LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Paroxetine/Seroxat

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Ans

Paroxetine/Seroxat

Ongelezen bericht door Ans »

Tja, als ik zo al die verhalen lees ...

Zeven jaar eleden heb ik voor het eerst Seroxat gebruikt en het bleek voor mij een wondermiddel. Ik ging weer leven en na een jaar mocht ik afbouwen. Dit lukt zonder problemen.
Een paar jaar later werd mijn dochtertje geboren. Ik was al die tijd zonder problemen geweest, maar ruim een jaar na haar geboorte bleek ik toch weer depressieve buien te hebben. Ik dacht dan maar weer even' aan de Seroxat. Dat bleek echter een vergissing. Nadat er aanvankelijk een opleving te bemekren viel, ging het niet zo vlot als de eerste keer. Het afbouwen mislukte gigantisch en ik voelde me vreselijk (agressief zelfs). In overleg met de huisarts weer terug naar 20 mg. per dag en gesprekken met een maatschappelijk werker. Dat had zijn uitwerking. Het ging beter qua gemoedstoestand, maar nu kreeg ik hartkloppingen, zeer erge vermoeidheidsklachten, overmatig zweten en last but not least kwam ik vreselijk veel aan (niet in verhouding tot wat ik eet). Door huisarts doorgestuurd om bloed te laten prikken, maar daar kwam niets uit. Na zelf enig zoekwerk te hebben verricht op Internet, begreep ik dat het iets te maken zou kunnen hebben met de vervanger van Seroxat die de apotheek verstrekt: het merkloze Paroxetine. Dit middel krijg ik sinds de dosis weer naar 20 mg. per dag werd opgevoerd en sindsdien heb ik die klachyen. Volgens de apotheek kan dit, maar de huisarts deed er nogal laconiek over toen ik het hem vroeg.

Ik slik nu inmiddels weer 20 mg. 'echte' Seroxt per dag, maar ik bemerk inmiddels af en toe weer het gevoel van 'waar doe ik het allemaal voor?'. HELP. Ik heb het gevoel nog niet zonder te kunnen (ik wil zo graag van het leven genieten met mijn man en kind), maar als ik zie wat het verder allemaal met me doet nu: ik voel me verward...

Lieneke

Re: Paroxetine/Seroxat

Ongelezen bericht door Lieneke »

Beste Ans,

Twee maanden geleden ben ik gestopt met Seroxat (20 mg per dag over een periode van 3 jaar).Het was een vreselijke afkick periode van lichamelijk ziek zijn en hele depressieve buien en gedachtes. Ik heb dit toen zelf besloten en gedaan met het idee dat het geen bijwerkingen had en dat ik sterk genoeg zou zijn.Ik ben door deze periode gekomen, gelukkig, maar ik raad je aan nog niet te stoppen zolang je leven nog niet stabiel is en je depressieve buien hebt. Als je ermee stopt zullen de klachten verergeren en krijg je er lichamelijk ook een klap van zoals misselijkheid, duizeligheid, moeheid enz.
Zolang je deze medicijnen nodig hebt zou ik ze gebruiken want ze hebben ook goede resultaten en stop ermee als alles echt voor 100% goed gaat en onder begeleiding.
De bijwerking van het aankomen in gewicht heb ik ook ondervonden maar dit zal uiteindelijk stabiel blijven en ik denk dat je een gelukkiger mens bent als je goed in je vel zit met een paar kilo's op de koop toe!

Veel succes,

Lieneke

daphne

Re: Paroxetine/Seroxat

Ongelezen bericht door daphne »

beste ans en lieke,

ik slik seroxat en ben onwijs agrasief geworden werd beroerd volede me meer als neerslachtig het ging heel slecht met me. ik ben gestopt de afkick periode zal ik nooit meer vergeten wat een enorme ramp viel zo maar neer duizelig misselijk altijd vreselijkk moe wilde niet meer leven. toch terug naar de huisarts probeer maar paroxetine. daarging ik weer met mijn recept. dit slik ik nu al ruim anderhalf jaar en de verschijdelen: moordneigingen woede aanvallen moehid de hele dag door 24 uur per dag en per week kras en bijt mezelf raak weg in een pshychose en kom er soms maar net uit voor ik mezelf echt iets aan doe. ik terug naar de huisarts die vond dat ik maar door moet gaan want die dingen zouden wel overgaan. na lang wachten en verschillende artsen blijk ik borderline te hebben als mijn hele leven maar pas na je 18 de kan dat vastgesteld worden. heb contact met een kliniek hier in gespecialiseerd te zijn en die vinden het vreemd dat ik antidepresiva moet slikken. nu ik dit op tv heb gezien ben ik per direct aan het afbouwen en zal ik mijn eigen ik weer vinden.
groetjes en sterkte
daphne

Lieneke

Re: Paroxetine/Seroxat

Ongelezen bericht door Lieneke »

Hoi Daphne,

Ik ben een beetje geschrokken van het feit dat je nu zomaar aan het afbouwen bent naar aanleiding van deze berichten.
Seroxat heeft wel degelijk voordelen vind ik zelf. Alleen het afkicken heeft mij veel doen nadenken.
Seroxat is dus degelijk verslavend en de bijsluiter is bar en bar slecht. Er wordt geen informatie over het stoppen van Seroxat gegeven en dat heeft mij heel boos gemaakt omdat je echt onder goede begeleiding en zeer sterk in je schoenen te staan moet stoppen.
Zo niet dan kun je er behoorlijk beroerd van zijn en kunnen de klachten veregeren.
Ik geef je graag het advies om door te gaan met Seroxat zolang je nog geen stabiliteit hebt en je psychologe er mee accoord gaat. Stop er alsjeblieft niet zelf mee.
En onthoud ook dat ondanks deze ophef Seroxat je ook door een moeilijke periode kan helpen als je ze slikt.


succes, Lieneke

Gesloten