Zoektocht letselschade advocaat

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
mike2201
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2020 12:20

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door mike2201 »

Goedenavond allen,

zo te zien is er al een hoop te doen geweest om mijn vraag. Allereerst bedankt voor de feedback.
ik zal als eerste 2 dingen de wereld uit helpen, en daarna stuk voor stuk even de antwoorden doornemen en eventueel reageren.
1. Ik heb aangegeven een ongeval te hebben gehad. Nee ik had inderdaad geen gordel om. En het ongeluk zelf was een combinatie van jong en onbezonnen/onervaren rijgedrag en pure pech (gleed door op nat wegdek). Maar dat is helemaal niet relevant in dit verhaal. Ik heb dit verteld, omdat de artsen dachten dat het ongeval de aanleiding was van mijn epilepsie, en daar mijn verhaal begint.

Zoals ik zei heb je 2 soorten epilepsie, focale en gegeneraliseerde. Focale epilepsie ontstaat door een trauma (ongeval, klap tegen het hoofd, tia, allemaal dat soort gebeurtenissen), gegeneraliseerde epilepsie is in de meeste gevallen een aangeboren soort. Dit hoeft niet te betekenen dat men dit al merkt in de kinderjaren, dat kan zich ook uiten op latere leeftijd. Mijn verhaal draait om deze 2 type epilepsie, niet om wat er voorgevallen is. Zonder dit ongeluk was het me ook overkomen. Want het blijkt dus generaliseerde epilepsie te zijn in mijn geval, welke aangeboren is.

2. Mijn opmerking “als de artsen hun werk goed hadden gedaan” is duidelijk in verkeerde toonaarde gevallen. Excuses daarvoor. Laat duidelijk zijn dat ik hun dankbaar ben voor alle hulp die ik gekregen heb in al die opnames. Ik heb ook een paar keer kritiek op de IC gelegen namelijk. Wat ik bedoelde met deze opmerking, is dat ik in al die jaren dus zovaak in het ziekenhuis heb gelegen, en al die keren EEG onderzoeken heb gehad. Uit een EEG onderzoek kan men een aantal dingen lezen. Dat is OF de epilepsie bij de patient nog actief is, en WELK SOORT epilepsie heeft deze patient. Er is in al die keren (laten we voor het gemak even 20x in 20 jaar aanhouden) niet 1x een neuroloog geweest die heeft gedacht laten we eens kijken WELK TYPE epilepsie heeft deze patient. Er is "gewoon gemakshalve" van uit gegaan dat het focale epilepsie betrof. Zeker als je arts bent, en je weet dat de verkeerde medicatie (anti-epileptica) bij een patient in dit geval juist averechts werkt, lijkt het mij toch van uiterst belang dat je weet welke medicatie je voor moet schrijven. Die medicatie werd zelfs na elke aanval (cq. ziekenhuisopname) verhoogd, met alle risico van dien!!! Eind 2019 slikte ik 14 (verkeerde!) pillen per dag!!!
sylvesterb schreef:
18 apr 2020 17:21
Hebben de artsen van Sein u ook aangegeven dat er een fout is gemaakt, of zijn aanvallen veranderd in die 20 jaar?
Ik werd dus begin dit jaar bij SEIN in Heemstede opgenomen, en hier werd inderdaad dus na 1 EEG onderzoek al gezegd; je hebt de andere vorm epilepsie, er is altijd een verkeerde diagnose bij je gesteld, en je hebt al die jaren verkeerde medicatie geslikt.

Dat houdt dus in, dat ik 20 jaar medicatie heb geslikt die juist epilepsie opwekken, in plaats dat het de epilepsie onderdrukt.
Ik heb dus in die 20 jaar lang aanvallen gehad, die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden, als er goed gediagnosticeerd zou zijn en de juiste medicatie voorgeschreven had geweest. Ik had in die 20 jaar tijd dus niet het rijbewijs meerdere keren kwijt te hoeven raken, banen hoeven te verliezen, een (goed lopend) bedrijf te hoeven staken, etc. etc.
Har45 schreef:
18 apr 2020 19:45
Het is daarom belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt.
Het belangrijkste bewijsmateriaal is uw medisch dossier.
In de wet is bepaald dat uw arts u een kopie van uw eigen dossier moet geven. Wanneer u uw arts of het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen voor een medische fout, zult u zelf eerst een medisch haalbaarheidsonderzoek moeten laten uitvoeren. Dit moet u zelf betalen.
Mocht deze jurist uw zaak willen behartigen zal hij u daar ook zeker bij helpen.
Dank u voor uw info. Ik ben inmiddels al in bezit van mijn medische dossier. Deze heb ik direct opgevraagd toen ik bij SEIN in Heemstede ontslagen werd.

