LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Capabel Onderwijs Groep

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
filoria
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 aug 2010 12:13

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door filoria »

Wat vervelend dat veel mensen negatieve ervaringen hebben met Capabel. Ik ben er juist heel tevreden over.

Ik volg sinds november 2009 SPW3 (met eindtermen, dus niet competentiegericht) in Amsterdam. Het inschrijven ging niet heel soepel, maar sinds de lessen begonnen zijn gaat alles van een leien dakje:

Telefonisch contact: er wordt altijd snel opgenomen op het algemene nummer, ik word vriendelijk te woord gestaan en de mensen hebben verstand van zaken.
Administratie: het was geen probleem dat ik eerst in termijnen wilde betalen en toen toch in één keer. Hebben ze netjes voor me geregeld.
Lessen: de lessen gaan bijna altijd door. Als de docent ziek is wordt ik ruim van tevoren afgebeld én krijg ik een email. Ik heb nu twee docenten gehad die allebei op een prettige manier lesgeven. Het is duidelijk wat er van je verwacht wordt.
De klassen zijn klein (20 man), dus je leert je klasgenoten goed kennen.
Toetsen en werkstukken: zijn goed te doen en worden snel nagekeken. Alles sluit aan op de praktijk.
Stagebegeleiding: voldoende. Ik heb mijn stagebegeleidster nog niet veel gesproken, maar áls ze langskomt helpt ze echt. Ze heeft me eens uit zichzelf gebeld omdat ze zich zorgen maakte om me.
Ook fijn: als het niet lukt om in 1 jaar de stage af te ronden, kun je gratis een half jaar extra gebruik blijven maken van de diensten van Capabel. Je kunt geen lessen meer volgen, maar wel stagebegeleiding krijgen, werkstukken inleveren etc. Dat is fijn, want een jaar is kort heb ik gemerkt.

Natuurlijk is dit een bedrijf dat graag geld wil verdienen aan haar klanten. Maar ik zou het geen zakkenvullers willen noemen. Er werken bij mijn opleiding genoeg gemotiveerde mensen waarvan je het idee hebt dat ze je graag willen helpen.
Dat de opleiding duur is: tja, als je 3 jaar over een opleiding doet bij een ROC ben je even veel kwijt. En dan heb je hetzelfde diploma, maar heb je er drie keer zo lang over gedaan.

bambamlycz
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 okt 2010 17:21

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door bambamlycz »

Potverdomme!

Dit lees ik allemaal nu pas.. Ik ben al letterlijk meerdere maanden intensief bezig om me in te schrijven bij deze zogenaamd mooie instantie.. "een volwaardig diploma in een jaar".
Nou, na 2 maanden en 30 telefoontjes met steeds weer iemand anders krijg ik gewoon een brief dat ik niet toe ben gelaten vanwege mijn 1 op 1 gesprek met mevrouw de Vries(?) Ik heb nog nooit met een mevrouw de Vries gesproken!! Laat staan 1 op 1...

Wat nu dus inhoudt dat ik een jaar lang moet wachten om weer in nieuwe opleiding elders te kunnen beginnen.. In ieder geval nooit niet bij capabel!

Jullie worden bedankt! &$*$%

Ps. Ik ga er morgen wel even persoonlijk langs verhaal halen.

Australiëlaan 14-16
3526 AB Utrecht
Telefoon 030 285 05 55

Groet, Bart:)

bambamlycz
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 okt 2010 17:21

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door bambamlycz »

@filoria

Net of je blij moet zijn dat het goed gaat... Dit lijkt mij hun plicht toch ook? Je betaald er duizenden euro's voor.

Maar je zal er wel werken.

mgeven
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 okt 2010 21:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door mgeven »

Ik ben in juni begonnen met de opleiding tot doktersassistente en ben tot nu toe hartstikke tevreden over Capabel. Vooral in het begin heb ik verschillende keren contact gehad met het algemene contact gehad omdat ik voor mijzelf gewoon nog wat vragen had. Ik ben iedere keer heel vriendelijk te woord gestaan en heb prima uitleg gekregen.

Ik ga in Leeuwarden naar school en ben ook over de lessen erg tevreden. Er wordt duidelijk aangegeven wat er besproken wordt en wat de examenonderdelen zijn. Bij onduidelijkheden is vragen geen probleem en hier wordt ook tijd voor gemaakt. Ook tussen de lessen door zijn de docenten altijd beschikbaar voor vragen of begeleiding.
De examens zijn goed te doen en hebben een duidelijke formulering. Uiteraard is het de eerste keer even lastig omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten maar dat heb je bij ieder eerste examen, dat blijft even aftasten.

