LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Afkicken Seroxat

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Lieneke

Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door Lieneke »

Ruim 3 jaar heb ik 20 mg Seroxat per dag gebruikt. Toen ik er aan begon heb ik zeker een maand bijwerkingen gehad zoals duizeligheid, misselijkheid, moeheid enz.Tijdens het gebruik ben ik altijd zeer tevreden geweest over dit medicijn en het enige wat ik als nadeel ondervond was de moeheid en mijn gewichts toename. Tot twee maanden geleden ik op het idee kwam om ermee te stoppen.....

Ik stond stevig in mijn schoenen en voelde me goed en dacht ik stop er gewoon zelf mee, zonder begeleiding!! Natuurlijk met de informatie dat het geen bijwerkingen zou hebben.
Ik ben ruim 4 weken zeer depressief en ziek geweest van deze vreselijke drug. Bij elke oogbeweging draaide mijn maag, hoofdpijnen, maag- en darmklachten, angsten, vreselijke gedachtes en depressieve weken. Het was het afkicken van een drug en nu weet ik eindelijk wat voor vreselijk medicijn ik heb geslikt al die tijd.
Die vier weken waren een hel en gelukkig voel ik me nu "iets" beter.

Het is dan wel 2 maanden geleden maar ik ben mezelf volledig kwijt. Ben heel agressief, depressief, veel hoofdpijn en darmklachten. Sinds het afkicken ben ik mezelf kwijt geraakt en nu vraag ik me af of Seroxat zo'n beschadiging kan achterlaten? Wie herkent dit ook?

Nu wil mijn huisarts dat ik weer aan de Seroxat ga maar ik pas voor deze afschuwelijke drug! Alle bijwerkingen zullen mijn klachten verergeren en ik ben heel bang om weer door zo'n afkick periode te komen.
De huisarts twijfelt over de negatieve ervaringen van Seroxat en vind dat ik maar aan de pillen moet, zonder begeleiding..........is dit nu gezondheidszorg????


Lieneke

etje

Re: Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door etje »

Ik ben ook op eigen intiatief gestopt. Dat heb ik gedaan door ontzettend langzaam af te bouwen (in 3 maanden van 20 mg naar 0). Ik wist dat dit zo moest omdat ik in het verleden al eens gestopt was onder begeleiding van mijn huisarts (die dus wel wist hoe dat moest).
Ik had vrijwel geen ontwenningsverschijnelen. De term afkicken is voor mij volstrekt onherkenbaar. Het enige wat ik wel voelde was bij elke vermindering van de dosering (hoe klein dan ook) die lichte duizelingen bij het bewegen van het hoofd maar dat was dan ook alles.

Ze zouden ook de wijze van afbouwen duidelijk in de bijsluiter moeten zetten. Dit om te voorkomen dat mensen zomaar in een keer stoppen. Ik hoop trouwens dat de uitzending van Radar er niet toe zal leiden dat mensen dat op grote schaal gaan doen. Je ziet aan het verhaal van Lieneke wat daar de gevolgen van kunnen zijn.

jolanda

Re: Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door jolanda »

ook ik heb bijna 4 jaar seroxat geslikt met de nodige bijwerkingen in het begin heeft het mij wel geholpen nu ben ik weer zover dat ik van de medicijnen afwilde en ben
begonnen met af te bouwen !!!!!!!
in een woord verschrikkelijk!!!!! huilbuien hoofdpijn en misselijk en een grote angst!!!!!!!! ik ken mezelf totaal niet terug en voel me akelig huil om het minste geringste ben aggressief en down

greta

Re: Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door greta »

Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid seroxat. Ook ik heb tussendoor op eigen houtje geprobeerd af te bouwen!
Dat moet je dus vooral niet doen, maar altijd in overleg met een arts die er verstand van heeft. Net als het zorgvuldig opbouwen van de dosering als je met het medicijn begint, vereist het afbouwen ook veel aandacht en vooral tijd. Mijn fout was was dat ik met te grote veelheden en te snel afbouwde. Nu doe ik dat in overleg met mijn arts en heel erg langzaam. Ik heb totaal geen last van bijwerkingen en ook geestelijk voel ik mij prima.
Volgens mij is er weinig mis met de medicijnen zelf, maar wel met de manier waarop mensen ermee omgaan.

corrie

Re: Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door corrie »

Wat wel gebleken is op dit forum, is dat je juist niet zelf zomaar moet stoppen.
Je had het beter onder begeleiding kunnen doen.
Maar daarvoor is het middel nog niet slecht, geen een medicijn is echt goed, ik doe ook liever zonder, maar dan heb ik niet meer zo'n leuk leven. Je bent er toch 3 jaar tevreden mee geweest.

Dagmar

Re: Afkicken Seroxat

Ongelezen bericht door Dagmar »

Ook ik slik nu bijna 2 jaar Seroxat (postnatale depressie). Ik heb weinig bijwerkingen gehad bij het aanvangen van het medicijn, wel heb ik af en toe geprobeerd om er vanaf te komen, dit deed ik zonder begeleiding en te snel. De verschijnselen waren ook de duizeligheid en weer down (depressief). In het voorjaar zat ik overspannen thuis en met de bedrijfsarts heb ik toen afgesproken dat als ik mij een halfjaar tot driekwart jaar echt goed voel (ECHT) dan gaan we samen vanaf januari 2003 een afbouwplan opstellen. Ik heb er ook echt nu al zin in en ik denk ook dat dit gaat lukken, want wanneer het niet lukt dan ben je er ook nog lang niet aan toe. De bijverschijnselen zullen dan veel minder zijn. Dus stop pas wanneer je je echt een half jaar goed voelt. Veel succes.

Gesloten