest, vaak voor een schandalig laag bedrag afkopen.
Ik heb van slachtoffers aangetoond gekregen dat sommige letselschadebureaus een samenwerkingsverband hebben met grote verzekeringsmaatschappijen, het regelmatig onderling op een accoordje gooien, het slachtoffer voor een luttel bedrag afkopen, en de belangenbehartiger van het letselschadebureau vervolgens een vette premie ontvangt voor zijn bereidwillige medewerking.
Vergeet in dat opzicht ook niet dat de wederpartijen de kosten van de belangenbehartiger van het slachtoffer betalen!

En verzekeringsmaatschappijen maken het nog veel bonter.
Maar al te vaak stelt men dat de klachten die een slachtoffer heeft niet toe kunnen worden geschreven aan het ongeval wat hem of haar is overkomen en dat het vermoedelijk te maken heeft met psychische/sociale problematiek wat men dan overigens ook niet kan hard maken.
Maar men heeft zich dan wel onder de verantwoordelijkheid uitgepraat, men legt de schuld gewoon neer bij het slachtoffer.
Die word naar een psychiater gestuurd die hem of haar vervolgens volstopt met antidepressiva en andere verdovende medicatie.

Ik heb medisch specialisten gesproken die zeiden te waren benaderd door verzekeringsmaatschappijen om in hun rapportages maar vooral niet het woord whiplash te vermelden, omdat dan de indruk zou kunnen ontstaan dat er echt iets loos was met het slachtoffer.
Want veel medisch specialisten zijn tegenwoordig verbonden aan grote machtige verzekeraars die er veel geld voor over hebben om het slachtoffer maar niet te hoeven uitkeren, en daarbij is het rapport van de medisch specialist vaak cruciaal.
Vaak is bij wederpartijen al in een vroeg stadium bekend naar welke specialist het slachtoffer gaat, het is dus een koud kunstje voor verzekeraars om die specialisten bij voorbaat al per brief in te seinen, en vaak gebeurd dat dan ook.
Alleen kun je dat als slachtoffer meestal niet hard maken, de medisch specialisten ontkennen dit meestal ten stelligste, bang als ze zijn voor de consequenties die daaruit kunnen voortvloeien.
Echter je kan er gevoeglijk van uitgaan dat iedere specialist die meteen bij binnenkomst al de vraag stelt of er al dan niet een letselschadekwestie loopt als verdacht kan worden aangemerkt.
Vaak weten ze ze namelijk al dat er iets speelt, ze willen het alleen nog van de persoon zelf horen.
Wat je daarna zegt maakt dan eigenlijk niet eens meer uit,zeg je ja dan sta je vaak weer na een paar minuten buiten, zeg je nee, dan zal men je ook niet meer eerlijk beoordelen, immers men was er al van op de hoogte gesteld dat er een letselschadekwestie speelde aangezien de wederpartij men hen erover had ingelicht.
En zo trek je altijd aan het kortste einde.

Hoe kun je dit voorkomen?
Dit kun je niet voorkomen, er zijn wel artsen die worden aangemerkt als zijnde onafhankelijk en onpartijdig, maar soms blijken ze in een later stadium wel degelijk partijdig te zijn, er zijn praktijkvoorbeelden genoeg die dit aantonen.

En zo worden slachtoffers na het hun overkomen ongeval vaak nog vele malen geslachtofferd zonder dat ze daar zelf erg in hebben.
Je moet het geluk hebben dat je net de goede medisch specialist treft die jou klachten wel serieus neemt en dat je belangenbehartiger bereid is om zich voor je leeg te knokken.
Verzekeringsartsen is ook een probleem waar je tegenop loopt, als je met het UWV of de Detam te maken krijgt en voor de Wia gekeurd moet worden ga er dan maar niet vanuit dat men je afkeurd, want een whiplash staat niet op het lijstje met aandoeningen waarvoor men je volledig arbeidsongeschikt zal achten.
Het UWV zegt bijv dat het niet objectiveerbaar is te maken via beeldvormend onderzoek dus dat men op grond daarvan geen percentage functieverlies toekent, wat betekend dat je dan gewoon met lege handen staat !