Jasper45
Berichten: 199
Lid geworden op: 24 mei 2015 07:46

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Jasper45 »

@mike2201
Zie https://www.youtube.com/watch?v=z_m4251kx7U 30:50/1:11:39: e.v.: 'wanneer een particulier met een advocaat aan komt is hij kansloos'.
(Behalve natuurlijk, wanneer b.v. Radar zoiets zou oppikken; maar daarvoor lijkt me het geval te ingewikkeld en bovendien: dat gebeurt maar een enkeling).

Justmeagain
Berichten: 232
Lid geworden op: 11 aug 2019 14:49

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Justmeagain »

Lastige en vervelende zaak.
Maar de medische wetenschap heeft niet stuk gestaan. Wat we 20 haar geleden als bewezen zagen blijkt nu veel complexer te zijn. In uw geval was het 20 jaar geleden de best mogelijke diagnose maar kunnen we nu net betere apparatuur en veel meer kennis de diagnose veel accurater stellen.
Geen letselschade advocaat kan iets met uw slechte huwelijk, uw vriend met kanker, uw faillissement , uw 2 jaar in de ww of inname van uw rijbewijs. Dat gebeurt met heel veel.Nederlanders, net en zonder verkeerde diagnoses.

Ik heb zelf ook een ziekte en begon ooit met medicijn A. Na een aantal maanden bleek dat niet aan te slaan, dus naar medicijn B, C, D. Lang verhaal kort, ik slik nu medicijn K, Q en V want deze mix werkt goed. Ik kan de artsen ook niet aanklagen voor de testperiode van eerdere medicijnen waarin ik ziek bleef en me slecht voelde

Andere vraag, waarom bent u niet eerder naar het centrum SEIN gegaan om uw klachten te laten onderzoeken.

Jasper45
Berichten: 199
Lid geworden op: 24 mei 2015 07:46

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Jasper45 »

Justmeagain schreef:
19 apr 2020 10:13
Geen letselschade advocaat kan iets met uw slechte huwelijk, uw vriend met kanker...
Maar verzekeraar zal eventueel de kosten daarvan afgetrokken willen zien van de totale kosten van de malheur van TS.

mike2201
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2020 12:20

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door mike2201 »

Justmeagain schreef:
19 apr 2020 10:13
Andere vraag, waarom bent u niet eerder naar het centrum SEIN gegaan om uw klachten te laten onderzoeken.
Om het simpele feit dat SEIN nooit eerder ter sprake is geweest. Zowel bij mijn opnames niet, als bij mijn controle afspraken niet in die 20 jaar tijd. Ik heb zoals ik zei rond de 20x in het ziekenhuis gelegen, in 20 jaar tijd. Dat is gemiddeld 1 aanval (insult) per jaar. Het gebeurde wel eens 2 of 3x per jaar, maar heb ook periode gehad van 3 jaar niets. De vorm die ik heb is dus heel licht (er zijn mensen die 20 a 30 aanvallen per dag hebben, om maar even een vergelijking te maken)
Tot het moment tussen afgelopen december en eind januari, waar ik 5 zware insulten binnen een week of 8 a 9 kreeg.
Bij de 2e van de 5 is toen een opname SEIN besproken, en werd ingepland (wegens een lange wachtlijst) op aankomende juni/juli ergens. Alleen kreeg ik er dus nog 3 achteraan in de weken die volgden, en toen hebben ze er een spoed opname van gemaakt.

Jasper45 schreef:
19 apr 2020 11:53
Maar verzekeraar zal eventueel de kosten daarvan afgetrokken willen zien van de totale kosten van de malheur van TS.
Ik begrijp uw opmerking niet goed, excuses. Wat bedoeld u hiermee?

moederslink
Berichten: 8404
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door moederslink »

Ik vind het erg voor u deze 20 jaar durende lijdensweg, dat ten eerste.
Maar vergeet ook niet dat de medische wereld/ kennis nu veel beter is dan 20 jaar geleden.

