LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Capabel Onderwijs Groep

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
Rosanne22
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2009 20:24

Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door Rosanne22 »

Hallo, 1 november 2007 startte ik de 1-jarige MBO opleiding tot Apothekersassistente. Inmiddels ben ik per 1 mei 2009 weg bij hen.
In de tussentijd heb ik alle theorie voldoende behaald. Maar wat zei beloven, een erkend diploma in 1 jaar. Kunnen zij niet waarmaken.
Het praktijkgedeelte van de opleiding is ronduit slecht te noemen.
Praktijklessen met onvoldoende docenten en middelen., uren.
Zij stellen dat je de praktijk op de stage moet leren (het bereiden van geneesmiddelen), echter in het stage contract staat vermeld dat leerbedrijf niet verplicht is dit aan te bieden. Hoe moet je dan je examen halen?
Zij lokken mensen binnen door te zeggen dat zij helpen bij het vinden van een stage en dat zij in bezit zijn van een stage bestand. (ik ben 30 het is een volwassenen opleiding)
Na lang zoeken richtte ik mij tot Capabel voor stage adressen.
Die wisten niet van mijn komst en hadden geen plaats voor mij.
Ook kreeg ik soms telefonisch alleen een straatnaam door in Utrecht zonder naam van apotheek, apotheker of wat dan ook.
Vele mensen vielen gedurende de opleiding af door het ontbreken van een stage adres.
Iedere keer zonder resultaat.
Ik vond zelf een stage en heb daar geen enkele begeleiding in gehad.
Er is gedurende het gehele jaar één keer een 1/2 uurtje een zgn. leercoach langsgeweest in dde klas die zijn telefoonnummer doorgaf en zei: ga maar gewoon zoeken naar/beginnen aan je stage. Ik heb nog honderd andere leerlingen onder mij.
En eventueel kun je na een maand een stagegesprek met leerbedrijf en school aanvragen indien er problemen zijn.
Het stage opdrachten boek. PWP praktijk werkplan heb ik tot op de dag van vandaag nog niet kunnen ontcijferen.

Toen ging de tijd dringen: je gaat een contract aan voor 1 jaar (1 nov. 2007 tot 1 nov. 2008) Vervolgens stoppen de lessen en krijg je een half jaar de tijd om je stage af te ronden. (stage duurt 600 uur).
Dan bieden ze altijd nog de mogelijkheid om extraneus ingeschreven te zijn voor 100 euro per maand indien je meer tijd nodig hebt een stage af te ronden.
In maart van 2009 had ik nog geen stage, want bij een eerdere stage moest ik vanwege een reorganisatie vertrekken (MEDIQ)
Dus vraag ik schriftelijk een extraneus aan. voor na 1 mei.

Nu heeft capabel Onderwijs Groep mij gewijgerd voor extraneus, omdat niet aan het licht mag komen dat apotheken geen mensen van Capbel aannemen want die staat zeer slecht aangeschreven bij apotheken in nederland. Ook heeft capabel geen enkel stage adres in het bestand dat samen werkt. Ik heb een jaar lang keihard gewerkt en alle theorie met gemiddeld 7,3 afgerond. En Capabel zegt dus dat zij mijn inschrijving niet willen verlengen omdat 'gezien mijn resultaten het niet waarschijnlijk is dat ik mijn diploma nog haal'

Tot slot wil ik nog zeggen dat de kwaliteit van het onderwijs zeer slecht is:

Mijn leraar vertelde regelmatig stoer in de klas dat ze moeten oppassen voor de onderwijs inspectie. Want namelijk de lesdagen (1 dag per week) zijn officieel van 9 tot 5 maar wat wij kregen was: 9 uur beginnen, 10.00 uur 20 minuten pauze. Om half 1, maarliefst een uur pauze. tot half 2 dus en dan om half 4 zegt de docent tot ziens. Zo het hele jaar.

Ik heb een bezwaarschrift met klachten gericht aan Capabel in kopie aan de onderwijsinspectie en minister van onderwijs gestuurd. Als reactie op hun beslissing dat zij me niet extraneus in willen schrijven en dus de kans ontnemen om stage te kunnen lopen. En dan ook nog zeggen dat ik onbekwaam zou zijn. Terwijl ik zeer graag en zeker weet dat ik apothekersassistente kan worden.

