LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De waarde van een HBO diploma.

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
Smitsmannetje
Berichten: 41
Lid geworden op: 22 sep 2008 23:56

De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Smitsmannetje »

80 procent van de hoger opgeleiden voegt feitelijk niks toe en creeert een zeepbel. Er zijn allerlei babbelaars met een diploma opgestaan. Consultantbureau, coachingbureau, coaches van coaches, adviseurs, zogenaamde ratingexeperts, marketinggoeroes, verkiezingspeilers, overheidsagenten, professionele wauwelaars, bedrijfspsychologen, gebakken luchtverkopers, volksmenners, gelikte managers, babbelaars en zwetsers met dikke rapporten waar niks in staat, en noem maar op wat voor charlatans deze zogenaamd hoger opgeleiden met een zogenaamd hbo en universitair diploma zijn. De laatste tien jaar zijn ze als paddestoelen uit de grond gekropen. Het zijn allemaal zwetsers en charlatans die het ei van Columbus opnieuw hebben uitgevonden. 80 procent van de economie drijft op deze onzin.

80 procent van de managers zijn incompetente zwetsers terwijl de mensen die echt iets produceren onderaan de ladder staan. En dat allemaal omdat er waarde wordt gehecht aan al die flutdiploma's op de hbo en op de universiteit waar eigenlijk op staat dat je bent geslaagd voor een totaal gebrek aan kennis over het echte leven.

Het is werkelijk een farce van jewelste. De kurk van de economie drijft op zwetsers en kwakzalvers met een flutdiploma op zak.

Philo
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 okt 2010 23:02

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Philo »

een gefrustreerd mannetje, ga eens studeren, leer je wat genuanceerder reageren! :

WillemLW
Berichten: 158
Lid geworden op: 19 apr 2012 00:09

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door WillemLW »

Technische ontwikkelen is het enige wat de mensheid vooruit brengt.

Linoge
Berichten: 392
Lid geworden op: 21 feb 2012 16:38

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Linoge »

Technische ontwikkelen??????

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Weet je wat: we zetten bij wijze van experiment gewoon eens een maandje VMBO-ers in de leiding van grote complexe bedrijven. Kijken hoelang dat goed gaat. Als voorproefje is het misschien leuk als TS deze casus eens wil bekijken en beschrijven hoe hij/zij het probleem oplost:

Een bedrijf is succesvol, maar helaas actief in een krimpende markt. De productportfolio is best in class voor de huidige markt. Doelstelling is ondanks de krimpende markt de omzet minimaal gelijk te houden, maar het liefst wordt er natuurlijk een omzetgroei gerealiseerd.
Randvoorwaarden: er mag geen personeel worden ontslagen of aangenomen en doordat de omzet terugloopt door de krimpende markt zijn er minder middelen beschikbaar voor productinnovaties. Verder valt het personeel onder een branche CAO.
Hoe pak je dat aan?

kuklos
Berichten: 6292
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door kuklos »

De titel van het topic gaat over de waarde van een HBO diploma en vervolgens worden alle hoger opgeleiden meegenomen, dus ook WO-ers. Sja, de topic starter is echt de uitgelezen persoon om zich te beklagen.

Brommer Joop

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Brommer Joop »

De titel van het topic is foutief dat moet zijn:

De waarde van een EHBO diploma.

boef530
Berichten: 455
Lid geworden op: 25 feb 2012 13:50

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door boef530 »

@smitsmannetje, even een tegenvraag. Heb je zelf een MBO/HBO opleiding gevolgd of denk je alleen maar dat iets hoger opgeleiden geen kwartje waard zijn?.

kweenie
Berichten: 15584
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door kweenie »

Volgens mij wil hij het belang en het nu van communicatiecursussen juist aantonen. Misschien is hij juist heel goed in deze materie en wil hij de mensen op het forum juist op het verkeerde been zetten, door te laten zien wat het effect is van een andere communicatiestijl.

arie81
Berichten: 9
Lid geworden op: 01 jun 2012 13:33

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door arie81 »

Beetje overdreven allemaal ;)
Een diploma van de universiteit betekent in de meeste gevallen dat je daadwerkelijk veel weet of hebt geleerd.

Alain
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 jun 2012 15:00

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Alain »

Ik ben er van overtuigd dat een hoger onderwijs diploma, minimaal weergeeft dat de houder over een bepaald denkniveau beschikt. Ook beschikt de houder over onderzoeks- en redeneringsvaardigheden. Uiteraard bestaan er verschillen tussen opleidingen. Maar ik vermoed dat de TS gefrustreerd is vanwege zijn gebrek aan onderbouwingen en detail. Wellicht kan de TS specifieker zijn of anders kan het topic worden gesloten.

Jaaap Aaap
Berichten: 118
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:00

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Jaaap Aaap »

Hij heeft wel een punt vind ik. Bijvoorbeeld in de zorg had je vroeger één afdelingshoofd die een hele afdeling verpleegsters organiseerde. Tegenwoordig heb je een hele afdeling managers die één verpleegkundige managed, coacht, instrueert, organiseert, rapporteert en wat al niet meer.

En ja, heel veel mensen zijn tegenwoordig hoogopgeleid. Die willen allemaal anderen coachen en managen. Dat zit in de aard van het beestje mens. Maar TS moet zich niet scheel kijken op al die zzp adviesburo's en coaches die je op internet vindt. De meeste slepen volgens mij ook nauwelijks opdrachten binnen. Maar ja; je hebt gestudeerd en je wil er iets mee doen. Begrijpelijk.

Gizmo©
Berichten: 473
Lid geworden op: 28 apr 2004 23:20

Re: De waarde van een HBO diploma.

Ongelezen bericht door Gizmo© »

Philo schreef:een gefrustreerd mannetje, ga eens studeren, leer je wat genuanceerder reageren! :
Zit de TS aan je brood?

Gesloten