LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ten Hag Hengelo

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
Razor2410
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2016 11:42

Ten Hag Hengelo

Ongelezen bericht door Razor2410 »

Wij hadden belangstelling voor een woning. Het is onze eerste dus we hadden ook veel vragen. Tijdens de bezichtiging aangegeven dat wij zeer zeker belangstelling hadden en vroegen de makelaar om advies voor aankoop.
Omdat wij nog geen hypotheek hadden gaf hij aan dat zij een hypotheekadviseur hadden. Deze adviseur hebben wij onmiddellijk onze inkomstengegevens gestuurd. De volgende dag gaf hij aan dat wij gemakkelijk € 176.000 konden krijgen. De vraagprijs van de woning was €145.000. Dus heb ik hem gemaild met de vraag wat de volgende stap was. Hij regelde voor ons een afspraak op donderdag om 15.30 uur. Op woensdagavond kregen wij een telefoontje van de makelaar dat de woning was verkocht.
Wij waren volledig uit het veld geslagen en hebben dit ook aangegeven en gevraagd waarom ons niet is geadviseerd om alvast een bod uit te brengen onder voorbehoud van hypotheek.
De adviseur gaf aan dat er meerdere makelaars binnen hun kantoor de woning verkochten en ze hadden niet goed onderling gecommuniceerd. Daar kun je het mee doen.
Nu zijn we op zoek naar een andere woning en hebben advies gevraagd omtrent de hypotheek. Deze nieuwe adviseur gaf aan dat wij maximaal €132.000 konden krijgen. Dat is nogal een verschil met het bedrag wat Ten Hag ons heeft gegeven.Ruim €40.000. De adviseur was hierdoor ontdaan en heeft er nog twee collega's bijgehaald maar die kwamen ook niet verder dan €132.00

Gesloten