4000,- euro en een jaar werken armer.

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

hallo,

ik ben van plan om naar de open dag van capabel onderwijsgroep te gaan in leeuwarden voor de opleiding doktersassistente.
NU lees ik dat van jou en begin ik dus erg te twijfelen.
Waar kan ik nog meer mensen vinden die daar onderwijs hebben gehad.
Moet ik het dus niet gaan doen?
Ik ben ziekenverzorgster en kan dit niet meer doen ivm mijn rug,en wil daarom een carriereswitch doen

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

Hallo,

ik lees net je bericht over capabel onderwijs.
Zelf ben ik nog bezig met de opleiding in Leeuwarden, als apothekersassistente. Mijn persoonlijke mening is dat het een fijne opleiding is waar ze zeker wel de tijd voor je hebben. Het kan per vestiging natuurlijk wel anders zijn, ik heb alleen ervaring met Leeuwarden, en dat is mij tot nu toe uitstekend bevallen.
Over het algemeen hebben we gewone lesdagen die beginnen om 9 uur/half 10, en stoppen rond 4 uur met de mogelijkheid om na 4 uur door te gaan tot 5 uur als dat nodig is en voor mentor-uur.We hebben een korte koffiepauze, een lunchpauze en als er behoefte aan is ook nog tijd voor een kopje thee 's middags. Juist die pauzetijden zijn zo prettig omdat je dan de tijd hebt om van alles met elkaar door te spreken, wat je tijdens de les niet kan doen. De leraren zijn oprecht begaan met je en willen je aan alle kanten meehelpen, maar het is ook volwassen onderwijs, dus er wordt wel van je verwacht dat je zelf je verantwoordelijkheid neemt met het leren en bestuderen van de lesstof.
Bij ons zijn er bij mijn weten geen mensen af gevallen vanwege het ontbreken van een stageplek, maar ook dat is je eigen verantwoordelijkheid, het vinden van een stageplaats. Zelf zoeken en contacten leggen met apotheken om een plekje te vinden, en als het niet lukt dan kan je vragen of ze op school nog een optie voor je hebben.

Mijn advies is ga gewoon kijken op school in Leeuwarden, probeer zo open mogelijk te kijken wat ze aanbieden, en laat je niet leiden door een ervaring die voor iemand, jammer genoeg, negatief is uitgevallen.

Natuurlijk snap ik het gevoel van Rosanne22 ook wel. Niet iedereen heeft die ervaring gelukkig, ik heb tot nu toe alleen maar goede ervaringen gehoord.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn verhaal, ik zou het fijn vinden.
Groeten, Angelique

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

Hallo Angelique,

Door het verhaal van Suzanne 22 heb ik toch besloten om niet naar leeuwarden te gaan.
Het is wel goed om te horen dat het toch wel goed gaat daar in leeuwarden en wens jou ook veel geuk.
Ik heb me aangemeld nu bij de noorderpoort college in groningen voor de deeltijd BOL doktersassistente.
Ik wacht nog op de intake-gesprek,maar heb reeds wel gehoord dat er nog plek is..dus ik heb goede hoop dat ik in september kan beginnen.
Achteraf is het tovh ook wel aangenamer om wat dichterbij te studeren,want als er toch iets thuis of met de kinderen is,vooral met onze gehandicapte zoon,dan ben ik zo bij hem!
In ieder geval bedankt voor de reactie.Ik kijk er nu in ieder geval wel heel anders tegenaan.
Groet greet

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

Hallo greetje,

goed om te horen dat je er toch anders tegen aan kijkt nu.
En ik merk je woont in de buurt van groningen? Ik zelf ook, maar voor mij was er in groningen geen mogelijkheid om te leren. Ik moet mijn diploma in een jaar halen ( via uwv) en vandaar dat ik met zoeken uit kwam bij Capabel.
Het was voor mij tot die tijd een totaal onbekende opleiding, maar ik ben er geweest om rond te kijken en het sprak mij wel aan.

Uiteindelijk is Capabel een tussen oplossing tussen volledig thuisstudie ( zoals nti of loi) en volledig naar school van 2 ot 3 jaar.
En overal heb je wel eens wat.......het is jammer dat je dan alleen de negatieve klanken hoort :?

