LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
mzuri
Berichten: 205
Lid geworden op: 03 sep 2011 18:24

Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door mzuri »

"Gelderland - MBO-scholieren van 16 en 17 jaar krijgen van de provincie Gelderland een flinke korting op hun reizen met het openbaar vervoer.

De MBO-studenten kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product Altijd Korting waarop ze kunnen reizen in het OV met 40% korting. Provinciale Staten van Gelderland hebben eerder dit jaar besloten geld voor deze MBO-studenten vrij te maken omdat deze groep studenten nog niet in aanmerking komt voor een OV-studentenkaart en dus ook niet profiteert van de voordelen.

De provincie Gelderland start de actie in samenwerking met Arriva, Syntus en Breng. De MBO-studenten van 16 en 17 jaar oud kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product ‘Altijd Korting’. Daarmee krijgen deze studenten vanaf medio september 2011 (het moment waarop dit product landelijk geïntroduceerd wordt) een jaar lang 40% korting op al hun reizen met de bus, tram of metro in heel Nederland. Deze korting van 40% is ook geldig op de treinen van Syntus in de Achterhoek en Rivierenland. De korting is niet van toepassing op het reizen met de treinen van NS.

De MBO-studenten zijn voor de zomer al via hun opleidingen op de hoogte gebracht van de komende actie en konden zich alvast aanmelden via http://www.ervaarhetov.nl. Een aantal studenten heeft hiervan al gebruik gemaakt en krijgt deze week bericht over de inhoud van de actie. Aanmelden voor deze actie kan overigens nog steeds op http://www.ervaarhetov.nl.

Het product Altijd Korting kost normaal 165,00 euro per jaar en is voor deze studenten dit jaar eenmalig gratis. Ook de OV-chipkaart die normaal 7,50 euro kost wordt betaald door de provincie Gelderland.
Aangevraagde OV-chipkaarten worden vanaf 15 september geleverd."

Goeie actie voor hen die moeten reizen om van het MBO gebruik te kunnen maken en te jong zijn voor een OV studenkaart.
Zijn er meer provincies die dit doen?

Ik heb er wel 1 bezwaar tegen. Het is een op-is-op aktie, oké, dat zal niet anders kunnen, maar om dit aan te vragen moet je daadwerkelijk 16 jaar zijn. Leerlingen die in de loop van het schooljaar 16 jaar worden, hebben dus al minder kans. Waarom is deze leeftijdsgrens gesteld? Waarom niet gewoon voor leerlingen op het MBO tot 18 jaar ?
Deze vraag (bezwaar) heb ik gesteld aan Provinciale Staten v Gelderland. Correct te woord gestaan, het 'probleem' werd gesnapt :-) , de juiste persoon die er het meest van weet, was er echter niet.
Zojuist een bevestiging (mail) ontvangen dat zo spoedig mogelijk (streven binnen uiterlijk 2 weken) mijn vraag inhoudelijk zal worden beantwoord.
Laatst gewijzigd door mzuri op 09 sep 2011 17:43, 1 keer totaal gewijzigd.

manondoris
Berichten: 1700
Lid geworden op: 02 dec 2010 17:28

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door manondoris »

lekker dan heb het ook gelezen! onze dochter mag vanaf 1okt op haar ov studentenkaart gan reizen .we piesen net naast de pot ,ze heeft hievoor 2 jaar heen en weer gereist met een abo van 70 euro per maand, nu een abo van 170 euro voor 1 maand omdat haar stage nog verder weg ligt.ik heb het alltijd al belachelijk gevonden dat mbo ers geen ov kregen ,hbo ers krijgen dit wel en reizen gratis .ik vind het heel goed dat er nu eens wat aangedaan word door de provincie, en dan nog iets ! vandaag bekend geworden dat de id kaart gratis word ,die hebben we ook net vorige maand alle 2 laten vernieuwen ,pffffff gaat lekker ! vind het wel fijn voor alle andere hoor :roll:

mzuri
Berichten: 205
Lid geworden op: 03 sep 2011 18:24

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door mzuri »

Ja dat van de ID kaart las ik ook.
Mijn kind heeft vnml een kopie paspoort bij zich, maar dat wordt niet altijd zonder meer geaccepteerd.
Met een gratis ID kaart zou hij natuurlijk ook voorzichtig moeten zijn, maar verlies ervan kost dan niet zoveel tenminste.

mzuri
Berichten: 205
Lid geworden op: 03 sep 2011 18:24

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door mzuri »

De aktie zoals genoemd in de OP is aangepast; ook 15 jarigen op het MBO komen in aanmerking.

manondoris
Berichten: 1700
Lid geworden op: 02 dec 2010 17:28

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door manondoris »

manondoris schreef:lekker dan heb het ook gelezen! onze dochter mag vanaf 1okt op haar ov studentenkaart gan reizen .we piesen net naast de pot ,ze heeft hievoor 2 jaar heen en weer gereist met een abo van 70 euro per maand, nu een abo van 170 euro voor 1 maand omdat haar stage nog verder weg ligt.ik heb het alltijd al belachelijk gevonden dat mbo ers geen ov kregen ,hbo ers krijgen dit wel en reizen gratis .ik vind het heel goed dat er nu eens wat aangedaan word door de provincie, en dan nog iets ! vandaag bekend geworden dat de id kaart gratis word ,die hebben we ook net vorige maand alle 2 laten vernieuwen ,pffffff gaat lekker ! vind het wel fijn voor alle andere hoor :roll:
zo zeg wat ben ik pist ! net naar het station om nog tot 1 okt een weekkaart aanteschaffen ,wat dacht nee mevr dat kan niet alleen maandkaarten ! ze moest tot 1 okt maar losse kaartjes kopen .hu dat gaat ons nog 5 dagen 12 euro per dag kosten en ze is gvd al 22 juli 18 geworden .net de rekening voor het schoolgeld a 1100 euro betaald er moeten nog wat boeken besteld kwamen ze van de week mee aan en nu dit .ik word er een beetje moedeloos van . studerende kinderen zijn de nieuwe melkkoe aan het worden :cry:

Dillen
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 okt 2011 10:38

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door Dillen »

Zover ik weet krijg je geen korting in het weekend als je geen student bent, wel is er een Altijd Korting actie die geldt voor alle OV-Chipkaarten. Dan krijg je 20% of 40% korting op een reis met de tram trein bus of metro.

Studenten OV Chipkaart
OV Chipkaart korting

Zelf ben ik student en heb ik een studenten OV Chipkaart, je kunt ook contact opnemen met Dienst Onderwijs Uitvoering.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door bprosman »

Denk dat je "Dienst Uitvoering Onderwijs"kortweg DUO bedoeld :)

http://www.ocwduo.nl/

kweenie
Berichten: 15521
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Korting OV chipkaart MBO leerlingen

Ongelezen bericht door kweenie »

manondoris schreef:ik heb het alltijd al belachelijk gevonden dat mbo ers geen ov kregen ,hbo ers krijgen dit wel en reizen gratis .
Dat heeft meer met de leeftijd te maken dan met MBO of HBO. Ook MBO-ers ouder dan 18 jaar kunnen een OV kaart krijgen. Net zo hebben HBO-/WO-ers onder de 18 jaar geen recht op een OV-kaart. Vooral voor universitaire studenten is dat vervelend, omdat er veel minder universiteiten zijn dan HBO's en MBO's. Daardoor is een universiteit vaak een stuk verder weg dan een HBO of MBO opleiding.

Gesloten