LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] uwv ziektewetuitkering

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

:twisted: WIE HEEFT ER PROBLEMEN MET ZIJN ZIEKTEWETUITKERING.


dit is een onderwerp wat ik wil starten om te kijken of er meer mensen zijn in de wereld die problemen hebben met het nieuwe systeem wat vanaf vorig jaar september in is gegaan.


mijn probleem zelf is dat ik er achter ben gekomen dat ze met mijn betalingen grote fouten hebben gemaakt heb 2 keer een groot bedrag op mijn rekening gekregen waarvan 1 bedrag niet van mij is. nu zijn ze aan het uit zoeken waar en wat er fout is gegaan bij mij, want ik kom ook 4 weken loon te kort hier bedoel ik mee dat ze 4 weken van mijn betalingen niet over hebben gemaakt en daar moet ik maar op wachten als hun weten wat er bij mij fout is gegaan.


wie heeft er hier ervaringen mee

en dan bedoel ik met het nieuwe systeem wat er is gekomen.

de burgers zijn hier de dupe van en niet hun want hun krijgen gewoon iedere maan d der geld en wij kunnen er naar fluiten een advocaat in de handen nemen dat kan ik niet want dat moet ik zelf betalen en daar heb ik geen geld voor maar ondertussen lopen de rekeningen gewoon door en in de min komen te staan houden ze ook geen rekening mee.waar gaat het naar toe allemaal.


gr cinrody :twisted: :twisted: :twisted:

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door p.vanaarle »

Als je geen geld / vermogen hebt, kun je met een bewijs van onvermogen gratis juridische hulp / een advocaat krijgen. Ga er dus bijvoorbeeld mee naar een wetswinkel of neem contact op met het juridisch loket. die helpen je verder. Sukses en laat horen hoe het verder met je gaat, daar help je ook anderen mee.

Paul

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi, p vanaarde.

ik kan dat inderdaad doen maar heb dat al na gevraagd bij mijn eigen advocaat maar die zegt dat ik wel in aanmerking kom voor een akte van onvermogen maar dan moet je alsnog zelf een groot gedeelte de koste zelf betalen.

omdat ze ook kijken of je een koophuis hebt en of je partner loon heeft en bij mij is dat beide het geval dus moet ik het zelf betalen en dat is ongeveer bij ons 600 a700 euro.

en dat kan ik niet betalen. en een rechtswinkel kan het voor mij ook doen maar dan moet ik nog een aantal weken wachten en dat doe ik al veel te lang.


maar alsnog bedankt om te reageren en het advies.


gr cinrody

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi,

nog even vergeten. bij het juridisch loket kan je een advocaat krijgen maar dan betaal je voor 3 uur 13,50 euro maar daar hebben ze nooit genoeg aan want ik wil er een rechtszaak van maken dus houd dat ook voor mij op.

want dan hebben ze meer uren daar voor nodig.

gr cinrody

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door p.vanaarle »

Geen rechtsbijstandsverzekering en geen geld voor een advocaat. Dat is balen.
Als het zo is, dat je per saldo minder hebt ontvangen dan je recht op hebt, dan kun je nog proberen alvst een voorschot te krijgen bij die instantie vanwege je financiele nood ten gevolge van dit gebrek / deze fout, die zij immers gemaakt hebben en waar ze jou mee duperen. Ze hebben dan de tijd om het uit te zoeken en jij hoeft daar dan niet de dupe van te zijn. Doe dat schriftelijk / per e-mail met een ontvangst en leesbevestiging. ze moeten immers de gelegenheid krijgen om hun fout te herstellen en dat mag niet ten koste van jou gaan.

Paul.

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi,

dat is juist het probleem ik heb alles al geprobeerd, het is het probleem dat mijn dossier weer naar een ander is gestuurd om dat uit te zoeken wat er bij mij fout is gegaan. maar ondertussen moet ik gewoon afwachten wanneer ik mijn te goed nog krijg. en het probleem is ook nog dat ze niks ervan af weten wat er aan de hand is maar kan alleen maar wachten en het is in behandeling genomen en moet maar wachten tot dat er iemand met mij contact op neemt.


want heb vorig jaar een groot bedrag gekregen omdat ik in bezwaar en beroep gegaan. alleen het probleem is dat bedrag heb ik weer vorige maand ook gekregen daarvoor moet ik wachten omdat ze bezig zijn met een verekening. wat voor verrekening dat weten hun niet en ik ook niet. en een brief heb ik ook niet gehad daar over dat hun een fout hebben gemaakt en dat ik dat bedrag wat niet van mij is dat ik dat terug moet storten op hun rekening en wanneer ik dat moet doen.