Voor jou spelen meerder factoren mee waarop je je mening hebt gevormd, en dan denk ik dat het welzijn van je kinderen een hoge prioriteit heeft. Als jij het gevoel hebt dat je ze, door in groningen te gaan leren, beter kan bereiken dan is dat voor jou het beste.
En je zou altijd nog kunnen kijk in leeuwarden als het in groningen niet lukt :wink:
Ik wens je veel succes met je opleiding.
groetjes Angelique

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

hoi Angelique,

Ik woon in scheemda,30 km van groningen,daar heb je dus gelijk in.
Ik heb gisteren eerst eens even gebeld of er uberhaupt nog wel plek is,en ja ,gelukkig wel.
Ik wens jou ook veel succes verder met je studie..en nu maar hopen dat je ook een baan zult vinden.
Waar heb jij stage kunnen lopen? Wat voor tijden moest je daar zijn of heb je nog enige keuze?
ik zou het wel leuk vinden om van je te horen hoe het verder gaat met de studie en met werken enzo...lijkt je dat wel wat? of is dat raar?

Ik hoor wel weer van jou ,denk ik he!

groetjes greetje

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

Gelukkig maar dat er nog plek is voor je, ik hoop dat het je net zo goed zal bevallen als dat het in leeuwarden doet voor mij.
Momenteel ben ik bezig met de laatste loodjes...en ja dan weet je wat ze daar van zeggen he.... Maar goed, nog even de t anden op elkaar en doorzetten, en dan hoop ik alles in september afgerond te hebben :D .
Ik zal je wat op de hoogte houden, en ik zou het ook graag horen hoe het met je verloopt tijdens je studie.....groetjes en tot ziens, angelique

hapo
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 mar 2006 12:17

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door hapo »

Wij hebben iemand in de apotheek aangenomen die van Capabel kwam. Ik vond de kwaliteit echt slecht. Ik ben me er van bewust dat je in 1 jaar niet alles kunt leren en dat je ook bij een 3-jarige opleiding nog veel in de praktijk moet leren, maar het viel echt tegen. Normale dingen als een dosis controleren, interacties opzoeken waren nauwelijks aan de orde geweest. Aan bereiding van geneesmiddelen was helemaal niets gedaan. Ik snap dat het ook aan de persoon kan hebben gelegen, maar in mijn omgeving hoor ik ook dat apotheken tegenwoordig bijna geen mensen van Capabel meer aannemen (of het moet zijn in het westen van het land, want daar is een assistente-tekort). Wij doen het in ieder geval niet meer.

irmgard61
Berichten: 7
Lid geworden op: 13 mei 2008 13:44

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door irmgard61 »

Ik zou vandaag naar een voorlichting van capabel, maar zit toch te twijfelen. Ik zou graag de opleiding doktersassistente willen gaan doen. Ik vind het niet meer al te leuk in de zorg en als helpende.
Ik woon in de buurt van Hengelo, en weet niet of daar ook dergelijke opleidingen zijn. Wie heeft er ervaring mee?

Vriendelijke Groeten,

Irmgard Segerink

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

Hallo :D
In leeuwarden hebben we ook mensen die uit enschede komen. Het maakte qua reistijd nl niet zoveel uit of ze naar leeuwarden gingen of naar utrecht.....volgende week is de open dag, dan zou je kunnen kijken hoe de afstand je bevalt....en of het iets is voor je.
Of toch googlen naar een opleiding in de buurt :?:

Ik lees net het stukje hierboven. Het zou fijn zijn als er ook eens mensen reageren die werknemers hebben van capabel want ik hoor van "oud"klasgenoten dat ze toch best snel een baan hebben gevonden. Een vriendin van mij is voor 3 jaar geleden alweer geslaagd, ook voor doktersassistente, via capabel en die heeft een geweldig leuk baan gevonden waar ze enorm over haar te spreken zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk nog steeds zo dat het moet klikken tussen baas en werknemer....sommige mensen hebben nu eenmaal meer tijd nodig om dingen in zich op te nemen als andere mensen dat ligt niet altijd aan de opleiding.

Succes met je keus!