Wat betreft de stagebegeleiding, het zoeken van een stageplek is in sommige gevallen lastig maar dit ligt gewoon geheel aan jezelf. Als je er zelf positief in staat kom je heel ver. Uiteraard zijn er praktijken die afspraken hebben met andere scholen waardoor ze je geen plek kunnen bieden maar als jij je enthousiasme laat zien kun je zelfs daar nog een leuke plek krijgen (en hiervan ben ik het levende bewijs.)
De begeleiding bij de stage is voldoende en er kunnen op korte termijn afspraken worden gemaakt voor een bezoek!

Ik heb voordat ik begon met de opleiding dit toevallig ook allemaal gelezen maar ben eerst naar een open dag gegaan en heb veel vragen gesteld. Ik had meteen een goede indruk van de school en ben er dan ook voor gegaan en heb totaal geen spijt!

Dus mensen laat je niet te veel beïnvloeden door de negatieve berichten, want negatieve berichten worden altijd geplaatst en positieve berichten blijven vaak - ten onrechte - achterwege!

Sebina Fluks
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 okt 2010 09:46

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Sebina Fluks »

Ik ben afgelopen Mei 2010 begonnen met de opleiding Doktersassistente in Leeuwarden.

Ik snap niet waarom er zoveel ophef is over deze onderwijs instelling.
Het is een zeer goede school met veel tijd en aandacht ook voor de individu zelf.
Het is een opleiding gericht op de 20 plussers, het betekent dus ook veel zelf dingen uitvinden qua stage zoeken endergelijke.Hulp van de docenten krijg je altijd.
De lessen zijn goed te volgen, als je zelf maar een positieve houding hebt en er voor gaat dan haal je het wel.
Probeer eerst eens een opleiding te volgen via Capabel, of vraag de leerlingen wat ze vinden voordat je een negatief oordeel over de school uit.

Kortom heb niets te klagen, de docenten op de locatie Leeuwarden zijn top!

HHM
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 okt 2010 12:46

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door HHM »

Hallo,

Hier een reactie op iedereen, die gereageerd heeft op Rosanne en tegen Rosanne zelf!

Ik ben bezig met de opleiding Doktersassistente in Leeuwarden bij Capabel, en ik vind het er geweldig!!
Voor de opleiding ben ik naar een intakegesprek geweest bij Noorderpoort en Capabel, ik was er gelijk uit waar ik heen ging. CAPABEL!!!!
Capabel biedt meer voordelen voor mij, ten eerste hoef je maar 1 dag in de week naar school en duurt de opleiding maar 1 jaar!!

Tevens ben ik gewoon in 1jaar klaar. Dus Rosanne, dat jij daar over begint te zeuren (zo noem ik het maar even), dan zegt dat meer iets over jou dan over Capabel. Ik doe het toch ook gewoon in 1 jaar.
Tevens wist je van te voren waar je begon. Zo niet, dan had je beter moeten informeren.
Ook wist je van te voren dat je een stageplaats zelf moest zoeken, niemand heeft het recht om daar weer op terug te komen. Dat wist je van te voren!!
Er zijn idd misschien 2 die geen stageplaats kunnen vinden, maar de andere 98 vinden er wel zelf 1. Bij wie ligt het probleem dan?
Zo te lezen wordt je geholpen door Capabel aan een stage-adres, waar je vervolgens niet veel mee doet. Daarna heb je eindelijk een stage zelf gevonden, waar je geen (goede) begeleiding krijgt, hier kun je dan ook zelf op inspelen. Wees assertief en neem zelf initiatief naar begeleiders toe. Of vraag dan een gesprek met leercoach erbij aan.... Eigen verantwoordelijkheid.

Dat je het PWP en opdrachtenboek niet kunt ontcijferen, dan ben je niet heel slim. Tevens kun je dan toch vragen aan een leraar.

Dames en/of heren, die beginnen te twijfelen door Rosanne haar bericht, denk nog maar eens even na... En je zult het toch zelf moeten ervaren. Ga niet op 1 slechte reactie af.

