Zoektocht letselschade advocaat

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
ElleFlowers
Berichten: 476
Lid geworden op: 03 dec 2018 05:21

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door ElleFlowers »

Medische fout kan een tuchtrechtelijke fout opleveren van de arts of artsen. Indien die fout vast staat is de vraag wat de schade is en hoe hoog. Dat is vaak lastig omdat het moeilijk te berekenen is.

Toch zou ik dossier nalopen en kijken of er een specialist is die er wat mee kan. Een settlement voor een procedure is niet uitgesloten natuurlijk.

berndv
Berichten: 9059
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door berndv »

mike2201 schreef:
18 apr 2020 12:58
Nou komt het, ik heb 20 jaar lang medicatie geslikt voor focale epilepsie, terwijl ik dus gegeneraliseerde epilepsie heb. Het gevaar hiervan is, dat wanneer je de verkeerde medicatie slikt het JUIST averechts werkt, en aanvallen opwekt, i.p.v. dat het de epilepsie onderdrukt. Ik heb in de 20 jaar zoals gezegd wel 15 tot 25x in het ziekenhuis gelegen, waarin ik (bijna) bij elke opname wel onderzocht ben. Ze hadden dus in principe bij elke opname kunnen zien dat ik een ander type epilepsie heb.

In die 20 jaar ben ik door mijn epilepsie 3x een baan verloren, 2x mijn rijbewijs kwijt geweest, 1x een bedrijf van me verplicht ten einde moeten brengen omdat ik niet meer mocht rijden, 2 jaar in de WW gelopen, 2 jaar in de ZW gelopen. Ik zou nog wel even door kunnen gaan….. Dit had dus allemaal voorkomen kunnen worden als artsen gewoon “hun werk goed hadden gedaan”, en proberen een goede diagnose te stellen telkens als ik in het ziekenhuis belandde, en zorgen dat ik de juiste medicatie zou krijgen.
U heeft in de afgelopen 20 jaar 15 tot 25 keer in het ziekenhuis gelegen, waarvan onlangs in 2 maand tijd 5 keer. Dus gemiddeld genomen heeft u 1 keer per jaar in het ziekenhuis gelegen, ondanks of dankzij de foute diagnose en bijbehorende foutieve medicatie. U stelt dat alles wat u overkomen is, voorkomen kan worden als de juiste diagnose gesteld was. Dat is nogal een stelling. En het lastige aan die stelling is, dat u die moet onderbouwen. U bent nu net een maand of 4 bezig met de juiste medicatie. In het verleden had u gemiddeld 1 ziekenhuisopname per jaar, om nu al te stellen dat al die ziekenhuisopnames niet waren gebeurd als de juiste diagnose zou zijn gesteld, is koffiedik kijken. U weet niet of u met de juiste diagnose dit allemaal niet had hoeven meemaken, het aantonen dat deze schade het gevolg is van de verkeerde diagnose zal dan, mijns inziens, ook wel heel erg lastig worden.

Franskia
Berichten: 83
Lid geworden op: 09 jan 2015 17:18

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Franskia »

TS zoekt gewoon een letselschadeadvocaat. Ik ken in Maastricht een hele goede, nl. v. Dort. Het is gewoon een kwestie van een gesprek met de advocaat om te zien of hij er wat in ziet en je kan en wil helpen en wat de kosten zijn. TS vraagt van ons geen beoordeling van zijn medische situatie. Veel succes en vooral een goede gezondheid toegewenst.

Marc01
Berichten: 121
Lid geworden op: 02 mar 2005 12:29

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Marc01 »

