LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
carlos.ullersma
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2017 10:57
Contacteer:

drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door carlos.ullersma » 09 jan 2017 12:21

waardoor ik een meervoudige persoonlijkheidsstorenis heb opgelopen ,
.me biologisch ouders zij overleden ,en ik weet pas sinds me 38ste dat ik dat heb..
. heb door me storenis nooit de weg naar wajong of hulpverlenig gevonden,
heb op mijn 38ste nog wel een wajong gekregen maar met terugwerkende kracht kon niet volgens de nieuwe regeling
,ik heb sinds mijn 18 amper gewerkt of bijstand gehad en ben 15 jaar niet geregistreerd geweest omdat ik geen huis had ,of juist kwijt geraakt was
,nu ik wel een adres heb en een wajong krijg ik wel te maken met deurwaarders belastingdiens zorgverzekeraars enz ...ik vraag me af als t niet mogelijk is wajong met terugwerkende kracht terug te krijgen ,wat ik raar vindt aangezien op mijn 38ste nog wel vast kwam te staan dat ik voor mijn 18e al gehandicapt was en door mijn storenis nooit de weg naar juiste hulp verlening of wajong wist te vinden
ik heb nog wel paar diploma s gehaald oa beveiliging maar mede door mijn storenis kan ik dit niet meer uitvoeren
kan ik bv aanspraak kan maken op ledselschade iemand anders heeft mij immers bewust letsel aangedaan met alle problemen die daarbij komen kijken ..maar ergens geld voor krijgen lijkt volgens letselschade bedrijven niet mogelijk .......wat kan ik hiermee en iemand zelfde probleem..hoor t graag

Mucha

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door Mucha » 09 jan 2017 12:31

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

kweenie
Berichten: 15346
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door kweenie » 09 jan 2017 12:38

Als je al van iemand een vergoeding vanwege letselschade zou kunnen eisen, dan zouden dat je ouders moeten zijn. En als die er niet meer zijn, dan wordt dat lastig... (Nog los van de vraag of je dan überhaupt enige kans zou maken)

Dus net als veel anderen zul je maar gewoon het beste ervan moeten maken.

john18
Berichten: 1742
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door john18 » 09 jan 2017 12:45

Letselschade lijkt mij niet aan de orde. Ik geloof dat vanaf het moment dat je 18 werd er een verjaring termijn is gaan lopen mits er iemand is die aansprakelijk is. Wat misschien wel van toepassing kan zijn is dat je een instantie aansprakelijk kan stellen voor zorgplicht of het niet juist handelen in jouw situatie. Maar dan moet er natuurlijk wel fouten zijn gemaakt die je kan bewijzen. Ik weet niet precies of je dan met terug werkende kracht je uitkering terug kan vorderen en gevolgschade van het onjuist handelen van een instantie. Het beste voor u is naar het juridische loket gaan! Uit uw topic maak ik op dat u onder het maximum vereiste valt dat u gratis rechtsbijstand kunt krijgen dat zou ik wel even controleren. Het juridisch loket kan uw zaak beter beoordelen dan wij op deze forum. Ik raad uw aan zo spoedig mogelijk daar naar toe te gaan met uw documentatie en verhaal. Zij zijn de aangewezen persoon in uw financiële situatie om u juist bij te staan in deze situatie. Ik wens u veel succes toe.

https://www.juridischloket.nl/

kweenie
Berichten: 15346
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door kweenie » 09 jan 2017 13:16

Wat ik me wel afvraag, je schrijft expliciet dat je biologische ouders zijn overleden. Ben je dan door anderen opgevoed? Of in een tehuis oid? Had je dan wellicht een voogd of bewindvoerder oid?

BL2
Berichten: 3057
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door BL2 » 09 jan 2017 14:36

Reeds 38 jaar, geen werk, geen uitkering, waar heb je dan wel van geleefd ?
Verder neem ik toch aan dat je in die tussentijd met vele instanties in aanraking bent geweest, waarom is daar nooit help en hulp uit ontstaan ?
Ik neem toch aan dat je wel een bijstandsuitkering hebt ?

mh73
Berichten: 1982
Lid geworden op: 27 feb 2012 17:59

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door mh73 » 09 jan 2017 17:24

Sowieso is het de vraag of de stoornis te wijten is aan de drugsverslaving van moeders. Denk ook niet dat dat nog te bewijzen is.

Maar ouders of niet, aangezien TS toch tot zijn 18e ergens moet zijn opgevangen, ben ik het met BL2 eens dat hij met instanties in aanraking moet zijn geweest. Dan zou TS gewoon vanaf de invoering van de Wajong in '98 zijn uitkering hebben ontvangen. En waar komen die deurwaarders ineens vandaan?

stofzuigertje

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 09 jan 2017 17:33

Als je plotseling een adres hebt komen alle oude schulden van toen je niet te vinden was weer naar boven.
Gewoon eens naar gemeentelijke sociale dienst gaan en met alle bekende schulden en brieven deurwaarders vragen of schuldhulp verlening en op die manier saneren mogelijk is.

john18
Berichten: 1742
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: drugsverslaafd geboren en in de steek gelaten

Ongelezen bericht door john18 » 10 jan 2017 00:04

Wanneer heeft u te horen gekregen
aangezien op mijn 38ste nog wel vast kwam te staan dat ik voor mijn 18e al gehandicapt was en door mijn storenis nooit de weg naar juiste hulp verlening of wajong wist te vinden
? Vanaf die tijd kan er mogelijk een verjaring termijn van start zijn gegaan {ik geloof 5 jaar}, als u in een eerdere periode bij de uwv bent geweest met een aanvraag voor wajong of keuring arts van de uwv . Daar zou de juridisch loket naar kunnen kijken. Maar dan praat je over aansprakelijkheid maar niet letselschade. Zo dat ik in de rechtspraak kan zien moet er sprake zijn van een bijzonder geval op grond waarvan het Uwv bevoegd zou zijn de Wajong-uitkering met een verdere terugwerkende kracht {meer dan een jaar} toe te kennen. Dus als er een fout is gemaakt en als u een bijzonder geval zou zijn dan kan het zo zijn dat u meer terug krijgt. Dat kunt u beter bij het juridisch loket bespreken.

Gesloten