LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Instellingscollegegeld

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
dibbes72
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 dec 2013 10:23

Instellingscollegegeld

Ongelezen bericht door dibbes72 »

Hallo allen,

Ik ben op zoek naar mensen die dezelfde ervaring hebben als ik. Ik heb mij dit jaar ingeschreven bij KPZ en omdat ik al een HBO studie heb gehaald moet ik dus instellingscollegegeld betalen en dat is het dubbele van het standaard collegegeld. Meer als 3000 euro. Door financiële problemen was ik echter in de eerste maand al genoodzaakt om te stoppen.
Toen bleek dat ik geen recht had op restitutie van het instellingscollegegeld. Het stond namelijk wel beschreven en daar heb ik voor getekend (onbewust en dus wijze les geleerd. Lees alles heel goed door voordat je tekent). Ik moet nu dus het complete bedrag van 3000 euro betalen voor 1 aardrijkskundeles. Dit terwijl als je standaard collegegeld betaald je een deel van het bedrag terug krijgt van de overheid.

Ik kan mij voorstellen dat de instelling een vergoeding wil voor de gemaakte kosten maar ik vind dit wel erg ver gaan. Graag hoor ik of er meer mensen zijn met dit soort ervaringen en of er ook een mogelijk is om toch een deel van het bedrag terug te krijgen.

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Instellingscollegegeld

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Als een opleidingsinstituut op basis van het aantal inschrijvingen een bepaald aantal leraren inhuurt maakt het niet uit of je 1 les of alles lessen volgt. Die mensen moeten wel worden betaald.

Gesloten