Ik heb alle stadiums al gehad in de ruim 10 jaar dat ik nu met een whiplash worstel, ze hebben geprobeerd om mij uit te kopen voor een schijntje (zelfs nog voordat ik onderzocht of gekeurd was) Mijn neuroloog werd benaderd door de wederpartij, gelukkig vertelde hij het wel eerlijk, dat is mijn geluk geweest.
Op grote schaal word er met whiplashslachtoffers gesold in ons land, het is te absurd voor woorden dat dit anno 2011 nog altijd gebeurd, en dat de politiek niet ingrijpt of al ingegrepen heeft, want ook daar is men van deze praktijken op de hoogte.
Verzekeringsmaatschappijen, bedrijfsverenigingen, veel letselschadebureaus profiteren van het beleid wat er word gevoerd, en degenen met whiplashletsel worden daar het slachtoffer van maar dat laatste is van minder belang.
Maar laat je niet ontmoedigen, mensen met fybromialgie hebben met hetzelfde bijltje gehakt en dat is nu wel erkend, en met whiplash gaat precies hetzelfde gebeuren, alleen valt niet te voorspellen wanneer.

Het is te hopen dat er snel een oplossing komt en niet nog meer burgers het slachtoffer worden van dit soort frauduleuze praktijken.
Heren politici, de oplossing ligt bij u !!!

Anonymous

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door Chocomelk » 09 aug 2011 17:46

@ Anonymous, ben heel benieuwd naar de link waar geschreven wordt dat fybromyalgie nu wel erkent wordt dus oa door het uwv, artsen etc.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 09 aug 2011 18:30

Chocomelk schreef:@ Anonymous, ben heel benieuwd naar de link waar geschreven wordt dat fybromyalgie nu wel erkent wordt dus oa door het uwv, artsen etc.
Ik zie dat Anonymous nergens schrijven....
Fibromyalgie wordt al jaren erkend, ook door keuringsartsen en het UWV.
Hoé het erkend wordt is wat anders.
De ene arts zegt dat het weke delen reuma is, een ander ziet het nog steeds als psychische aandoening.
Al jaren wordt het door de WHO erkend, zelfs al toen in 2000 mijn diagnose werd gesteld.

@TS:
Ik vind het grappig dat u in de eerste alinea stelt dat van de whiplash slachtoffers ongeveer 90% in het 1e jaar herstelt, en dan gelijk de conclusie trekt dat de overige 10% dus levenslang klachten houdt.
Van die 10% kan in het 2e, 3e of 4e jaar ook weer een percentage slachtoffers herstellen, want het is niet zo dat als je na een jaar niet herstelt, je nooit meer herstelt.
Ook hebben sommige slachtoffers van een whiplash misschien wel klachten, maar lang niet al die slachtoffers hebben dusdanige ernstige klachten dat zij levenslange compensatie nodig hebben.
Voorbeeld:
Whiplashpatiënt geeft aan een verstoord dag/nachtritme en zelfs een slaapstoornis te hebben.
Artsen doen onderzoek, schrijven allerhande medicijnen voor en uiteindelijk wordt geen oorzaak gevonden.
Zal wel door de whiplash komen.
Totdat patiënt een baan krijgt, waardoor hij 'op tijd' zijn bed uit MOET.
Meneer gaat dus eerder naar bed, gaat eerder slapen en voilá, kan opeens ook op een gewone tijd uit bed komen.
Wég stoornis, had dus niets met de whiplash te maken.
Whiplash is (net als fibroyalgie) een aandoening waarop héél veel klachten betrekking kunnen hebben.
Maar niet alle patiënten hebben die klachten.
Het is een 'grijs gebied' en het gevaar is, dat een whiplash (net als fibromyalgie) snel 'uitnodigt' tot het hebben van allerlei klachten die niet altijd door de whiplash hoeven te komen.
Dus hoe hang je daar een schadebedrag aan?

