LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] van Dijk Educaties, probleem!

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
Angela1990
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 feb 2012 00:46

van Dijk Educaties, probleem!

Ongelezen bericht door Angela1990 »

Sorry ik weet niet precies waar ik dit moet plaatsen maar dit leek mij de beste optie.

Laat ik bij het begin beginnen..

In oktober 2011 ben ik begonnen aan de opleiding Apothekersassistente hiervoor moest ik mijn boeken bestellen bij van Dijk Educaties.
Ten eerste kreeg ik mijn boeken ontzettend laat binnen maar dit was niet het enige probleem wat ik met van Dijk educaties heb gehad, jammer genoeg..

Na een paar maanden ben ik er achter gekomen dat de opleiding niets voor mij was en wilde ik ermee stoppen, ik had de boeken net een week binnen ze waren niet geopend en ik kon ze dus nog terug sturen (netje gebeld met de klantenservice en zij gaven aan dat het gewoon terug gestuurd kon worden)
Nou zo gezegd, zo gedaan.. De boeken binnen de periode van 2 weken terug gestuurd naar van Dijk educaties..
Ik heb daarna 2 brieven ontvangen met ''Dit en dit bedrag wordt terug gestort op uw rekeningnummer'' dus ik ging er vanuit dat dit allemaal goed zou gaan maar na 3 weken nog niets op mijn rekening te hebben ontvangen ben ik gaan bellen naar de klantenservice. Zij vertelde mij niet zo'n goed nieuws, ze hadden namelijk het geld op een oud rekeningnummer van mijn moeder gestort (Deze is al zo'n 4 jaar niet meer in gebruik en is ook geblokkeerd)
Hoe ze in hemelsnaam aan dit rekeningnummer zijn gekomen is voor mij nog steeds een hele grote vraag, daar hebben zij zelf ook geen antwoord op.
Ik heb dit rekeningnummer niet doorgegeven en ik ging er vanuit dat het geld terug gestort zou worden naar waar het vandaan zou komen, niet dus.
Na veel bel/mail contact blijven ze volhouden dat ze niets voor mij kunnen doen en dat ik maar contact op moet nemen met de desbetreffende bank maar ook dit heeft niets opgeleverd.

Graag zou ik wat advies willen hebben over hoe nu verder en of ik wel echt in mijn recht sta om dit geld terug te krijgen, het gaat namelijk om ruim 600 euro en dat is niet niks voor een student.

henk51
Berichten: 1574
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:59

Re: van Dijk Educaties, probleem!

Ongelezen bericht door henk51 »

Hoe ze in hemelsnaam aan dit rekeningnummer zijn gekomen is voor mij nog steeds een hele grote vraag, daar hebben zij zelf ook geen antwoord op.
Denk niet zo moeilijk wellicht net als miljoenen andere scholieren in het verleden daar schoolboeken besteld? En toendertijd met rekeningnummer van uw moeder,en adres waarschijnlijk ook nog steeds hetzelfde? Op een andere manier is vrijwel ondenkbaar

ze hadden namelijk het geld op een oud rekeningnummer van mijn moeder gestort (Deze is al zo'n 4 jaar niet meer in gebruik en is ook geblokkeerd)
Je bedoelt waarschijnlijk opgeheven? Dan is het niet te hopen dat het nummer weer heruitgegeven is aan een ander,die heeft dan jouw geld ontvangen.Mocht rekening nog niet weer opnieuw uitgegeven zijn gaat geld retour opdrachtgever met een fout melding .


gr Henk

the_hurricane
Berichten: 164
Lid geworden op: 25 mei 2011 21:55

Re: van Dijk Educaties, probleem!

Ongelezen bericht door the_hurricane »

Zij moeten gewoon contact met de bank opnemen en zorgen dat ze het geld terugkrijgen. Jij hebt niet gevraagd om het geld op dat rekeningnummer terug te betalen. Het is normaal dat ze het terugstorten op het rekeningnummer waar het ook vandaan komt.

Gesloten