LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] mirena spiraal

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
cystemirena
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 okt 2013 08:31

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door cystemirena » 18 okt 2013 08:53

Ik heb bijna de 5 jaar vol gemaakt en was erg blij met de Mirena. Geen ongesteldheid, heerlijk. Echter, vorig jaar kreeg ik last van een vage pijn in mijn onderbuik. Uiteindelijk een echo laten maken en toen bleek dat ik een cyste had van ca. 4 cm diameter op de linkereileider. De huisarts raadde me aan om na 3 maanden weer een echo te laten doen om te kijken hoe groot de cyste dan was.
Uiteindelijk lag ik 5 maanden later opnieuw klaar voor de echo. Dit keer zat er een cyste op de rechtereileider van ca. 3 cm diameter. Links was verdwenen. De huisarts kon eigenlijk niet geloven dat ik er last van had en liet het erbij. In de zomervakantie ben ik weer teruggegaan. Ik kon duidelijk een bobbel voelen nabij mijn bikinilijn. En ik had weer pijn. De vervangende huisarts heeft laten checken of het geen blindedarmontsteking was, want die zit ook in de regio van de lage buik rechts. Dat was het niet. Hierop verwees ze me door naar de gynaecoloog, want ook zij had de bobbel gevoeld en dacht dus dat het om de cyste ging.
De inwendige echo bij de gynaecoloog liet een cyste zien van bijna 6 cm diameter. Ik moest binnen 3 weken worden geopereerd omdat de gyn. bang was dat de cyste nog groter zou worden. Dan kan de eileider gaan draaien waardoor je niet alleen helse pijn hebt, maar ook de eileider en eierstok geen bloedtoevoer meer hebben en dus afsterven.
Bij de operatie 3 weken later bleek de cyste echter gekrompen te zijn tot ca. 3 cm diameter. Wel zat er nog eentje van dezelfde omvang naast en waren er nog 3 kleintjes. (Zo'n echo laat duidelijk niet alles zien.) Zowel de gyn. als ik waren teleurgesteld over de operatie, want die was dus niet echt nodig geweest.
Deze week ben ik voor controle bij de gyn. geweest. Ik voelde dat er weer een cyste op de rechtereileider moest zitten. De gyn. kon het zich niet voorstellen, maar omdat ze toch een handeling moest verrichten, namelijk de Mirena eruit halen, maakte ze voor "mijn gemoedsrust" weer een inwendige echo. En ja hoor, een cyste van 2,5 cm diameter.
Oorzaak van de cystes volgens de gyn: de Mirena.
Ik moet nu drie maanden zonder anti-conceptie. Indien ik geen klachten heb dan kan ik de huisarts vragen om me een ovulatie onderdrukkende pil voor te schrijven. Dan zou ik van het hele gedoe af zijn.

Kortom: als het inderdaad waar is dat de Mirena de cystes heeft veroorzaakt, ben ik een onnodige operatie, pijn, zorgen en allerlei geregel verder. Mijn advies als je de Mirena wordt aangeraden: thanks but no thanks!

Renate1994
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2013 08:52

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door Renate1994 » 17 dec 2013 08:57

Hallo,
Ik heb een vraag,
Ik heb nu sinds twee weken een mirena spiraal, nou heb ik een vaste vriend en hebben we gister
geprobeerd seks te hebben. Dit ging niet van harte moet ik zeggen.. Het deed verschrikkelijk pijn!
Daarna begon ik hevig te bloedden terwijl ik net ongesteld ben geweest tijdens het plaatsen van het mirena! nu weet ik dat je bij het plaatsen van de mirena daarna ook nog een poosje bloedverlies kunt hebben maar het was gestopt, en na het seks hebben is het weer begonnen.
maar het voelt net of mijn hele ****** opgezet is. Het is gevoelig met lopen..
Dit is niet normaal he?? :?: :?:

Chocomelk
Berichten: 11419
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door Chocomelk » 17 dec 2013 10:27

Renate nee dat is niet normaal dus terug naar huisarts of gyn die de
mirena geplaatst heeft.

breedschalig
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 jan 2014 15:44

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door breedschalig » 03 jan 2014 16:06

Lees over alle bijwerkingen ( die niet mis zijn ) op :
http://mirena.forum2go.nl/artikelen-over-mirena-f6.html

Chayenne21
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2014 19:59

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door Chayenne21 » 23 nov 2014 20:18

Hoi Dames!

Ik heb zelf heel veel problemen gehad met de mirena spiraal, ik heb 6 maanden op bed gelegen vanwege klachten in mijn heupen. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, niemand wist wat er aan de hand was en ik had teveel pijn om zonder krukken te lopen. Artsen schreven steeds meer medicijnen voor, van diclofinac tot uiteindelijk morfine pleisters. Net nadat de artsen hadden gezegd dat ik er rekening mee moest houden dat ik wellicht nooit meer normaal zou kunnen lopen, kwam ik zo'n zelfde topic als deze tegen op een forum. Direct de mirena spiraal laten verwijderen en na twee weken zat ik gewoon weer in kleermaker zit. Nu zijn we er wel eindelijk achter wat het is en ben ik hartstikke dankbaar dat deze forums er zijn. Maaaaarrr ik kan dus ook niet tegen de pil.. heb nu zo'n 8 verschillende geprobeerd en nog steeds geen goede gevonden. Nu slik ik desogestrel en weer is het voor mij niet mogelijk om in kleermaker zit te zitten en het wordt met de dag erger. Echter heb ik een vriend en is het voor mij geen optie om geen manier van anticonceptie toe te passen. Condooms hebben wij geprobeerd en dit is geen optie. Mijn lichaam heeft na anderhalf jaar ook de koper spiraal verstoten door het nabootsen van een miskraam (ik was dus niet zwanger). Nu ben ik pas 21 en wil ik over een jaar of 9 pas kinderen, dus sterilisatie is geen optie.

Weet iemand wellicht een andere optie voor mij? Iets zonder hormonen, maar dus geen koper spiraal, pessarium, condoom, onthouding of sterilisatie..

Ik heb trouwens wel over een nieuwe vorm gelezen, maar deze wordt nog getest. Dit is de anticonceptiesluis, zou echt een uitkomst zijn!!

Mieke95
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 nov 2015 13:12

Re: mirena spiraal

Ongelezen bericht door Mieke95 » 25 nov 2015 13:21

Ik heb in Januari 2015 een mirena spiraal laten plaatsen. Ik heb nog nooit zo veel klachten gehad, zowel fysiek en mentaal.
Altijd moe, misselijk, duizelig en hoofdpijn. De laatste tijd had ik bloed uit mijn anus, dus aambeien. Je kunt dus zelfs aambeien krijgen. Diarree, stemmingswisselingen en buikkrampen. Vaak zere rug ,schouders en ogen.Iedereen om mij heen zeggen dat ik mezelf ook niet ben en dat klopt helemaal. Laatst had ik een black out, iemand zei 1 ding verkeerd en ik werd hartstikke kwaad en liep weg, ik kon het allemaal niet meer in mijn hoofd filteren.
Vandaag wou ik hem laten verwijderen, maar de draadje is te kort dus moet volgende week weer terug komen. Akelige rotding, hopelijk word ik zo snel mogelijk weer mezelf! Ik begrijp niet waarom de artsen die dingen plaatsen.

Groetjes

Gesloten