dus dit is het probleem kort samen gevat van mij.
en dat bedrag wat ik nu weer heb gehad zat ook 2 weken loon bij maar ik mag dat niet van dat bedrag af halen maar het zit er wel bij snap jij het nog ikke niet meer maar ondertussen zit ik in de **** en kan niet veel meer doen heb ook al een klacht ingediend. maar daar moet ik ook 3 weken op wachten en een voorschot krijgen dat doen ze niet want je krijgt toch nu wel iedere week je loon. ja zeg ik dan maar dat is ook te weinig wat ik krijg heb nu weer 2 weken achter elkaar wekelijks mijn loon gehad maar daar heb ik ook te kort van gekregen.


gr cinrody

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door p.vanaarle »

Cinrody,

Tja,
Dan zit er niets meer anders op, dan maar een krediet te regelen bij de bank of als dat niet kan bij je familie of vrienden aan te kloppen voor een tijdelijke bijdrage tot de zaak geregeld is.

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi, dat zou kunnen maar dat zal ik nooit doen bij iemand gaan bedelen, want dat ben je dan aan het doen. en anders heb je een schuld lopen en dat ben ik niet van plan.

ik heb van de week nog telefonisch contact gehad en heb gewoon lopen dreigen dat ik stappen ga ondernemen als hun niet op schieten met alles in orde maken.

en dat doen ze ook hoop ik.
meer kan ik toch niet doen.

gr cinrody

maluku52
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 feb 2006 13:50

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door maluku52 »

Ik ben vanaf 19 december 2005 ziek geworden omdat ik geopereerdt moet worden aan mijn knie ik kan er niet mee lopen. Maar goed ik heb mij ziek gemeld. in januari ben ik wezen bellen naar het uwv in zwolle ik vroeg hoe het zat met mijn geld. Daar werdt mij dus verteld dat ik dat ik binnen drie dagen terug gebeldt zou worden dus ik wacht drie dagen en ik werdt niet gebeldt. ik na drie dagen weer bellen en daar werdt dus gezegt u wordt gebeldt binnen drie dagen. dus ik wacht weer en na drie dagen werdt er dus weer niet gebeldt. ik weer bellen en ik zeg tegen die telefoonniste ik heb ook mijn rekeningen te betalen en het is nu al 8weken dat ik wacht op mijn geld en elke keer wordt ik terug gebeld en dat gebeurt niet. Dus die vrouw zegt tegen mij dat ze het begrijpt en dat ze zou regelen dat alles voorelkaar kwam ze zegt dat ik binnen drie dagen mijn geld zou krijgen of gebeldt zou worden. dus ik denk nou het zou nu wel een keer goed komen, dus ik wacht weer drie dagen ik kijk op de bank en er stond geen geld op en ik was ook weer niet gebeldtl. dus ik ga naar zwolle naar dat uwv kantoor met de bus want kan geen auto rijden omdat ik dus geopereedt moet worden, maar goed ik kom in zwolle aan dus moet vanaf het bushok lopen naar uwv
dus moet ook nog gaan pijn lijden om achter mijn geld aan te gaan.
Dus ik kom bij het uwv kantoor en leg uit van hoe en wat. er wordt gezegt er komt iemand bij mij die het even uitlegd. dus komt er een man die had een brief bij zich en hij zegt dat ik die brief thuis gehad moest hebben. En ik kijk op het adres en zie dat ze een adres hebben waar ik al 4JAAR niet meer woon. Dus hij heeft mij een nummer gegeven en hij zegt als je die even beldt en vraagt naar de medische dienst. dan kunnen hun dat regelen. dus ik ga weer naar huis en ga weer bellen dus ik spreek de medische dienst en daar wordt mij dus gezegt dat ze met spoed alles gaan regelen en maadag voor 12 uur wordt ik gebeldt. En ik wacht dus maandag en het is weer zover dus ze belde weer niet ik was het echt spuugzat dus ik weer bellen en toen zeiden ze dinsdag voor 12:00uur wordt ik terug gebeldt. dus dinsdag wordt ik weer niet gebeld. ik weer bellen en er wordt gezegt dat het niet de normale gang van zaken is en dat ik dinsdag middag voor 16uur terug gebelt zou worden met hoe en wat.
Dus ik weer wachten en eindelijk om 10 voor 4 werdt ik gebeld en werdt er mij medegedeelt dat ik maximaal eind volgende week mijn geld zou krijgen dus ik dacht eindelijk komt het goed. de maandag 20 februari de 10de week zonder geld wordt ik gebeld door uwv van wat er allemaal aan de hand was dus ik leg het weer uit alles en die man zegt wij gaan het met spoed overmaken ik zeg dus vorige week werdt mij gezegt dat mijn geld eind van deze week wordt overgemaakt. en die man zegt dat
het wel mogelijk is dat ik mischien nu wel deze weeek mijn geld MISCHIEN HEB. dus ik nou ja toe maar want ik weet het ook allemaal niet meer dus ik vraag welk bankrekening hij van mij heeft. hij zegt die hebben wij niet eens dus ik geef hem mijn rek nr. en hang op
Ik kan er niet van slapen en krijg er koppijn van ik weet het allemaal niet meer. wie weet wat kan ik er nu aan doen.
gr jp