Het probleem is: Iemand die goede ervaring heeft, verteld het maar aan 1persoon door, en iemand die slechte ervaring heeft, verteld het aan 10personen.. Dit is hier ook het geval.

Degene met slechte ervaring, kijk eerst ook naar jezelf voordat je de gemakkelijke keus maakt, en een ander (in dit geval Capabel) de schuld geeft!!

Ik hoop dat degenen die door Rosanne twijfelden, ook naar mijn verhaal luisteren. Je moet het toch zelf ervaren! Ik heb iig zeer goede ervaring met Capabel!


Rosanne, ik wil je niet aanvallen, maar ik vind dit echt een belachelijk bericht van je.

Groetjes!

Andrea225
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 okt 2010 16:08

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Andrea225 »

Hallo allemaal

Ik ben bij capabel Leeuwarden terecht gekomen via een advertentie in een krant. Na een één op één gesprek als kennismaking (ik kon niet op de dagen dat er een introductie dag was) heb ik al snel besloten om mijn opleiding hier te gaan volgen.
Ik ben nu een paar maand verder in de opleiding en tot nu toe gaat alles naar behoren. Maar zoals op elke opleiding moet je er wel zelf moeite voor doen.
Een stageplek vinden bleek inderdaad wat moeilijk. De naam Capabel doet niet bepaald deuren opengaan. Maar de aanhouder wint en ik heb uiteindelijk zelf een plek gevonden. Zonder de hulp van de opleiding in te moeten schakelen.
Qua lessen kan ik alleen maar zeggen dat er veel, en vooral duidelijk verschil is per docent. Niet iedereen kan lesgeven, vooral iets op een begrijpelijke wijze uitleggen blijkt nog wel eens lastig. Maar dan heb je altijd nog de boeken en kan je zelf veel uitvogelen. Lukt dat ook niet dan kun je andere docenten en vooral je mede-klasgenoten vragen om hulp. Dit blijkt nooit een probleem te zijn.
Voor mij is één jaar school juist een voordeel. Ik weet dat ik een moeilijk jaar tegemoet ga, waarin ik flink aan de bak moet, maar dan nog. Dat weet je van te voren. Daar hou je juist rekening mee. Voor mij moet het ook nog eens in één jaar voor de studiefinanciering, maar wederom: Je weet van tevoren waar je aan begint.

Ik ga niet zeggen dat Capabel de allerbeste opleiding is die er is, maar er zijn er veel, veel slechtere. En dan spreek ik toch echt uit ervaring. Dus ik ga ervoor, en over een jaar zal ik hopelijk apothekersassistente zijn, en niet langer stagiaire!

Groeten Andrea.

Jo.o
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2010 14:43

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Jo.o »

Hallo
Wat jammer Rosanne, dat je een slechte ervaring met Capabel hebt gehad. Is het inmiddels opgelost?
Ik zelf ben wel erg tevreden met Capabel, ik heb twee opleidingen gevolgd in Leeuwarden para veterinaire dierenartsassistente en ik ben nu bezig met de doktersassistente opleiding, wat mij tot nu toe erg bevalt. Wel pittig omdat alles toch wel versneld gaat. Maar het is te doen.
Wij hebben helemaal geen problemen met een tekort aan docenten, praktijklessen hebben we voldoende, het is juist de bedoeling dat je de meeste praktijk leert op een stageplek. Wanneer een stageplek bepaalde opdrachten niet wil of af kan nemen, ga je dit bij een ander stageplek voltooien. Zodat je gewoon je examen kan behalen. Zelf heb ik dit ook gedaan, ik had met mijn dierenartsassistente opleiding bepaalde opdrachten die ik niet op mijn stageplek kon doen, dus nam ik contact op met een ander dierenartsenpraktijk. Die deze wel wou afnemen. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor inderdaad wat sliekie2 zegt.
Mij is verteld dat je juist zelf een stageplek moest zoeken, dit is meestal ook bij andere scholen het geval. Via een website kun je stageadressen opzoeken die aangesloten zijn. Dit is heel erg handig, via een zoekfunctie kun je zo alle adressen die in je buurt zitten opzoeken.
Maar het is ook maar net waar je woont. Sommige scholen reserveren ook stageplekken. Zodat dit voor anderen veel moeilijker wordt om er een te vinden. Ik moet nu ook alvast een stageplek gaan zoeken, en hoop dat ik snel eentje op mijn pad tegen kom. De kwaliteit van het onderwijs vind ik absoluut niet slecht. Wij krijgen goede en leuke les met veel enthousiasme.
we zitten tot 16/17 uur op school, en helemaal geen lange pauzes. Zelfstudie en we moeten stage lopen, dit zorgt voor een voltijd opleiding. We hebben een halfuur middag pauze, en 2 x een kwartiertje. Dit is volgens mij heel normaal op een school. Ik ben in elk geval tevreden over Capabel!
Groetjes Jo,