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door Chocomelk » 09 aug 2011 19:03

FM wordt door vele artsen bij het UWV niet erkend en bestaat zelfs niet volgens sommige artsen daar en zelfs sommige huisartsen durven dat te beweren dat moet jij toch ook weten.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 09 aug 2011 19:22

Dat klopt, maar voor elke arts die zegt dat het niet bestaat (zoals je zelf al schrijft, 'sommige artsen') zijn er meerdere die het wel erkennen.
Zoals ik al schreef, de een ziet het als een echte aandoening, de ander als een psychische aandoening.
Maar al vóór 2000 is het erkend als 'echte ziekte' (een echte, lichamelijke ziekte wel te verstaan) door de World Health Organisation.

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door Chocomelk » 09 aug 2011 19:29

VioletPrue schreef:Dat klopt, maar voor elke arts die zegt dat het niet bestaat (zoals je zelf al schrijft, 'sommige artsen') zijn er meerdere die het wel erkennen.
Zoals ik al schreef, de een ziet het als een echte aandoening, de ander als een psychische aandoening.
Maar al vóór 2000 is het erkend als 'echte ziekte' (een echte, lichamelijke ziekte wel te verstaan) door de World Health Organisation.
Weet ik maar nog moeten FM patienten vechten tot ze erbij neer vallen tegen oa het UWV ook al is het officieel erkend.
Extra fysio of dergelijke wordt niet vergoed als je FM hebt.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 09 aug 2011 19:52

Er is ook nooit bewezen dat extra fysio überhaupt werkt bij fibro.
Massage wel, maar dat is geen fysio.

anonymous1971
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 aug 2011 11:31

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door anonymous1971 » 10 aug 2011 10:19

Violet Prue, na het eerste jaar herstellen nog wel een paar whiplashpatienten, maar dat percentage is zo klein dat het te verwaarlozen is.
Een groot gedeelte blijft langere tijd klachten houden
Bij ongeveer een kwart van die 2500 ontwikkeld de whiplash zich vervolgens chronisch, maar dat zijn dan toch nog altijd zo'n 625 mensen per jaar.
En met deze mensen word op een vreselijke manier omgesprongen door de verzekeraars.
En dat is schandalig en kan gewoonweg niet in een land als het onze

Anonymous

manondoris
Berichten: 1700
Lid geworden op: 02 dec 2010 17:28

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door manondoris » 10 aug 2011 11:00

kennen jullie die reclame van die boer op de traktor en die advocaat! volgends mij is ie van even apeldoorn bellen. dat die boer naar zijn nek grijpt als ie ziet dat die bekende advocaat hem van achter heeft geraakt ! die reclame zegt al genoeg . iedereen met een aanrijding had op een gegeven moment een whiplash! dit is zo uitgebuit dat de verzekeraars wel voorzichtig zijn geworden. als er al de spot mee word gedreven in reclames zegt al genoeg toch! heel spijtig voor de mensen die echt een whiplash hebben, maar heel goed te begrijpen van de verzekeraars :shock:

harley68
Berichten: 263
Lid geworden op: 16 dec 2010 12:56

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door harley68 » 10 aug 2011 11:12

Het werkt bij verzekeraars heel simpel. Om het moment dat een whiplash medisch aantoonbaar is en er uitkeringen moeten komen zullen zij dat doen. Gevolg is dan gewoon dat de premies zullen stijgen en de winsten gelijk zullen blijven of nog verder zullen stijgen.

