LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Simon

Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Simon »

Zijn hier seroxat gebruikers die na het zien van de Tros Radar uitzending van hedenavond zijn gaan twijfelen of ze nou moeten stoppen met het medicijn? Ik ben zelf toch erg te twijfelen aan deze troep... toch eens even mijn huisarts nabellen ;)

jolanda

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door jolanda »

Hoi

ik heb zelf seroxat 2 jaar gebruikt.heb veel nare dingen meegemaakt qua bijwerkingen..waanideen ik wilde me vriend vermoorden.ook suicidaal.angstig voor alles waarmee je jezelf of iemand mee kan bezeren ( messen,scharen schroevendraaiers etc) ik was heel snel op de kast.erg opgefokt en rusteloos.in het begin was ik er blij mee...later werden de klachten erger.k wilde ook stoppen..dat lukte niet omdat ik niet zonder kon.Ik hoorde dat je moest halveren en zo afbouwen.Ik ben nu gestopt in januari..in 1 keer..ik ben ziek geweest,alles erop en eraar...ik voelde me net zo rot met medicijnen dan zonder dus daarom wilde ik stoppen.de huisarts moest een beetje lachen..de mevrouw van het GAk nam me wel serieus en begeleide me goed.ik ben nu zo blij dat ik eraf ben.ik dacht echt dat ik gek werd.ik weet dat je met je eigen gevoel en geest je lichaam ook tot rust kan brengen en hulp zoeken en krijgen van naaste is ook heel belangerijk. Mijn tip is als je er ook echt vanaf wil dan kan het ook.maar je moet willen en na deze uitzending is er wel wat duidelijk geworden denk ik.Wat bij mij ook hielp is mensen zoeken die hetzelde hebben en daarover praten.mensen in je omgeving kunnen steunen maar niet helemaal begrijpen.Op internet zijn veel forums over dit soort problemen.Ik voelde me eiegn lichaam als anders en ben echt trots dat het me gelukt is om te stoppen,ondanks die nare afkick.
ik wens iedereen heel veel sterkte en we zijn er op de wereld voor elkaar dus schrijven mag altijd !
groetjes van Jolanda

astrid

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door astrid »

nou ik ben dus wel gaan twijfelen,zou het dan zo zijn dan als je zou stoppen je klachten verminderen of mischien zelf weggaan,maar door gebruik van seroxat de klachten juist blijven??ik weet het niet,maar ga daar toch vraagtekens bij zetten.

Eveline

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Eveline »

Ik heb paar weken geleden ervaren hoe het is om te stoppen met seroxat.En dat was niet fijn!! Ik kreeg de klachten waarvoor ik het had gekregen weer net zo hevig of zelfs heviger terug!(angst en paniek) Alsof ik in die 2 jaar geen stap vooruit was gekomen. Toch wil ik er dolgraag vanaf.Ik ben nog jong, heb een kinderwens en bovendien vind ik het eng om niet te weten wat het op lange termijn met je doet.
Mijn ervaring met de huisarts is dat die( met al zijn goede bedoelingen) ook eigenlijk maar weinig weet van de ontwenning van seroxat en het liefst heeft dat ik dat pilletje maar blijf slikken omdat ik me dan zo gelukkig voel...en dat maakt hem dan weer de tevreden dokter!!! Maar uiteindelijk word ik er niet veel wijzer van, helaas. GA nu proberen om onder begeleiding van een psychiater van die troep af te komen!

Manon

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Manon »

Seroxat? Slik ik nu al jaren, en heb sinds jaren een sluier van vage klachten waar nooit een vinger op gewezen kon worden. Hyperventilatie, tetaqnie, manisch depressief, boderline, noem het maar op, ik heb alles al gehoord. Vandaar ook dat ik verrast was door jullie uitzending; ik slik het al meer dan 10 jaar, en heb afgebouwd, van 2 per dag, naar een halve per 3 dagen; verder kom ik niet, want die tintelingen in mijn lijf maken me gek, en voor de omgeving is het absoluut niet prettig om bij me in de buurt te zijn. Ben kribbig, snauw, en verbaas mezelf nogal met wat ik er zoal uitflap tegen mensen die me dierbaar zijn. Ik ben nu 27, heb zowat alle hulpinstanties gehad, en nooit heeft er ook maar iemand tegen me gezegd wat Seroxat allemaal met zich mee kan nemen.