Wanneer u nu goed/ beter functioneert zou u ook kunnen overwegen om het verder te laten rusten en in te zetten op de goede medicatie nu en een stabiel gezond leven.
Om het eea bewijsbaar nalatig boven water te krijgen zal erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn ook al ligt er nu een dossier.

Dit wordt , denk ik , een jarenlange strijd hetgeen u mogelijk weer extra veel stress gaat opleveren.
U bent dacht ik nu een veertiger ? Dus nog relatief lekker jong.
Ik zou nu kiezen voor een rustige stabiliteit in uw leven, ook al voelt het waarschijnlijk heel heel erg onrechtvaardig.
Veel sterkte!

ElleFlowers
Berichten: 476
Lid geworden op: 03 dec 2018 05:21

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door ElleFlowers »

Medische fout kan een tuchtrechtelijke fout opleveren van de arts of artsen. Indien die fout vast staat is de vraag wat de schade is en hoe hoog. Dat is vaak lastig omdat het moeilijk te berekenen is.

Toch zou ik dossier nalopen en kijken of er een specialist is die er wat mee kan. Een settlement voor een procedure is niet uitgesloten natuurlijk.

berndv
Berichten: 8690
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door berndv »

mike2201 schreef:
18 apr 2020 12:58
Nou komt het, ik heb 20 jaar lang medicatie geslikt voor focale epilepsie, terwijl ik dus gegeneraliseerde epilepsie heb. Het gevaar hiervan is, dat wanneer je de verkeerde medicatie slikt het JUIST averechts werkt, en aanvallen opwekt, i.p.v. dat het de epilepsie onderdrukt. Ik heb in de 20 jaar zoals gezegd wel 15 tot 25x in het ziekenhuis gelegen, waarin ik (bijna) bij elke opname wel onderzocht ben. Ze hadden dus in principe bij elke opname kunnen zien dat ik een ander type epilepsie heb.

In die 20 jaar ben ik door mijn epilepsie 3x een baan verloren, 2x mijn rijbewijs kwijt geweest, 1x een bedrijf van me verplicht ten einde moeten brengen omdat ik niet meer mocht rijden, 2 jaar in de WW gelopen, 2 jaar in de ZW gelopen. Ik zou nog wel even door kunnen gaan….. Dit had dus allemaal voorkomen kunnen worden als artsen gewoon “hun werk goed hadden gedaan”, en proberen een goede diagnose te stellen telkens als ik in het ziekenhuis belandde, en zorgen dat ik de juiste medicatie zou krijgen.
U heeft in de afgelopen 20 jaar 15 tot 25 keer in het ziekenhuis gelegen, waarvan onlangs in 2 maand tijd 5 keer. Dus gemiddeld genomen heeft u 1 keer per jaar in het ziekenhuis gelegen, ondanks of dankzij de foute diagnose en bijbehorende foutieve medicatie. U stelt dat alles wat u overkomen is, voorkomen kan worden als de juiste diagnose gesteld was. Dat is nogal een stelling. En het lastige aan die stelling is, dat u die moet onderbouwen. U bent nu net een maand of 4 bezig met de juiste medicatie. In het verleden had u gemiddeld 1 ziekenhuisopname per jaar, om nu al te stellen dat al die ziekenhuisopnames niet waren gebeurd als de juiste diagnose zou zijn gesteld, is koffiedik kijken. U weet niet of u met de juiste diagnose dit allemaal niet had hoeven meemaken, het aantonen dat deze schade het gevolg is van de verkeerde diagnose zal dan, mijns inziens, ook wel heel erg lastig worden.

Franskia
Berichten: 81
Lid geworden op: 09 jan 2015 17:18

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Franskia »

TS zoekt gewoon een letselschadeadvocaat. Ik ken in Maastricht een hele goede, nl. v. Dort. Het is gewoon een kwestie van een gesprek met de advocaat om te zien of hij er wat in ziet en je kan en wil helpen en wat de kosten zijn. TS vraagt van ons geen beoordeling van zijn medische situatie. Veel succes en vooral een goede gezondheid toegewenst.

