LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Klacht NCOI

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
george77
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 mar 2012 13:33

Klacht NCOI

Ongelezen bericht door george77 »

Ik heb de opleiding verkoopspecialist niveau 3 bij het NCOI gevolgd . ik heb hiervoor zelf 4500 euro voor betaald. Voor iemand die werkt op MBO 3 niveau is dit bedrag uiteraard belachelijk .Bij het LOI tevens kun je voor 1000 meer een 3 jarige opleiding volgen op HBO niveau. NCOI is zo ver ik weet de duurste thuis opleiding, omdat dit de enigste organisatie is die deze opleiding aanbood koos ik er voor deze te volgen bij het NCOI. Uiteraard zijn de verwachtingen bij dit bedrag hoog kwaliteit was ver te zoeken bij het NCOI. De de module communicatie verliep prima ik had een goede docent die tijdig antwoord kon geven op vragen die ik had. De andere modules zijn echter niet goed verlopen. NCOI geeft de mogelijkheid om bij vragen te mailen met de docent ik heb hier gebruik van gemaakt. Ik heb uiteindelijk na geen gehoor gekozen om het NCOI zelf maar te gaan bellen. Het NCOI heeft toen toegezegd contact te zoeken met de docent. Na dat ik mijn examen had ingeleverd kreeg ik pas gehoor van deze docent. Ik heb daarna als nog het NCOI gebeld om dit aan tekaarten zei hebben toen gelijk het cijfer opgezocht en gezegd nou je hoeft je geen zorgen te maken het is toch een voldoende.Wellicht een geruststelling maar een excuus kon ik niet verwachten. De laatste module ging ook niet erg vlekkeloos ik heb toen ook een vraag gesteld aan de docent na 3 weken besloot ik het NCOI weer is te bellen. Ik kan je vertellen dat ik best geschokt was over het feit dat deze medewerker tegen mij zei het kan zijn dat hij op vakantie is maar ik zal contact met hem zoeken. Ik heb uiteindelijk antwoord gekregen op mijn vraag maar vind het erg kwalijk dat er zo gehandeld word door het NCOI.
Ik heb een herkansing moeten maken voor een module 150 euro dit is exclusief de studiekosten . Een aantal weken voor het examen wilde ik nog even iets vragen. Ik kon namelijk via e-learning opdrachten doen ter voorbereiding van de toets. Ik dacht een fout te vinden in de antwoorden ik heb toen mijn docent gemaild om zeker te zijn voor het examen. Ik heb toen weer het NCOI moeten bellen waarop zij antwoorden dat dit een herkansing voor mij was en deze docent dus niet verplicht is te reageren. En dat hier overigens nog nooit een klacht over was geweest. Je moet dus blijkbaar wel 150 euro betalen maar vragen stellen is uit den boze. Na een discussie wilde mevrouw toch nog wel iemand vinden die mij hierop antwoord kon geven ze heeft er wel bij gezegd dat dit een uitzondering is en dat dit normaal gesproken niet word gedaan. Ik heb uiteindelijk antwoord gekregen waaruit bleek dat dit antwoord dat gegeven werd op e-learning inderdaad fout was.
Ik heb toen dit examen gemaakt voordat je het officiële cijfer krijgt kun je de vragen en antwoorden vinden op e-learning. Weer heb ik een fout ontdekt in de antwoorden deze heb ik weer via de mail kenbaar gemaakt. Dit hebben zij dit keer netjes opgelost door deze vraag aan niet mee te laten tellen.
En zo kan ik nog een tijdje door gaan met vertellen.
Ik heb naast mijn baan waar ik 40 uur aan het werk was en voltijd studie ook nog heel veel energie en tijd moeten stoppen in al het gebel en gemail met het NCOI.
Nu heb ik een gewaarmerkte kopie nodig van mijn diploma, dit houd dus in een handtekening en stempel op een gekopieerde kopie van mijn diploma. Ik heb het NCOI toen gemaild en gevraagd wanneer ik langs kan komen met mijn gekopieerde kopie. Zodat daar een handtekening en stempel op gedaan kan worden door het NCOI. Nu vragen het NCOI hiervoor mij 50 euro.
Ik hoop dat iemand mij het juiste advies kan gegeven gezien waarmerken diploma. Ik vind dit uitermate niet reëel het is oplichting. En zeker gezien de omstandigheden niet moreel.

