LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
gezondheid
Berichten: 1325
Lid geworden op: 03 nov 2011 08:37

In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door gezondheid »

Elke keer als ik iets lees over HBO instellingen dan schrijft de Volkskrant over In Holland. Het lijkt er op dat deze krant iets tegen deze onderwijsinstelling heeft? Ik denk dat er vast ook wel andere HBO instellingen zijn die slecht presteren? Bij de Hanze hoge school was het zo dat de studiepunten niet altijd evengoed werden geregistreerd. Of dat er een tentamen was op een andere locatie, zonder dat ze het juiste adres er bij zetten. Er is natuurlijk altijd wel iets wat beter kan. Zo had ik geen recht op extra begeleiding bij de studie terwijl dit later wel weer kon. Met alle gevolgen van dien.

Klaas Jan
Berichten: 1696
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door Klaas Jan »

Hallo, InHolland is vanaf 2005 voortdurend in het nieuws geweest vanwege zwakke opleidingen en fraude.
Niet alleen de Volkskrant maar alle brengers van het nieuws hebben daarover bericht.
Als je inzicht wilt hebben over de kwaliteit van het HBO onderwijs dan krijg je via de Keuzegids Hbo nog de beste indruk. Een hele kleine samenvatting is te vinden via http://www.vereniginghogescholen.nl/com ... le?id=1276
Daarin kun je o.a. zien dat, ondanks uw persoonlijke ervaring, de Hanzehogeschool Groningen erg goed uit de bus komt.
Laatst gewijzigd door Radar op 05 sep 2014 10:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link verwijderd

gezondheid
Berichten: 1325
Lid geworden op: 03 nov 2011 08:37

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door gezondheid »

Ik vind dat ze ook eens de peilen moeten gaan richten op andere HBO instellingen. Op deze manier wordt je diploma die je al hebt bij In Holland minder waard en waardig.

kuklos
Berichten: 6183
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door kuklos »

gezondheid schreef:Ik vind dat ze ook eens de peilen moeten gaan richten op andere HBO instellingen. Op deze manier wordt je diploma die je al hebt bij In Holland minder waard en waardig.
Zucht. Neehee. Wat het diploma minderwaardig maakt is het slechte onderwijs bij InHolland, en het niet aanpakken van alle misstanden. Media die de feiten rapporteren zijn niet schuldig, doch de bestuurders die dit hebben toegestaan.

sjohie
Berichten: 9764
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door sjohie »

De hogeschool (HBO) hier was 1 van de eerst genoemde in het HBO-fraude schandaal ~10 jaar geleden rondom de buitenlandse- en spookstudenten, en dus vaak in de krant/media te zien, maar die staan qua kwaliteit van de opleidingen meestal in de middenmoot, en niet zoals InHolland stijf onderaan. De hoeveelheid absolute pers-coverage zegt dus niet zo heel veel over de inhoudelijke kwaliteit van de opleidingen.

Klaas Jan
Berichten: 1696
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door Klaas Jan »

Maar als je zes jaar lang de pers haalt met door experts als slecht beoordeelde opleidingen dan zeg de hoeveelheid persberichten wel degelijk iets over de inhoudelijke kwaliteit.

Lala87
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 nov 2014 16:11

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door Lala87 »

Hallo,

Ik ben een student van Hogeschool Inholland. Tijdens mijn tweede jaar kwam InHolland ineens op een negatieve manier in de schijnwerpers te staan. Natuurlijk waren deze persberichten gepubliceerd na een onderzoek en heeft de media hier ook het volste recht toe. Hetgeen wat ik jammer vind is dat deze negatieve berichten over slecht onderwijs niet over alle opleidingen van InHolland gingen, maar met name Media en entertainment en vrijetijdsmanagement Nederlandse stroming. Ikzelf volg de studie Leisure management, en deze studie is goed uit de bus gekomen tijdens de onderzoeken en de uiteindelijke accreditatie was positief. Toch zullen alle negatieve media berichten geen goede uitwerking hebben op mijn diploma, waar ik wel heel hard voor heb gewerkt (en die ik niet heb gekocht, of gekregen bij een pakje boter).
Daarnaast is InHolland en het beleid enorm veranderd na deze negatieve publiciteit. Er is een nieuwe directie aangesteld en vele studies zijn verbeterd en een aantal zijn zelfs afgeschaft. Ik weet dit, omdat ik student ben op deze school, maar dit soort berichten worden niet gepubliceerd door de media, terwijl dit wel een positieve uitwerking zou kunnen hebben op mijn diploma. Ook denk ik, doordat InHolland nu onder scherp toezicht staat, dat er op dit moment geen strengere Hogeschool in Nederland is dan InHolland en dat het onderwijs hier enorm verbeterd is. Als ik vrienden hoor over de hogescholen waar zij op zitten, dan is er overal wel wat mis, en daarom ben ik het er ook mee eens dat de pijlen ook eens ergens anders op gericht moeten worden.

stofzuigertje

Re: In Holland: komt vaak naar voren in de Volkskrant?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Omdat In Holland de grootste is van de vele foute aanbieders dus ook bekendste en daarom ook als eerste genoemd.

Maar mijn ervaring is dat er ook goede vestigingen/opleidingen tussen zitten waar ze goed scoren en zelden fout gaat, en ruim boven landelijk gemiddelde zitten maar de slechte verpesten de naam van de goede.
Daarom is een fusie van 1 grote school met en reclame en 1 top bestuurder een groot risico.

In Holland Delft heeft zowel goede als matige opleidingen dus ook daar op 1 locatie per faculteit grote verschillen, maar ze hebben niets met welke andere vestiging dan ook te maken.

Het zijn eigenlijk meerdere scholen onder 1 naam en daarmee loop je het risico van slechts 1 slechte school alle besmet raken.
Splitsen en aparte namen en dan is het overzicht van foute en goede locaties beter te zien.
Wel mag In Holland als gezamenlijke inkoop/bestuur mogelijk maar elke school een aparte naam geven en vallend onder IN Holland Groep is beter.

Gesloten