PietertjeTwee
Berichten: 708
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Mijn opmerking “als de artsen hun werk goed hadden gedaan” is duidelijk in verkeerde toonaarde gevallen. Excuses daarvoor. Laat duidelijk zijn dat ik hun dankbaar ben voor alle hulp die ik gekregen heb in al die opnames. Ik heb ook een paar keer kritiek op de IC gelegen namelijk. Wat ik bedoelde met deze opmerking, is dat ik in al die jaren dus zovaak in het ziekenhuis heb gelegen, en al die keren EEG onderzoeken heb gehad. Uit een EEG onderzoek kan men een aantal dingen lezen. Dat is OF de epilepsie bij de patient nog actief is, en WELK SOORT epilepsie heeft deze patient. Er is in al die keren (laten we voor het gemak even 20x in 20 jaar aanhouden) niet 1x een neuroloog geweest die heeft gedacht laten we eens kijken WELK TYPE epilepsie heeft deze patient. Er is "gewoon gemakshalve" van uit gegaan dat het focale epilepsie betrof. Zeker als je arts bent, en je weet dat de verkeerde medicatie (anti-epileptica) bij een patient in dit geval juist averechts werkt, lijkt het mij toch van uiterst belang dat je weet welke medicatie je voor moet schrijven. Die medicatie werd zelfs na elke aanval (cq. ziekenhuisopname) verhoogd, met alle risico van dien!!! Eind 2019 slikte ik 14 (verkeerde!) pillen per dag!!!
Wat mij nog niet duidelijk is: hoe kom je aan deze wijsheid? Heeft een expert dit je na het bestuderen van je medische dossier verteld, of zijn dit zaken die je bij elkaar geGoogled hebt? In dat laatste geval zou ik er toch sterk rekening mee houden dat de artsen, ondanks de verkeerde diagnose, niks te verwijten valt.

Wat betreft de opmerking over de gordel. Je redeneert zelf in de trant van 'als de artsen hun werk hadden gedaan, had dit mij heel veel ellende bespaard'. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor de gordel. Strikt genomen inderdaad niet relevant (het doet niks af aan de eventuele aansprakelijkheid van de behandelend artsen), maar als je zelf zo naar anderen wijst kan je er natuurlijk wel op rekenen dat je ook op je eigen verantwoordelijkheid wordt gewezen.

Marc01
Berichten: 121
Lid geworden op: 02 mar 2005 12:29

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Marc01 »

Ik ben al reeds 23 jaren bezig met een letselschadezaak. 5 advocaten versleten. Ik wens u suc6 met het advocaten kartel. Die rennen eerst naar de bestaande subsidies en budgetten. Die trekken ze eerst leeg en dan kan je na jaren van stomme discussies (die facturen opleveren) tekenen bij het kruisje, Dossiers die stof liggen happen, advocaten die niet zo onafhankelijk blijken dan dat zich voordoen (inmmers de verzekeraars hebben de macht over advocaten), kortom een "letsel" advocaat heb je helemaal niet nodig. En let maar op ze gaan eerst kijken of een bepaalde zwakheid bij jou stand houdt. En kan je dat "weerleggen" dan zullen ze toch zeggen laat maar zitten. Net als verzekeraars maar wat roepen, en je kan dat weerleggen, zullen ze dat in stilzwijgen afwimpelen. Hugo de groot had zich in mijn zaak al 5 keer in zijn graf omgedraaid. Radar, kassa, zembla hebben er al ruim aandacht aan besteed, al jaren lang. Er veranderd geen moer bij die gasten. Bij verzekeraars niet (ondanks hun richtlijnen) en ook niet bij het letselschade kartel branche. Jou leed is hun verdien model! Ik heb zelfs een trut gehad die geprobeerd heeft de zaak te verjaren. Ook het klachten instituut is een lachertje. De barrières die daar opgeworpen worden zijn er alleen maar omdat elite volk te beschermen. Lees straks mijn boek maar zou ik zeggen... Ik ga zelfs nog aandacht besteden aan dit forum. Vergeet ook niet dat er hier damage control figuren actief zijn, die je eerder de woestijn insturen dan in jou belang adviseren!

Lady1234
Berichten: 14590
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Lady1234 »

U hebt er blijkbaar wel paranoïde klachten van overgehouden. Vervelend.

Moneyman
Berichten: 17281
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Moneyman »

Goed verhaal :lol: Maar weinig constructief. En totaal niet onderbouwd. Oftewel: je helpt TS niet.
Marc01 schreef:
20 apr 2020 17:10
Jou leed is hun verdien model!
En wat is daar mis mee? Dat gevoel heb ik nou ook altijd bij mijn huisarts en tandarts. Ook maar opdoeken dan?