Er zijn meer dingen die ik niet netjes vind van het NCOI. Iedereen kan fouten maken in mijn optiek gaat dit te ver en dan nog niet te spreken over het feit hoe zij hier mee om gaan. Voor deze opleidings prijzen verwacht je toch kwaliteit.
En daarnaast zullen er altijd mensen zijn die niet kunnen of geen tijd hebben om hier tegen te vechten.
En het interesseert hen weinig of je slaagt of niet mijn portfolio begeleider heeft zelf tegen mij gezegd dat zodra NCOI het geld heeft nog weinig voor je zal doen.
Daarom wil ik mensen waarschuwen en raad mensen aan eerst goed te kijken naar referenties van een thuis opleiding. Je kun veel informatie en ervaringen vinden over opleiding organisatie op het internet. Als ik dit vooraf had gedaan had ik gezien dat het internet vol met slechte ervaringen staat over het NCOI.

kuklos
Berichten: 6364
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door kuklos »

george77 schreef:Je kun veel informatie en ervaringen vinden over opleiding organisatie op het internet. Als ik dit vooraf had gedaan had ik gezien dat het internet vol met slechte ervaringen staat over het NCOI.
Ja, zelfs op dit forum. Dus waarom WEER een nieuw topic openen over NCOI?

george77
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 mar 2012 13:33

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door george77 »

Hi Ku klos, Ik heb zojuist geconcludeerd dat je in 195 forums te vinden bent intressante meningen heb je. Als jij antwoord kan geven op mijn vraag die ik stel in deze forum wat betreft waarmerken diploma dan hoor ik het graag van je. Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn hierin.

kuklos
Berichten: 6364
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door kuklos »

george77 schreef:Hi Ku klos, Ik heb zojuist geconcludeerd dat je in 195 forums te vinden bent intressante meningen heb je.
Geweldig, laten we het over mij gaan hebben. Ja, daar verwerf je steun mee.
Wellicht was het je nog niet opgevallen, maar mensen hebben op een gegeven moment geen behoefte meer aan nog een nieuw topic over iets waar al tig topics over zijn. Je verhaal daar doen kan ook prima.

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door trebelski »

george77 schreef:Hi Ku klos, Ik heb zojuist geconcludeerd dat je in 195 forums te vinden bent intressante meningen heb je.
Erg zwak en ook nog dom om zo te beginnen op een forum. Een nickname verbasteren is te kinderachtig voor woorden en dus blijf je ook van mij een antwoord schuldig, ''paarlen voor de zwijnen'' of zoiets? :arrow:

MAXIEM

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door MAXIEM »

George7

Je schrijft:
Als ik dit vooraf had gedaan had ik gezien dat het internet vol met slechte ervaringen staat over het NCOI.
Vraag: waarom heb je dan vooraf internet niet afgestruind?

Maxiem.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door HW007 »

Hallo George

Dat je hier een topic plaatst vind ik heel normaal.

Wat anderen er van vinden is denk ik niet zo spannend. Wel vervelend dat je zo een grote investering hebt gedaan van €4500 (en het is niet eens MLM of zoiets, maar gewoon een bedrijf ).

Ik kan heel goed begrijpen dat je een studie op pakt en niet eerst het hele internet afstruint om zowel positieve als negatieve reactie te vinden (anderen denken daar anders over).

Als je wilt weten wat je rechten zijn moet je de overeenkomsten en voorwaarden waar je voor getekend hebt goed uitpluizen en zien waar de leverancier daadwerkelijk nalatig was. Stap anders naar een wetswinkel. Wellicht kunnen ze je daar verder helpen.

Zelf heb ik de laatste maanden veel gestudeerd op gebied van presentatie en coaching, maar mijn kosten waren een fractie van jouw kosten.

george77
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 mar 2012 13:33

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door george77 »

Hallo HW007, Bedankt voor je reactie

berndv
Berichten: 9055
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Klacht NCOI

Ongelezen bericht door berndv »

toch fijn, na 1 jaar een reactie krijgen van een bedrijf :mrgreen:

Gesloten