LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
SannyB
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 dec 2011 22:00

HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door SannyB »

Binnenkort ga ik beginnen met de opleiding HBO Bachelor Communicatie. Het liefst doe ik het zoveel mogelijk zelfstandig.

Ik kom nu uiteindelijk uit op 2 opties: Via NTI of via NCOI.
Wat zijn jullie ervaringen met deze 2 onderwijsinstellingen? Welke staat het beste aangeschreven bij bedrijven?

Weet iemand ook hoe het zit met de 9 praktijkdagen van de NTI? Is dit verdeeld over de 3/4 studiejaren?

NCOI is in verhouding een stuk duurder, maar biedt wel E-learning aan. Zo hoef je dus geen praktijkdagen te volgen. Dat lijkt mij interessanter.

Ik hoor het graag!!

Eric123
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 feb 2011 18:56

Re: HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door Eric123 »

Ik wil je adviseren nooit voor het NCOI te kiezen, het financiele motief is duidelijk merkbaar, ik doe op dit moment een NCOI studie maar het komt mij veel te vaak voor dat leraren elkaar tegenspreken en dat je buiten gewoon vaak een herkansing afsluit met een 5.4 waardoor er wederom een factuur gestuurd kan worden. Alles, maar dan ook echt alles kost een geld bij het NCOI, een herkansing 75 euro, een herbeoordeling 175 euro enz. Tevens hebben zij een college van beroep, indien je het niet eens bent met de herbeoordeling, echter is dit een clubje van docenten welke ook bij het NCOI werken en moet je hiervoor 350 euro betalen, mijn ervaring bij het NCOI zorgt ervoor dat ik dit op internet moet delen en jullie hopelijk kan behoeden van deze financiele plundermaatschappij!

Gr.

Eric

Fien De Fauw
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2012 14:36

Re: HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door Fien De Fauw »

Het NTI, is zeker ook niet aan te raden, hoewel ik slaagde, zijn huistaken nooit correct tijdig verbeterd geraakt, studieinformatie klopte niet. feedback valt er niet te krijgen, als een huistaak al verbeterd raakt moet je blij zijn met 3 zinnen comentaar, voor mij als Belg komt het voordeliger uit je in te schrijven in examencontract aan bestaand universiteiten, goedkoopst is een voltijdse inschrijving, aanwezigheid is daarbij geen vereiste.
veel studieplezier

agnesm
Berichten: 102
Lid geworden op: 10 nov 2011 17:46

Re: HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door agnesm »

Als je een HBO opleiding wil volgen, ga dan naar een erkende HBO toe en volg de colleges daarvoor.
Doe dat niet via allerlei schriftelijke instituten als NTI, NCOI en LOI e.d. waar niemand ook maar enige kunde heeft en waar het er alleen om draait om zoveel mogelijk geld uit u te trekken.

Marjoleintjes
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 mar 2012 09:28

Re: HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door Marjoleintjes »

Bij het NTI zijn de praktijkdagen verdeelt over het aantal jaar, waarbij er meermaals per jaar een praktijkdag moment is.

Echter raad ik je het NTI niet aan, 2 jaar geleden was de kwaliteit erg goed maar nu is het om te huilen. Het holt werkelijk achteruit. Huiswerk, examens, reacties van mentoren... Als ik dit had geweten was ik er nooit aan begonnen. Verspilde tijd en geld.

Sunnysideup
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 nov 2012 13:22

Re: HBO Bachelor NTI of NCOI ?

Ongelezen bericht door Sunnysideup »

Als je al een hbo-diploma hebt, kost het duizenden (richting 7000) euro's per jaar aan instellingscollegeld als je er nog eentje wilt halen. Wie zich wil omscholen, is dus de klos. Ik studeer nu twee jaar aan Hogeschool NTI (Social Work) en dat bevalt hartstikke goed. De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en valt onder de Inspectie van Onderwijs, net als reguliere hbo's. Het vinden van stageplaatsen en zelfs een baan als NTI-student is niet moeilijk, is mijn ervaring. Ik heb het studiemateriaal vergeleken met dat van reguliere hbo-varianten, en inhoudelijk is NTI net zo goed (of niet goed). Je gaat acht dagen per jaar naar 'school' (zeer leerzaam om vaardigheden te oefenen die je in je werk nodig zult gaan hebben), verder studeer je zelfstandig. Dat vergt een hoop discipline, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen: werkgevers waarderen dat werkelijk waar (is mijn ervaring).
Ik hoor veel mensen klagen op forums als deze, dat lesstof onduidelijk is en de communicatie slecht. Dat hoor ik ook wel eens van mede-studenten. Het valt me op dat het vaak gaat om mensen die iets niet goed hebben gelezen, niet kritisch hebben nagedacht voor ze iets inleverden of die passief achterover leunen en klagen dat ze geen begeleiding krijgen. Ik heb ooit een reguliere hbo-opleiding gedaan en ook daar moest je overal zelf achteraan, was er een lange nakijktermijn voor tentamens enzovoorts. Ik heb nog nooit problemen gehad met moeizame contacten met docenten of mentoren van NTI, maar ik zit er dan ook zelf bovenop.
Erg jammer van al dat online geklaag, want daardoor krijgen deze hogescholen een slechte naam terwijl er duizenden tevreden studenten zijn die ook gewoon een baan hebben gevonden (maar die hoor je nergens). Sterker nog: de meeste studenten hébben al een baan als ze aan de opleiding beginnen. Reguliere hogescholen liggen ook regelmatig onder vuur, diploma's zouden 'niets waard' zijn. Het is onzin om dus per definitie te roepen dat zelfstudie een waardeloos diploma oplevert. Werkgevers denken daar tegenwoordig niet meer standaard zo over, zeker niet nu er meer studenten zich omscholen via een zelfstudie-opleiding omdat ze een deeltijdopleiding aan een reguliere hogeschool niet kunnen betalen.
Ik ben positief over Hogeschool NTI en ben, na vijf keer solliciteren en vijf keer op gesprek uitgenodigd (met NTI in mijn cv), zonder dat ik mijn papiertje al heb, aan een baan gekomen op hbo-niveau. In crisistijd.

Gesloten