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door p.vanaarle »

In de eerste plaats moet je bij dreigende geschillen niet telkens bellen, want dat is met instanties als UWV waardeloos. de kans is groot, dat ze maar zeggen en je aan het lijntje houden. Advies: van het begin af aan alles schriftelijk doen en bewijsstukken verzamelen. als ze hun plichten niet snel nakomen juridische hulp zoeken.
Hopelijk heb je een rechtsbijstandsverzekering. Zo niet, dan weet je nu waarom die belangrijk is om voortaan wel te hebben.
Of als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je met een bewijs van onvermogen naar een juridisch loket om hulp vragen.
Heb je dat geen van beiden, dan kun je op eigen kosten juridische hulp inschakelen en op de foute nalatige tegenpartij laten verhalen.

maluku52
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 feb 2006 13:50

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door maluku52 »

ik heb een rechts bijstand verzekering. Dus ik moet gewoon mijn rechtsbijstand inschakelen. En wat het is ik heb dus maar 1 brief gehad dat ze mij niet konden bereiken. Maar wat het probleem was is dus dat ze een adres hebben waar ik al meer dan 4 jaar niet meer woon. en ze hadden een nummer die ik ook al jaren iet meer had. en het enigste brief die ik heb gekregen is de kopie vande brief die ze naar het oude adres hebben gestuurt. die heb ik meegekregen toen ik in zwolle bij het uwv was. Maar verder heb ik helemaal geen briefen helemaal niks maar daar staat wel in vanaf wanneer ik de ziekte wet in ben gegaan heeft de rechts bijstand daar voldoende aan om mee aan de slag te gaan, en wat kan de rechtsbijstand er verder mee doen ik heb overal achterstand met betalingen

maluku52
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 feb 2006 13:50

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door maluku52 »

heb nu wel alle adres gegevens die kloppen

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi, maluku52,

je moet idd zorgen als je een rechtsbijstand verzekering hebt moet je daar zeker gebruik van maken, jij kan in ieder geval toch een advocaat in schakelen en dat kan je ook het beste doen om te zorgen dat toch alles in orde word gemaakt.

want dit kan idd niet maar het is ook het beste om gewoon niet meer te bellen want dat heeft toch geen zin want dat zeggen ze altijd dat ze terug bellen maar dat doen ze niet of je word terug gebeld door iemand die er geen verstand van heeft en daar heb je ook niks aan.

en idd gewoon schriftelijk iets doen.

en je kan ook een klacht in dienen bij het centraal klachten buro het tel vind je op de site van het uwv.
daar word je klacht binnen 3 weken uit gezocht en in orde gemaakt.
en dan word je binnen een week telefonisch word er dan contact gezocht waar je je verhaal kan doen.

en vind het gewoon jammer dat het uwv zo werkt maar het is niet anders ik heb me er toch al een beetje er bij neer gelegd je kan wel dreigen en schelden en blijven bellen naar hun maar ze reageren toch niet. en je word alleen maar psygische alleen maar gekker van en dat is ook niet de bedoeling.


dus kijk maar wat je doet en dan kom je al een heel end.


veel succes.

gr cinrody

p.s en als je het via het juridisch loket wil doen kost dat je voor 3 uur 13,50, maar word het een rechtszaak dan moet je wel alles zelf betalen en uit kijken. en ik weet wel als je een beslissing krijgt dan kan je daar mee in bezwaar en beroep gaan en je wint dan krijg je ongeveer 320 euro krijg je terug.

dus kijk eerst wat haalbaar is om te doen en ik zou zelf niet te veel koste maken anders krijg je straks uit eindelijk wel je geld en dan hou je nog niks over omdat je daar je achterstallige rekeningen mee hebt betaalt en je advocaat.

maluku52
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 feb 2006 13:50

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door maluku52 »

okee bedankt voor je info ga er zeker nu werk van maken. ga morgen gelijk aan de gang ermee. want je hebt gelijk je wordt echt helemaal knetter gek van die gasten. je kan je kop niet meer boven water houden je kan niet meer normaal slapen van de zorgen. Soms sta je te trillen van machteloosheid. Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik op dit moment niet kan werken. ik ben nog nooit in de ziektewet geweest en nu krijg ik dit nou lekker dan.
gr maluku

mariekke78
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2006 02:29

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door mariekke78 »

Hoi,

Mijn klacht is ongeveer hetzelfde, maar ik maak me wel zorgen over het teveel betaalde bedrag wat ik van de UWV heb gekregen. Ze hebben bij mij namelijk 5000 euro teveel op mijn rekening gestort, dat is wel een dubbele betaling van mijn ziektewetgeld wat ik in 2005 heb ontvangen.

