LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NHA

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
tcdaizz
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 okt 2007 17:10

NHA

Ongelezen bericht door tcdaizz »

Ik ben 4 jaar geleden een opleiding begonnnen bij het NHA, een opleiding SPW kinderopvang.
In het begin ging het goed, ik vloog door mijn lesstof heen, en slaagde voor alle examens.
Tot mijn laatste examen, het vak kinderopvang zelf. Hier ben ik 5x voor gezakt, terwijl ik zeker wist dat ik het goed had gedaan. Na 2x heb ik contact opgenomen met het examenbureau van het NHA, om te vragen of ik mijn examen in mocht zien, waar mijn fouten lagen, zodat ik me daar op kon concentreren. Dit was volgens hun niet mogelijk. Na de 4e keer gezakt te zijn, trok ik weer aan de bel, en toen kon het ineens wel, ik moest toen wel naar Panningen, en ik zou alleen mijn meerkeuze vel te zien krijgen, dus ik had er vrij weinig aan. Dit heb ik dus ook niet gedaan.

Omdat ik steeds niet slaagde voor mijn examen, en ik ondertussen een andere opleiding (verzorgende 3 IG) aangeboden kreeg, heb ik die met beide handen aangenomen. Inmiddels heb ik al mijn theorie gehaald bij het NHA, alleen mijn stage moet ik nog lopen, maar omdat dat nu niet gaat lukken omdat ik al met een andere opleiding begonnen ben, wilde ik dit op een laag pitje zetten. Ik nam contact op met het NHA, en ineens moest ik binnen een jaar klaar zijn.. Vreemd, want het is studeren in eigen tempo! maar goed, okee, ik kan me er iets bij voorstellen, dus ik vroeg om mijn deelcertificaten, als ik ooit deze opleiding nog af wil maken, heb ik die toch wel nodig wil ik me aanmelden bij een andere school. Ik heb namelijk veel, heel veel geld neergeteld om deze opleiding te doen, en om hem zo aan de kant te schuiven doe ik niet.
Ik nam contact op met het NHA, en vroeg naar de deelcertificaten, dit deden ze niet. Vreemd.. want als het zo'n goede instelling is horen ze dat wel te doen.
Ik bleef contact opnemen met het NHA omdat ik het gewoon niet netjes vind, maar geen antwoord, niemand die mij te woord kon staan. Toen heb ik een boze mail gestuurd, en ineens was daar vandaag iemand die mij toch belde.

Ten eerste.. hoe ik erbij kwam dat ik mijn examens niet in mocht zien, dat mag namelijk altijd. Nou ik mocht dat dus niet, later ineens wel. Raar!

Ten tweede, ze sturen geen deelcertificaten, want ik doe die opleiding daar om mijn diploma te behalen, en niet om deelcertificaten te halen, maar goed, voor mij maken ze één uitzondering, en nou komt ie: Als ik voor elk vak 19.95 betaal, dan sturen ze mij deelcertificaten op. Ik heb in totaal 10 vakken, dus reken maar uit. Ik vind dit niet normaal, en heb dat ook gezegd. Ik heb een vermogen betaald om de opleiding te doen, en per examen betaal je ook nog eens 40,00euro, ik kon kiezen, of betalen of niks krijgen.

Zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben?

Gesloten