Enya84
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 nov 2010 01:04

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Enya84 »

Haha, de laatste paar mensen zijn allemaal leerlingen die in Leeuwarden studeren bij Capabel. Een hetze? :lol:

ciana24
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 nov 2010 16:30

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door ciana24 »

Hoi,

Dit is mijn verhaal: ik heb een thuisstudie gevolgd bij de NHA voor de opleiding pedicure. op 22 september heb ik via de Philyra mijn laatste examen gedaan en ben ook geslaagd (jippie) dat kregen wij mondeling te horen .
De afspraak is dat wij rond zes weken onze diploma`s thuisgestuurd zouden krijgen, niet dus. ik ben via de site van Philyra erachter gekomen dat Capabel vanaf 1 september 2010 de examens voor de opleiding Pedicure en schoonheidsspecialisten hebben overgenomen en via hun zouden wij dan onze diploma`s krijgen. ik ben nu samen met 3 andere examenkandidaten aan t bellen met de NHA en met Capabel waar onze felbegeerde diploma`s blijven.
De NHA staat met de rug tegen de muur en kan helaas niks voor ons betekenen omdat ze ook afhankelijk zijn van Capabel en als wij naar capabel bellen krijgen we steeds een nieuwe smoes te horen. 1 e smoes ze lopen 2 maanden achter. 2 e smoes papier is op ze kunnen geen diploma`s uitprinten 3e smoes de software is nog niet geinstalleerd en de 4 e smoes is dat ze twee computers moeten aankoppelen en dat wil niet lukken.
nou ja we laten ons bij ieder telefoontje verrassen door Capabel wat voor smoesje ze nu weer verzinnen. het wordt hoog tijd dat ze een gaan nadenken hoe ze hun werk goed moeten doen en hun zaakjes eerst op orde moeten hebben eer ze een firma overnemen!!!
ik heb grote twijfels aan capabel omdat ze NIET Capabel zijn om een diploma uit te geven.

marokaas
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jul 2008 13:52

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door marokaas »

Sinds februari dit jaar volg ik een opleiding bij de Capabel Onderwijs Groep.
Toen ik op de website van Capabel naar informatie zocht, dacht ik bij mijzelf dat dit echt ideaal zou zijn.
Je MBO 4 diploma binnen 1 - 2 jaar en recht op studiefinanciering.

Hier trappen de meeste cursisten in, maar achteraf zitten ze met de gebakken peren.

Mijn klachten over Capabel zijn:

