MVGM Maastricht: nalatig, onprofessioneel en onbetrouwbaar

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
Maastricht043
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jan 2019 20:51

MVGM Maastricht: nalatig, onprofessioneel en onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door Maastricht043 »

Voor één bericht hebben wij eigenlijk teveel om aan te merken wat slecht is aan de dienstverlening van de MVGM Maastricht.

Wij bezitten een klein kantoor, winkelpand vlak buiten de binnenstad van Maastricht. Aanvankelijk gingen wij in zee met de MVGM als makelaar voor verhuur in maart 2017.

Vanaf het begin af aan kregen wij een makelaar toegewezen die nog in opleiding was en de zakelijke, onderhandelende feeling echt ontbeerde, geen knopen doorhakte en waaraan we bijna alles moesten navragen.

Al snel werden er een aantal potentiële huurders aangedragen die naderhand niet in het bestemmingsplan bleken te passen aldus de gemeente. Dit had een makelaar van tevoren moeten weten als hij zich verdiept had in ons pand en de regels vanuit de gemeente. Na een jaar van slechte dienstverlening en slechte huurkandidaten namen wij het besluit om de overeenkomst op te zeggen. Dit hadden wij echter keurig op tijd gedaan, met inachtneming van het betalen van een boete. Zij stimuleerde ons echt om na de drie maanden opzegtermijn de overeenkomst alsnog voort te zetten, aangezien zij voornemens waren alsnog een huurder te vinden.

De hoofdmakelaar gaf de belofte om ondanks de fouten de dienstverlening goed af te handelen. MVGM kwam echter aanzetten met een nieuwe potentiële kandidaat, een meubelmaker die zijn eigen zaak wilde beginnen. Twee weken voor het ondertekenen van het contract bleek deze huurder echter in de bijstand te zitten, moest hij met het UWV nog zijn uitkering regelen en zich nog bij de Kamer van Koophandel inschrijven. Hoe een makelaar dit niet van tevoren had kunnen inzien is ons een raadsel. Uiteindelijk werd het contract toch ondertekend en slechts de helft van de borg gestort, “de andere helft volgt later” werd beloofd, waarna de huurder zich terugtrok omdat “hij het niet aandurfde”. Uiteindelijk heeft de huurder het pand nooit in gebruik genomen en geen enkele maand huur betaald, waarna we van de MVGM de volledige rekening moesten betalen van € 2.200, terwijl we nooit een fatsoenlijke huurder hebben gehad. We hebben verplicht een jurist moeten inschakelen om het contract weer te verbreken.

Naast hun grove nalatigheid en onprofessionele houding blijkt de MVGM een onbetrouwbare makelaar te zijn die eerder uit is op het ondertekenen van overeenkomsten, en een volledige rekening te incasseren, in plaats van het ontvangen van de boete.
Mooie praatjes in mooie pakken die zich louter inzetten voor de grote jongens in de binnenstad en doen en laten wat ze willen met de kleinere verhuurders, die vaak geen poot hebben om op te staan en zelf een rechtszaak zouden moeten beginnen.
Laatst gewijzigd door Radar op 21 jan 2019 18:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.

Moneyman
Berichten: 17331
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: MVGM Maastricht: nalatig, onprofessioneel en onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door Moneyman »

Maastricht043 schreef:
20 jan 2019 20:55
Mooie praatjes in mooie pakken die zich louter inzetten voor de grote jongens in de binnenstad en doen en laten wat ze willen met de kleinere verhuurders, die vaak geen poot hebben om op te staan en zelf een rechtszaak zouden moeten beginnen.
Vertel eens. Waarom heb je geen poot om op te staan en waarom start je die rechtszaak niet?

Plaats reactie