Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
willem.dekker
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 aug 2019 13:28

Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door willem.dekker »

5 jaar geleden uitgegleden over een door olie bollen mix glad geworden vloer
Werkgever erkent de aansprakelijkheid( ik heb getuigen) van uit glijden over een natte vloer i.p.v. vettige vloer daar hij jaarlijks zwartgeld genereerd van dit oliebollenbakken en heeft het ongeval ook niet gemeld bij de arbeidsinspectie,ik heb een scheur in de kom van mij schouder opgelopen en ben niet meer in staat om te werken. het U.V.V wil mij maar voor 41 procent afkeuren maar ik ben echt niet in staat heb onlangs een hoger beroep hier over verloren omdat de rechter de onderbouwing van mijn rechtsbijstandverzekering niet genoeg vond, Ik ben verzekerd bij de ARAG en mijn werkgever ( JUMBO)is dat ook. Belangrijke rapporten van de arbodienst komen niet bovenwater en ik ondervind veel tegenwerking
De ARAG moet ook de letselschade uitbetalen en heeft er dus belang bij dat ik niet goed geholpen word . ik ben ten einde raad weet niet meer welke advocaat ik moet geloven dat is misschien ook wel de bedoeling. Bij wie zou ik onafhankelijke hulp hulp kunnen zoeken die wel te vertrouwen is. ik moet doorgaan met deze zaak daar ik anders straks mijn huis moet verkopen .Help Help

Lady1234
Berichten: 15031
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Arag is een rechtsbijstandsverzekeraar en keert dus geen schade uit. Maar als u zelfs een hoger beroep tegen het UWV verloren heb, waar ongetwijfeld keuringen aan vooraf gegaan zullen zijn, zie ik niet wat u nog zou kunnen doen.

kokka
Berichten: 3535
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door kokka »

Wat heeft het wel of niet afdragen van belasting door ex-werkgever met uw letsel te maken?

Theotrucker
Berichten: 5025
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Jumbo bakt de oliebollen zwart?

berndv
Berichten: 8894
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door berndv »

een no cure no pay letselschadespecialist al geprobeerd?

Maar wat wilt u als resultaat? Wilt u 100% afgekeurd worden? Dat gebeurt tegenwoordig namelijk niet zo gauw meer en daar zal een letschadespecialist ook weinig in kunnen veranderen. Het UWV stelt dat u voor 59% kunt werken, schijnbaar heeft u of uw rechtsbijstand niet kunnen onderbouwen dat u helemaal niet meer kunt werken. Het gaat dus niet zozeer om uw rechtsbijstand, maar meer dat er dus schijnbaar niet onderbouwd kan worden dat de keuring van het uwv niet juist is.

Ivo.w
Berichten: 811
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door Ivo.w »

U heeft in geval van dergelijke belangenverstrengeling het recht op een onafhankelijke advocaat, welke vergoed wordt door uw rechtsbijstandverzekering. Echter: als er zowel door de gewone rechter als in hoger beroep al uitspraken zijn gedaan, dan heeft dit advies niet zoveel zin meer.

U kunt hooguit nog door naar de Hoge Raad. Alleen: dat zal ook met een onafhankelijke advocaat waarschijnlijk weinig veranderen aan de uitkomsten, indien u niet aannemelijk kunt maken dat uw arbeidsongeschiktheidspercentage onjuist is vastgesteld.

Dat u uw oude functie écht niet meer kunt uitvoeren als gevolg van uw letsel, maakt immers niet dat u ook niet op een andere manier inkomsten uit werk kunt halen. De arbo arts gaat er vanuit dat u nog zo'n 59% van uw voormalige salaris kunt verdienen. Bijvoorbeeld met kantoorwerk, als baliemedewerker of als telefonist, waarbij uw schouder slechts minimaal belast zal worde. Als u volledig afgekeurd wilt worden, dan zult u met de rechter er van moeten overtuigen dat het ook niet mogelijk is om in deeltijd te gaan werken in een functie die slechts minimaal belastend is voor uw lichaam. Dat heeft niet zo heel veel te maken met ARAG VS ARAG, maar met de rapportages die er nu liggen ten aanzien van uw kunnen en beperkingen.

Har45
Berichten: 315
Lid geworden op: 24 dec 2010 13:59

Re: Tegenpartij heeft zelfde rechtsbijstandverzekering als ik

Ongelezen bericht door Har45 »

Beste willem dekker,

U als slachtoffer dient in deze letselschadeprocedure door Arag juist geïnformeerd te worden, op zo een manier dat u ook begrijpt wat er allemaal gaande is.
Uit uw post begrijp ik dat arag hieraan niet voldoet.
U kunt ( moet) een klacht indienen bij Arag zelf en bij Kifid.
Vraag eventueel naar de vrije advocatenkeuze.
Verder kunt u een (gratis) second opinion aanvragen bij een willekeurig letselschade specialist/advocaat.
Een no cure - no pay advocaat of jurist/bureau bezint eer ge begint..... Vele vragen tot wel 35% vergoeding van de daadwerkelijke uitkering. dus stel u heeft aanspraak op een letselschade-uitkering van 100.000 dan blijft er voor u "slechts"65000 over en dat terwijl ze dan ook nog bij de tegenpartij gewoon hun uren declareren.
Veel succes

Plaats reactie