1. Geen vaste leercoach. soms midden in het jaar krijg je een andere leercoach. Dus moet je weer wennen en jezelf aanpassen.
2. De leercoach is niet capabel genoeg. Men leest wat op uit een stencil en schrijft het op het bord. Al je een vraag hebt wat over het onderwerp gaat krijg je te horen: Ja, dat weet ik ook niet...
3. De administratie is redelijk te bereiken, alleen wordt je niet goed geholpen met je klacht. Ze werken langs elkaar heen. je krijgt een verzoek om je legitimatie toe te sturen terwijl je dat al hebt gedaan.
Antwoord op je verstuurder e-mail krijg je niet of heel laat.
Onder bezetting op de administratie. Je krijgt te horen dat iemand van de afdeling weg is en er pas volgende week is. Als je vraag of er een vervangende persoon is krijg je als antwoord: Nee helaas, ik kan je op dit moment niet helpen. Probeer het volgende week maar.
De afhandel tijd van je inschrijving duur dramatisch lang. Minimaal een half jaar heb ik meegemaakt. In de tussen tijd wordt je niet goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreft je aanmelding.
4. Het Gebouw waar Capabel in zit in Rotterdam in dramatisch. Er kan geen een raam open en de het lucht systeem werkt niet optimaal. Of het is broeierig of je hebt een koude wind van airco in je nek. Hierdoor ben je de hele dag suf en kan je niet goed presteren.
5. Stage is ook een drama. Het vinden van een stageplek is het grootste probleem. Capabel staat volgens betrouwbare bronnen niet positief bekend waardoor er contracten met alleen reulier onderwijs wordt gesloten bijv. het Albeda College en Zatkine.
Hierdoor krijgt de cursist totaal geen kan om een stageplek te vinden. Ik heb ook vaak te horen gekregen dat de cursisten van Capabel onder de maat zijn en te weinig geschoold zijn door Capabel.
Capabel heeft waarschijnlijk ook geen stage bestand en ze helpen je niet of te weinig met het vinden van een stageplek. Er wordt gezegd dat dit een volwassen opleiding is en de cursist zelf verantwoordelijk is bij het vinden van een stageplek.
Dit geeft je echt een machteloos gevoel en gelijk gaat er een lampje bij je branden van: Ik ben er ingeluisd.
Dit is eigenlijk het grootste probleem, en hierdoor betaal je gemiddeld € 3000,- voor een opleiding die je niet met een kan afronden omdat je geen stageplek vind.
Als je eindelijk een stageplek vind en je wordt uitgenodigd, krijg je achteraf te horen dat ze je niet aannemen omdat de eisen die Capabel stelt aan een stageplek niet uitvoerbaar zijn. Sommigen opdrachten die je moet uitvoeren op je stage hebbe niets te maken met je opleiding en daardoor wordt je afgewezen.
6. Ik heb ook te horen gekregen dat de opleiding die ik nu doen een testopleiding is.
De cursisten worden als het ware een beetje als proefkonijn gebruikt.
Dit klopt wat ik heb het zelf ervaren. Wij moesten bijv. binnen 2 maanden door en dik studie boek razen. Terwijl het onmogelijk was om binnen zo een korte tijd zoveel worden en termen uit je hoofd te leren. Hierdoor heeft meer dan de helft van de klas een onvoldoende gehaald en dit ontmoedigt een cursist, want die denkt dat hijzelf niet Capabel genoeg is om de toets met een voldoende te behalen. Echt triest om zo met je cursisten om te gaan.


Kortom, heel wat cursisten zijn de dupe hiervan en zitten uiteindelijk met een schuld van een paar duizend euro zonder diploma.
Ik zelf heb schriftelijk al een klacht namens de hele klas ingediend (inc. handtekeningen ) bij de examencommissie van Capabel, maar helaas nooit bericht terug van gekregen.

Dit alles toont aan dat Capabel NIET-Capabel genoeg is om een onderwijs instelling te mogen zijn.
De titel ‘’Oncapabel’’ zou gepaster zijn.
Hopelijk doet het ministerie van OCW hier iets aan.
Zo een instelling mag toch helemaal geen vergunning hebben.

Met vriendelijke groet,

*Kleintje
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 aug 2011 15:51

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door *Kleintje »

Marokaas,

Ook mijn klas heeft een klachtenbrief naar het hoofdkantoor gestuurd, omdat wij onze boeken niet gebruiken en alleen leerstof krijgen wat van internet is geplukt of uit boeken waar auteursrecht op rust ZONDER bronvermeldingen.
Wij kregen allen een cadeaubon van pathé........ :?

Alle positieve ervaringen die ik hoor, komen uit Leeuwarden, ik ben blij dat het daar wel allemaal op rolletjes loopt, maar in Rotterdam is het een regelrechte ramp.
Ze proberen je constant meer en meer geld afhandig te maken.
Mijn leraar staat achter me, die blijft me ook duidelijk maken dat ik ook zijn naam in de brieven moet vermelden die ik richt aan het hoofdkantoor.
Dat doe ik ook, alleen ik krijg geen antwoord..

Linda88
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 sep 2009 11:17

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Linda88 »

Hoi allemaal!

daar was ik weer na 2 jaar, er is bij mij heeeel veeel veranderd !

uiteindelijk ben ik TOCH Capabel onderwijs gaan doen in 'je raad het wel al!'Leeuwarden, het was voor mij korter te bereizen dan Amsterdam ( vanuit Noord-Holland)

Ik ben in maart gestart met de opleiding PW3 kinderopvang. Eigenlijk moet ik toegeven dat het allemaal uitstekend is verlopen de laatste maanden ( boven verwachting ) er wordt goed les gegeven, en daarnaast op je stage ook goed begeleidt. Het huiswerk en de stof is duidelijk, je moet er alleen wel met volle gas tegen aan omdat het veel werk is. Maar dat is ook meerdere keren tegen me gezegd vanuit Capabel voordat ik met deze opleiding begon.

