LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] studieboeken/vouchers met licentie

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
melo/22
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 sep 2013 20:56

studieboeken/vouchers met licentie

Ongelezen bericht door melo/22 »

jongere besteld boeken. Na de kennismakingsdagen is de opleiding toch niet volgens de verwachting. Je retourneert netjes de bestelde studieboeken. Wat blijkt: je krijgt een rekening voor de vouchers! Deze kunnen niet worden teruggenomen, zijn persoonsgevoelig. Zit licentie op.De jongere leest de voorwaarden niet op de bestelsite. logisch, ze zijn verplicht om de studieboeken te bestellen en niet bezig met allerlei voorwaarden die ergens in kleine lettertjes onderaan een pagina staan. Je moet ver naar beneden scrollen dus. Opgelet jongeren!! Bestel niet eerder studieboeken ná de kennismakingsdagen. De studieboekencentrale wil van mijn dochter 161 euro hebben. Ook al heeft de jongere niets te maken met de wijze waarop studiemateriaal wordt aangeboden, die wordt beslist door de overheid en de studie instanties, toch zijn de jongeren de dupe van deze regeling. Moeten zij hiertegen niet beter beschermd worden????? Moet veel duidelijker aangegeven worden. Boven aan de bestelsite.??Voor dat zij beginnen met een bestelling.??? Moeten ook de scholen niet beter informeren naar de eventuele consequenties van een bestelling?????

prisma64
Berichten: 63
Lid geworden op: 30 jan 2013 13:15

Re: studieboeken/vouchers met licentie

Ongelezen bericht door prisma64 »

oudste zoon volgt ook een studie waar hij dus ook een voucher heeft, bij bestelling van de boeken kwam duidelijk te staan dat de voucher niet vergoed werd bij eventueel terug sturen van de studie boeken.

puma73
Berichten: 5877
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: studieboeken/vouchers met licentie

Ongelezen bericht door puma73 »

De jongere leest de voorwaarden niet op de bestelsite. logisch, ze zijn verplicht om de studieboeken te bestellen en niet bezig met allerlei voorwaarden die ergens in kleine lettertjes onderaan een pagina staan.
Een dure les om in het vervolg toch maar de voorwaarden te lezen. Men gaat bij bestelling akkoord met deze zelfde voorwaarden.

Een oud spreekwoord zegt "jong geleerd is oud gedaan" alhoewel hier ook volwassenen voorbij komen die duidelijk de algemene voorwaarden niet lezen en klakkeloos akkoord aanklikken.

Femke1988
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 nov 2013 14:12

Re: studieboeken/vouchers met licentie

Ongelezen bericht door Femke1988 »

Ik vind dat hele gedoe van die licenties fout. Die licenties kan je bijna alleen maar krijgen bij Van Dijk, en als je hem niet heb, heb je een probleem op school.

Het zorgt dus sowieso voor een monopolypositie, en dat is nog veel fouter dan het niet terug kunnen sturen.

Gesloten