Rob

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Rob »

Zelf al een paar keer aan de Seroxat geweest. Misschien omdat ik in het idee geloofde ("aanvulling van een stof, die de hersenen onvoldoende aanmaakt") of door het produkt zelf : ik had er snel baad bij. Heel vervelend is dan wel, dat je het medicijn 6/7 mnd. moet blijven slikken om niet snel weer in het oude patroon te vervallen. Mijn huisarts stond ook al niet open voor kritiek zoals dat eerder in het Algemeen Dagblad werd gespuid. "Product komt in Nederland niet zo maar op de markt". Via nadere weg werd mij aangeraden om een product met St. Janskruid te gebruiken, dat hetzelfde effect zónder bijwerkingen zou hebben. Iemand daar ervaring mee? Overigens op de dag van aanschaf meldde de pers, dat dát nu weer behandling met chemotherapie in de darmstreek negatief zou beinvloeden... Hopelijk brengt Radar de discussie nu echt op gang.

melanie

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door melanie »

hallo

ik ben nu al een tijdje aan de seroxat maar slik deze niet constant in slik ze 10 dagen per maand en heb daar veel baat bij zelf heb ik nog niets mee gemaakt van de bijwerkingen maar zal er nu wel meer op gaan letten ook heb ik er geen problemen mee de rest van de weken van dee maand er mee te stoppen en ik krijg ook geen afkick verschijnselen. misschien ben ik een voorbeeld van imand zonder bij werkingen of iemand die zo weinig slikt dat ik geen bijwekringen krijg ik wilde dit toch even melden om ook positieve reacties te vermelden. :)

Rinaldo

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Rinaldo »

Niets anders dan positieve ervaringen met seroxat. Ieder mens reageert anders op een anti depressiva. Ga met je huisarts al in een vroeg stadium in conclaaf of een ander middel je beter kan helpen. Normaal is het zo dat je elke 2 weken teriug dient te komen om de werking van het middel te bespreken. Wees mondig als je iets raars merkt waarmee je niet overweg kan. Werkt het na 6 of 8 weken na tevredenheid, dan kan je zeggen dat het goed is. Het afbouwen is na een korte periode van gebruiken makkelijker.
Nog even over de vraag over st janskruid. Dit middel had bij mij een negatief effect. Werd nog deprssiever en voelde me geweldadig, een effect die ik in lichte mate had van amitrytiline en in zware mate met remeron (welke nog meer zware bijwerkingen bij mij had). De artsen schrijven vooral seroxat voor omdat het bij het grootste aantal mensen een positief effect heeft. Nogmaals, twijfel bij de bijwerkingen, vage klachten zoals aggressief worden etc. direct de huisarts inlichten zodat die tijdig met een ander middel kan reageren, en vooral er om vragen.

Carin

Re: Bijwerkingen antidepressiva onderschat (seroxat)

Ongelezen bericht door Carin »

Natuurlijk ben ook ik geschrokken van deze uitzending over Seroxat. Ik gebruik zelf sinds 5 maanden Seroxat en ik voel me voor het eerst sinds 13 jaar weer degene die ik vroeger ook was. Waar ik erg verbaasd over ben bij dit onderzoek is dat het middel toegepast is op gezonde mensen zonder klachten. Wat gebeurt er bij gezonde mensen als je ze ineens een middel toedient tegen hoge bloeddruk of tegen epilepsie of bloedverdunners of ga zo maar door. Als er onderzoek gedaan word moet je dat wel doen bij mensen met klachten en zelfs dan is het effect nog bijzonder moeilijk te meten omdat ook een depressie of paniekstoornis niet echt te meten is maar in elk geval kun je dan wel wat meer zeggen zowel over de positieve als negatieve effecten van het middel. Dus vooralsnog heb ik het idee dat er een heleboel paniek gezaaid wordt zonder dat er echt iets bewezen wordt!!

Gesloten