Aan de gene die ons les geven ligt het niet, die regelen alles goed. En helpen ons ook als er wat met het hoofdkantoor moet worden gedaan.

Alleen nu is de grap... Ik ben begonne met de opleiding niveau 3, met als mogelijkheid ( in maart kon dat nog ) om daarna in 24 weken niveau 4 te doen. Mits een werkplek hebt waar je stage kan lopen. En dat je zonder studifin. het kan betalen. En daar heb ik Ja op geantwoord, met nog 15 ( van de 17 studenten uit mijn klas). Wij moesten verplicht eerst 3 doen, ookal sloot je opleiding al gewoon op 4 aan. Dat zijn wij nu aan het doen/ hebben we gedaan, maar ineensss.... was de opleiding niveau 4 geschrapt. Je kan er nergens meer wat over vinden of lezen. We zijn niet geinformeerd, helemaal niets!
Met als uitkomst, dat wij nu niet het papiertje kunnen halen waar wij naar opweg waren. Ik wou deze opleiding doen, dat ik na 1.5 jaar niveau 4 in mijn handen had, dat ik daarna nog mogelijk de pabo zou kunnen gaan doen, of een andere HBO opleiding ( andere school)
Maar nu kom ik dus met een andere niveau zo schoolbanken uit, waar ik nog niet mee kan wat ik wil! Ik heb het nu te druk met school, want wat er gebeurt gebeurt er maar deze opleiding ga ik goed afsluiten dat ik iniedergeval niveau 3 zo in mijn handen kan houden in Maart. Als ik zo wat meer rust heb, ga ik dit uitzoeken. Maar misschien zijn er hier meer die dit al hebben ervaren en kunnen wij samen iets gaan ondernemen? Mijn andere klasgenootjes zijn ook van plan actie te gaan ondernemen. Als we met meer zijn willen ze het misschien wel weer gaan aanbieden. Ik hoor graag van jullie !

anoniem82
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mar 2012 23:08

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door anoniem82 »

Hallo,

Ik heb mij aangemeld bij capabel onderwijs in amsterdam voor de opleiding onderwijsassiste. Dit heb ik via hun site gedaan.

Het heeft erg lang geduurt voordat ik de aanmeldingsformulieren binnen heb gekregen.

Ik ben naar de open dagen geweest, en ze hebben eigelijk precies hetzelfde lopen vertellen als wat op hun site staat.

Ik lees nu hier alleen maar negatieve ervaringen, waardoor ik er vanaf zie om de opleiding voort te zetten. Ik begon al te twijfelen toen ik wat vraagjes had en ze belde. Nou ze hebben echt duizenden bureau's lijkt wel! Niemand die het antwoord weet en ze sturen je van het kastje naar de muur. Als je maar betaald, dan vinden zij het best. Kijken naar de client?! Dus niet!

Nu ben ik nog niet gestart met de opleiding en heb ze verteld dat ik wil stoppen, werd er mij opeens verteld dat ik het HELE bedrag van de opleiding moet gaan betalen. Begon toen weer te twijfelen. En zocht op hun site wat de annuleringskosten zijn, blijkt dat 25% te zijn ipv het hele bedrag. En dat in hele kleine letters helemaal onderaan!

Nu heb ik een vraag aan jullie en hoop dat iemand mij hierbij kan helpen? Ik heb nergens een handtekening gezet. Bij het aanmelden van de opleiding heb ik alleen op akkoort gedrukt bij de aanmeldingsformulier op hun site. Geldt er voor mij dan ook 25% van de annuleringskosten? Capabel onderwijs zegt van wel, omdat ik akkoort ben gegaan met de voorwaarden. Maar dan nog? Je kan toch niet via een site vast zitten aan een instantie??

Ik hoop dat iemand mij spoedig kan helpen!

dhc
Berichten: 4588
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door dhc »

heb ik alleen op akkoort gedrukt
Da's dus voldoende..het zetten van een handtekening bij "digitale aanmelding" is niet mogelijk. Daarom gelden voor het akkoordverklaren middels 'een druk op de 'knop' dezelfde voorwaarden.
De school mag daarom annuleringskosten opeisen.

