LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wat zijn de rechten van de verkopende makelaar?

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Wat zijn de rechten van de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door kweenie »

Het was mij niet duidelijk dat de vloerverwarming ook in het souterrain zou moeten zitten. Ik was er de hele tijd vanuit gegaan dat die voor de woonverdieping daarboven was bedoeld. Is er in de bel-etage/woonverdieping wel vloerverwarming? (Of in de badkamer?)

chang_78
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 sep 2016 13:05

Re: Wat zijn de rechten van de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door chang_78 »

kweenie schreef:Het was mij niet duidelijk dat de vloerverwarming ook in het souterrain zou moeten zitten. Ik was er de hele tijd vanuit gegaan dat die voor de woonverdieping daarboven was bedoeld. Is er in de bel-etage/woonverdieping wel vloerverwarming? (Of in de badkamer?)
nee in het hele huis is geen vloerverwarming aanwezig. Stond in brochure dat het in souterrain zou moeten zijn. Met een vloerverwarming is het relatief gezien snel op te warmen zodat het vocht snel weg gaat. Daarom is het een grote plus punt geweest wanneer er een ventilatie in de ramen zou zitten en een vloerverwarming zoals het in de brochure stond.

chang_78
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 sep 2016 13:05

Re: Wat zijn de rechten van de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door chang_78 »

Leo The Emperor schreef:
chang_78 schreef: Wij hebben verschillende aannemers en een ander bouwkundige met specialisatie bouw fysica (second opinion) bijgehaald en allen kwamen tot conclusie dat het een structureel probleem is, waarbij het niet anders kan dat de bewoner er van afwisten met daarbij indirecte bewijzen voorbeeld waarom zou je sommige plinten overschilderen wanneer het in 2013 gerenoveerd was in de souterrain?

We hebben verschillende offerte opgevraagd voor het berekenen van de schadeposten en alle partijen aangesproken.
Je hebt een schriftelijke rapport en schriftelijk offerte nodig. Het is mij niet helemaal duidelijk of je dit hebt
Het is essentieel dat in het bouwkundig rapport vermeld staat dat de gebreken een normaal gebruik van de woning in de weg staat.
Vocht in een kelder bijvoorbeeld staat niet altijd een normaal gebruik in de weg, aangezien een kelder meestal geen woonruimte is

Als je dit hebt kun je beide documenten aan de verkoper toesturen, en hun vragen om te reageren cq. de mankeementen te herstellen.
Je kunt ze een vast deadline stellen en aangeven daarna op hun kosten zelf de reparatie ter hand te nemen, en eventueel via een rechstzaak de kosten te gaan verhalen.
het is een souterrain (kelder) met 2 slaapkamer en een badkamer waar de luchtvochtigheid is opgemeten door de bouwkundige. Hij heeft onze souterrain gemeten en daaruit kwam dat de lichtvochtigheid gemiddeld hoger is dan 70 % hetgeen ongezond is en dus niet leefbaar.

We hebben schriftelijke rapporten van de bouwkundige en offertes van verschillende aannemers.

Wij hebben de verkopers reeds op de hoogte gesteld en hen ook gevraagd om het te repareren, maar zij waren verontwaardigd en willen geen acties ondernemen.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Wat zijn de rechten van de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door chrisd1 »

chang_78 schreef:Wij hebben de verkopers reeds op de hoogte gesteld en hen ook gevraagd om het te repareren, maar zij waren verontwaardigd
Zou ik niet wakker van gaan liggen
en willen geen acties ondernemen.
; zie LTE:
Je kunt ze een deadline stellen en aangeven daarna op hun kosten zelf de reparatie ter hand te nemen, en eventueel via een rechstzaak de kosten te gaan verhalen.
??

Gesloten