Ik heb ze een aantal keren gebeld, maar ja...ze zijn van systeem verandert dus zijn ook stukken 'dommer'geworden ofzo, maar ik ben een eerlijke burger en wil eigenlijk van het geld af. Ik ben nu weer beter en ben nu bang dat ik dat geld plus rente plus weet ik veel terug moet betalen aan de UWV!!!

Ik heb dus keurig gemeld het om een dubbele betaling ging en dat dat een grote fout was van de UWV. De man begreep het en schrok behoorlijk, maar tot nu toe heb ik nog steeds niets vernomen.

Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Mensen, organisaties, kranten, Tv zenders moeten toch weten dat UWV zulke GROTE fouten maakt.

Ik maak me ook zorgen over mensen die dit geld niet keurig melden. Ze hebben dat bedrag gekregen als een fout en hebben waarschijnlijk ook het geld meteen opgemaakt, wetend of niet wetend dat het een fout was. Dit klopt toch niet!!!

Hulp mensen, wat moeten we met de UWV doen nou?

maluku52
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 feb 2006 13:50

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door maluku52 »

Wat je het beste kan doen is het geld wat je teveel hebt gekregen even op een spaarrekkening zetten. En een aangetekende brief naar het uwv sturen met van hoe en wat. En daarna wacht je gewoon af mischien duurt het een paar maand kun je er toch noch wat rente over krijgen waar je niks voor hoeft te doen.

En het uwv kan van jou geen rente vragen want dat is een fout van hun snap je.
als jij die brief hebt verstuurdt heb jij er alles aan gedaan laat hun de rest maar uit zoeken

gr jp

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door hanz »

Zo is dat. Ik zou de brief NIET aangetekend versturen. Kost weer geld dat je niet terugkrijgt.
En waarschijnlijk heeft de betreffende UWV afdeling ook nog een antwoordnummer.

sylleke
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2006 11:00

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door sylleke »

:( Ik ben 3 jaar geleden ziek geworden en sindsdien is mijn financiele leven een puinhoop. De uwv maakt de ene fout na de andere. Ik heb vorderingen lopen, jaaropgaves die 10.000 euro boven het werkelijk ontvangen bedrag uitlopen en loop daardoor mijn huursubsidies en andere regelingen mis. Er is geen hond die me kan helpen bij de uwv want samenwerken hebben ze nog nooi van gehoord. Ook is blijkbaar een dossier moeilijk om bij te houden. ik en mijn tweeling zus werden ook nog verwisseld tot overmaat van ramp! Kortom de UWV is een drama!!!! Snap niet dat er niets aan gedaan wordt!! Ik kan er zo kwaad om worden maar mag geen stress hebben want ik ben hartpatient... Elke keer als ik weer met de UWV bel is het gezeur. Het kost handen vol geld (en dat heb ik niet) Ik zit er aan te denken om een rechtszaak er van te maken.. :?

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door hanz »

Doen die rechtszaak. Een goede brief van een advocaat kan wonderen doen in zo'n geval.

Hoop voor je dat het binnenkort opgelost zal worden.
Succes en sterkte toegewenst.

Hanz

UWV-ER
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 apr 2006 00:04

Re: uwv ziektewetuitkering

Ongelezen bericht door UWV-ER »

Ik ben zelf werkzaam bij het UWV en ik schaam mij daar echt diep voor.

Ik wil en kan niet te veel uitwijden over de problematiek die er speelt. De problematiek heeft met ingewikkelde, onlogische keuzes te maken, computersystemen die niet volledig op het werk zijn afgestemd, een klantencontactcentrum die slecht bereikbaar is, verkeerde prioriteiten ect.

Één ding wil ik wel kwijt, ik en vele medewerkers met mij willen echt heel graag goed werk leveren.
Ik ken een boel collega's die op het randje lopen, die s'nachts ook niet kunnen slapen. Collega's die echt vreselijk balen van de omstandigheden. De frustraties lopen soms hoog op.

U begrijpt, deze problemen zijn niet te verwijten aan de gewone medewerker. Die wil normaal zijn/haar werk kunnen doen en mensen voorzien van inkomen.

Ik vind het echt vreselijk wat er allemaal gebeurt en ik hoop dat de directie zich achter de oren gaat krabbelen en eens concreet nadenkt over oplossingen. Mijn werkplezier is al enige tijd verdwenen maar wat nog erger is zijn alle Klanten die geen finaciele zekerheid hebben.

Voor wat het waard is, excuses van mijn kant

Gesloten