Jolijn
Berichten: 6308
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Jolijn »

@anoniem82. Na het ontvangen van de aanmeldingsformulieren heb je 7 dagen de tijd gehad af te zeggen.
U ontvangt spoedig een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving. Bij vragen over de aanmelding of de vooropleiding wordt altijd contact met u opgenomen of wordt u uitgenodigd voor een intake. Gedurende 7 werkdagen kunt u de inschrijving nog kosteloos annuleren via de mail ([email protected]) of aangetekende brief.

Dit

Definitieve toelating

Indien een cursist na inschrijving vanuit Capabel een uitnodiging voor concrete start en locatie van de opleiding ontvangt is de inschrijving definitief.


heb je wel gekregen?

Bianca1989
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mar 2012 14:49

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Bianca1989 »

Ik wil hier graag even mijn verhaal kwijt.

Augustus vorig jaar heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Onderwijsassistent bij Capabel Onderwijs. Door omstandigheden heb ik de middelbare school niet afgemaakt en is mijn hoogst genoten opleiding een mbo 2 opleiding, terwijl ik tot mijn grote spijt atheneum had kunnen halen! Maar goed, dit terzijde.

Ik had begrepen dat het in sommige gevallen door middel van een capaciteitenonderzoek mogelijk was om de opleiding te volgen, ondanks het ontbreken van een vereiste vooropleiding.

Nadat ik me had aangemeld kreeg ik een brief met de mededeling dat ik helaas niet kon worden toegelaten tot de opleiding. Mijn vooropleiding was niet hoog genoeg. Over een capaciteitenonderzoek werd verder niet gesproken, want ik had ook niet genoeg werkervaring in de sector.
Als alternatief kon ik bij hun een mbo 3 opleiding volgen, zodat ik daarna door kon stromen naar niveau 4. Dat is natuurlijk mooi meegenomen voor hun! Veel alternatief was er niet voor mij, want als ik de opleiding ging annuleren zou ik rond de 2000,- moeten betalen!

Ik kon kiezen tussen de opleidingen PW3 Kinderopvang en Medisch Secretaresse. In eerste instantie sprak de opleiding Medisch Secretaresse mij meer aan, maar aangezien ik dan pas januari dit jaar kon starten en ik zo snel mogelijk wilde doorstromen naar het hbo heb ik toch voor PW3 gekozen. Dat doorstromen naar hbo gaat helaas ook niet meer op tijd lukken aangezien ik pas eind november ingedeeld kon worden in de opleiding (zou eerst begin oktober zijn)!

De opleiding spreekt mij totaal niet aan. Ik vind de lesstof niet relevant, deze is meer gericht op gebied van de algemene persoonlijke ontwikkeling dan pedagogisch werk zelf. Als 20+er mag je toch verwachten dat je een aantal thema's daarvan al hebt gehad.

Wat ik wil meegeven is dat als je een opleiding wilt volgen via Capabel je jezelf echt goed moet informeren voordat je je aanmeld! het is niet zoals bij reguliere onderwijsinstellingen dat je zomaar kunt annuleren als je dat wilt, en mocht je geen vereiste vooropleiding hebben zoek dan ook eerst uit of de alternatieven je aanspreken of dat je 2000,- wilt ophoesten voor een annulering, want ze laten je zeker niet binnen 7 dagen weten of je bent aangenomen of niet (dit kan weken duren). Oh, en houd er rekening mee dat de startdata kunnen uitlopen, voor je het weet kun je pas maanden nadat je je hebt aangemeld starten!

mo84
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 mar 2012 16:52

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door mo84 »

Ik ga niet persoonlijk op iedereen reageren maar sommige negativiteit is echt nergens voor nodig!

Bv stage, er wordt toch duidelijk aangegeven dat je je stage plek zelf moet zoeken en denk je nou echt dat als jij in Rotterdam zo´n opleiding volgt waar nog tig ROC´s zijn gevestigd jouw eerder laten komen dan de leerlingen van een ROC? Nee dus! Roc´s gaan altijd voor dat heeft niks met capabel, loi, nti whatever te maken! Er zijn gewoon regels onderling gemaakt en thats it! Dus ja voor je stage zul je misschien buiten een grote stad moeten zoeken.