Het is aan de medische sector om hierover uitspraken te doen en niet aan de verzekeringsmaatschappijen. Wel heel erg simpel om alle schuld bij de verzekeraars te leggen.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 10 aug 2011 13:50

anonymous1971 schreef:Violet Prue, na het eerste jaar herstellen nog wel een paar whiplashpatienten, maar dat percentage is zo klein dat het te verwaarlozen is.
Een groot gedeelte blijft langere tijd klachten houden
Bij ongeveer een kwart van die 2500 ontwikkeld de whiplash zich vervolgens chronisch, maar dat zijn dan toch nog altijd zo'n 625 mensen per jaar.
En met deze mensen word op een vreselijke manier omgesprongen door de verzekeraars.
En dat is schandalig en kan gewoonweg niet in een land als het onze

Anonymous
Geen enkel percentage is te verwaarlozen als jij gewoon in je eerste post bout stelt dat er 'dus' 2500 chronische whiplash patiënten per jaar bijkomen, wat dus falikante onzin is.
Je geeft geen eens een link naar je cijfermateriaal.
Nu kom je aan met 625 mensen per jaar.
Dat zijn er dus al 1875 minder dan in je eerste post.
En niet met elk whiplashslachtoffer wordt schandalig omgegaan.
Je doet generaliserende uitspraken die nergens op gebaseerd zijn.
Ik ken iemand met een whiplash en na jaren is dat heel stabiel en leefbaar geworden.
Weet je waarom?
Omdat hij zich minder ging concentreren op al zijn 'pijn' en gewoon het leven weer oppakte.
Weer gaan werken, op tijd naar bed en op tijd eruit.
Met minimale hulp van een fysiotherapeut is meneer, 12 jaar na zijn ongeval zo goed als hersteld.
Dus de bewering dat elke van de 2500 patiënten de rest van hun leven compensatie nodig hebben klopt niet.

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door hanz » 10 aug 2011 14:56

Wat wordt er hier door sommigen toch weer gezellig stompzinnig geouwehoerd over whiplash.
Tis ook geen wonder dat er na al die jaren nog geen enkele noemenswaardige verandering heeft plaatsgevonden in de benadering van het fenomeen Whipash. En helaas dat hebben slachtoffers dat voor een deel ook aan zichzelf te danken.
En diegenen waarbij daadwerkelijk en met name in de nek aantoonbare post-traumatische afwijkingen te vinden zijn die de aanhoudende nek(pijn)klachten, duizeligheid etc kunnen verklaren worden door de medische beroepsgroep stelselmatig op dezelfde psychogene hoop gegooid als diegenen waarbij zelfs na jaren nog geen afwijkingen in de nek tov ongevalsdatum te zien zijn.
En als iemand hier dus wat te zeggen meent te moeten hebben over "Whiplash" verdiep je dan eerst in de medische achtergronden in plaats van subjectieve stemmingmakende berichtjes over 1 geval te ventileren zoals "violet prue" meent te moeten doen.
Het aanhalen door violetje van 1 voorbeeld waarbij en passant een hele groep in de **** wordt gezet a la die reclames op tv getuigt van een invoelingsvermogen en intelligentie die broodnodig enige psychotherapie behoeft.

Hans

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 10 aug 2011 15:26

Beste Hans,
Wil je even quoten waar ik zeg dat het ene geval van whiplash dat ik ken uit mijn omgeving dus op iedereen van toepassing is?
Dat heb ik namelijk helemaal niet gezegd!
Als er iemand generaliserend bezig is, dan is het Anonymous wel, die met cijfers gooit zonder te vermelden waar die cijfers vandaan komen en ook nog eens durft te stellen dat als iemand na het 1e jaar niet van zijn whiplash afkomt, diegene er nooit meer vanaf komt.
Als ik die belachelijke stelling vervolgens in twijfel trek, veranderd zijn/haar cijfer van ongeneselijke whiplash patiënten per jaar ineens van 2500 in 625!
je moet toch toegeven dat dit op zijn minst vreemd is.
Dus wie moet er nou beter onderzoek doen, ik of TS?
Kennelijk heb ik je op de een of andere manier beledigd.
Dat spijt me voor je, dat je mijn woorden zo uitlegt.
Maar op jouw inschatting of ik psychotherapie nodig heb, en jouw mening over mijn intelligentie en inlevingsvermogen zit ik niet te wachten.
Je kunt op zijn minst beleefd blijven.
Ik kan nergens teruglezen waar ik stemmingmakerij toepas.
Ik ben heel duidelijk over het feit dat ik mijn ervaring op 1 geval baseer.
Medische informatie heb ik van die persoon gezien en gehoord en ik heb ook vele medische berichten o.a. in het Whiplash magazine gelezen via hem.
Het enige wat ik tot nu toe duidelijk heb proberen te maken is dat ik de cijfers van TS ernstig in twijfel trek, en haar stellingen niet goed onderbouwd vindt.
Meer niet.

