LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Effectief paardenmiddel maar slechte voorlichting

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Marcel

Effectief paardenmiddel maar slechte voorlichting

Ongelezen bericht door Marcel »

Hallo allemaal,

Antidepressiva kunnen zeker effectief hun dienst bewijzen als ze worden ingezet bij de behandeling van matige tot zware depressies en bij angststoornissen zoals paniekstoornis.

Feit is inderdaad dat veel middelen (met name Seroxat) relatief veel bijwerkingen te zien geven en onthoudingsverschijnselen kunnen veroorzaken. Op zich kunnen deze middelen de kwaliteit van iemands leven echter zeker in positieve zin beinvloeden en (bij ernstige depressie) zelfdoding helpen voorkomen (dat wordt wel eens vergeten als er wordt gesproken over de verhoogde kans op zelfdoding door het gebruik antidepressiva).

Het probleem ligt echter voornamelijk bij slechte voorlichting door de gemiddelde huisarts, te snel voorschrijven (bij lichte depressies bv. en steeds vaker bij vage klachten) en het gebrek aan duidelijk informatie over onthoudingsverschijnselen tijdens en na het afbouwen (in de bijsluiter en door de huisarts).

Voor meer informatie over alle aspecten van antidepressiva kun je terecht op de site (en het Forum van):

"Angst, Depressie en Medicatie"

http://www.antidepressiva.cjb.net

Groetjes en iedereen veel sterkte gewenst,

Marcel

Miep

Re: Effectief paardenmiddel maar slechte voorlichting

Ongelezen bericht door Miep »

ik ben het helemaal met je eens.Ik gebruik seroxat en bij mij helpt het.Ik vind dat ze nu echt angsten aanjagen bij mensen die dit of dat voelen.Aan alles zitten bijwerkingen en de één zal er gevoeliger voor zijn dan de ander.
Een goede voorlichting en hulpverlening vind ik dus zeer belangrijk. Ik krijg die ook van mijn therapeut. Ik denk dat er morgen veel mensen problemen hebben door dit bericht.

Gesloten