In 2008 heb ik bij Capabel mijn diploma Doktersassistente behaald in Rotterdam. Ik heb een leuk en goed jaar gehad ook heb ik een fijne stage gevonden net als mijn klasgenoten. Na mn studie had ik binnen 3 weken een baan net als mijn klasgenoten.

Het is absoluut geen geldklopperij, ja de opleiding is erg duur maar ga maar eens 4 jaar naar een ROC! Reken maar even uit ;)....
Ook heb ik 2 jaar op een ROC gezeten maar daar was ook vanalles mis, overal is er wel wat helaas!

Nu ga ik de opleiding tot verpleegkundige doen bij Capabel. ik las hier ergens dat iemand zich afvroeg hoe je dit in 1 jaar kunt halen...nou misschien met je vooropleiding en kennis want dat heb je wel nodig wat logisch is en een goede stage plek zoeken en geloof mij dat lukt heus wel.

De opleidingen vragen gewoon veel zelfstandigheid van iemand maar ja wil iemand ooit naar een hbo daar moet je die eigenschap helemaal bezitten (ik kan het weten ik studeer nu zelf aan een hbo opleiding), dus zelf dingen ondernemen, regelen enz enz.

Al met al kijk ik er met een goed gevoel op terug!

Bianca1989
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mar 2012 14:49

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Bianca1989 »

@ mo84, Fijn dat je het naar je zin hebt gehad bij Capabel! Voor een deel ben ik het wel met je eens wat betreft stage zoeken, je kunt van te voren al weten dat dit waarschijnlijk moeilijker gaat zijn om een stageplek te vinden dan dat je op een regulier ROC zit, het is dus belangrijk dat je op tijd begint met zoeken en ook op verschillende plaatsen. Dat jij en je klasgenoten wél op tijd een stageplek hebben gehad, betekent niet dat dit andere mensen ook gemakkelijk afgaat. In jouw omgeving was het rond die tijd blijkbaar makkelijker dan op andere plaatsen.

Het neemt niet weg dat ik Capabel desondanks sommige positieve dingen (lees: dit is eigenlijk alleen dat je een opleiding in een jaar kan halen) ontzettende geldklopperij vind!

mo84
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 mar 2012 16:52

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door mo84 »

@bianca, het was niet zozeer tegen jouw gericht mijn post maar in het algemeen. Ik deel zeker de mening dat het een prijzige opleiding is, maar wat vind jij zo geldklopperij dan? Het is nou eenmaal een paeticuliere opleiding (wat goed te behappen is met de recht op studiefinanciering). Je hebt het diploma in 1 jaar dat vind ik de prijs redelijk fair. Mijn man heeft een mbo opleiding particulier gedaan voor meer dan 7000 euro, zonder studiefinanciering e.d. En zo zijn er tal instanties met hoge opleidingskosten, daarnaast zijn deze studiekosten aftrekbaar van de belastingdienst.

Maar goed veel mensen vergeten gewoon dat je in 1 jaar je diploma kunt behalen, kunt je dit niet dan zal het je meer kosten maar dat kun je vantevoren wel bedenken. Je moet zoiets niet onderschatten ( een opleiding in 1 jaar). En als mensen zich afvragen hoe je jn godsnaam een volledige opleiding van 4 jaaf in 1 jaar kunt halen dan moeten ze het gewoon niet doen en een opleiding kiezen waarbij je er langen overdoet. Mijn ervaring met een roc en capabel is gewoon heel simpel, de onnodige vakken worden hier niet behandeld. En ja er komen redelijk onlogische vakken voor op het roc.

Niet alles gaat vlekkeloos bij capabel maar zeker nergens niet.

Wbt stageplekken zoeken, dat valt gewoon niet mee maar dat heeft er niks mee te maken of dat nou in 2008 is of in 2012! Je moet gewoon bijtijds gaan zoeken. Het gaat voor iedereen makkelijk of niet makkelijk en de meeste studenten uit mijn klas hebben gewoon in de grote steden gezocht. Er is gewoon veel concurentie van andere scholen en er zullen heus wel dingen veranderd zijn in de loop der jaren maar wij (en een heleboel studenten van andere opleidingen) hebben er geen ernstige problemen mee gehad. Maar ja als iemand perse in bv rotterdam wil stage lopen er diegene komt nergens binnen dan moet je toch eens verder kijken dan je neus lang is.

Nogmaals ik heb er een goede ervaring mee gehad en ik hoop dat dit jaar ook weer zo zal zijn.

Gesloten