Erthanax
Berichten: 5358
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Erthanax »

Marc01 schreef:
20 apr 2020 17:10
(...) Vergeet ook niet dat er hier damage control figuren actief zijn, die je eerder de woestijn insturen dan in jou belang adviseren!
Miljaar, nu ben ik betrapt!

Letselschadezaken zijn bijna altijd heel complex en langlopend, ook als ze kort na het voorval gestart zijn. Na twintig jaar lijkt het me ondoenlijk om binnen een redelijke termijn alsnog tot een oplossing te komem.

mike2201
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2020 12:20

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door mike2201 »

PietertjeTwee schreef:
20 apr 2020 16:49
Wat mij nog niet duidelijk is: hoe kom je aan deze wijsheid? Heeft een expert dit je na het bestuderen van je medische dossier verteld, of zijn dit zaken die je bij elkaar geGoogled hebt? In dat laatste geval zou ik er toch sterk rekening mee houden dat de artsen, ondanks de verkeerde diagnose, niks te verwijten valt.
Ik heb de wijsheid van de neurologen van SEIN. Deze hebben mij inderdaad exact verteld hoe de vork (uiteindelijk) in de steel zit. Ze wilden haar ”collega-neurologen” in het ziekenhuis waar ik normaliter lag niet zwart maken, maar op mijn vraag “dus al die jaren hebben ze gewoonweg niet goed naar de EEG’s gekeken?”, kreeg ik als antwoord “ik ga mijn collega’s niet zwart maken, maar je zit aardig in de richting ja!”

PietertjeTwee schreef:
20 apr 2020 16:49
.
Wat betreft de opmerking over de gordel. Je redeneert zelf in de trant van 'als de artsen hun werk hadden gedaan, had dit mij heel veel ellende bespaard'. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor de gordel. Strikt genomen inderdaad niet relevant (het doet niks af aan de eventuele aansprakelijkheid van de behandelend artsen), maar als je zelf zo naar anderen wijst kan je er natuurlijk wel op rekenen dat je ook op je eigen verantwoordelijkheid wordt gewezen.
gedeeltelijk eens... nogmaals, het is echteraf niet eens relevant dat ik überhaupt een ongeluk heb gehad. Ze zijn er vanuit gegaan dat het ongeluk de oorzaak van mijn epilepsie was. Als had ik 100 ongelukken gehad, of al had ik nooit een ongeluk gehad, ik had sws 2 jaar later mijn eerste epilepsie aanval gekregen.
Hadden ze al die jaren de EEG’s goed beoordeeld, hadden ze gezien dat ik geen focale maar gegeneraliseerde epilepsie heb.

Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk uit te leggen, maar ik heb het idee niet begrepen te worden door sommige mensen helaas. Toch bedankt voor de moeite dit wel te proberen en mee te denken iig...

PietertjeTwee
Berichten: 708
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Ik heb de wijsheid van de neurologen van SEIN. Deze hebben mij inderdaad exact verteld hoe de vork (uiteindelijk) in de steel zit. Ze wilden haar ”collega-neurologen” in het ziekenhuis waar ik normaliter lag niet zwart maken, maar op mijn vraag “dus al die jaren hebben ze gewoonweg niet goed naar de EEG’s gekeken?”, kreeg ik als antwoord “ik ga mijn collega’s niet zwart maken, maar je zit aardig in de richting ja!”
Dat lijkt mij inderdaad een goed aanknopingspunt om eea verder uit te zoeken. En ik snap je houding ook wat beter. Succes ermee.

Marc01
Berichten: 121
Lid geworden op: 02 mar 2005 12:29

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Marc01 »

Lady1234 schreef:
20 apr 2020 17:19
U hebt er blijkbaar wel paranoïde klachten van overgehouden. Vervelend.
Typische verzekeraars tactiek: Na trappen!

PietertjeTwee
Berichten: 708
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Dus Lady1234 werkt voor een verzekeraar? En niet eens specifiek eentje die hier belang bij zou hebben, maar gewoon een verzekeraar?

Oke.

Moneyman
Berichten: 17281
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Moneyman »

Hé, mijn vorige bericht is gemeld. En ik had me nog zó ingehouden :mrgreen:

PietertjeTwee
Berichten: 708
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Dat systeem van berichten melden is echt een beetje treurig.

Plaats reactie