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door pit50 » 10 aug 2011 18:47

ja ja, wie het waagt om iets genuanceerds te zeggen over klachtenbeelden waarvoor geen medische verklaring kan worden gevonden haalt als snel de toorn over zich van mensen die juist van dat klachtenbeeld hinder hebben...

Toch weet "iedereen" wel dat het feitelijk juist is dat de manier waarop met klachten wordt omgegaan invloed heeft op de aard en ernst van die klachten. Sinds -betrekkelijk- kort weten alle artsen dat ze personen die na een aanrijding klagen over hun nek vooral moeten adviseren om actief te blijven, te werken etc..dat geneest het beste.
Bekkeninstabiliteit heeft een hausse gekend, hoewel vrouwen niet anders zijn gaan bevallen is die hausse echt voorbij. RSI? idem Ook bij whiplash begint het tij te keren, dat is fijn zou je denken, vooral omdat daardoor mensen wat minder hardnekkig klachten ondervinden...

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door hanz » 10 aug 2011 20:59

En daar hebben we de dan volgende ster aan het whiplashfirmament die genuanceerd uit z'n gezonde nek kletst. Pit 50. Man, gebruik die grijze massa van je nou eens om je in de medische achtergronden van Whiplash te verdiepen in plaats van medische en TP's bevallige "mainstream" opmerkingen te debiteren die kant nog wal raken.
Hoe weet jij nou wat "iedereen" en "alle artsen weten"? Zolang je medisch inhoudelijk niet eens weet waar je het over hebt?

Maar evengoed groetjes hoor.

hans

pit50
Berichten: 214
Lid geworden op: 11 aug 2010 13:57

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door pit50 » 10 aug 2011 22:31

"I rest my case" zou voldoende antwoord kunnen zijn...
Gelukkig had ik "iedereen" tussen aanhalingstekens gezet en dat had ik beter ook kunnen doen met het woordje "alle"...want er is vast nog hier en daar een arts die iets doet wat in strijd is met de wetenschappelijke inzichten op dit gebied.... Met "iedereen" bedoelde ik niet echt iedereen (want in ieder geval hanz is een andere mening toegedaan) maar wel iedereen die op een neutrale en wetenschappelijk verantwoorde manier naar dit soort fenomenen kijkt. Van mij mag verder "iedereen" hechten aan het opsommen van klachten en vooral beweren dat "niets" meer kan. Daar wordt je niet beter van, maar da's dan een eigen keuze...

Chocomelk
Berichten: 11416
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door Chocomelk » 10 aug 2011 22:45

pit50 schreef:"I rest my case" zou voldoende antwoord kunnen zijn...
Gelukkig had ik "iedereen" tussen aanhalingstekens gezet en dat had ik beter ook kunnen doen met het woordje "alle"...want er is vast nog hier en daar een arts die iets doet wat in strijd is met de wetenschappelijke inzichten op dit gebied.... Met "iedereen" bedoelde ik niet echt iedereen (want in ieder geval hanz is een andere mening toegedaan) maar wel iedereen die op een neutrale en wetenschappelijk verantwoorde manier naar dit soort fenomenen kijkt. Van mij mag verder "iedereen" hechten aan het opsommen van klachten en vooral beweren dat "niets" meer kan. Daar wordt je niet beter van, maar da's dan een eigen keuze...
Weet je wel dat er mensen zijn met een whiplash die de hele dag hoofdpijn hebben die hevig is ?
Dat er flinke concentratie verlies kan optreden ?
Spierzwakte in nek en schouders hebben ?
Dat het 24 uur per dag je leven bepaald ?