Ik ben al reeds 23 jaren bezig met een letselschadezaak. 5 advocaten versleten. Ik wens u suc6 met het advocaten kartel. Die rennen eerst naar de bestaande subsidies en budgetten. Die trekken ze eerst leeg en dan kan je na jaren van stomme discussies (die facturen opleveren) tekenen bij het kruisje, Dossiers die stof liggen happen, advocaten die niet zo onafhankelijk blijken dan dat zich voordoen (inmmers de verzekeraars hebben de macht over advocaten), kortom een "letsel" advocaat heb je helemaal niet nodig. En let maar op ze gaan eerst kijken of een bepaalde zwakheid bij jou stand houdt. En kan je dat "weerleggen" dan zullen ze toch zeggen laat maar zitten. Net als verzekeraars maar wat roepen, en je kan dat weerleggen, zullen ze dat in stilzwijgen afwimpelen. Hugo de groot had zich in mijn zaak al 5 keer in zijn graf omgedraaid. Radar, kassa, zembla hebben er al ruim aandacht aan besteed, al jaren lang. Er veranderd geen moer bij die gasten. Bij verzekeraars niet (ondanks hun richtlijnen) en ook niet bij het letselschade kartel branche. Jou leed is hun verdien model! Ik heb zelfs een trut gehad die geprobeerd heeft de zaak te verjaren. Ook het klachten instituut is een lachertje. De barrières die daar opgeworpen worden zijn er alleen maar omdat elite volk te beschermen. Lees straks mijn boek maar zou ik zeggen... Ik ga zelfs nog aandacht besteden aan dit forum. Vergeet ook niet dat er hier damage control figuren actief zijn, die je eerder de woestijn insturen dan in jou belang adviseren!

Lady1234
Berichten: 15576
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Lady1234 »

U hebt er blijkbaar wel paranoïde klachten van overgehouden. Vervelend.

Moneyman
Berichten: 18882
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Moneyman »

Goed verhaal :lol: Maar weinig constructief. En totaal niet onderbouwd. Oftewel: je helpt TS niet.
Marc01 schreef:
20 apr 2020 17:10
Jou leed is hun verdien model!
En wat is daar mis mee? Dat gevoel heb ik nou ook altijd bij mijn huisarts en tandarts. Ook maar opdoeken dan?

Erthanax
Berichten: 5875
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Erthanax »

Marc01 schreef:
20 apr 2020 17:10
(...) Vergeet ook niet dat er hier damage control figuren actief zijn, die je eerder de woestijn insturen dan in jou belang adviseren!
Miljaar, nu ben ik betrapt!

Letselschadezaken zijn bijna altijd heel complex en langlopend, ook als ze kort na het voorval gestart zijn. Na twintig jaar lijkt het me ondoenlijk om binnen een redelijke termijn alsnog tot een oplossing te komem.

mike2201
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2020 12:20

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door mike2201 »

PietertjeTwee schreef:
20 apr 2020 16:49
Wat mij nog niet duidelijk is: hoe kom je aan deze wijsheid? Heeft een expert dit je na het bestuderen van je medische dossier verteld, of zijn dit zaken die je bij elkaar geGoogled hebt? In dat laatste geval zou ik er toch sterk rekening mee houden dat de artsen, ondanks de verkeerde diagnose, niks te verwijten valt.
Ik heb de wijsheid van de neurologen van SEIN. Deze hebben mij inderdaad exact verteld hoe de vork (uiteindelijk) in de steel zit. Ze wilden haar ”collega-neurologen” in het ziekenhuis waar ik normaliter lag niet zwart maken, maar op mijn vraag “dus al die jaren hebben ze gewoonweg niet goed naar de EEG’s gekeken?”, kreeg ik als antwoord “ik ga mijn collega’s niet zwart maken, maar je zit aardig in de richting ja!”

PietertjeTwee schreef:
20 apr 2020 16:49
.
Wat betreft de opmerking over de gordel. Je redeneert zelf in de trant van 'als de artsen hun werk hadden gedaan, had dit mij heel veel ellende bespaard'. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor de gordel. Strikt genomen inderdaad niet relevant (het doet niks af aan de eventuele aansprakelijkheid van de behandelend artsen), maar als je zelf zo naar anderen wijst kan je er natuurlijk wel op rekenen dat je ook op je eigen verantwoordelijkheid wordt gewezen.
gedeeltelijk eens... nogmaals, het is echteraf niet eens relevant dat ik überhaupt een ongeluk heb gehad. Ze zijn er vanuit gegaan dat het ongeluk de oorzaak van mijn epilepsie was. Als had ik 100 ongelukken gehad, of al had ik nooit een ongeluk gehad, ik had sws 2 jaar later mijn eerste epilepsie aanval gekregen.
Hadden ze al die jaren de EEG’s goed beoordeeld, hadden ze gezien dat ik geen focale maar gegeneraliseerde epilepsie heb.

Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk uit te leggen, maar ik heb het idee niet begrepen te worden door sommige mensen helaas. Toch bedankt voor de moeite dit wel te proberen en mee te denken iig...

Marc01
Berichten: 121
Lid geworden op: 02 mar 2005 12:29

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Marc01 »

Lady1234 schreef:
20 apr 2020 17:19
U hebt er blijkbaar wel paranoïde klachten van overgehouden. Vervelend.
Typische verzekeraars tactiek: Na trappen!

Moneyman
Berichten: 18882
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Moneyman »

Hé, mijn vorige bericht is gemeld. En ik had me nog zó ingehouden :mrgreen:

berndv
Berichten: 9059
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door berndv »

mike2201 schreef:
20 apr 2020 18:20
Ze wilden haar ”collega-neurologen” in het ziekenhuis waar ik normaliter lag niet zwart maken, maar op mijn vraag “dus al die jaren hebben ze gewoonweg niet goed naar de EEG’s gekeken?”, kreeg ik als antwoord “ik ga mijn collega’s niet zwart maken, maar je zit aardig in de richting ja!”
Nu moet u nog een specialist vinden die de collega-neurologen wel zwart wil maken en dit ook onomstotelijk kan bewijzen dat die specialisten nalatig hebben gehandeld. Want u zult wel iemand nodig hebben die op basis van 20 jaar aan eeg's durft te verklaren dat al die neurologen bepaalde zaken over het hoofd hebben gezien, die ze niet hadden mogen en kunnen missen.

Hawk-Eye
Berichten: 1108
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

een advocaat ken ik niet die dit voor je kan oppakken, wel weet ik, uit ervaring, dat artsen vaak een tunnelvisie hebben, als eenmaal een conclusie in het dossier staat nemen anderen uit het ziekenhuis dit klakkeloos over zonder verder te kijken....

Zelfs als ze weer een eeg maken houden ze toch vast aan de eerder gestelde diagnose, heel vaak om niet een collega "af te vallen"....

Hou inderdaad rekening met jaren van stres, als je dit niet kunt handelen dan neem je verlies, kun je dit wel aan of nog beter kun je dit naast je neerleggen dan veel succes....

Radar
Site Admin
Berichten: 4972
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Radar »

PietertjeTwee schreef:
20 apr 2020 22:22
Dat systeem van berichten melden is echt een beetje treurig.
En tijdrovend. Ik overweeg dan ook een nieuwe regel in te stellen: per melding even twee euro administratiekosten overmaken naar ondergetekende.

Zonder gekheid: zullen we het verder even ontopic houden, beste forumgebruikers? Hartelijk dank! Groet, Radar^SK

Jasper45
Berichten: 213
Lid geworden op: 24 mei 2015 07:46

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door Jasper45 »

Hawk-Eye schreef:
21 apr 2020 09:21
...wel weet ik, uit ervaring, dat artsen vaak een tunnelvisie hebben, als eenmaal een conclusie in het dossier staat nemen anderen uit het ziekenhuis dit klakkeloos over zonder verder te kijken....
Heb zelf ook zo'n ervaring; denk zelf, dat het sowieso te maken heeft met de betrokken verzekeraars, die artsen echt gewoon niet voor de voeten willen komen; een patiënt is een passant..

mike2201
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2020 12:20

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door mike2201 »

Kees2850 schreef:
21 apr 2020 09:23
@mike heb je wel eens contact opgenomen met www.zorgklacht.nl of met www.zorgbelang-nederland.nl ?

Je zou daar jou situatie uit kunnen leggen en gesprek aan kunnen vragen met 1 van hun juristen misschien?
Nee nooit van gehoord ook. Thanks voor de tip!!


En verderssss; wees eens lief voor elkaar allemaal ☺️

pedro714
Berichten: 151
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: Zoektocht letselschade advocaat

Ongelezen bericht door pedro714 »

Helaas, kansloze zaak.

Plaats reactie