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

Hoi,

Ik ben vrijdag naar de noorderpportcollege geweest voor de intake-gesprek voor deeltijd bol doktersassistente opleiding.
Ik ben aangenomen voor de opleiding.Yes!!
Ik krijg in Juli nog een brief waarin staat of ik nog ergens vrijstelling voor krijg ivm mijn diploma`s en ervaringen. Ook krjg ik dan te horen of ik in Augustus of in Februari kan beginnen.
Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk!
Ik moetin het eerste en derde half jaar naar school op maandag van 14.15 tot 22.00 uur en op woensdag van 18.30 tot 22.00 uur.
In het tweede en vierde jaar moet ik naast school ook nog 3 dagen in de week stage lopen...in totaal in een half jaar 160 uren stage.

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

SUPER!! :D
Hartstikke goed van je dat het zo goed gelukt is allemaal. En nu maar hopen dat je die vrijstellingen kan krijgen, scheelt toch weer een hoop extra werk :wink:
groetjes angelique

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

hoi,

Ja bedankt hoor,ik voel me ook echt in de wolken hoor!
je denkt er wel aan om die opleiding te gaan doen,maar als je dan aangenomen wordt voor die opleiding ,dan beginnen de kriebels toch ook wel in je buik.Het voelt zo lekker he..en als ik dan denk dat ik voor het laatst,,eens even rekenen..21 jaar geleden ...aan het leren ben geweest,dan is dat heel gek.

Ik ben gisteren al even achter schriften aan geweest, gewoon om het gevoel te krijgen dat het gaat gebeuren..Mams haalt schriften voor zichzelf..haha.

Dat jij Angelique al in September klaar bent met de studie is ook weer een bijzonder gevoel lijkt me.
Ga je dan ook al binnenkort sollicitatiebrieven schrijven,of wacht je eerst tot je je diploma op zak hebt?
Waar wil je eigenlijk het liefst werken? Of heb je niet echt een voorkeur?

Tot horens,Greetje

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

Het is zeker een heel raar gevoel :roll: ...ook omdat het zo snel is gegaan allemaal. Maar als ik dan weer de cursisten zie lopen die in februari zijn begonnen dan denk ik....jeetje dat is voor ons alweer zoo lang geleden hahahaha :D
Over 2 weken dan heb ik mijn (hoop ik ) laatste examens alweer voor bereiden. Vandaag in een stikheet lokaal nog weer bezig geweest met een proefexamen....en al met al ben ik niet geheel ontevreden :wink:

Ik kijk al wel wat om me heen naar vacatures, maar heb niet echt een idee waar ik naartoe wil...de werkplekken liggen niet voor het oprapen dus ik zal niet te kieskeurig kunnen zijn denk ik....afwachten maar...

Het leuk is dat een stel oud collega's van mij nu gaan beginnen bij capabel :lol: is toch wel een bijzonder gevoel vind ik..

Als ik mijn diploma heb dan schrijf ik het hier wel :lol:
groetjes angelique

en veel plezier met je inkopen :wink:

greet65
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 jun 2009 21:15

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door greet65 »

Ik zal het in de gaten houden..ik wens je in ieder geval heel veel geluk hoor!!
groetjes greetje

kissy
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jul 2009 15:33

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door kissy »

hey,

Ik zit er over te denken om de opleiding apothekersassistente in leeuwarden te doen, maar als ik sommige berichten nu lees, begin ik toch te twijfelen...
Graag zou ik wat meer willen horen van rosanne22 en sliekie2, zouden jullie mailcontact met mij willen?

Groeten Kirsten

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

dat is goed, :
en dan hoor ik wel van je :D
groetjes angelique=sliekie2
Laatst gewijzigd door sliekie2 op 02 jul 2009 22:35, 1 keer totaal gewijzigd.

kissy
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jul 2009 15:33

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door kissy »

oke! bedankt, ik spreek je dan verder op de mail (of eventueel msn?)

Groetjes Kirsten

sliekie2
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jun 2009 22:38

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door sliekie2 »

zou je een mailtje willen sturen? daarna verwijder ik mij email adres uit het bericht.. 8) ( je weet maar nooit wie er wat mee wil)
groetjes angelique

kissy
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jul 2009 15:33

Re: Capabel Onderwijs Groep

Ongelezen bericht door kissy »

doe ik! spreek je...

Gesloten