LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NCOI e-learning, doe het niet!

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
schurkenwoud
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2008 12:10

NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door schurkenwoud » 27 sep 2008 12:42

Ik ben zo dom geweest om niet eerst dit soort forums te lezen voordat ik begonnen ben met een NCOI opleiding via e-learning. Ik hoop dat ik met onderstaand verhaal anderen voor deze vergissing kan behoeden.

DOE HET NIET DOE HET NIET DOE HET NIET DOE HET NIET DOE HET NIET

Duidelijk?

Even de historie:
1. Je kunt ten allen tijde beginnen met de e-learning variant, maar dat betekent niet dat je gedurende het jaar kunt starten, je volgt gewoon de cyclus van de normale training.
2. je krijgt NIET te horen wanneer het e-learning traject feitelijk start. Start is september, maar wanneer weet je niet en krijg je ook echt niet te horen.
3. opeens heb je twee boeken in huis, zonder begeleidend schrijven of wat dan ook. Later ontvang je nog de inlogcodes voor e-connect
4. dan begint de radio stilte. Je probeert je aan te melden, dat lukt maar daarna kun je niets meer.
5. er is geen online studiewijzer een papieren variant krijg je niet zomaar
6. je ziet dat de training per 15-9 start, maar tot 26-9 (en vast daarna ook nog wel) kun je nets op e-connect. Laat staat dat je weet wat je zou moeten doen, je hebt immers alleen maar twee studieboeken
7. Natuurlijk kun je online vragen stellen aan de docent of via de normale contactpagina, maar antwoorden kun je wel vergeten.
8. Bellen kan natuurlijk ook, dan krijg je iemand aan de lijn die geen idee heeft wat je bedoelt je je vraag: "ik heb alleen maar twee boeken, wat moet ik nou in vredesnaam doen voor deze training?" Wel wil deze persoon je wachtwoord weten, zodat hij kan meekijken????
9. Formele klachten kun je ook indienen, maar daar hoor je ook niets van

Een ding hebben ze wel op orde en dat is de facturatie en het incasseren daarvan. Oh ja houd er rekening mee dat je HETZELFDE betaald voor de e-learning variant als voor de normale training, maar dat je niet het persoonlijke contact (ook niet op afstand) hebt.

Het is een werkelijk duivelse organisatie. Begin er niet aan. Als je denkt dat ik alleen deze ervaring heb, geloof me dan dat ik hier echt niet alleen in sta.

poohbear82
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 sep 2008 13:20

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door poohbear82 » 27 sep 2008 19:17

ook ik heb een e-learning bij ncoi gedaan. Is me prima bevallen. Ja ze waren vrij laat met het online zetten van de opleiding, maar hier is (na contact met de docent) rekening mee gehouden.
Ze communiceren veel per email, maar een telefoontje naar ze toe doet ook wonderen. Mijn docent heeft mij altijd beantwoord, 1 keer duurde dat meer dan een week, maar voor de rest binnen 1 of 2 dagen (het is ook een mens en kan ook ziek of vrij zijn)
om mijn wachtwoord is overigens nooit gevraagd.
ervaringen verschillen....

zooey
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2008 19:57

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door zooey » 05 okt 2008 20:03

Ook ik heb slecht ervaringen met NCOI. Ik zou eigenlijk een avondopleiding doen, maar er waren te weinig inschrijvingen. Een week voor eigenlijke aanvang moest ik maar kiezen voor e-learning. HAD IK DIT MAAR NOOIT GEDAAN.
Ik heb alleen 2 boeken toegestuurd gekregen, geen uitleg. E-connect (waar alle uitwerkingen behoren te staan) werkt niet. Na 5 keer bellen, 4 keer mailen en een klachtenbrief kon ik eindelijk op e-connect. Blijkt daarna dat ik nog steeds niet verder kon, aangezien ik een studiewijzer moest hebben. 3 telefoontjes verder stond eindelijke de studiewijzer online. Volgende ergenis. De hele studiewijzer is toegeschreven op de opleiding met BIJEENKOMSTEN! hoe moet ik een presentatie houden tijdens de bijeenkomst als ik leer via e-connect. En dan ook nog het volle pond durven te vragen.
NCOI reageert niet op mijn mails, krijg geen antwoord indien ik bel, en de docent reageert ook al niet. MEt als gevolg dat ik al een maand achterloop...
HEt is een schandalige organisatie en raad deze dus ook niet aan!

Zilverspar
Berichten: 48
Lid geworden op: 22 nov 2008 13:33

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door Zilverspar » 22 nov 2008 18:35

Dag Zooey,

Ik vind het raar dat je MOEST kiezen voor e-learning. Bij mij was het ook het geval dat er te weinig animo was voor mijn opgave. Ik kreeg ene mail waarin ik kon aangeven of ik e-learning wilde, zo niet dan kon ik alle annuleren en mijn geld terugkrijgen. Ik heb aangegeven dat ik wel verder wilde rijden (naar Utrecht in mijn geval). Dat kon ook. Verder geen klagen over NCOI. Heb nu net 1 modul afgerond...

Zilverspar
Berichten: 48
Lid geworden op: 22 nov 2008 13:33

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door Zilverspar » 21 feb 2010 11:08

Bij de laatste module die ik heb gevolgd zaten we met 8 mensen die zich opgegeven hadden voor Zwolle. We waren met zijn 12-en.
Ik denk niet dat de NCOI ooit les gaat geven in Zwolle, ik denk meer dat dit een lokkertje is. Mijn medecursistes dachten dit ook.

Ik ben nog niemand tegengekomen ofwel gesproken die iets in Zwolle hebben gevolgd....

Inge

Carspecialist
Berichten: 36
Lid geworden op: 22 apr 2010 20:21

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door Carspecialist » 22 apr 2010 21:03

Volg nu een opleiding via e-learning en dat gaat prima. Snelle reactie, alles overzichtelijk.

Wel was men bij het starten van de opleiding vergeten mij daarover in te lichten... dus ik begon met 3 weken achterstand.

msnel
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jun 2010 20:45

Re: NCOI e-learning, doe het niet!

Ongelezen bericht door msnel » 15 jun 2010 20:52

Ik volg sinds 2 maanden de e-learning variant van de opleiding HBO Internetmarketing via de NCOI en ben op 2 schoonheidsfoutjes na (zacht geluid instructievideo en planning van lessen die niet is bijgewerkt) heel tevreden over de lesstof, de professionele aanpak van vragen en opdrachten en de snelle terugkoppeling door de docent. Als ik weer voor de keuze zou staan zou ik dezelfde opleiding en opleider kiezen.

Gesloten