Er zijn dus wel degelijk mensen die bijna niets meer kunnen laat staan werken waar jij het over hebt.

Overigens denk jij dat een arts welke dan ook hoe een whiplash iemand's leven kan beheersen ?

anonymous1971
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 aug 2011 11:31

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door anonymous1971 » 11 aug 2011 10:46

Ik denk niets, ga volledig op mijn eigen ervaringen af, dat heb ik trouwens altijd gedaan, mede omdat iedereen met whiplash verschillende klachten heeft is niemand vergelijkbaar.

Mijn leven heeft het in ieder geval zwaar vergald, echte kwaliteit van leven heb ik inmiddels al lang niet meer, ik kan niet meer op vakantie, kan niet meer werken, en ook in mijn vrije tijd zijn mijn mogelijkheden minimaal.
Ja, ik kan een video kijken, tv kijken en een boek lezen en een beetje computeren, maar dan heb ik het wel gehad.
Zo smal is mijn leven op het moment, en dat terwijl ik voor het ongeluk een heerlijk intensief leven kon lijden, daar is niets meer van over, alleen de herinneringen.
Eten gaat met hele kleine beetjes, slapen doe ik zeer onregelmatig, hoewel ik wel constant moe ben.
Vrienden komen nog slechts mondjesmaat, de meesten begrijpen niet wat er loos met me is, hoewel ik ze wel geprobeerd heb uit te leggen.
Uitgaan lukt niet meer, sporten wat ik vroeger intensief deed gaat niet meer.

En dan zou je toch op z'n minst mogen verwachten dat men netjes met je omspringt maar niets is minder waar.

Anonymous

jeanne-veghel
Berichten: 2826
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door jeanne-veghel » 11 aug 2011 11:09

@Anonymous

Als men daar nu eens mee zou beginnen (het netjes omspringen met
letselschadeslachtoffers)zou er al veel gewonnen zijn.

Helaas is dat vaak niet het geval en wordt er veelal door betrokken partijen
een smerig spelletje gespeeld wat veel van je, toch al kostbare
energie zal vergen.
Daarmee bedoel ik de tegenpartij en soms ook de partij die voor je
belangen zou moeten opkomen.

Je wordt letselschadeslachtoffer en bent ook nog een leek in de wereld
waar je opeens in terechtkomt en ook het omgaan met de ontstane
handicaps is niet niks. Alles komt tegelijk op je af.
Dan zou je moeten kunnen vertrouwen op het oordeel van degene (n)
die het zouden moeten weten, maar helaas blijkt dat vaak niet het
geval te zijn en begint je strijd om je recht te krijgen die mogelijk
jarenlang kan duren en die vaak tot het uiterste gaan.

Er is niet zoveel veranderd voor ons de afgelopen jaren vind ik,
hoewel men dat wel heeft geprobeerd.
Alle partijen zullen moeten meewerken om een serieuze
positieve verandering door te voeren.
Vooralsnog merk ik daar niet zoveel van, als ik de
schrijnende verhalen lees. :(

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: zo word er omgesprongen met whiplashslachtoffers !!!

Ongelezen bericht door VioletPrue » 13 aug 2011 13:09

Best jammer dat Hans dus kennelijk geen antwoord geeft op vragen, maar wel mensen die (al dan niet uit eigen ervaring en al dan niet terecht en waar ik het niet per sé mee eens ben) vraagtekens plaatsen bij de cijfers en informatie die TS geeft weer naar de strot vliegt.

Gesloten